Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tibita

0 bejegyzést írt és 263 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Európai Bizottság (EB) és a török kormány akciótervet dolgozott ki az Európai Unióba irányuló menekültáradat feltartóztatására, az elképzelés szerint a török és a görög parti őrség az uniós határvédelmi ügynökség (Frontex) szervezésében közösen járőrözik majd…..
Immár műszakilag, és ami a magyar törvényeket illeti: jogilag is lezárhatja Magyarország a Horvátországgal közös zöld határát. Hiszen a kerítés kiépült és a magyar országgyűlés is szentesítette a szerbet követően a horvát-magyar határzárat is. A pillanatnyi állapot…..
tibita 2015.09.30 18:37:30
@Sexual Harassment Panda:

Biztos úgy van, ha te mondod!

Csak az a probléma, hogy a németek bejelentették, rövidesen a nem háborús menekülteket, 48 órán belül megfordítják, tehát már az osztrák határról.
Erre Faymann bejelentette, hogy akkor ha kell, erőszakot is alkalmaz a határvédelemben, mert így megtelik ausztria migránsokkal.

Abban a pillanatban már üzemel is a horvát-magyar határon a kerítés, mert mi sem akarunk belefulladni a bevándorlókba.
És kész kerítésünk, ami ténylegesen megtudja állítani a tömeget, csak nekünk van eddig.

Szóval, ahogy a németek kezdik megfordítani a sansztalanokat, akik ennek az áradatnak legalább fele, kétharmada, rohamléptekben látsz majd a vonulási útvonalon, Görögországtòl Németországig kerítéseket épülni, mert face to face, az ismert "nyugodt erőt" csak sortűzzel lehetne megállítani.
Ami a félő, hogy délszláv államok esetében ez nem is kizárt.
Ha ott a lakosságnál elszakad a cérna a tömeg miatt, ami nem tud tovább menni, abból nagy baj lehet!

A délszláv háborúk nem rég voltak......szerbek,horvátok,bosnyákok, emlékszenek még, hogy hol kell ásni a kertvégében a földalatt termő Kalasnyikov-gombáért.
tibita 2015.09.30 18:53:20
@Kón Bandit:

A végén megint a "végvári kapitánynak" lesz igaza......Görög partokon kell a vonalat meghúzni!
Szijjártó Péterre most már nemcsak mint a keleti nyitás unortodox apostolára, hanem mint a világlehülyézési miniszterként is tekinthetünk. Az utóbbi hetekben Szijjártó gyakorlatilag csak a Dalai Lámával nem került (még) konfliktusba. A jelenlegi magyar diplomácia működését…..
tibita 2015.09.29 19:56:01
A környező országok majd mindegyike amig nem értek oda a bevándorlók szimplán lenáciztak, rasszistáztak minket, ( persze ahogy odaértek, még annyit se tudtak tenni mint Mo.)

A nácizás ma a diplomáciában, non plus ultra! A kocsmában, ( ha már ez a mérce) olyan mint a " mi van, mi van, mi van???", ami után már megy a bal.....

Ennek fényében, amit "babyface" Petike válaszol, az csak lágy kávéházi diskurzus.......mit kéne csinálnia?! Megköszönni a kedves, becéző jelzőket és felajánlani a magyar légtért, hogy bombázzanak le minket, mint Drezdát????

Inkább az a megdöbbentő, hogy ennyien megengedik maguknak a nácizást.....mondjuk, mindig az a kérdés ki mondja?

Ki a f@xom az a Ponta....féllábbal a sitten?
Ki a f@xom az a Faymann....két hét alatt bukta el a támogatottsága felét?
Ki a f@xom az a Milanovics....aki egy nap alatt kapott mattot migráns témában?
Ki a f@xom az a Vucsics aki szintén auschwitzozott, bár azóta már újra óriási a "szerelem"?

A legjobb az olasz elnök.....ők az elmult időkben beengedtek ugyan millós tömegeket, olaszország már fuldoklik a migránsokban! Már meg volt az első migráns rablógyilkosság is ( erről se olvastál az Indexen?)....de arra ugat aki megpróbálja megállítani, irányítani, esetleg a hivatalos eljárást alkalmazni a bevándorlókkal kapcsolatban.

Ban Ki Mun-nak meg el kell küldeni vágatlanul a Röszkei felvételeket, mert koreában csak a BBC-t, meg a CNN-t lehet fogni, ahol ugye......khm, hát nem sikerült teljes mértékben kibontani a valóságot. (Kiválló példa, mennyire lehet komolyan venni ezeket a forrásokat, más témában is)

Ezek ilyen idők.....szitu van!
Ilyenkor a tehetetlen, béna,alkalmatlan, politikusok a jólbegyakorolt, bevált lózungokhoz tudnak csak nyúlni.......támadjuk azt aki csinálni akar és főleg mer is valamit!
És mi erre a legjobb? Hát a sunyin NÁCIZNI!
Ha védekezel, ha támadsz, nem tudsz jól kijönni belőle.......

