Regisztráció Blogot indítok
Adatok
little2

0 bejegyzést írt és 333 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1982-ben a Conan a barbár hozta meg Arnold Schwarzeneggernek a sikert, ezzel tört be az álomgyárba. A film hallatlan népzerűségnek örvendett és örvend ma is. Kapott egy pofás folytatást is, a Conan a pusztító nem okozott csalódást. Sajnos úgy gondolták érdemes megcsinálni a…..
Megérkezett az első kép Arnold Schwarzenegger-ről a Ten cimű filmből. Kedvenc akcióhősünket elküldték fodrászhoz, és néhány pofás tetkót is kapott. Schwarzi hiába 65 éves, még mindig iszonyat keményen néz ki!  A Ten egy DEA egységet állít a középpontba, nem holmi…..
Filmdroid OFF 2011.01.27 20:15:00
Bármi, amit mondani szeretnél, ami eszedbe jut és esetleg nem találsz hozzá másik posztot. Minden, amit a nyomdafesték elbír...
Torontoban forog épp José Padilha Robotzsaru remake-je, a képeken azokat a jeleneteket veszik fel, ahol az Omnicorp bemutatja a legújabb biztonságtechnikai termékét a médiának. Joel Kinnaman játsza Alex Murphyt, és ezeken a képeken már kesztyűje is van a szerelésének, bár valamiért…..
Filmdroid Adele - Skyfall 2012.10.05 14:59:49
Ahogy arról már beszámoltunk Adele adja elő az új Bond film a Skyfall főcímdalát. A dal premierje ma 00:07 perckor volt világszerte. A James Bond-filmek jellegzetes témáját Monty Norman szerezte és a Dr. No-ba is ő készítette, utána John Barry szerezte legtöbbször a zenét a…..
A Short of the Week készítette ezt a látványos kis infografikát arról, hogyan tűntek el az eredeti alkotások Hollywoodból az elmúlt 30 évben. Az 1981, 1991, 2001 és 2011-es évek tíz legjobban kereső filmje közül kékkel jelölték a teljesen eredeti forgatókönyveket, szürkével…..
Filmdroid Ha nem zavar a reklám! 2012.09.16 08:00:00
Mi más is lehetne a droid ajánlata erre az estére, mint a Cool-on este 19:00-kor kezdődő, Nincs kettő négy nélkül című alkotása, melyben Bastiano Coimbra de la Coronilla y Azevedo (Terrence Hill) és Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo (Bud Spencer) a főszereplők. A…..
little2 2012.09.16 18:21:17
@Lombos Péter: Akárki akármit mondjon róla, én még mindig bírom. :D
A Robotzsaru reboot jó ideje a levegőben lóg,  a tervezeten Darren Aronofsky dolgozott, de az MGM csődjét követően távozott a projekt éléről. Miután a stúdió úgy-ahogy kikecmergett a pénzügyi bajból adott egy nagyobb lökést a Robotzsarunak is, José Padilhát ültették a…..
Danny Trejo tipikus western arc. Jól illeszkedik a poros kocsmák, a tikkasztó hőséget csak whiskey-vel csillapítható közegbe; a szajhák, a napbarnított bőrű bajkeverők, és az igazságszolgáltatásra felesküdött seriffek kemény világába. Ugyanez vonatkozik Mickey Rourke-ra is, és…..
-Mi a terv? -Megkeresni, elkapni, kinyírni. Ilyen komolyságú párbeszédek hangzanak el a filmben, de nem is kell ennél több, legyünk realisták, ahol ilyen sztárok vannak és ennyien, abba a filmbe ilyen beszélgetések kellenek. Mivel második rész, mindenki, aki beül rá tudja, hogy…..
little2 2012.09.07 17:02:30
@koimbra: Azt én is láttam, és én is így regáltam le. Ebben biztos benne volt az első rész gázsija is. De mutatja, hogy a második rész "hasznos" költségvetése semmivel sem volt több az elsőénél.

