Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Stefidzsi

42 bejegyzést írt és 213 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miután az Elmű kilépett a Díjnet rendszeréből, a felhasználóknak regisztrálniuk kellene magukat az áramszolgáltatónál, hogy továbbra is neten fizethessék a számláikat. Ezt meghekkelte ugyan a Díjnet, és meg lehet(ett) őket bízni, hogy regisztráljanak az ügyfél nevében, de…..
Pamutmacska talált egy eredeti, nem felárazott akciós terméket az Árkád Játéksziget boltjában, de nem adták oda neki azon az áron: Történt tegnap, hogy a budapesti Árkád 2-ben található Játékszigetben szerettünk volna megvásárolni egy akciós játékot. Ebből korábban,…..
A királyi tévé nem azonosul a kerékpárosokkal. Sőt, nemhogy nem azonosulni nem tud, hanem a közlekedésben résztvevők szabályszegő, visszabeszélkő söpredékének tartja. Ez az álláspont sütött a Ma Reggel csütörtöki kiadásából, amikor Gulyás István műsorvezető…..
Stefidzsi 2013.09.05 18:54:07
@Stefidzsi:
Na most meg tudtam nézni a videót is. Szánalom. Egyszerűen bunkó ez a fickó. Szegény Küküt lerántotta az ő szintjére és megverte a rutinjával. Ő meg hiába próbált visszakpaszkdoni.

@Kölcsi: Ha belépsz a klubba, akkor a tagdíjaddal támogatod a klub büdzséjét. Minél több tag van, annál biztosabb alapokon áll a pénzügyi helyzet, annál több lehet a fizetett alkalmazott, annál több kapacitás jut a projektek kivitelezésére...
(Ha van szabadidőd és affinitásod önkéntesként is bátran lehet segíteni a klub munkáját.)

@Shopping:
Ki tartják be jobban a KRESZ-t? A választ le sem írom, annyira egyértelmű.
(menj el az M1-M7 bevezetőjére és nézd meg hányan mennek a sebességhatár felett)
Lehet ilyenekkel dobálózni, de tök felesleges. Ez a "riporter" fickó is rögtön azzal takarózott, hogy "a forgalom ritmusa". Bullshit.
Stefidzsi 2013.09.05 19:33:34
@Józsi bácsi, a frappáns visszavágások nagymestere: Ööö és akkor most az biciklivel közlekedő hibája, hogy nem büntetik meg a bicikliseket?
A "nincs rajta renccám" dumával meg megint ne tessék jönni, mert a robogókon sincs.
Tessék szépen kapacitást növelni a rendőrségnél és büntetni mindenkit, aki szabályt szegett. Piroson áthajtó biciklist, kerékpárúton sétáló gyalogost, tilosban parkolót, záróvonalat átlépőt, a zebra előtt meg nem állót, stb.