Az, hogy a magyar média egy része, hogy tálalja, az meg egyáltalán nem meglepő.
Már Habsburg I. Lipót megmondta annak idején:

"BÁRMILYEN CÉLOM VAN MAGYARORSZÁGON, TALÁLOK RÁ EMBERT...."
Migráció és mi címmel körkérdést és cikksorozatot indít a Mandiner. Az eddig megjelent írások ezen a linken keresztül olvashatók. * Amióta világ a világ és fejlődésnek indult az emberi civilizáció, az állam legelső és legalapvetőbb feladata az volt, hogy fenntartsa a…..
tibita 2015.09.27 11:58:56
Több kommentben is olvasom, hogy a magyarok idegengyűlölők.....

Súlyos tévedés!
Nem idegengyűlölők, hanem csak tapasztaltak!

Mi is a szerbek fővárosának a neve, nem az új, hanem az ezeréves?
Miért is nem akarják elengedni a mai koszovót? Mert az az őshazájuk. Az oszmán terjeszkedés elől menekültek magyar területekre. Mondjuk, ez nem zavarta őket, hogy pár emberöltő múlva már írtsák a befogadóikat és hogy minden későbbi szabadságharcunkban ellenünk forduljanak.
De beszéljünk a románokról is akiket még a 19. sz közepén is vlach ruminoknak hívtak.
(Csak a kiegyezés körüli zűrzavarban engedélyezte az óvatlan magyar közigazgatás, hogy románoknak hívják magukat és "másnap" már kész is volt a "dákó"-román kontinuitás elmélete, persze ezáltal jogosnak hazudott területi igényekkel.)
Nos az ők gyökereit is valahol a mai albánia és macedónia hegyeiben találhatjuk. És milyen érdekes, ők is minden nehéz szituációban kaphatóak voltak a befogadóik ellen fordulni.

A Trianoni végeredmény ismert......

Most a 19. század második felétől, oroszországból beáramlot több mint 1.5 millió zsidó bevándorlóról ne is beszéljünk.

Mind, az üldözés elől menekülő "migránsként" kezdték!

Szóval a magyarok NEM idegengyűlölők, egyáltalán nem.....
Csak a történelem során, a saját kárukon megtanulták, hogy mivel jár a tömeges bevándorlás.

Azt modják az okos más kárán tanul......na ebből látszik, hogy az uniós vízfej mennyire hülye! Azt az országot ostorozzák, aki mindenkinél jobban tudja mi jön!!!

Hát majd megtanulják ők is a saját kárukon! Ugyan az fog történni az unióval is mint az ezeréves Magyarországgal.......csak sokkal gyorsabban.
tibita 2015.09.27 17:59:49
@Advanced Flight:

A mai uniós vezetés bármilyen gyors, határozott lépésre képtelen, az alapállásuk és a probléma eszkalálódása óta tett lépéseik miatt sem.
Politikai öngyilkosság lenne a részükről.....mintha a fletó holnap kimenne rohamsisakban, baseball ütővel riogatni a migránsokat a határra.
Inkább teszetoszáznak, maszatolnak, hátha valami csoda történik.....

De nincs minden veszve.
Ma, és okt 11-én az osztrákoknál választások lesznek, ahol súlyos jobbos, bevándorlóellenes előretörés néz ki.
Ha úgy lesz, az alapjaiban változtatja meg a helyzetet.
Akkor már a nyugati nagyarcuak nem intézhetik el a bevándorlóellenességet, hogy csak keleti, volt Ostblokkos probléma.

Amúgy, jó példa lesz a nyugati országok lakosságának is, csak el kell hajtani a "széplelkeket", mindjárt nem lesz nácizmus a szimpla önvédelem.
Persze a libsik ugyan úgy virnyákolnak majd.......Csak már a lőtéri kutyát sem fogja érdekelni!
tibita 2015.09.27 22:47:32
@Tisztességes Természettudomány:

Igen, mindkettő elérhető közelségbe került, sőt ha közelebbről megnézed, már éppen az európai Elysium "megbillenése" kezdődött meg!

A bevándorló utánpótlás végtelen.....20-25 háborús övezet van a világon, de ez még csak nem is a legnagyobb probléma!

A legnagyobb gond, hogy mára a vaknak is világos, hogy a föld NEM KÉPES eltartani 7-8 milliárd embert sem, nemhogy a rövidesen várhátó 10-12 milliárdot. Csökkenő termő területek, felmelegedés, fogyó ivóvíz készletek, nyersanyag lelőhelyek kimerülése. Az élővilágban tömeges fajpusztulás.
Ezért hiú ábránd az is, hogy majd valaki rendet rak sziriában és akkor majd mindenki haza megy......az egész lázadás az Asszad rezsim ellen abból indult ki, hogy szíria éléskamrájában a mezőgazdaságból élő területeken milliók mentek tönkre, éheztek, mert lassan tíz éve nincs csapadék........ha béke lesz, jön majd eső is??

A legfőbb gond, hogy a föld mai "Elysiumai", az ugrásszerű népességnövekedést kihasználva lehettek a legfejlettebbek.
Bővülő piacok, olcsó munkaerő.
Fenntartható fejlődés már rég nem is létezik, csak a társadalmi és környezeti problémák áttolása egy későbbi generációra, aki ugyanúgy tovább tolja.......na ennek rendszernek kopogtat most a vége!