Az aggódóknak mégegyszer. Az USA és a UK kivételével a világ összes olyan országában simán veri az új rész az elsőt siker tekintetében, amelyik valamennyit is számít az összbevétel tekintetében. Az USA+UK jelenteni fog kb. 25 milla mínuszt, de az összbevétel szerintem így is 300 milla felett lesz.
little2 2012.09.07 22:48:57
@Fairlightprime: Ők már csak a sokadik választás voltak. Crews karaktere eredetileg pl. Wesley Snipes lett volna, csak addigra már nem hagyhatta el az USA területét.
Az Avengersben egy kétsoros párbeszédben Black Widow megemlíti, hogy - Ez pont olyan, mint Budapest. -, mire Hawkeye azt válaszolja - Te és én nagyon másképp emlékszünk Budapestre. Ez egy elég bevett módszer arra, hogy érzékeltessék, két karakternek történelme van, anélkül hogy…..
little2 2012.09.06 12:07:42
@doggfather: Plusz nem kell foglalkoznia a fizikai törvényszerűségekkel. :D
Bár ez az összes szuperhősre igaz, most hogy jobban belegondolok. :D
Továbbra is igen szerény bevételeket produkálnak az Észak Amerikai mozikba kerülő alkotások, ahogy 1 hete, úgy a mostani hétvégén is csak egy film volt amely képes volt 10 millió fölötti bevételt produkálni. A Démoni Dobozt mindössze 14 millióból készítették el és már a…..
Három film is mérföldkőhöz érkezett a hétvégén. Minden idők harmadik legtöbb bevételét hozó filmje a Bosszúállók, átlépte a másfél milliárdos álomhatárt. Erre eddig csak két film volt képes, ám őket biztosan nem tudja utolérni a szuperhős csapat. James Cameron…..
KOIMBRA összefoglalója Mint mindig, most is nagy reményeket fűztek a stúdiók a nyári szezonhoz. Ebben a pár hónapban a fajsúlyos drámák helyett inkább a látványosnak szánt, költséges filmeké és a sztárokkal zsúfolt vígjátékoké volt a főszerep. A 3D-ről kiderült, hogy az…..
little2 2012.09.03 14:40:58
@FayeFaye: az USA-ban nagyobb a választék ez tény. Mint ahogy Budapesten is van azért, én pl. simán meg tudtam nézni 2D-ben szinkronosan. Viszont Pest az csak az ország 20%-a, rengeteg vidéki mozi van, ahol kapásból nincs is 3D. Kevésbé fejlett ország vidéki mozijairól nem is beszélve.

Az USA-ban konkrét cikkben olvastam, hogy az Avengers premier heti bevétele 52%-ban jött 3D-s jegyekből.
Az átlag jegyáremelkedés az meg a sima infláció miatt is van, nem csak a 3D miatt. (Pl. a TDK mai árfolyamon 595 millió dolláron áll 533 helyett a boxofficemojo szerint.)
Kína az speciális piac, ott a külföldi filmeket csak limitált közegben vetítik, mert a hazai filmipart támogatják, nyilván annál inkább a 3D-t erőltették.

Nálunk 26%-al kerül többe a sima 3D-s jegy (1490Ft - 1890Ft - IMAX 1970Ft), ha a bevételek 80% jött 3D jegyekből, akkor is csak 20%-os növekedésnél járunk.
Ha szigorúan 50%-al számoltam volna, akkor 13% lenne a növekedés (+ kb. 1% Imax), én szándékosan ráraktam még párat, hogy véletlenül se lehessen belekötni. :)

Tehát mégegyszer, a 15-20% plusz 3D-s bevétel, az inkább olyan 60-80%-os 3D-s jegy aránynak felel meg. (Az USA 50%-át kompenzálandó akár 90% is belefér helyenként.) Szerintem ez elég nagyvonalú ráhagyás volt a részemről. Az Avengersnél ez is 250-300 milla, nem olyan rossz pénz ez. :)
A 3D-t nem csak a plusz pénz miatt szeretik a stúdikók, hanem úgy gondolják ezért az élményért inkább elmennek az emberek a moziba.
little2 2012.09.04 18:35:54
@Andrews: Valamit félreolvastál, mert az USA-ban nem 50%-al több a 3D ára, hanem 50% (az Avengers esetében) a 3D-s jegyek aránya. Ami 25-30%-al kerül többe, az összesítésben meg ennek a fele a többlet, tehát olyan 15%. (Az IMAX húz még rajta, de ne felejtsük el, hogy a 2D-s Batmaneket is lehetett IMAX-ben nézni több zsetonért.)

A Sider-Man-t ha kevéssel is, de egyértelműen többen nézték meg mint a TDK-t.

