Regisztráció Blogot indítok
Adatok
VME

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 2012-es év slágere volt: unom a politikát. De nem úgy, ahogy az István a királyban énekli a selypítő bajor herceglány, a Gizella, hanem teli torokból, üvöltve, krákogva, és nem ritkán: piccsogva. "Inkább engem törődne!" -énekelte Gizella. Hát minket "megtörődött"…..
VME 2013.01.03 09:22:52
@Edomer.: Egyéni szinten nem, de társadalmi szinten igen. Pont erről szól a kivándorlás: egy személyes válasz az egyén problémájára, ami megkerüli a társadalmi szintű akadályokat. De ahogy te is utalsz rá, a társadalmi problémát ez nem oldja meg, csak súlyosbítja.
VME 2013.01.03 09:26:24
@VME: "Egyéni szinten nem, de társadalmi szinten [részben] igen"

Én legalábbis nem látom, hogyan boldogulhat a többség egy rosszul működő politikai struktúrában. Persze a legügyesebbek/okosabbak/szorgalmasabbak csak elboldolgulnak valahogy, de ettől még nem igaz, hogy a politikán semmi nem múlik.
Kettős Mérce Idegen testek 2011.07.22 13:54:00
A zsidózó jobbikos képviselő nem ámokfutó, hanem próbatámadó. A Véleményvezér bloggal nem értek egyet abban, hogy a politikai logika az antiszemita Lenhardt Balázs lemondását kívánja. Talán inkább pont ellenkezőleg. „mert Lipótváros büszkesége, amely a hazai…..
VME 2011.07.23 00:05:44
@dH2K: A jobbik szavazók a magyar társadalom legelőítéletesebb 10-15 százalékból kerülnek ki. Amerikában ez a "minden muzulmán terrorista, a latínók ellopják a munkánkat és nem fizetnek adót, a feketék genetikailag agresszívak és erős bennük a búnöző hajlam, és aki nem hisz Jézusban amorális és a pokolban fog szenvedni az idők végezetéig" kategóriának felel meg.

Lehet, hogy ezek a vélemények ritkábban jelennek meg a Kongresszusban, de ez a választási rendszernek és az elit struktúrájának köszönhető, nem a felvilágosultabb gondolkodásnak.
Pilu Bagóháború 2011.03.10 17:23:00
Már nem is merek utánaszámolni, hogy hány éve szívom ezt a vackot. Büdös, iszonyatosan drága és rombol. Ráadásul felmenőim között többen érintettek daganatos betegségekben, így elmondhatom, hogy két kézzel fogom azt a fejszét, amivel magam alatt vágom a fát. A…..
VME 2011.03.10 20:31:16
@sprenczl: 4. Ha igazán védeni akarják az egészséget, akkor tiltsák be a robbanómotoros autókat-buszokat (dízel, benzin), sokat javulna a közegészség. Az utóbbi 30 évben min. 40x szabadalmaztatták a víz/hidrogén motoros autót....Ezt valamiért nem lépik meg mégsem, ami igazán számítana.

Ez ugye nem komoly? "Először ezt tiltsák be, és csak utána a dohányzást!" Kb. tökmindegy a sorrend.

Egyébként az autók károsanyag kibocsátását sokkal szigorúbban szabályozzák, mint 30 éve. Pl. az ólmozott benzin betiltása óriási eredmény volt. Azért is mennyien sírtak, hogy drágább, és új autót kell venni, biztos az autógyárak találták ki, nem is olyan veszélyes blablabla. Ja, persze.
Hamarosan, 2011 végén véget ér a NASA Space Shuttle vagyis az űrsikló-projektje. Az űrprogram keretében összesen hat űrrepülőgépet építettek (Challenger, Enterprise, Columbia, Discovery, Atlantis, Endeavour)  melyek közül kettő: a Challenger az 1986-os és a Columbia a 2003-as…..
VME 2011.02.23 04:43:05
@VendégTroll: Nem az történt, hogy a tervezők hülyék voltak, és most mi, a kritikusok megmondjuk a tutit.