Nincsenek ábrándjaim, a szükséges paradigma váltás el fog maradni, mert nem "üzlet"!
Amikor a túlélés lesz a cél, nem az izmusok, álmok, szépremények fognak győzni, hanem az erősebbek, akik képesek túlélni.

Az most a kérdés európa mire jut magával ebben a kérdésben?
Lennének más alternativák is a túlnépesedés csökkentésében, de erre globális összefogásra lenne szükség, amire sem az akarat, sem a források nincsenek meg, mivel ezek a mai világot működtető gazdasági érdekekkel teljesen összeegyeztethetetlenek!
A föld pedig NEM KÉPES ennyi embert eltartani!

Félő, hogy a XXI. sz. a túlélés százada lesz......
Egy szeptember 15-én nyilvánosságra hozott elemzésében az Egyesült Államok legnagyobb és legbefolyásosabb privát hírszerző szolgálata, a Stratfor azt vetíti előre, hogy a Nyugat-Európába özönlő menekültek olyan feszültségeket és megoldhatatlan konfliktusokat okoznak, amelyek…..
tibita 2015.09.24 22:26:32
@Tudományos libsizmus:

Szerintem is ez egy hosszabb meccs lesz, pedig itt a napok is számitanak, hiszen tizezrek jönnek naponta....

Azért az látszik, hogy már nem is olyan ördögtől való a tömeg lelassítása, ne adj isten megállítása, a migránsok kiválasztása a bevándorlók közül.
Akik még "tépik a szájukat" Holland és Faymann, nem tényezők, perceik vannak a politikai "fősodorban".
A többiek észrevették, hogy vannak azért ugye, a választók is azok meg a kezdeti lelkesedés után kezdenek körbenézni......és kezdik Bejrutban érezni magukat.
Rég nem írtam erre a blogra (valószínűleg keveseknek hiányoztam), de most úgy érzem, ismét meg kell tennem, még akkor is, ha valószínűleg senki nem fogja olvasni. Egyszerűen elmondhatatlan, ami itt folyik – Magyarországon és Európában egyaránt. Az érkezettek (hívjuk őket így, elkerülve a…..
tibita 2015.09.22 06:58:02
@dukeekud:

Arról nem is beszélve, hogy a szabadság, egyenlőség, élharcosánál, a "rettenetesborzalmasaljas" fajelméletet hirdető No. legyőzőjénél, több mint 25 évvel később is, a 70-es évekig,a fekete ember máshol szállhatott fel és máshol ülhetett a buszon!
A választások meg többek között azon dőlnek el, ki igér nagyobb támogatást, a föld mára egyetlen apartheid államának.....
Szerintem ne az USA-ra akarjunk hajazni, max a határvédelemben.
Vendégszerzőnk, Balázs Zoltán írása   Sokan kételkednek abban, hogy a politikatudomány jó-e bármire is. Annyi biztos, hogy nehéz volna tőle szabadulni. Az európai önismeret ugyanis valahol ott kezdődik, ahol a görög zseni megírta ezt a fölülmúlhatatlan politikai drámát,…..
tibita 2015.09.19 22:21:36
@Tudományos libsizmus:

Mond már......legfeljebb lemaradok Karafiát Orsiról!!!

Jaj wazze.....becéztem!!!! Most mi lesz?
tibita 2015.09.19 22:31:13
@Tudományos libsizmus:

Bocs, elfelejtettem, hogy csere volt....az Westerwelle !
Pénteken Beremenden jártam azért, hogy a saját szememmel lássam a kormány újabb menekültügyi műsorát. Nem csalódtam, egészen elképesztő háborús díszletet rittyentett Orbán és csapata a horvát-magyar határra. A röszkei helyzettel ellentétben Beremenden minden ellenállás…..
tibita 2015.09.19 13:47:54
Jahaha....
Elsöprő többség támogatja a befogadást európában......muhaha, a német lapok meg már Merkel lehetséges lemondásáról írnak!

Nem is baj, az első komolyabb helyzetben kivilant a posztkomcsi, expártfunkcijábol a Marxista-Leninista egyetemen tanult "szent internacionalista" attitűd........egyszerübben, kutyából nem lesz szalonna.
Itthon ezt már tudja mindenki, a németek most jönnek rá, de ők nagyon tehetségesek.

Te szegény cikkíró......nem veszed észre, hogy ezzel kacagtató szösszeneteddel magadat teszed ugyanolyan ogrévé mint a jobbik zászlóba öltözött figura?

Elképzellek, ahogy lábújjhegyen odalopakodsz, ( mint furfangos Nyeszterka) a rendőrhöz kihalgatni, hogy ciánozna.

Csodás a leírásod az fünf sterne horvát luxuskempingekről is ahonnan ugyan étel ital nélkül hajtják át a határon a menekülteket, de geci kormány szöveges hitler fotós kép került valahonnan. Biztos a duty free shopban lízingelték, hiszen az a fontos útravaló....Szíriában szerinted hallottak egyáltalán hitlerről, ott is már-már ovodás tananyag?

Jaaaaj annyira nevetséges vagy.

Egyébként hánynak vettél vizet? Hányat etettél meg, ha olyan hirtelen terelték át őket, hogy még a segélyszervezetek sem értek oda......ja, hogy te sem voltál ott??
Aha, akkor valaki mondta, ugye?
És ki volt az? A gyíkember vagy egy hobbit?
Bocs, tudom a rendőrrel a ciánozásról "szakmázó" buszvezető.

