Regisztráció Blogot indítok
Adatok
remetebal

0 bejegyzést írt és 74 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bármilyen hihetetlen, de a kb. 8 hónap múlva megrendezésre kerülő Novarockra immár be is jelentették az első fellépőt, a Rammsteint. Sőt, már a jegyeket is elkezdték árulni, úgyhogy aki nem akar alulmaradni az osztrákok rohamával szemben (a Rammstein és a német nyelvterület…..
Mandiner blog Extremely magyar 2009.10.04 08:01:00
  Azt mindig is tudtuk, hogy a magyar kreatívok - a vásári kikiáltók és cégérpingálók nagypofájú modern utódai nevezik így magukat - tehetségtelen senkik, akiknek a Müszi-reklám óta nemigen volt egy jó ötletük sem. Azt is tudtuk, hogy ha bármi, akár érintőlegesen…..
Néhány órával azután, hogy hevesen cáfolták a zenekar feloszlásáról szóló, évek óta forgalomban lévő híresztelések újabb hullámát, a gitárosabbik Gallagher testvér a zenekar honlapján megjelentetett egy közleményt, miszerint kész, befejezte, többé nem játszik az…..
  Képzeljétek, nyáron találkoztam egy kommunistával. Nem a strandon véletlenül, hanem ott ült az asztalomnál, ette a főztömet, még nálunk is aludt. Amikor meghívtam, természetesen gőzöm se volt róla, hogy ő kommunista, hanem egy ismerős barátjaként került…..
remetebal 2009.08.11 12:25:25
@Gabe2:

Mégis mit vársz ettől a hölgytől? Nemrég napokig azon rágódott, hogy "nem tudja, kicsoda Budaházy". Csak hét éve lett volna rá megismerni...

A jobboldali sajtó végig mindenhol a topikban többször idézett rasszista Bolgár-szövegen háborgott, ez meg itt örül, hogy végre látott egyet - holott saját bevallása szerint kedvenc foglalatossága a kommunistázás. Nos, ez akkor adja a kérdést: mit lát egyáltalán a világból?

Ráadásul jön az apa-érvvel...
Nem is értem, miért erőlködik itt: tutira kaphatna állást a barikad.hu-n vagy hasonszőrű oldalakon. Ez a szellemi teljesítmény méltán predesztinálja arra.
Szeptember 20-án jelenik meg az új Pearl Jam lemez Backspacer címmel, amiről a csapat egy dalt már el is játszott élőben, illetve most még egyet meg lehet hallgatni a hivatalos oldalukon egy kazáttás magnót elindítva. Utóbbi az első kislemez, The Fixer a címe és augusztus 24-én…..
remetebal 2009.08.01 14:50:52
@DankóG: Bocs, de konkrétan most raktam be a korongot (eredeti!) és 49.37 a hossza.

De erről itt is meg lehet győződni.
en.wikipedia.org/wiki/No_Code

Ettől még semmit nem jelez előre, hogy egy album milyen hosszú. Az REM tavaly egészen kellemes anyagot rakott össze 34.39-ben.
remetebal 2009.08.01 16:49:32
@forsakenskies: Nem tudom, én konkrétan eddig valamennyi PJ albumot kedveltem. Nem akarom őket rangsorolni - bár az is igaz, hogy aktuális mindig csak egy-egy korszakot tudok meghallgatni. Ha az első kettő megy, akkor pl. a Vitalogy már be sem fér. Ha a Yield/Binaural, akkor pedig a Ten-t vagyok képtelen betenni.
Én most úgy állok hozzá, hogy hátha ez egy kísérletezés: a design (pl. kazettásmagnó) alapján egyfajta retróra enged következtetni. Abba pedig beleférnek a 3 perces nóták.
A világ arra való, hogy az okos nemzetek más kárán tanulhassanak. Ha tudjuk, mit és hogyan kúrnak el más országok, akkor azt nekünk már nem kell kipróbálni. De a magyar embert nem annyira érdekli a közvetlen szomszédaink sorsa sem, mint a magyar celebvilág pillanatnyi áleseményei,…..
 Exkluzív összeállításunk a szombati eseményekről, melyben több ezer jobbikos szavazat rendőri segedelemmel való előállítását figyelhetjük meg. Kínai kollégáékkal megjártuk a sűrűjét, a nap végén a levezető kocogás sem maradhatott el.  ..
remetebal 2009.07.06 13:13:42
@Zoli28: A kérdés nagyon jó. De erre egy jogállamban megoldást kell találni. Pl. előzetes tájékozódás. Elég egyértelmű volt már bejegyzéskor is, hogy ki a vezető. "Élni lehetett volna a gyanúperrel", hogy nem parlagfűírtás fog a szervezet tevékenységének középpontjában állni.