Spider-Man USA: 403 millió / 67,2 millió néző, Nemzetközi bevétel: 418 millió

TDK USA: 533 millió / 68,2 millió néző, Nemzetközi bevétel: 468 millió

Az USA-ban kb. 1,5 százalékkal látták többen a TDK-t mind a Spider-Man-t, a nemzetközi bevétele az utóbbinak arányaiban viszont kb. 12%-al jobb mint a Batmannak.
Filmdroid Chinese Zodiac előzetes 2012.08.29 12:00:00
Érkezett még egy előzetes az Istenek fegyverzete következő felvonásához, amely a Chinese Zodiac címet kapta. Az Istenek fegyverzete című akciókaland 1987-ben került a mozikba. A második epizódra 1991-ig kellett várni. Az új részben a kínai horoszkóp eltűnt 12 bronz szobra után…..
Újabb előzetes érkezett Quentin Tarantino legelső western stílusú rendezéséhez. Djangót korábbi tulajdonosai annyira megkínozták, hogy végül egy német származású fejvadász, dr. King Schultz (Christoph Waltz) kezei közé kerül. Schultz éppen a gyilkos Brittle fivéreket…..
little2 2012.08.29 11:40:41
@doggfather: Szerintem elég jól leírtam, hogy miért reméltem, hogy ez egy sw lesz. Ha valaminek Jonathán alma a neve, akkor elsőre almára gondolok, és nem körtére, pláne, ha nagy almarajongó a termelő. :D
Ettől még persze lehet jó a cucc, csak én nem szeretem a körtét.
Az év eddigi leggyengébb hétvégéjét zárták az amerikai mozik, aminek köszönhetően a Stallone és csapata megőrizte vezető helyét az Észak Amerikai Box Office lista élén. A 66% a rottentomatoes oldalán nem nevezhető túl jónak, de a rajongók még mindig odáig vannak az…..
little2 2012.08.27 13:32:55
@koimbra: Hát te meg ki vagy, hogy így beletrollkodsz másnak a posztjába?? :D

Amúgy jah, sajnos ez semmi esetre se átütő siker, azért "csúnya" buktának nem nevezném. De tény, hogy többet várt mindenki.
A nemzetközi szinten 14 országból 5-ben rosszabbul, 9-ben jobban teljesített az első hétvégén, úgyhogy az remélhetőleg kompenzálni fog. Ha eléri az összbevétel a 250 millát, nem lesz kérdés a folytatás.

(OFF: A Rowland féle Cherubion tényleg ennyire nem tetszett? Szerintem nem olyan rossz az, csak a stílus teljesen más.)
little2 2012.08.27 14:46:53
@koimbra: Kétségkívül van abban vm amit mondasz, bár a szakik szerint az amcsi és a nemzetközi bevételek közt annyi a különbség, hogy előbbiből 50% utóbbiból 40% zsé vándorol vissza. 20-25 milla különbségnél ez azért nem olyan nagy összeg, ha a nemzetközi pénzek kompenzálnak. Majd kiderül. Ez mondjuk pont egy dvd-n nápszerű műfaj, ott remélhetőleg fog kaszálni rendesen.

Én még csak az első kettőt olvastam, de azokat kapásból az eredetiek után. Tény, hogy mások, de a régieknek is feltűntek mai szemmel már a hibái. Caldwell mesternek is osztottam már az észt Skandar Graun ügyben, konkrétan, hogy a régiek jobbak, azt mondta, hogy az ízlés-érdeklődési halmazunk ma már valószínűleg kevésbé metszi egymást mint régen. Ami igaz is lehet valamennyire. Ez nyilván más eset, de szerintem itt is az a probléma, hogy Rowlanddal a halmazaitok nem igazán metszik egymást. ;)
little2 2012.08.27 21:14:52
@koimbra: Közben eszembe jutott még valami. Ez nem egy stúdiófilm, hanem független alkotás. A forgalmazás jogát az USA-UK-re 35 milláért adták el. Az alkotók szempontjából a folytatást nem nézve innentől mindegy, hogy mennyi termel a film több pénzt erről a két piacról nem látnak. A forgalmazó meg vissza fogja kapni a zsetont, hisz vagy 85-90 milla össze fog jönni, és ennek nagyobb része nála fog maradni. A többi 12 országban meg 3 (az egyik a görögök a másik a jelentéktelen szerbek) kivételével olyan másfélszeres a siker, legalábbis eddig. Úgyhogy annyira nem rossz a helyzet, egy független társaság meg jobban fogja erőltetni a folytatást, nem hiába szervezkedtek már előre.