Te veréb, hát gondolod, hogy ezt bárki komolyan veszi az Indexen kívül, az is csak azért mert jó sok kattintást hoz, ahogy elhajtanak téged a vérbe.....

De csináld csak, szórakoztat, így ebéd után!
tibita 2015.09.19 14:11:19
@Medgar:

Hagyd, nem fogják fel hogy megint rossz lóra ültek...de hajtják!!
Öreg Harcos Blog Orbán, a mágus 2015.09.18 10:21:10
Orbánék valamiért nagyon érzik/tudják, hogy miként rezonál a magyar nép lelke. Orbánéknak van valamiféle különleges képességük, amely alapján bármilyen méretű és bűzű varangyos békát le tudnak nyomni a torkunkon. Orbán igazi vajákosként keveri azt a maszlagot, amit…..
tibita 2015.09.19 08:21:44
@1ghost:

Oh, már megint a libsi nagyarc (fiacskám stb), ja bocs tudom, te nem vagy az, (hiszen azt mondtad.....már neked is ciki?)

Teljesítményetek pedig közismert,....
De egyben egyetértünk, a magyarok TÖBBSÉGe nem hitvány ember......kösssssz szépen, nekem ennyi elég!
tibita 2015.09.19 08:37:43
@Könnyen elkaptuk, uram!:

Aha, szóval most már a zorbán a hibás az egész menekültválság miatt, ő hívta őket milliószám????

Amúgy meg mekkora trippen voltál az utóbbi pár napban?
Nem olvastad, hogy már a kvóta renszer sincs kőbe vésve?

Ehhez képest, túl nagy az arcod......itt az idő a szerényedésre!
tibita 2015.09.19 10:44:19
@jjoey:

Ezt tesem gondolod komolyan, ugye??

Pár millió migráns nem fogja megterhelni a szociális rendszereket, ugye? Nem lesznek adóemelések, ugye? Évtizedes, kilátástalan felzárkóztatásra, asszimilálásra.
A multi meg nem a migránst fogja felvenni az éhbérért dolgozó kelet-európai munkás helyett, mert az még náluk is kevesebből kijön, ugye?
Persze mindezt a humanizmus jegyében..?

Jól mondod, gondolkozni kéne......kezdheted!!!!
     Kézre eső gondolat lett szapulni a magyarországi ellenzéket. Az értelmiség hüledezik, hogy ezek mennyire bénák, de még a hírhedt fotóköpködő, viccmesélő kormánypárti komikus is abban látja az orbáni lószaladást, hogy hja, kérem, ilyen ellenzék mellett ez bizony…..
tibita 2015.09.18 11:42:24
Biztos úgy van ahogy mondod, bár nekem innen úgy tűnik mintha Merkel és az "álomgyárosok" masíroznának egy méretes saller felé.

Amúgy, sorra veszik át a Magyar módszereket azok "vitathatatlanfőelbírálók" akiknek a humánuma és az empátiája addig tartott a migránskérdésben, amig oda nem értek.
Akiknek a csőlátása, agyatlan nyilatkozataik vezettek ide.
Akik ott hatalmon vannak!!!! Hoppá, kit is kérdeztek meg, egy nem csak No, de egész Európa jövőjét érintő kérdésben???

Persze tudom, a liberális jelmezbe öltözött diktatúra nem diktatúra, az csak úgy van, hiszen, ugye a többség akarata.
Tudom, borzalmas érzés lehet, ha egy ország többsége elutasítja ezeket a "csodálatos eszméket" de ez azért történhetett meg Mo-n, mert ennek az oldalnak a képviselői és a holdudvar teljesen hiteltelenné vált, ahogy korábban, a mostani igazi kihívásokban is folyamatosan "melléülnek" a széknek.

Szemernyi ábrándom sincs Orbánékkal és a holdudvaruk szemben sem, de ebben a szituációban gyorsan és úgy tűnik időben, mérsékelten médiabarát, kevésbé pc lépéseket is bemerték vállalni.

Ami egy liberális kormánynak az öngyilkosság, főleg az után, hogy nagyban közreműködtek a probléma létrejöttében.
A baj napról napra nő, ahogy európát lerohanja ez az áradat a politikusokat még mindig az álmaik, ideáik, szépreményeik kötik gúzsba, miközben egyre inkább látszik gyors asszimilációról itt szó sem lesz, a migránsok nagy része nem magasan képzett és nyelveket sem beszél, a hivatalos eljárásokhoz és a befogadó ország jogrendjéhez való viszonya meg "kissé" megkérdőjelezhető.

Lehet itt megazorbánozi, de én a lehetséges variációk közül inkább ezt választom, annál is inkább mert a másik oldal még semmit nem tudott felmutatni és csak fut az események után.....viszont roppant boldog, ha hivatkozni tud valami "verébre" aki elítéli Mo-t.
A magyar külügyminiszter szerint Sigmar Gabriel német alkancellár hazudik, Werner Fayman osztrák kancellár nem tudja, hogy miről beszél, Victor Ponta román miniszterelnök hazudik, Ban Ki-moon, az ENSZ főtitkára felháborító dolgokat beszél és félrevezeti a világ…..
tibita 2015.09.17 22:21:03
Fel kellene már ébredni a kedves európai politikus bohócoknak, hogy itt kicsit komolyabb helyzet alakult ki annál, amihez hozzá vannak szokva.......amiket pár vacsika, elbeszélgetés, nagy nagy "roppant komoly" konferenciák után kiadott, totálisan semmitmondó, persze nagyon pc. nyilatkozatokkal meg lehetne oldani.