A "zebrán tolni _kell_" téma meg szintén egy olyan gumicsont, amin ezerrel lehet rugózni. Szinte mindig előjön.
Ha gyalogos üzemmódban akarok lenni és élni a zebra adta elsőbbség lehetőségével, akkor valóban tolni kell. De, ha én lemondok erről az elsőbbségről, akkor szerintem semmi nem tiltja, hogy átkerékpározzak a zebrán. (Feltételezve, hogy teljesen üres az adott zebra környéke.) És hála az okos, ügyes mérnököknek van olyan zebra, amit kerékpárral szabályosan meg lehet közelíteni és a zebra túloldalán szintén szabályosan lehet továbbkerékpározni.
Ha mégis alátámasztható szabályponttal, hogy rosszul tudom, akkor köszönöm a felvilágosítást.
TComment Biciklizel? Megöllek! 2013.08.14 06:51:13
Miért utálja az autós a biciklistát? És fordítva? Hülye biciklisekről hülye autósoknak. És fordítva. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Stefidzsi 2013.08.14 08:00:47
@ColT: Khm, már ugyan mér nem szabad az autók között menni? Jó középen tényleg nem, de a Lánchíd úttestje teljesen szabályosan igénybevehető kerékpárral is reggel 7 és este 8 között.
By the way a járdán biciklizni semmilyen körülmények között nem szabályos...
Veled ez előfordult-e már? Nyilván. Némileg magyarabbul: AZ A Ki•••OTT ELEM - vagy tíz nyomorult alkalommal láttam, mikor nem kellett még A blog szerzői kara utoljára (és azóta is folyamatosan) akkor mondogatott sűűrn ilyesmiket, amikor kicsit túlelőgezve a bizalmat vettünk…..
Olvasónk, minifig88 annyira megunta a LEGO kamionok alig-alig változó formáját, hogy elkészítette a saját verzióját. Erre még akár legyinthetnénk is, a legó leginkább építésre és újraépítésre való, de ő nem állt meg az új dizájnnál: motorizálta és irányíthatóvá…..
Stefidzsi 2012.03.14 10:38:07
Az évente kétszer megrendezett műegyetemi állásbörze idei első fordulója a héten került megrendezésre, ahol a LEGO Manufactring Kft. is képviseltette magát és immárom harmadik alkalommal hirdetett a LEGO fanoknak építőversenyt. Természetesen most sem tudtam ellenállni a…..
Borzalmasan sokat kellett várnunk arra, hogy legóék rendesen felmelegítsék a kórházas vonalat. A készletek sora (?) egy olyan mentőautóval kezdődik, amely őszintén meglepett a formájával, arányaival. Simán eszembe juttatja a 20 éve elmúlt aranykor készleteit, még akkor is, ha…..
Stefidzsi 2012.01.13 14:13:40
@crusaderman:
Tegnap egy Tesco-ban, ma egy Auchanban és egy játékboltban is láttam már ezt és néhány másik készletet is shop@home-s áron.
Vagy csak elérni, hogy City-ben is ilyen állatkert legyen, mint ami jövőre várja a LEGO-ba belekóstoló ifjúságot: Nem tudom, hogy a panda kell-e jobban, vagy a teknős borogatással :) Esetleg a torokgyulladásos kis-zsiráf. Persze, ha kérdezitek, itt a blogon úgy is letagadom.…..
Stefidzsi 2011.12.22 18:50:46
@Anak:
Az anyag- és az összeszerelés minőségét tekintve szerintem nem mindegy.
Azt már láttam, hogy a Lego komolyan veszi ezen korosztály biztonsági kérdéseit: nem lehet szétszedni, nincs benne apró, letörhető lenyelhető dolog, nyálbiztos, stb.
A klónoknál erről még nem győzödtem meg, szal maradok az eredetinél.
Ma Stefidzsi adja nektek az ívet szerdailag.Megkésve bár, de törve nem, íme a szerdai szelektív mai termése, ami hűen tükrözi, hogy mi jár a válogató fejében. Elsőként néhány kreatív tortadísz esküvőre FoldedFancy jóvoltából igen borsos áron. Elindulunk az…..
A tavaszi műegyetemi Állásbörzén megrendezett első LEGO® Kreatív építőverseny beszámolóját tőlem olvashattátok a blogon. Ősszel is ott voltunk, indultunk. Nekem a tavaszi valahogy jobban tetszett. No persze nem (csak) azért, mert akkor kaptunk egy csomó ajándékot, hanem annak…..
Karácsony előtt mindig jól jön, ha épp boltokban kapható készlet kerül a terítékre, társasjátékok esetén ez pedig hatványozottaban igaz. A mostani végigjátszásomban egy hivatalosan 2010-ben megjelent, de kis hazánkba idén tavasszal érkezett társast veszek górcső alá. I.…..
Stefidzsi 2011.11.21 16:24:10
@Shreds:
A csavarkulcsot azért adják hozzá, hogy a dobókockára felnyomkodott csempéket ki tudd szedni. Minden társasban vagy ez vagy a feszítővas benne van ebből a célból. www.bricklink.com/catalogItem.asp?P=92585
A 2009-es évben a LEGO új játékszegmensbe tört be, a társasjátékok piacára. Azóta sorra egyre újabb kisebb-nagyobb társasok kerülnek a boltok polcaira. Most az induló év legnagyobb készletét a "LEGO-s Activity"-t veszem górcső alá. Remélem karácsony előtt hasznos…..
Értem én, hogy miért egy tökéletesen érdektelen, álmos és unalmas szombat délutánon tették közzé a sajtónak (no meg az ambassadoroknak) a LEGO Universe bezárásáról (értsd: bukásáról) szóló hírt. Én sem szívesen dicsekednék nagy tömegek előtt az elmúlt évek legnagyobb…..
Stefidzsi 2011.11.06 11:32:48
@Tier:
Nekem a számítógépes játékok mindegyike tetszett (Star Wars Original, Clone Wars, Indiana Jones, Batman, Karib tenger kalózai). Annak ellenére, hogy nagy válozatosságot ugye nem tudnak belevinni: mindenhol ugrabugrálni kell gyűjtögetve a pontokat, megszerezni a titkos karaktereket, extrákat, stb.