De mindez miért van? Azért mert ez az ország tele van sok gyáva, kommunista gondolkodású emberrel, akik a múlt rendszerbeli szocializáliciójuk folytán rendre másoktól várják a megoldást és másokra hárítják a "zűrös ügyekben" a felelősséget.
remetebal 2009.07.06 17:24:13
@Loxon:
Nem, a kengermagosokat Bencsikék oszlatták 2003-ban.

És rohadt büszke is volt rá
www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1017708599&no=297
remetebal 2009.07.06 17:48:12
@Loxon: Bencsikéket? De!
w Amilyen az adjonisten 2009.07.05 18:45:00
Amikor Orbán Viktort eddig ismertté vált legőszintébb pillanatában arról kérdezték, hogyan oldaná meg a Gárda-problémát, ismertette programját – lám, van neki! –, amelynek két meghatározó eleme a pofon és a hazazavarás. Orbán ezt ráadásul Horthy Miklóstól…..
remetebal 2009.07.06 11:45:59
@ősbölény:

Elöljáróban: tökéletesen egyet értek.

Tudod, az a helyzet, hogy most derül ki, mit kért számon az ún. baloldal a jobboldalon. Most sem bírnak túllépni azon, hogy van egy határ (egy nyíltan neonáci szervezet), amelyet nem lép át kultúrember.

Az, hogy az MSZP/SZDSZ milyen ostobán revolverezte ezzel folyamatosan az ún. jobboldal egészét, most hagyjuk, hosszú lenne.
De a lényeg lám felszínre került. Itt veri magát az összes kőfideszes, hogy békés tüntetés, meg egyebek - holott épp a "békés, fűben ülők" csűrték fejbe a Hír TV operatőrét...

Ja, hogy a végén kiderül, hogy az ún. baloldalnak - bármennyire is bénán csinálja - mégis tulajdonképpen igaza van? Ezek ugyanis tényleg nem tudnak lepattanni a nácikról... Talán majd találnak maguknak egyenként vagy kollektíve egy pszichológust, aki kideríti, hogy miért.

Amúgy riszpekt, hogy ennek a szélsőséges anarchistának (TWÁ) a blogját olvasod. Ez az ember mindig talál magának egy kiskaput és azon rugózik. Máson számon kéri, hogy "miért nem olvas", ő viszont iszonyatosan nincs képben, hogy mi is volt a másodfokú ítélet.
Mandiner blog Kordon bleu 2009.07.05 07:31:00
Budapest, 2009. július 4. kora délután    ..
remetebal 2009.07.05 14:58:57
@Xor: Én arra utaltam, hogy nyilvánosság előtt ki mondott ilyet. (Beláthatod, hogy négyszemközti nyilatkozatokkal nincs mit kezdeni - főleg, ha azt nem politikus vagy döntéshozó mondja.)
Kerestem már én is eleget ennek az eredetét. Ilyen nyilatkozat nincs. De ha valaki mégis talál hiteles forrással, akkor elismerem, hogy tévedtem.
remetebal 2009.07.05 15:36:07
@Xor:

"De ez a hozzáállás volt minden nyilatkozat, minden gúnyos mosoly és persze a következménynélküliség mögött."

Ezzel egyet értek. De amúgy lett következménye: pl. a Vona-féle Jobbik előretörése, nomeg az ő összetöpörödésük. A gúnyos hozzáállásuk ugyanis ezen kívül ugyanis szinte mindenre (így a vizitdíjra is) kiterjedt.

----

"Akkor is ha jópár baromságukkal nem értek egyet."

Nekem meg az a "jópár baromság" elég ahhoz, hogy egyáltalán ne érezzek irántuk semmilyen szimpátiát. És ezzel természetesen nem a jogaik iránti szimpátiámról beszéltem. Egy legitim pártról és annak illegitim egyéb tevékenységéről van szó. A Fidesznél ilyen ambivalencia nincs.
remetebal 2009.07.05 15:42:39
@sün!malac69 a fegyelmezett renitens:

Hogy jön ide a melegtüntetés?

De ha már szóba hoztad:
A következő megállapítás nem fedi a valóságot: "melegtüntetést nem oszlatott fel senki". Dehogynem. Csak nem a rendőrök. Hanem ugyanezek, akik nem mellesleg épp most szövetkeztek, hogy megakadályozzák a következőt is.

index.hu/belfold/2009/06/14/osszefognak_a_nemzeti_radikalisok/
 Ma lesz egy tüntetés. Budaházyért, a Magyar Gárdáért, a poltikai foglyokért. Nem tudom ki Budaházy, nem tudom, hogy ügynök-e Toroczkai, nem tudom, hogy ki irányítja a gárdát és azt se tudom, hogy vannak-e politikai foglyok. Egyet tudok: bárki bármikor tüntethet egy…..
remetebal 2009.07.05 15:26:10
@Viktus:

Hehe. Ez jó: Horthy Miklós mint PC. Ez a nap vicce. :)

