Regisztráció Blogot indítok
Adatok
0st0r0s

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Birka nép A birka és az Apeh 2009.10.16 08:36:00
Folytatásos regényről van szó ismét. Nyugi. Hosszú. Az előzmények ugyan több helyen is megtalálhatók az interneten, de azért alant megismétlem, mert a birka alapvető tulajdonsága, hogy lusta. Ha olvastad annak idején és még emlékszel is rá, ugorj a színes rész végére! Az…..
0st0r0s 2009.10.27 19:42:07
Sztem a cikkben igaza van Stricinek!

Ez az egész egy nem, vagy csak alig működő rendszer leírása. A leg felháborítóbb benne, meg az, h nem érdekli az APEH-ot, mert gubanc esetén úgyis ráveri a görögtüzet a pogárra! Hát köszi!
Miért olyan elképzelhetetlen, h ha vállalja, akkor elkészíti: jól, időre, megbízhatóan. Ez olyan nagy kihívás neki??? Vagy legyen az! De akkor meg mit vár tőllem??? És ha beadom, milyen jogon bírálja felül, mikor nem képes hibátlanul elkészíteni???
Én mindíg elkészíttetem, mert csak ideges leszek a sok kibogozhatatlan szövegtől. Az iratokat azért megartom 5 évig, ez nem is kérdés. Bár... talán felesleges. Ha van valami, akkor mindegy mit mondok, vagy bizonyítok. Ezen cikk is bizonyítja, h elintézik egy "nem úgy gondoltuk"-kal. LOL!!! Egy ilyen kijelentésnek el sem kellett volna hangzania, nemhogy vita kerekedjen belőle!

Nem olvastam el mindenki hozzászólását, mert lusta vagyok :), de valaki felvetette, h kár vitatkozni az ügyintézőkkel, mert nem tehetnek a rossz szabályozásról.
Ez igaz, DE!
Ha problémám van, mondjuk olyan elképzelhetetlen dolog, h a saját adataimat nem akarják kiadni nekem - és ezt a rendszer/szabályzat/törvény miatt, arra hivatkozva teszik -, akkor ugye jogosan felháborodhatok, hisz ez egyértelműen logikátlan baromság. Ezt ilyenkor - nyugodtan, higgadtan, érvelve - jelzem annak a személynek, aki megemlítette ezt az akadályt - értem én, h a rendszer/szabályzat/törvény a kerékkötő, nem az ügyintéző, de ugye egy APEH épülettel vagy egy törvénykönyvvel mégsem vitatkozhatok! Namost, ha ehhez még hozzávesszük, h egy törvény, szabály, stb. elvileg azért jött létre, h az életünket "irányítsa", megkönnyítse (nem vagyok naív, de ez lenne a cél), akkor pláne érthetelen a dolog.
És ilyenkor lépne be a JÓZAN PARASZTI ÉSZ - ami ugyebár a fent említett ügyintézőből hiányzott -, és magától rájönne arra, h ez valóban logikátlan baromság, majd megtenné azt, amit később a főnöke meg is tett, azaz megoldaná a problémát. És lám: nincs ideges ügyfél, átlépünk egy logikátlan tiltást, és megoldunk egy problémát - sőt!!! a végén még virág is van :)!
Vagy esetleg ez is túl nagy kérés egy iskolázott ügyintézőtől? Nem az lenne a feladata, h intézze az adott helyzetet, és az ügyfél be tudja adni az adóbevallását? Azt, h "mit miért nem", egy képernyőről, otthon is meg lehetne tudni. Itt a lényeg a megoldáson és az a felé segítő ügyintézőn van!
Na, hát ezért ül ember a pult mögött - vagy legalábbis ezért kéne ott ülnie... :(