Lehet itt össze-vissza szövegelni, de érdemi lépést csak Mo- tett a schengeni határ, és a hivatalos procedúra bevezetése érdekében.

Holnap a horvátok is lezárják a szerb határt és végre szerbia is elgondolkozik majd, hogy nem túráztatni kellene a migránsokat, (persze jópénzért) hanem lezárni a macedon határt, ha nem akarnak beléjük fulladni.

A horvátok, szlovének ugyan azt játszák mint az osztrákok.
Addig borzasztóan humánusak és empatikusak a migránsokkal amig oda nem érnek.
Ma már kerge macskaként rohangásznak a szerb határon a rendőreik és csak nézik, hogy rohanják le őket a migránsok.
Már be is jelentették a leendő határzárat.

Most kérdezném én a sok nevetséges turbolibsi politikustól, meg az itteni csicskáiktól, mi a f@szról beszéltek? Melyik bolygón éltek? Ki hiszi el még, amit csak kérdeztek is?

Jöttök itt a Ponta félékkel, hogy mit mondott rólunk.....nektek ő a mérce?
A féllábbal a sitten lévő, magyargyűlölő nyomorult véleménye érv bármiben is nektek??? Esetleg arra bizonyíték, hogy majd 100 évvel Trianon után is rettegnek a magyaroktól és szép példa arra, hogy a Kisantant azért ott lappang a háttérben még ma is.

De, hogy legyen a következő napokra elemezni, csodálkozni valótok,
csak szólok, a horvátok "szentül" fogadták a szlovénoknak, hogy nem engedik át a migránsokat, a szlovénok meg "szentül" fogadták az osztrákoknak, hogy ők sem engedik őket ausztriába.......

Szóval a következő napokban, látunk majd pár újabb "köpönyeget" megfordulni és megintcsak nem a Magyar oldalon!
tibita 2015.09.17 22:45:05
@Emzé Periksz:

Bizony kivillant itt pár "fog fehérje" meg kilóg pár "lóláb", de nem is baj, legalább kiderül, ki kivel van.....
Miután Magyarország végleg lezárta a zömében szíriai, afgán és pakisztáni menekülthullám elől a Szerbiával határos 150 kilométeres déli határát, immár Horvátország is alternatív útvonal a háborús menekülteknek és a jobb életben reménykedő migránsoknak. A…..
tibita 2015.09.16 20:20:05
@ursus artos:

Valami hasonló lenne a jó megoldás, mint amit Cameron vázolt.....ők a törökországi menekült táborokból vinnék Angliába az igazi háborús menekülteket.

Képzeld ha az EU kitenne oda egy íróasztalt, hogy csak az itt beadott és elbírált kérelmmel lehet az Unió területére lépni.....olyan hátraarc lenne innen, amilyet disszemléken sem látsz.

Bundesmuttinak ezt kellett volna mondania egy hónapja.....nem észnélkül nyilatkoznia, anélkül, hogy fogalma lett volna mit indít el!
tibita 2015.09.16 20:38:44
@Tudományos libsizmus:

Ma voltam Bécsben, nem hülyék, villámgyorsan áttolták a németekhez, vagy legalább a határ közelébe a migránsokat....
A Gürtelen a westbahnhof közelében egy-kettőt láttam csak.
Bár Bécsről lévén szó, lehet azok is "bennszülött" osztrákok voltak.

Persze most megmutatják milyen kemény gyerekek......most, hogy már egy migráns sem megy Mo-ról, azonnal szigorítják az ellenörzést.

Sebaj, remélem majd mi is szigorítunk, amikor a németek kezdik kib@szkodni a felesleget, meg a kamumenekülteket és jönnek át ausztrián visszafelé!
tibita 2015.09.16 22:45:42
@Tudományos libsizmus:

Ha van társadalmi "igény", villámgyorsan lesz párt is.....és akkor kisértetiesen hasonló helyzet lesz No-ban, mint 1933 előtt.

A középpárti puhány kormányok sorra megbuknak, a másik két alternatíva az egyaránt agresszív nácik vagy a komcsik.
Ma a komcsikat helyettesítsd be a libbantakkal!

Tippelj.......
Egy szintén aktuális téma a menekültkérdésben, egy nagyon aktuális napon. Régóta lehet olyan írásokat olvasni, miszerint ezek az emberek mind terroristák, átveszik a hatalmat és megölnek minket. Az Iszlám Állam olyat nyilatkozik, hogy már 4000 emberüket bejuttatták a…..
Kedves migránsok, migránsvédők és Facebookon sápítozó wannabe migránsvédők, talán még senkitől nem hallottátok, és én leszek az első, aki a rossz hírt közli veletek: senkinek nincs "joga" a jobb élethez. Együttérzek a menekültekkel. Ezt nem iróniából írom. Szívből…..
Türkizkék ég, szikrázó napsütés, üde friss szél és − ezúttal tényleg − kék Duna: Budapest panorámája mindig gyönyörű, de ebben a kora szeptemberi délutánban fővárosunk tízezerszer látott látványa újra lenyűgözi az embert. Ebbe a tökéletes pillanatba robban bele a…..
tibita 2015.09.07 10:52:03
@Jean Sol Partre:

Értem, tehát, neked semmi közöd hozzájuk, csak betűről betűre fújod itt a hülyeségeiket......ha te mondod, akkor biztos így van.

