Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kobor_Szellem

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kijevben már igazi polgárháború dúl: azonosító nélküli rohamrendőrök lövik a tüntetőket, néhol már éles lőszerrel fenyegetve az életeket. Az ukránok pedig nem adják fel, és harcolnak tovább. Harcolnak a jogaikért, harcolnak az elnyomás ellen. A fenti videóban a lány…..
Kobor_Szellem 2014.02.20 15:41:20
@Média Panda: Szerintem ritka udvarias hangnemben válaszolsz mindenkinek, bár nem olvastam még végig az összes kommentet. Én is nagyon sajnálom, hogy a hazai viszonylatban csak 2 pólus létezik, ha nem szereted az egyik által az orrod alá tolt szart, akkor automatikusan feltételezi mindenki, hogy a másik kupac szar nálad a nyerő. Pedig szar az is, és csak a 2pólus rajongói vannak érte oda.

Más: Ukrajnában nem csak azon a kijevi téren történnek események. Miért lép ki egy kormánypárti politikus a pártjából? Miért foglalnak el nyugat Ukrajnában rendőrségi hivatalt vérontás nélkül, és miért támogatják (legalább szóban) a rendőrök a tüntetőket ott? Ha tényleg csak pár kupac huligán, meg B közép csinálja a műsort, akkor miért lőttek agyon egy pusztán jelenlévő nőt is? De egyáltalán miféle hatalom az, amelyik halálba küldi a saját rendőreit? Egy ilyen helyzetben miért nem tud olyan módon cselekedni, amivel csillapíthatná a tüntetéseket? A gyülekezési jog csorbítása pont ilyen, nem (irónia)? És azt sem a B közép hozta meg, hanem a hatalom.
Tudjátok, a hatalom mindent megtesz a hatalomért, a nép mindig le volt, és le lesz szarva általa. Azt, hogy emellett kinek milyen érdeke fűződik ehhez vagy ahhoz, az mellékes, a lényeg, hogy a népet mindig leszarták. Vagy úgy gondoljátok, nem lehetne egy ilyen helyzetet vérontás nélkül letudni? Lehetne, ha a hatalom törődne azzal, hogy ne 50 (500/5000/50000) hullát hagyjanak hátra az erői.
Hazai viszonylatban 2006-ot is le lehetett volna rendezni normálisan (pl. ha lemond feri), ez az mszp felelőssége teljesen, de ne nyaljuk már a fidesz seggét, mert hatalomra kerülés után ott folytatják, ahol feri abbahagyta. Egykutya. Gyurcsányban és Orbánban több a közös, mint egy egypetéjű ikerpárban. És mindkettő szemétdombra való
Kobor_Szellem 2014.02.20 15:47:20
@nu pagagyí: Maximálisan egyetértek. Ukrajnában az első halálos áldozat még lehetett tragikus véletlen, de 30/50 halott már nagyon nem az. És aki tényleg azt gondolja, hogy amíg nincs bizonyítva, hogy a mesterlövészek jancsikovics emberei, addig akár a "b-közép" emberei is lehetnek, az sürgősen ébredjen fel. Mert az a logikus, hogy a b-közép emberei között mesterlövész képesítésű emberek rohangálnak, és tudják is profin kezelni a puskát, mi?.... nocomment
A hatalom védi saját magát, ezt látjuk Ukrajnában. És ha így védi, akkor az nem népuralom.
Amúgy pedig amit a kommented második felében írtál, azt mszp/fidesz oldalon is elkövették. Ilyen módon abszolút nem értem, miért kell ezeket egymással szembeállítva dicsőíteni, mikor nem jobbak egymásnál. Ok, voltak értelmes törvények is, de mikor volt 100%ban az emberekért az elitünk? Egy ilyen alkalmat mondjatok, kérlek
Kobor_Szellem 2014.02.20 15:58:26
@KisGenyo: Jó meglátás. Sajnos.
 "Sziasztok! A hétvégén találtunk egy cuki sünit a kertben, itt küldöm a fotót. Kapott almát, szőlőt, aztán szépen elbattyogott. Remélem, hogy megüti a cukiságfaktort" – írta nekünk Rika.  Köszönjük!..
Kobor_Szellem 2011.08.30 20:57:14
@zsuzska60: Hogy nem eszik almát, gyümölcsöt? :) láttál te már sünt életedben? :P sőt, etettél már sünt életedben? a rovarok bogarak stb mellett imádják a lehullott érett gyümölcsöket, ha meg tudják kezdeni. A mieink pl. érett banánra, körtére, fügére is harapnak. Kézből, és csámcsognak hozzá hangosan :) amúgy etettem már tavalyi nagy nyári hidegben legyengült sünit, aki délután 5kor jött elő az esőben, neki nagyon kellett valami kaja, de az etetés után látszott, hogy sokkal energikusabban mozog. Igen, vigyázni kell rájuk, ha lehet, sok kártevőt elpusztítanak a kertekben.
Proszektúra Polanski felelőssége 2009.09.29 10:23:00
Azt egyelőre még nyomozástaktikai okokból nem árulhatom el, hogy a nejem hány botütést érdemelne, ha történetesen Malajziában élne, de az biztos, hogy fél tucatnál jóval többet sózhatnának a hátsójára. Mindez onnan jutott eszembe, hogy olvastam a hírt, miszerint a Kuala…..
Kobor_Szellem 2009.09.29 21:58:22
Nem azért, de számomra megdöbbentő, hogy egyesek =-jelet tesznek az ír gázoló és polanski ügye közé. Csak hogy kicsit szemléltessem a dolgokat a saját szemszögemből:
- Ha az én gyerekemet ütné el így az ír gázoló, pláne a mai világban, ilyen következményekkel, akkor elutaznék írországba, megkeresném először ellőném a lábát, aztán a karját, a tökeit és végül golyót eresztenék a fejébe. És jöhetne utána a börtön, de ez már qra nem érdekelne.