Legkésőbb a Challenger katasztrófa után mindenkinek világos volt, hogy nem lehet az űrsiklókat biztonságosan és gazdaságosan működtetni. Azért nem állították le, mert rengeteg munkahely és megrendelés kapcsolódott hozzá, ezért politikailag kikezdhetetlen volt. És ehhez igazították a "szakértői" véleményeket is. Lásd Feynman különvéleményét a Challenger jelentésben.

Szóval nem, nem vagyunk okosabbak azoknál, akik a programot működteték. Viszont velük ellentétben nem is fűződik hozzá gazdasági érdekünk. És néha az elfogulatlanság egy kevés tudással többet ér, mint egy elfogult vélemény sok tudással.
A Plútót az Eris, egy Kuiper-övben található, valamivel nagyobb törpebolygó felfedezésekor fosztották meg bolygó-státuszától. Most viszont fordult a kocka. A csillagászok számára már jó ideje problémát jelentett a Plútó bolygóként való besorolása kis mérete, s a többi…..
VME 2010.11.11 12:52:57
@ssrat: Nekem is van egy elméletem, miért lett a Pluto ilyen fontos kérdés. Az emberek a Miki egér Plútó kutyájára asszociálnak, ezért amikor meghallották, hogy "elvették" tőle a bolygó cimet, megsajnálták szegényt.

A csillagászok ezer ilyen dologról vitatkoznak. Hol a határ a barna törpék és az óriás Jupiterek között? Hogyan különböztessük meg az aszteroidákat a (nem aktív) üstököstől. Kétféle, vagy háromféle gamma-kitörést érdemes megkülönböztetni? Csak ezek a kérdések nem érdeklik az embereket, mert a vita tárgyait nem rajfilmfigurákról nevezték el.

Persze nem az a fontos, hogy hogyan nevezzük el a dolgokat, hanem az, hogy milyenek valójában. És hogy hogyan lettek olyanok, amilyenek, hogyan hatnak egymásra, stb. Többet is foglalkoznak a csillagászok a kérdésnek ezzel az oldalával, mint hogy akkor most a Plútó bolygó, vagy törpebolygó.
VME 2010.11.11 13:14:09
@ssrat: Na jó, lehet, hogy nem nekem jutott eszembe először :) Csak szomorú látni, hogy sokan azt hiszik a csillagászok napi több órát foglalkoznak azzal, hogy akkor most bolygó-e a Plútó vagy nem. Pedig dehogy.
Az új esélyegyenlőségi törvény egy csapásra véget vethet a zaftos irodai poénoknak. A hamarosan életbe lépő szabályozás alapján a munkahelyén vélt vagy valós sérelemnek kitett kolléga akkor is beperelheti saját cégét, ha egy munkatársa akár távollétében tett olyan…..
1945. augusztus 6-án és 9-én az amerikai légierő atomcsapást mért Hiroshimára és Nagaszakira. A vélemények megoszlanak arról, hogy szükség volt-e az atomfegyver bevetésére, mindenesetre Japán csak augusztus 14-én kapitulált. Vajon mi zajlott le a hatalmon lévők fejében abban az…..
"Hát az angolt!" - vágná rá sok ember, míg mások a kínaira fogadnának. De a kérdés most sem ilyen egyszerű; lássuk hát akkor a nyelvek toplistáját az Encarta 2006 alapján! (Hangsúlyozom, a helyzet nem ennyire egyszerű, mert ahány forrás, annyi adat, és óriási…..
  „Minnél inkább a víz alá akarnak nyomnyi minket A tömeget, akik önként egy nemes cél érdekében szövetkeztünk! Kitartunk a végsőkig a tűzijáták ez évi lemondása mellett!...” (Facebook-komment)   Kemény leszek és népszerűtlen: a tűzijáték…..
VME 2010.07.01 17:44:44
@Elpet: "Ez ellen nemcsak az arisztokratikus kormányzás híveinek, hanem a népszuverenitás elvét kedvelőknek is fel kell szólalniuk, mert ez egész egyszerűen a megcsúfolása mindannak, amit a kormányzásról felelős ember gondolhat.