De a sztorik elmesélése szöveg nélkül gesztikuláló figekkel és egy csomó geggel nekem nagyon bejött. Arra jók voltak ezek a játékok, hogy kikapcsoljanak és egy jót szórakozzak. De pl. a páromból elég nyers ellenérzést váltott ki, amikor meglátta, hogy a figek milyen "természetellenes" mozgásokat végeznek a virtuális térben.
Stefidzsi 2011.11.06 11:34:25
@Stefidzsi:
Előző hozzászólásomat módosítom: az utóbbi idők számítógépes játékairól beszéltem.
Voltak korábban is ilyen játékok azokból az abszolút favorit a Racers volt. :)
Épp csak pár órája okoskodtam itt a blogon arról, hogy a moduláris házak nem a CITYbe valók, és már itt is a megoldás, a city-modular – orangyal007 értő kezei közül. (Értő abból a szempontból is – talán nem árulok el titkot –, hogy orangyal007 patikus…..
Már itt a blogon is többször mutattunk olyan alkotásokat, amik egy konkrét gyári készlet elemeit felhasználva valami egészen újat hozott létre. Ezekre főleg a különböző Creator készletek a legalkalmasabbak, pl. a több linkgyűjteményben is felbukkant piros autó, és Tier és…..
Stefidzsi 2011.10.11 12:10:55
@orangyal007: Szerintem nem a kockák forráskészlete a kérdés, hanem hogy a képeken levő kreálmányok melyik régi készleteket formázzák.
Stefidzsi 2011.10.11 16:03:07
Bár egyszer már kezdtünk úgy posztot, hogy végre vannak legóval pótolt falak Budapesten is, annak látható nyoma már nincs, sőt, még az is felmerült, egyszerű photoshoppal készültek a Vas utcai pótlások, nem legóval (mondjuk szerintem ez szimpla hülyeség).  Ma reggel viszont…..
Egyértelmű célunk a végigjátszások publikálásával, hogy segítsünk vásárláskor a döntéseitekben. Különösen nagy segítség lehet ez, ha (extrém-)drága készletekről van szó. A tavalyi év Technic zászlóshajóját, a 8043 Motorized Excavatort (születésének…..
Stefidzsi 2011.09.26 20:22:50
@Hunter Thompson:
Köszi, de nem hiszem, hogy az akksikkal lenne gond. Egyrészt újak, másrészt profi töltővel töltöttek, harmadrészt a B-modellt viszik, mint a huzat.
Úgyhogy még mindig csak arra tudok gondolni, hogy a sok játék, meg pakolgatás miatt elmásztak a fogaskerekek a helyükről és elnyelődik a motor energiája a hosszú hajtásláncon. Mit csináljak, mire figyeljek, hogy ha újra összerakom?

Játék közben párszor előfordult, hogy az egyik lánctalp egyszerűen megállt. Aztán kiderült, hogy kipottyant az egyik fekete színű hajtó fogaskerék.
Stefidzsi 2011.09.28 13:39:23
@Drakolder: Ha a B-modellt szétszedem, utána biztos ezt a turbózott változatot építem meg. A PF cuccokat már megvettem hozzá, még az egyéb alkatrészek listáját kell megnéznem és beszerezni a szükséges elemeket.

@imajor: Akkor bízok benne, hogy az újra összerakás majd jobban sikerül és nem lesz ilyen probléma.
WD40-t én nem nagyon használnék ilyen célra (nemigazán kenőanyag). Próbáld a multik autós osztályain található szilikon spray-t, esetleg weldtite tf2. Bár lehet, hogy a LEGO elemek szintjén igazából tökmindegy. :P
Gyermekkorom kedvenc játéka a lego volt, azon belül is a technic. Igazából csak egy technic készletem volt, de nagyon sok időt töltöttem nagyobb technic készletekről való ábrándozással, miközben a katalógusokat nézegettem. Aztán jött a gimi, hétvégenként a csavargás, a…..
Tegnap talán nem mindahányan láttátok a blog facebook oldalán az alábbi kis szösszenetet:Nem véletlenül posztolom a dolgot itt is. Egyrészt persze, hogy mindenkivel megosszam mik történnek körülöttem, másrészt hogy ismét felhívjam a figyelmet arra, hogy van FB-oldalunk (:D),…..
Nyíregyházi sorozatunk majdnem befejező részében Drigo kis kitérővel válaszol az előző beszámoló kommentjeire, majd beszámol nekünk róla, hogy pontosan mivel is foglalkozott gyakorlatának hat hetében. Szurkoljatok neki, hogy az őszi szakdolgozat papírmunkája is gördülékenyen…..
Stefidzsi 2011.09.07 09:08:29
@Longeye:
Az életkor besorolás szerintem is érdekes. Egyáltalán miért van felső határ? Miért nem simán 10+, 12+, 14+, 16+.
Amikor hazavittem a 8043 Exkavátort, rögtön azzal jöttek, hogy sajnos már nem vagy 16. :D (12-16 a "korhatár" rajta)
De pl. a 2004-es kiadású 8436 Truck készleten pont az emlegetett 10+ szerepel.

Ha már szóba jött az útmutató, ez a másik ami őrületbe kerget. Miért nem tudják színhelyesen kinyomtatni?! A fekete és a sötétszürke megkülönböztethetetlen, ha csak az egyik szerepel a képen. Egyik alkalommal fél órát kerestem egy fekete elemet, amikor megnéztem az alkatrészlistát, s kiderült, hogy olyanból nincs is fekete, sötétszürke viszont igen...
Mindig szívesen olvassuk az újrakezdések romantikus történeteit. Most egy csoporttársam lepett meg: 17 év kihagyás után a feleségével együtt kattant rá a kockázásra. Ráadásul, ahogy alább olvashatjátok, nem aprózták el a dolgot, persze a "mocoláshoz" valahogy meg kell…..