Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bukócső

2 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
KönyvfesztiválDuló Károly: Párhuzamok Párhuzamok A filozófia, a tudomány- és kultúrtörténet, valamint a művészettörténet területein egyaránt otthonosan mozgó esszé szerzője azt a kérdést járja körül, hogy mennyiben segítenek az analógiák és párhuzamok a világ…..
A Fejlesztő Pedagógia 2009/6 számában jelent meg az alábbi recenzió Kontra György: Ezerszer ember: gyermek! könyvéről.Franyó István: Fejlődő gyermekOrandum est sit mens sana in corpore sano, írta Iuvenalis a Szatírákban. A fejlesztő pedagógia, pontosabban a fejlesztő pedagógus…..
-Mondta egy rendőr olvasónknak akinek autóját egy BKV busz törte össze. A buszvezető először észre sem vette, hogy kanyarodás közben (az ívet levágva) összezúzta a Passatot. Olvasónk rádudált, a vezető leszállt a buszról, majd azzal vádolta meg az autóst, hogy Ő ment bele.…..
bukócső 2009.11.20 10:30:29
@Póktalicska: nem a kresz-ről beszélek, ember! meg a 132ezerről. hanem, hogy a buszvezető saját igazságának tudatában, talán szándékosan (neeeee, ne tessék nagyon felhördülni), minimális odafigyelést sem tanusítva (ez tény, nem vett észre egy kib...tt autót a busz oldalánál) legyalulta a (esetleg valóban) szabálytalanul közlekedő akárkit. lásd előző beugatásomat. ha szabálytalanul közlekedsz át előttem, megöllek! mi van, talán csak nem erős ez így kicsit?
bukócső 2009.11.20 10:32:44
@Vadernagyúr: köszi véder, már kezdtem azt hinni, hogy egy másik dimenzióba kerültem...
bukócső 2009.11.20 11:13:02
@Póktalicska: na rövidre zárom. kedvelem a bkv sofőröket (busz, villamos, akárki), nehéz a munka, szem előtt vannak, blabla. szóval KEDVELEM őket. nekik még azt is tudomásul kell venniük, hogy a többség nincs tisztában a járművük kanyarodási paramétereivel. ez tény. szóval ideggyengéknek nincs helyük a bkv-sofőrök között. viszont mégis találkoztam durva, aggresszív, utasokat, autósokat DIREKT szopató vezetőkkel is. akár hiszed, akár nem. TEHÁT fenti eset felületes (!!) ismeretében továbbra is feltételezem a rossz szándékot a bkv-sofőr, a figyelmetlenséget (szabálytalanságot) a posztoló részéről.
Az "Oltassak vagy ne oltassak?" kérdést gondolom ti is feltettétek magatoknak párszor az elmúlt hetekben. Én végül arra jutottam, beadatom magamnak az újinfluenza elleni védőoltást, biztos ami biztos alapon. El is mentem ma a háziorvosomhoz, akinek mondtam mit akarok, majd…..
bukócső 2009.11.09 13:39:19
@BKV figyelő: nos, értem. hasonló statisztikák egy "normális" influenza-járványnál? bár szerintem a dolog lényege továbbra sem az, hogy az ember mindenféle ellnőrizhetetlen módon ellnőrzött vegyi szart adasson be magának, hanem, hogy tartsa magát egyben (ahogy ez már korábban kommentelődött, te is leírtad), egyen gyümölcsöt (!!!), mozogjon. mindezek, ha jól értem, elégséges védelmet bírnak biztosítani. ha ezek után valaki mégis elpatkol, hát darwin-t neki...
bukócső 2009.11.09 14:04:39
@BKV figyelő: na piff. megin nem voltam elég alapos. ámde azt mondom (hozzád hasonló nem szakértőként, ámde a témáról vszeg az átlagnál többet olvasóként), hogy az emberi szervezet védekezőképességét szinte már divat mélyen alábecsülni, az meg, hogy miért is erőltetik, számomra legalábbis zavaros.
Michael Schumacher lomtalanít: garázsából mindent kidob, ami ósdi, vacak és számára értéktelen. A hétszeres világbajnok többek között két motort is eladna, mindkettő olasz, és 90 fokos hengerszögű blokk hajta. Az egyik a tavalyi év csúcsgépe, a speciális kivitelű Ducati…..