Reggeli kávé mellé lájkolok valamit az adótörvényekből, mi? Basszák meg, ez tényleg a legalja mindennek. Az ilyen őrültségnek azonnal megálljt kell parancsolni."

Ha azt gondolod, hogy létezik felelős kormányzás a választók napi részvétele nélkül, akkor naivabb vagy mint akik hisznek a "nép bölcsességében".
Szokatlan bejegyzés lesz, elnézést kérek mindenkitől, leginkább magamról és magamnak szól. Miután pár hete tényleg nagyon kedves, már-már elcsábulásra késztető módon invitált rendszeres szerzői közé a Magyar Nemzet, ma leleplezőnek szánt cikkében még a címsorban is helyet…..
VME 2010.06.20 05:58:39
@MACISAJT: "
És számomra a legaggasztóbb éppen Karácsony és Török mostani "védekezése".
Mert az nem érv hogy , "igen de mások is loptak/lopnak"
( Rákay és Várhelyi) vagy az hogy "miért csak engem bántanak mert elég sokan voltunk"."

Csakhogy Török Gábor védekezése nem ez volt. Hanem, hogy a szerződések törvényesek és nyilvánosak voltak és valódi teljesítmény állt mögöttük.
A The Times hozta a sztorit a múlt héten, brit orvosok megállapították, hogy a Ferrarikra festett, Marlboro-logót helyettesítő vonalkód tudat alatt hirdeti a terméket. Az EU-ban tilos a dohánygyártmányok reklámozása, ezért felszólították a Ferrarit, távolítsa el a vonalkódot a…..
Bűnügy-lopás Azt hitte a norvég, hogy a magyarok nem lopnak biciklitPécs, 2010. április 14., szerda (MTI) - Ellopták egy norvég lány kerékpárját egy pécsi kerékpártárolóból alig pár perc alatt, miután nem láncolta ki biciklijét.Zsobrák Péter, a Baranya Megyei…..
Elérkezett az első forduló előtti kampány utolsó napja. Alapvetően három nyitott kérdésünk maradt, ugyanaz a három, mint hetekkel korábban: (1) lesz-e a Fidesznek kétharmada, (2) ki lesz a második, az MSZP vagy a Jobbik és (3) a három biztos bejutón kívül van-e esélye az LMP-nek…..
Választások előtt az egyik slágertémát mindig az jelenti, hogy vajon lehet-e „rosszul” szavazni, azaz „elveszhet-e” valahogy a választópolgár voksa. Sok levelet kaptam az elmúlt napokban én is ebben az ügyben, számosan tudakolták, hogy mikor járnak el okosan…..
Zuschlag nem értette, hogy egy büntetőügyben mások a szabályok, mint a politikában. Ő úgy viselkedett, ahogy a politikában kell: a legkényesebb témákban egyszerűen megtagadta a vallomást. Ez elég buta taktika, amikor minden bizonyíték ellene szól. (Fotó: szegedma.hu)…..
w A kocka elgurult 2010.03.24 03:00:00
A fényes győzelem előrevetíti árnyékát. Orbán Viktor mindmáig leghitelesebb megszólalásában, a függöny mögül kiszivárgott, ám sosem cáfolt Kéri-beszédben mondott egy izgalmasat, ami nem megy ki a fejemből: hogy ő 2006-ban igazából nem is akart nyerni. Látta az ország…..
Subba Extra: kő papír olló 2009.12.24 00:05:00
Kő papír ollózni mindenki szeret. Egy lusta ember számára pedig a karácsony telis-tele van rengeteg elütni való pillanattal. Amíg a család többi tagja hasznos tevékenységet űz, te bátran hívj ki egy másik here arcot a rokonságból. Amennyiben rajtad kívül nincs ilyen, akkor…..
VME 2009.12.24 10:54:40
@cheega: Hát a kő-papír-olló "megoldása" nem egy komoly feladat. (Gyengébbek kedvéért: jobb játékos ellen válassz véletlenszerűen. Gyengébb ellen válaszd azt, amelyik veri azt, amit túl gyakran játszik. Vagyis ha az ellenfeled túl gyakran játszik papírt, játsz ollót egy kicsit gyakrabban és kőt egy kicsit ritkábban. Ha nem vagy biztos magadban, feltételezd, hogy az ellenfeled jobb.)

