Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sirsteve

0 bejegyzést írt és 475 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Hát Drága Béláim az Úrban, ez is bekövetkezett. Vártuk már, mint Kövesi a Csabagyöngye-Fősör meccset. Nem elsősorban a 12 . fordulóról mondom ezt, hiszen azt azért a laikus drukkereknek is világos volt, hogy a 11. forduló után minimális odds-al fogadhatnak arra, hogy a 12. fog következni. Nem is…..
A poszt eredeti munkacíme az volt, hogy "A magyarok jobbak Lettek, vagy beletörik a svájci bicska", de amellett, hogy semmi értelme, még ráadásul azt feltételezné, hogy megfeledkezünk a méltán népszerű U21-es válogatottról, amely az U21-esek számára kiírt EB selejtezők utolsó 2 körében lesz…..
Zajlik az olimpia, a magyar sportolók olyan tempóban nyerik az aranyakat, mintha csak egy úttörőtáboros szpartakiádon lennének. ( Ha a foci EB himnusza az "Éjjel soha nem érhet véget" volt, akkor lassan időszerű lenne az olimpia-himnuszának kinevezni Bódi Gusztitól az "Aranyeső" című opuszt) . De…..
Véget ért az Ejrópa bajnokság, lassan az utolsó sikertől megrészegült szurkoló is kijózanodik, főleg ha az eheti nemzetközi kupameccseket használjuk detoxikálás céljából. A nemzetközi színtérre kijutott csapataink az első körben sikeresen megvívták a pékek-cukrászok-villanyszerelők alkotta csapatok…..
Tavasz, április, kikelet. Rügyfakadás, madárfütty, kizöldellés. Lemosó-permetezés, kertásás ,palántázás. Bajnoki hajrá, MK döntő, EB felkészülés. Érettségi,konzultáció, Newton-Leibniz tétel.Feljutás, rájátszás, kiesés. Tejeskávé, kávé és a zacc.....
... célegyenesébe fordult a bohócliga maratonja, az élen a zöld-fehér mezes versenyző egy fél utcányi előnnyel vezet, már a nézőkkel pacsizik, és selfi-ket készít a győzelem örömére. Mögötte sűrű a mezőny, mert csak a legjobb 3-nak jut sör, így egymás sarkát tapossák vagy 8-an, köztük egy lila-fehér…..
Már csak három kör a végéig, a dobogós csatában résztvevők száma fogyatkozik, a kiesés viszont még mindig három csapatot fenyeget. Három párosításban is tabellaszomszédok találkoznak, szóval hatpontos meccsek futószalagon...
Szombat délután, Fáy utca. A felezővonal magasságában, a hosszanti tribünön egy lezárt szektorban két öreg üldögélt nézőtéren. Egyikük fázósan húzta össze fekete szövetkabátját, mert a tavaszi szél nem csak vizet áraszt, de a reumás izületeknek sem tesz jót. A másik fel sem pillantva törölgeti a…..
Micsoda pörgés! Jóformán borotválkozni sincs idő 2 forduló között, úgy pörög a bohócliga, mi pedig már úgy vártuk ezt a 25-diket, mint Döbrögi anno a mesében. Túl vagyunk a hétközi fordulón, ami ugyan negatív nézőcsúcsot hozott, de lehet csak a túl sok tv-közvetítés miatt. Az MLSZ a szezon előtt…..
Huszonharmadik fordulót persze már rendeztek, de úgy nem, hogy a harmadik kör nyitányaként. Most ez következik, és mivel mindez munkanapnak minősülő szombaton történik, munkában megfáradt szurkerek kiabálhatják a lelátóról: „Dolgozzatok, dolgozzatok!”..
Egy érdekes cikkre bukkantam a kanadai Waterloo Egyetem kutatóitól. A cikk eredeti címe is érdekes, de én az ateista nézőpontot emeltem ki belőle. Az eredeti cím:"On the reception and detection of pseudo-profound bullshit", azaz "Álbölcsességek észlelése és a rá való…..
sirsteve 2016.02.19 10:51:30
@Unco Unco: Azt, hogy mi történik egy élő szervezettel a halála után, szerintem nagyjából már általános iskolában is tanítják, és nem hittan órán, hanem környezetismereten. Ha egy kicsit is érdekelne a tudomány mai álláspontja a témában, igazán utána nézhetnél, ahelyett, hogy itt irkálsz mindenféle offtopic hozzászólásokat.
A tudományos elméletek áttekintése után pedig áttekintheted, hogy a te kedvenc mesekönyved (Biblia, Gyűrűk Ura) mit is ír pontosan a halál utáni dolgokról?
sirsteve 2016.02.19 12:07:32
@Unco Unco: Kiindulásként javaslom neked a Morgan Freeman Through the Wormhole sorozat Is There Life After Death? című epizódját. A magam részéről úgy vélem, hogy ez az epizód is éppolyan bulváros szenzációhajhász, mint a mai ismeretterjesztő sorozatok általában. Engem nem különösebben érdekel a téma, de gondolom a filmben megszólaló tudósok munkáinak utánanézve lehet komolyabb információkhoz is hozzájutni.
Az én véleményem viszonylag egyszerű: amennyiben elfogadjuk, hogy a tudás az agyi neuronok és szinapszisok hálózatában tárolódik, akkor a halál után a hálózat degradációjával a tudás is elmúlik.
sirsteve 2016.02.23 08:43:29
@Unco Unco: Igen, ha te maradsz az utolsó élő Homo sapiens, te leszel a legokosabb Homo sapiens. Úgy vélem, hogy ezen esemény bekövetkeztének esélye elhanyagolható. Másrészt, ha bekövetkezik is, nem hinném, hogy fajunk utolsó élő egyedét boldogsággal fogja eltölteni a tudat, hogy ő a legokosabb.
Harmadrészt, Mátyáshoz hasonlóan én sem értem, hogy mire akarsz kilyukadni a fenti gondolatmenettel.