--------------------------
Én SG fan vagyok igazán, de az eleje az jobb annak a sorozatnak is, konkrétan a Dréniában nálam egy egyik mélypont, bár azt is olvastam már kétszer.
Egyébként nem olyan egyszerű a Cherubion történet, mert az első hatot is már négyen hozták össze, igaz Nemes Istváné volt a munka kb. 80%-a, de pl. az utolsó Hajnalt egyáltalán nem is ő írta, ami meg is látszott.
Jobban nem megyek bele, mert ezt inkább azon a fórumon érdemes kitárgyalni. Amúgy ajánlom, jó ott a társaság, az írókkal is lehet ott diskurálni. :)
A csúcson kezdett a Feláldozhatók második része, közel 29 millióval, amely 17%-al kevesebb mint az első rész által összeszedett 35 millió, ám ez még így is szép egy R kategóriás filmtől. A kritikákat sem nevezném rossznak, a rottentomatoes-on 67% az átlaga, a nézők pedig még…..
little2 2012.08.23 12:17:13
@Coolet: Amíg az ilyen Transformers szerű filmek milliárd dollárt termelnek, szerintem nincs alapja annak, hogy számon kérjük egy filmen a realisztikusságot. Michael Bay filmet egyáltalán megemlíteni a hihető akciófilmek között, az olyan mintha Steven Seagalt Oscar esélyesnek titulálná valaki. (Mondjuk még pont a 16 éves Rock volt az utolsó nézhető film tőle.)
De pl. az új Total Recallnak sincs semmi köze a realitáshoz műanyag CGI az egész, és most csak az akciójelenetekről beszélek, de már a Die Hard 4 is el lett cseszve Wiseman által.
Én a még 90-es években iszonyatos rajongója voltam a trükköknek, a trükkfilmeknek, de mára lassan hányingerem van tőlük, mert ma már az akciójelenetek 95%-a hiteltelen.
A Bourne filmeket is teljesen nevetséges példaként felhozni, mert SEMMI, DE SEMMI közük nincs az akcióknak a valósághoz. (Őket mondjuk pont kedvelem, de véletlenül se azért mert hitelesek.) Ugyanúgy végigterminátorkodja az egészet, szinte már szuperhős, aki mindent tud előre.
A RAID detto. Én még egy olyan ázsia filmet se láttam, ami kicsit is hihető lett volna akciók terén. Látványosnak látványos, de semmi közük a valósághoz. Nem véletlenül tartja Jackie Chan a világrekordot, hogy egy jelenetet 2900-szor!!! kellett felvennie, hogy sikerüljön.
Szóval ez a realisztikusságot hiányolom, dolog, ez bukta. Szinte mindegyik akciófilm hiteltelen kb. a 70-es évek vége óta. Különbség max abban van, hogy egyik így, a másik meg amúgy hiteltelen. Az, hogy kinek mi tetszik, az meg már egyéni ízlés dolga.
Egy ilyen EX filmnél, ami a műfaj félisteneinek az örömjátéka, ami ráadásul bevallottan a régi idők stílusát akarja visszacsempészni, akarjátok számon kérni, hogy nem fogja őket a golyó?? Nem is értem, hogy ez hogy merül fel, mint probléma. Már egyedül se volt ellenfelük, nemhogy együtt.
Nálam az akciójelenetek legalja az, amit a kákabél Leböf gyerek művel a Transformersekben, a hegynyi robotok közt. A kedvenc, meg mikor Schwarzi végigkaszál mindekit a Commandoban. Egyik se hiteles, de Schwarzinak mégis elhiszem. :D
little2 2012.08.23 15:01:37
@FayeFaye: Sajnos, nem sajnos, de ilyen nem lesz. A klasszikus akció műfajnak ez a hattyúdala. Más idők járnak, és másmilyenek is jönnek. Ma már nincsenek akcióhősök. A Leböf gyerek véletlenül se az. Egyébként a Transformersekben lehetne a helyén bárki, ugyanolyan borzalmas lenne. A 4. rész is ilyen lesz nélküle. Nem kedvelem, de neki van annyi önkritikája, hogy ő maga is bevallja, hogy ez ezek szar filmek.
És a probléma nem azzal van, hogy ma már nem kigyúrt hősök rohangásznak a vásznakon, hanem, hogy az egésznek egyre kevesebb köze van a valósághoz, hiperlátványos az egész, de egyre kevésbé lehet komolyan venni.
Az EXnek meg jó ha lesz még egy része és annyi. Ez egy korszak vége, sőt ez már most is inkább olyan vénassznyok nyara.
Ma már nincsenek ilyen Stallone-Schwarzi-Willis szintű (egykor)kimagasló (akció)sztárok, sokkal szürkébb a mezőny. Nem véletlenül tudnak ezek még hatvanix évesen is labdába rúgni. Manapság a legnagyobb sztár a CGI effekt. A régiek mögött még nagyrészt valódi sportteljesítmény állt, a maiaknál már semmi. CGI segítséggel (jó adag kamerarángatással megspékelve) bárki tud "akciózni" ma már. Igaz, emiatt kitűnni se lehet többé.
little2 2012.08.23 15:09:57
@FayeFaye: Ja, és egyébként nekem a Transformers óriási kedvenc volt gyerekkoromban, nem újkori találmány ez (nem is sok ilyen van), úgyhogy van nosztalgikus érzésem iránta nem kevés, de ez az újkori inkarnációja sajnos egy borzalom. Az összes jelenkori hollywoodi betegséget prezentálja.
Ron Howard rendező, Brian Grazer producer író/producer Akiva Goldsman  nagy fába vágták a fejszéjüket Stephen King Setét Torony sorozatának három mozi filmes és két TV sorozatos adaptációjával. A Universal egyszer már elutasította a produkciót a magas költségvetés miatt, de…..