Persze utólag lehet történetet kreálni egy meccs mögé, de az is lehet, hogy mind a ketten véletlenszerűen választottak, csak így jött ki. Persze valószínűbb, hogy a vesztes egy nagyon buta ember volt.
Mondjuk amióta itthon az SZDSZ stipistopizta le e kategóriát, úgy egyébként is vérciki már a Lauder gimiben is odaszavazni, őket szeretni – de most nem erről, sőt nem is zsidózásról lesz szó.   Svájcban nemrég népszavazást tartottak, ahol az ottani Jobbik – mely…..
VME 2009.12.06 00:43:24
@dmm: Nem tudom miből gondoltad, hogy a liberalizmus számomra egyenlő az SZDSZ-el.

"lehet azt szeretni, hogy a másik ember más, mint én, érdekes lehet az ő látásmódja, véleménye."

Persze, lehet, de nem muszáj. Szerintem ez vérmérséklet, nem pedig idológia vagy személyes filozófia kérsése.

Számomra bizonyos dolgok, amiket egyes iszlám csoportok, vagy keresztény egyházak elvárnak a követőiktől visszataszítóak, és maximum pszichológiai szinten "érdekesek". Ha pedig ez nem felel meg az abszolút liberalizmusnak, akkor a hiba valószínűleg a liberlizmusban van.
Az 1990 utáni magyar politikatörténetben eddig nem tapasztalt, szokatlan választás előtt állunk. Nem valami hungarikumról van persze szó, hiszen a világban számos példát láttunk már olyan parlamenti- vagy elnökválasztásra, ahol a főhatalom tekintetében a papírforma uralkodott.…..
VME 2009.11.02 19:58:30
@Naszta: Talán, bár nyilván nehéz ennyire előre jósolni. Az valószínű, hogy a tradicionális gazdasági és médiaháttér szerepe valamivel kisebb lesz, mint az elmúlt 20 évben.

Azért ha valaki 2:1-hez fizetne egy 2014-es Fidesz választási győzelemre, simán elfogadnám.
VME 2009.11.02 20:23:01
@elfelejtette: Arivistus is pontosan ezt mondta. A demagógia másodlagos, a fő kérdés az, ki hogyan teljesít.

A másik legenda az, hogy a következő évek legnagyobb kihívása az, hogy hogyan alakítjuk át az újraelosztó rendszereket.
Valójában sokkal fontosabb kérdés, hogy hogyan lehet az újraelosztás hatékonyságát növelni (egyszerűbben: hogyan csökkentsük a korrupciót és a pazarlást), mint hogy hogyan csökkentsük az újraelosztás arányát.
VME 2009.11.02 22:25:30
@hajdú: Nem arról van szó, hogy könnyű lenne megszüntetni a korrupciót és hatékonyabbá tenni a költségvetési (és önkormányzati) intézmények működését, hanem hogy ez a hosszútávú fejlődés előfeltétele. Ezt egyszerűen nem lehet kiváltani az újraelosztó rendszerek leépítésével.

Ebben a következő (valószínűleg Fidesz) kormány nyilván nem szövetséges, hanem legalább részben ellenérdekelt fél.
Sólyom László szerint a cigányság agyon van kutatva. A következőket mondta egy EU-s pénzekről szóló konferencián:  A cigányság és a cigányság helyzetének ismerete sajátos kettősséget mutat. Egyrészt az emberekben sztereotípiák élnek. Egy cigány írót, Romano Rácz…..