Eredményeket kéred számon???
Ha neked az nem erdmény, hogy Mo-n oktoberre már kész a teljes határzárhoz szükséges műszaki háttér és már ma megvannak ahhoz az új törvények, hogy hatásosan el lehessen járni az illegális bevándorlókkal szemben, mialatt a nagy uniós agytröszt az idóta tötymörgésükkel, meg az agyrém kvótavergődésükkel, jóformán milliókat, külön hivogat, akkor a hiba nem az én készülékemben van.

A nyugati (persze ballib) sirámokat ne szívd mellre, mert nem olyan egységesek még a németek sem.....ott is csak addig hisztizik a média, amig oda nem érkeznek tömegesen a békés kempingezők és akkor jönnek csak a gondok...
Se kezelni, se a jogosulatlanokat megfordítani, se aszimilálni nem fogják tudni őket.

Az egész kamumédia balhé azért van, hogy lenyomják a nyugati emberek torkán a menekülteket fenyegető kamuveszélyel és a zorbánozással amit ők sem akarnak!
Eddig működött, csak most már odaértek!
(Ja eddig sem, bocs, már 200 !!!! tervezett bevándorló tábort próbáltak meg felgyújtani No-ban)

Lesz itt még fordulat, barátom!!!!

Lesz itt még szépen, illedelmesen felkérve Mo. hogy mégis csak legyen szives megállítani bármi áron az "acélhordát" (tudod, Daszkuszi) és fogja azt a kerítés vállvetve védeni német határvadász, osztrák zsandár és magyar katona....

Szóval, ezt nevezem én a vízfej lekörözésének.....

De szertnék hallani tőled is valami megoldás "csírácskát", mert eddig a zorbánozáson kívül csak a jogosulatlanok hazaküldésében értettünk egyet
tibita 2015.09.07 23:33:34
@Jean Sol Partre:

Rajtunk segített valaki is ??? Magukkal csesztek ki!
Ettől b@lfasz lépésüktől indultak meg Damaszkusztól Röszkéig, pardon már Münchenig újabb százezrek. Ettől kezdve állítsa meg őket valaki.....már tudják a forgatókönyvet, hisztizünk egy kicsit, továbbra sem tartunk be semmi előírást, a "veréb" ballibek meg a sajtó úgyis mindent elintéz.
Eddig is erről szólt az egész kamuhisztéria.
Elhitetni a nyugati lakossággal, hogy veszélyben vannak a migránsok, tehát be kell fogadni őket, amit a többség ott sem akar.

Nem kellett volna az egyetlen országot basztatni, aki megakarta állítani és regisztrálni a migránsokat.

De ma már ott vannak és jönnek is az első hírek, a továbbra is maximálisan "békés" megmozdulásaikról...Dánia megvan?! Pár száz jogkövetőt kellet elhessegetni a Svéd átjáróról, mert ők úgy gondolták átmennének, majd mikor regisztrálni akarták őket, kitört a verekedés!
Szép volt......
Fogalmad sincs, hogy minek tapsikolsz most!

Tante Merkel is már visszakozik....ma már közölte, hogy sokaknak haza kell menniük mert esélytelenek, de ez már legyen az ő dolga.

Jön ő még ide Herr Orbánhoz megbeszélni annak a gyönyörű, európai eszméket védő, humanitárius kerítésnek a közös védelmét.
Az EU egyes tagállamai élükön Németországgal, úgy beszélnek a menekültek igazságos elosztását szolgáló kvótarendszerről, mint az egész probléma Szent Gráljáról. Nem működő elképzelése persze bárkinek lehet, még Merkelnek is. Azt az utópisztikus álmot hajtják, hogy…..
tibita 2015.09.07 11:53:47
@GNDL:

Melyik variáció zárja ki, hogy eltüntették a papírjaikat ?!

Szépen vitatkozzál, mert ha idegeskedsz, hibázol és nem beszélgetni fognak veled, hanem röhögni rajtad......már közel jársz!
tibita 2015.09.07 12:29:14
@GNDL:

Aha, szóval a hamis útlevél is jó.....hiszen van.

Nyugodj bele, a többség papírok nélkül jön és bemondásra lesz regisztrálva.
És pont az általad már megint, nevetséges kioktató stilusban prezentált polgárháború miatt nem is lehet ellenőrizni, kössz, hogy ezzel cáfolod a korábbi szösszeneted is!