- Ha a 19 éves fiam megdugna egy discos összemelegedés után egy 13 éves, bedrogozott, bepiált kiscsajt, aki 16nak látszik, és szintén akarja, és utána őt emiatt meghurcolnák, akkor összeverném azt a bírót aki elítélte. De hogy megnyomorodjon egy életre.
- Ha a fiam 19 évesen bepiáltatna, bedrogoztatna egy 13 éves kiscsajt, aki NEM akarna vele lefeküdni, és ezután megerőszakolná, akkor kitagadnám aztán szétverném a fejét.
- fentebbi 2 esetet tartom akkor is, ha 45 éves az illető, bár tény hogy jóval ferdébb szemmel néznék az első esetben.
Mielőtt megvádolnátok, hogy gyilkolós ütlegelős típus lennék, elmondom, hogy nem :) de ezeket tartanám HELYESnek nem feltétlenül JOGosnak. Mert már a jog, és más az igazság. De polanskit egy kalapban említeni az ír gázolóval akkor sem lehet, ha valóban szándékosan ő itatta, ő drogozta, és a kiscsaj folyamatos tiltakozása ellenére ő erőszakolta meg. Elítélni valóban kellene, ha másért nem, a meglépésért. De azért vicc, hogy az USAban ilyen eseteken felverik a port, miközben gyerekek 1más fejét lövik szét a papa gondatlanul tartott pisztolyával. Nagyon nagyon nagyon nem egy kategória. Ha a fentebbi üssemverjem hozzáállásomat meg nem hazudtolva akarnék polanskinak ítéletet hozni, akkor először is qra újravizsgálnám az ügyet, hogy VALÓBAN az e a tényállás ami, mert bizony az USAban vannak furcsa dolgok, és ha VALÓBAN az, akkor dutyiba min 1-2 évre. De ezt csak azért mondom, hogy 1-2 év, mert a csaj azóta él és virul. És mert polanski nem megölni akarta. Egy ilyen polanskis esetet egy lapon az ír gázolóval.. ezen még mindig azért megdöbbenek, hogy így leírtátok páran...
(fotó: HamPage)   Magányos autósok, reszkessetek! Az elmúlt húsz év legradikálisabb közlekedési változása vár mindenkire nyáron Budapesten. Valami csodaszerből szippanthattak ezúttal a főpolgármesteri hivatalban, ugyanis HELYES irányban kezdtek el gondolkodni a fővárosi…..
Kobor_Szellem 2009.05.20 14:51:48
@Silent Bob:
Hazugság hogy kiszállnátok az autóból? butaság amit mondasz (szerintem). én eleve csak bkv-val járok, de nagyon örülnék neki hogy akkor, mikor jó lenne az autó (mert vonathoz megyek/visznek) akkor ne 2 átszállással jussak el a keletibe, mert okosak odafent. Jó, persze én vagyok a lusta g*ci, hogy hátizsákkal meg kézitáskával meg extra cuccokkal nem szívesen 7esbuszozok. Bevallom, mentem már úgy nem is egyszer, de vicc amit az emberek leművelnek (metrón a legkevésbé balfaszok az emberek, de a metróig el kell jutni). Ennek az autós oldala hogy elvisznek a keletiig, és kiraknak a parkolóban.
Tehát én nem szállnék ki az autóból, mert dolgozni bkval járok. De megvédem az autósokat, mert mert nylván másnak is szüksége lehet rá, és talánnem az a megoldás hogy azt mondjuk nekik, nyista auto! és megmondjuk használjanak alternatívát. Ők joggal kérdezhetik: mégis mit?
Kobor_Szellem 2009.05.20 17:01:12
@Silent Bob:
ha körbenézek a környezetemben, akkor sokan bkv-val járnak, azok meg autóval akiknek mondjuk napi szinten jobbra balra, 1ik másik városrészből másik városrészbe kell menniük, ami mondjuk időben bkval úgy nézne ki hogy 1-2 metró meg busz villamos vagy ami arra jár meg utána még gyalog mert a bkv nem visz házhoz. Ők nyilván menjenek autóval sztem is. Aztán van kollégám sok aki külvárosból, peremből, aggloból jön. Motorral autóval relatvíe gyorsan beérnek, mert akkor indulnak mikor kisebb a forgalom. ha bkval jönnek, rendszeresen késnek fél órát... pedig valszeg uakkor v hamarabb indulnak
Igenis, legyenek autósok. Legyen meg a lehetőság, hogy megállhassanak parkolókban a metró(vég)állomásokon, és legyen chipkártyás rendszer. De akinem akar v ne mtud metrózni annak legyen gyors, nagy áteresztőképességű autóút a kocsija alatt. Van ilyen jelenleg bp-en? alig. Lehetett volna az elmúlt 20 évben fjleszteni? igen. megtették? alig.
vagy civilként kezdjünk utakat építeni és fejleszteni? esetleg tagadjuk meg az árkádtól az építési engedélyt hogy egy 5 szintes őrzött, parkolóházat rakjanak a helyére? stb igen, civilként ezeket nem tudtuk megtenni, de sajnos odafent sem tették meg. Ez a próbálkozás koncepciójában tökjó. mondom, legyen ferenciektől keletiig kéregalaút, rajta felette buszsáv, bicikliút, esetleg parkoló zöldterület. de a meglévőt alternatíva nélkül korlátozni sztem közveszélyes
Kobor_Szellem 2009.05.20 17:02:04
@sebcsaba:
igen, kb így valahogy