Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gaines

2040 bejegyzést írt és 282 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Összegeztük a legjobb 2023-as külföldi és magyar lemezeket, valamint a filmeket és a sorozatokat is, most pedig folytatjuk a régi recorderes hagyományt, miszerint a magazin szerzői is bemutatják kedvenc dalaikat az elmúlt…..
2003 nem a nagy változások éve volt az amerikai televíziózásban. Még mindig az országos csatornák sorozatai dominálják a közbeszédet és a nézettségi mutatókat. A realityk iránti igény töretlenül nő a Survivor  és az American Idol sikerét követően. Az HBO már kezdi bebetonozni a státuszát, de a…..
Sufjan Stevens többször is hallatott magáról az elmúlt néhány évben, kijött egy ötlemezes instrumentális gyászkiadvánnyal, illetve egy filmek inspirálta kollaborációval is, mégis a mostani visszatérése érződik az első igazi új sorlemeznek a 2020-as The Ascension óta. A single-ök alapján azt…..
Carly Rae Jepsen legutóbbi sorlemeze, a The Loneliest Time megjelenését pechjére az új Taylor Swifttel egy napra időzítette, a Swiftie-k ki is fogták a szelet a vágyakozás rágógumipop-hercegnőjének vitorlájából. De Carly Rae türelmes ember: az egy évig fiókban érlelt, kimaradt dalaiból összeállított…..
Csütörtök óta megy a magyar mozikban Steven Spielberg harmincnegyedik filmje, A Fabelman család, amelyben a mozi történetének egyik legnagyobb mesélője a saját múltját, felnövéstörténetét dolgozza fel, és egyben megénekli a nagyvászon varázsát is. Hollywood persze imád ódát zengeni önmagához, de…..
Az Álom esett a szememre című nagylemezt pár hétig csak kirándulás közben lehetett meghallgatni, most klasszikus koncertkörnyezetbe is megérkeznek a sötét népdalok...
Összegeztük a legjobb 2022-es külföldi és magyar lemezeket, valamint a filmeket és a sorozatokat is, most pedig folytatjuk a régi recorderes hagyományt, miszerint a magazin szerzői is bemutatják kedvenc dalaikat az elmúlt…..
Ez még nem a búcsúkoncert lesz, de majdnem. ..
Egy nappal az óév búcsúztatása előtt, egy betű különbséggel, óriási hangulattal...
A két ünnep közötti időszak tökéletesen alkalmas egy kis melankóliára, kísérletezésre, artrockra, posztpunkra, drone-ra és pszichedéliára. Nem?..
A Kedves Lemezem podcast évadzáró adásába a jelenleg Berlinben élő Németh Zsófiát hívtuk el, aki Piresian Beach néven alkot hálószobazenéket már több mint tíz éve. A 2012-ben megjelent Alle Falle című lemeze kapcsán kibeszéljük a Tumblr- és zeneblog-korszakot, a lo-fi, indie hálószobapop nagy hazai…..
Az idei év és a tavalyi év egy-egy hazai csúcslemezéért felelős előadó osztozik az A38 színpadán...
A három varázslatos hangú énekesnő ezúttal azon fog dolgozni, hogy jó korán megalapozza a karácsonyi jókedvet és békességet...
Szigeti Zsófi első, a Recorderen debütált nagylemezét mutatja be...
Co Lee és don C lebegős albumát, az Airt igencsak élveztük idén, most még egyszer rácsatlakozhatunk a lo-fi hiphop vibe-okra...
A Filmzene podcast első évadának záróadásában olyan aspektusát vizsgáljuk meg a filmzenéknek, amiről eddig csak érintőlegesen beszéltünk, pedig óriási hatást tudnak gyakorolni a nézőre: ez a betétdal. De mitől lesz igazán felejthetetlen egy betétdal? A választ Weyer Balázzsal keressük, aki olyan…..
Évzáró koncertet tart Дeva, van mit feldolgozni 2022-ből...
Peter Gabriel kilencedik stúdiólemeze meghökkentette a korabeli rajongókat és a kritikusokat is: előbbiek az évtizedes eltűnésből új fizimiskával visszatérő énekesen lepődhettek meg, utóbbiak nehezményezték az album hangzásbeli túlburjánzását. Vajon húsz év távlatából mennyire embert próbáló…..
Év végére besűrűsödnek az új megjelenések és lemezbemutató koncertek, ezúttal a hazai jazz egyik legkedveltebb művészpárosa mutatja meg nemzetközi kollégáival kiegészülve, mit jelent számukra az idő...
Az első önálló koncert saját zenekarral, az első nagylemez dalai. Mondhatnánk, hogy ez valaminek a kezdete, de hát DESH sikersztorija nem most kezdődik, már javában benne vagyunk...
5 + 5 + 5. Mi ez a matekpélda? Naná, hogy Péterfy Boriék jubileumi koncertjének különleges, ritka csemegékkel dúsított felépítése!..
Hat év telt el iamyank első nagylemeze, a Hiraeth óta; azóta kísérleti ambient, klasszikus zene és posztmetál projekteken keresztül vezetett az út a második album elkészüléséhez - és bemutatásához...
A Kedves Lemezem podcast negyedik adásában Szurcsik Erika a vendégünk, az idén váratlanul feloszlott Gustave Tiger frontembere és az Unknown Child szólóprojekt felelőse ez utóbbi alteregója 2015-ös, cím nélküli lemezét hozta el nekünk. Beszélgetésünk alatt alakot öltött a hazai true underground…..
A Filmzene podcast vendége most Keresztes Gábor, az Isteni műszak, a Drakulics elvtárs és a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmek zeneszerzője, valamint a Freakin’ Disco billentyűse. Koszosság vagy habos-babos érzések? Vietnami rock vagy magyar western? Közösen próbálunk…..
Klasszikus zene találkozása improvizatív jazz-zel, a huszadik századi repetitív zene házassága a népzenével, a hetvenes évek elektronikája trombitára és szimfonikusokra hangszerelve. Jól hangzik, ugye?..