Szedd már össze magad.....ez így nem fair!
Kavarog rendesen az utóbbi napokban a menekültválság: Merkel minden szírt befogadna, de aztán azt mondja, ez így félreértés, mehetnek is a vonatok tőlünk nyugatra meg nem is, a menekültügyi főbiztos nem érti, miért nem engedjük ki őket, az osztrákok pedig (a jelenlegi EU-joggal…..
tibita 2015.09.04 05:51:16
@Moin Moin:

Szerényedjél már vissza.....te szerencsétlen !
tibita 2015.09.04 19:50:34
@Moin Moin:

Hát peeerszeee.......nyomika
Te, nem veszed észre mennyire alázod magad, szerencsétlen veréb?

Érveid nincsenek, amikkel erölködsz, percenkén irják felül pont a védenceid.
Értelmi szinted, mint óvodásé, de erölködj még egy kicsit hagy röhögjek.....élvezem, mééég :-)

Na, gyere sújts a porba.....te mesüge!
tibita 2015.09.04 20:35:32
@Pánikrohamosztagos:

Szegénynek még azt sem magyarázták el, (vagy próbálták csak akkor sem fogta fel) hogy netes vitában, ha már csak a fenyegetőzéshez tud nyúlni, az a legszánalmasabb, totális, megalázó vereség....
Azért remélem nem kap sztrókot, amikor felfogja......
Mégis csak van emberség a világon.
A térkép szerint a rasszisták aránya (akik nem szeretnék, hogy másik rasszból származó ember legyen a szomszédja) Indiában és a vele szomszédos Bangladesben a legmagasabb, ezekben az országokban az itt élők több mint 40 százaléka nem szeretne "más" szomszédot. Magyarországon…..
Tragédiák övezik a többszázezres népmozgást Nyugat-Európa felé, és általában a tragédiák azok, amelyek esetleg felrázzák a sokszor mocsárba süppedő vitákat, hogy mi is lenne a megoldás. Ám arról most sem érdemes vitatkozni, ki a felelős 71 ember szörnyű kínhaláláért,…..
tibita 2015.09.01 10:33:06
@Árpád Id Horváth:

Nagyot tévedsz, hosszú idő óta az egyetlen értelmes cikk ami nem a rövidlátó, piti napipolitikai szemellenző engedte látószögben tekint a lényegre.
A "bérbloggerek" hülyeségeitől már vérzik a szemem, olyan szinten kilóg a lóláb az irományaikból, hogy értelmes ember már csak röhögni olvassa őket.
Tetejében a vaksi, álomvilágukat naponta írja felül a valóság. De még mindig az a legfontosabb, hogy egy szimpla, csak józan észt igénylő, óriási veszélyeket hordozó kérdést, sunyi, napipolitikai szintre rántsanak.
Egységes Uniós fellépés ide vagy oda, egy óriási "kinevetavégén" játék kezdődött, amit ők, saját "etetőik" érdeke szerint tálalnak.
A bécsi 20000-es tüntetés is röhej....most érkeztek párszázan a Westbanhofra a "szír" előörsök. Komoly pénzben fogadnék, hogy fél év múlva ötször ekkora tüntetés lesz, amikor félmillóan csöveznek majd Bécsben.
Na bumm, majd lezárják a határt, (amit már el is kezdtek) mert nekik lehet.

Arra viszont kiválló ez az egész paláver, hogy rámutasson milyen impotens, valós kérdések esetén a komplett politikai "elit" az Unióban. Még azt sem veszik észre, hogy ezzel a bénázással a szélsőségeket hozzák helyzetbe, amellet, hogy európa 70-80 %- ellenzi a befogadást. Nyugodj, bele a Németek is.....csak egyenlőre még nem ért oda a "szír" fogorvosok, építészek, bölcsészek milliós áradata.
Óriási balhé lesz itt amikor több millió "verébnek" szólnak,hogy inkább haza kéne repülni....

Ja, és már kezdődik itthon is a lépésváltás (kicsiben)!!!!
Tapolca, időközi választás:
Jobbik: 57%
Fidesz: 25%
Ballibek: sehol

Biztos hogy ez kell ?!
tibita 2015.09.01 15:40:00
@Moin Moin:

Te nagy tudós.....

Vázold már légyszives, miért 81,3 % férfi a menekülteknek????
A nők és a gyerekek maradhatnaka a borzalmas ISIS markában???

Látod, már itt bukik a meséd.....
Az Unió nyugati országainak hozzáállásá meg úgy változik, ahogy közelít hozzájuk a valós áradat, amikor már tenni is kell valamit, nem csak pofázni.

Magyarország már megint, mint a történelem során annyiszor, kezd magára maradni, a "csodálatos" európai segítségre várva.Ha védi a schengeni határokat, kerítést épít és erősíti a határvédelmet, regisztrál, azért hibás, ha nem akkor meg azért.
Lassan mi leszünk a hibásak az egészért, még az arab tavaszért is amit pont a most is össze vissza ugató nyugati vezetők generáltak.

Pont olyan sunyi, aljas hozzáállás ez a nyugati "szélkakasoktól" mint a hozzád hasonló libsi bérkommentelőktől.

Ők úgy gondolják, hogy majd kimazsolázzák azt a párat aki nekik kell, hasznot hoz, a többit , a visszautasított, frusztrált, elkeseredett többséget meg lepattintják a periférián lévő országoknak (pl. Magyarország) , hogy "dumcsizzák" meg őket, bizony haza kell menni......de mi majd innen segítünk(aha)

Kösz, ezt már ismerjük.....

Két lehetőség maradt:
1; Kézenfogva vinni a menekülteket az osztrák határhoz és mutatni az irányt. Hadd lássuk milyen ügyesek a sógorok napi 3000 menekült kezelésében!

Totális teljes határzár délen, befejezni a kerítést, ami egyébként azért nem működik mert nincs még kész, nem azért mert rossz ötlet, (tökéletesen működik, lásd. hidegháború 40-éve) megfelelő erőkkel őrizni és szépen megfordítani, hazavezető irányt mutatni a menekülteknek.

A kettőt akár kombinálhatnánk is, mert hidd el, aki ezzel az áradattal idejön itt is fog maradni, pont, a csak pofázni képes "szélkakasok" miatt.

Az európai lakosság 70-80%-ellenzi a befogadást. Nem a félhülye, álomvilágban élő politikusok, a lakosság!!!!!
Előre fognak törni a szélsőségek......kell az neked???
Moped blog Schwalbék a Balatonnál 2015.08.27 05:17:00
‹⊗› Extra érdekességekért és semmire sem jó hülyeségekért érdemes a Moped blog Facebook-oldalát is lájkolni. ‹⊗›   Előző posztunkban egy szinte gyári állapotú Simson Schwalbét vettünk közelebbről szemügyre. A következő történetben tovább halmozzuk majd az élvezeteket, hiszen Bence és Marek…..
70 éve, 1945. augusztus 6-án az amerikai haderő Enola Gay nevű bombázója ledobta az első atombombát, 140 ezer ember halálát okozva és Hirosima városát a földdel egyenlővé téve. Az egyetlen…..
tibita 2015.08.15 16:55:43
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Jaaaaaaj, ez most komoly.......????
Arra gondoltál már, hogy nem csak a Valaki a másik blogról tudta, hanem a film forgatókönyvírója is aki X-évtizeddel a háború után megírta a dialógusokat?
Dőlj hátra, nyugodj meg, lélegezz mélyeket, és fogd fel, 45 augusztusában, a Manhattan program tudósain, az elnökön és pár "hadügyéren" kívül, ( tudod, titkos volt) senki nem tudta hány bomba van.
Főleg nem a japánok és főleg nem egy mezei, harctéri parancsnok aki addigra már wasabival ette a bakancstalpát, mert ellentétben az amikkal nekik már tényleg mindenből kevés volt, nem csak bombákból.

Abban viszont egyetértünk,hogy elszántak voltak. Még évekkel a háború vége után is találtak, a lakatlan vagy gyéren lakott szigeteken, rádió híján, az ellenséget talpig fegyverben váró egységeket akiknek fogalmuk sem volt, hogy vége a háborúnak.

Ha már így filmekből "építkezel", a Kincs ami nincs megvan ugye?
Az is "komoly" történelmi alapokon nyugszik........Kamaszuka hadnagy ?????
tibita 2015.08.17 16:30:25
@A megvalósult amerikai ólom..:

Szerinten valamit félre értettél, mert szóról szóra ezt írtam, hogy voltak.

A Kincs ami nincs-re, csak a Hollywood-i "történész-karon" pallérozódó hozzászóló kedvéért utaltam......hátha így?!
tibita 2015.08.18 16:24:48
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Nincs harag, ugye.....?! :-) :-)
A megosztáson alapuló gazdasági modellt a cégek – a gyakorlat ezt mutatja – a konkrét gazdasági tevékenységgel járó költségek és kockázatok eltüntetésére, helyesebben áthárítására használják. Ez mostanában terjedt el, amikor a nagy tőkés cégek, terheik csökkentése…..
tibita 2015.07.20 21:59:47
@Blogger Géza:

Látod, itt a probléma.......olyanról dologról beszélsz, aminek nem ismered a hátterét.

Te azt hiszed, hogy a budapesti taxitársaságok a saját autóikra ültetik az alkalmazottjaikat fizetést adnak nekik és mindenki boldog??

Nem az Uber kerüli meg a hátrányos munkáltatói szabályokat, azokat az un. taxiscégek már 20-éve megkerülték.

Ma minden taxis a saját autójával dolgozik, vagy bérel valakítől de nem a taxis cégektől.
Azok, pont úgy mint az Uber, bolondok lennének pénzt beletenni egy flottába, hiszen így minden költség, rizikó a taxisé, aki dolgozni akar.

A gond ott van, hogy az utóbbi 15-20 évben, annyi cég, szervezet, hivatal épült rá a taxizásra, (akik halál jól megélnek a taxisok munkáján) hogy a taxis "éhenhal", az utasnak meg drága, mindez úgy, hogy eleve nyomott áras a hazai taxitarifa.

Na itt jön be az Uber a képbe, aki a fenti "éhes mókusok" költségei nélkül kínálja a portékáját.......

Ami jelenleg szimplán törvény és szabályszegés az egyik oldalról, boldog sz@revés a másik oldalról.
Nevezhetjük demokratikusnak, trendinek sőt előremutatónak is , de ennek a megosztásra épülő biznisznek a terjedése egy újabb szög a Nyugat koporsójába, ami gőzerővel dolgozik a saját elpusztításán.