"Szerinte egyfelől erősíteni kell az állami jelenlétet, másrészt úgy kell elbánni velük, mint ahogy Horthy Miklós elbánt a nyilasokkal; adni nekik egy pofont és hazazavarni őket."

www.hirszerzo.hu/cikk.sokaknak_fog_fajni_orban_viktor_2_ev_kokemeny_megszoritasra_keszul.67072.html
 Mi éppen sörért voltunk, de Naményi kollega elkapta, ahogy Vona Gábort, a Jobbik elnökét tegnap előállították a rendőrök a „Hogyan csináljunk a gárdistákból Gandhit?” fedőnevű akció keretében. Tök exkluzív felvétel:  ..
 Be kell vallanunk: amióta az SZDSZ egy nagyon-nagyon rossz viccé vált, azóta valahogy nem találjuk a helyünket a blogoszférában. Így jár az, aki egy guminőt választ múzsájául: ha Beatricéje, Lillája, Déryné Széppataki Rózája vagy Horger Antalja kipukkad, akkor a világ…..
remetebal 2009.07.04 02:40:04
@G.d.Magister: Én már meg sem kérdezem, hogy mi értelme van az ilyesminek, mert láthatólag az ilyen videók kapcsán csupán egy nyílt színi maszturbálásnak vagyunk szemtanúi.

Némi elmozdulás azért látható az egy hónappal ezelőtti eszdéeszregerjedés után, hiszen itt legalább két fél vált egyidejűleg fikázás tárgyává.

Azonban kötve hiszem, hogy az ilyen videók (és posztok) produktívak lennének - hogy értékteremtésről ne is beszéljünk. Szétröhögni magunkat persze lehet az idióták széles skáláján, de elgondolkodtató, hogy az egyik náci ki is mondja, hogy "ugye ezt akartátok hallani?". Ennél jobban talán nem árulkodik semmi az anyagban a koncepció nívójáról.

Gyurcsányék már biztosan tapsikoltak örömükben. Jobb propagandafilmet nem is lehetett volna nekik készíteni. Már várom Lendvai sajtáját, amin a háttérben megy a reakciós felvétel... Ha tényleg kitart ez a kormány jövő tavaszig, ezzel a színvonallal tényleg sikerülhet felröhögni őket a pöcegödörből.

Az index videókultúrája sem tartozik a kedvenceim közé, de ott legalább szellemesek a kérdések.
remetebal 2009.07.05 04:11:45
@Viktus:

Hogy lehet a kordonbontást összehasonlítani ezzel a mai akcióval?
Orbán Viktornak mindig is volt politikai érzéke, mellesleg jogerős bírósági ítélettel "sem tiltották be".

Bizonyos értelemben sértő maga az összehasonlítás felvetése is. De inkább primitívnek mondanám.

Csak egy különbséget említek a több tucatból:

A kordon a demokrácia megszégyenülésének már-már monumentuma volt. Monumentuma, hiszen már több, mint 100 napja ott állt, mire a Fidesz ténylegesen fellépett ellene.
Ezek meg 3-4 nap után itt pattognak...

Nevetséges és szánalmas bulvár-Gandhi-imitátorok.
  Elment Michael Jackson, a Pop Királya. A '80-as (és talán egy kicsit a '90-es) évek zenéjét megtestesítő ikon 50 éves volt.   Mi egy névtelen rajongó top10-es (pontosabban Top3+7-es) listájával emlékezünk Jackóra: 1. The Way You Make Me Feel (Bad, 1987) 2. Smooth…..
remetebal 2009.06.26 17:34:34
@heki:

"beteg, identitászavaros, többszörösen sérült, retardált"

Fején találtad a szöget. Pont ezt szerették benne.
remetebal 2009.06.26 22:01:59
@Alfőmérnök:

Szerintem ne kapd fel ezen a vizet. Nem volt túl szerencsés ez a Bartók-érvelése, de a sok mai szemét olvastán ez eléggé érthető.
remetebal 2009.06.27 03:05:14
@curry:

Szerintem azzal ne foglalkozz, hogy le leszel-e hordva.

Az mindenesetre külön pikáns, hogy vannak, akik úgy gondolják (amúgy egyébként feltűnően morális felindultságból), hogy MJ ilyen meg olyan volt.

De hát így van ez. Történik egy ilyen eset és jönnek...
Jönnek a dúlt-keblű mélyszocik, mélyjobbikosok... jönnek a szarból.
Mandiner blog Kicsoda Budaházy? 2009.06.23 13:31:00
  Szeretném tudni, hogy kicsoda Budaházy György. Ha egy forrófejű betyár, akkor mélységesen felháborodom azon, hogy lecsukták. Ha viszont tényleg embereket akart megölni, az nem vicces.   A wikis önéletrajza szerint 1969-ben született, a budafoki Budai Nagy Antal…..
remetebal 2009.06.25 18:39:38
@Alfőmérnök: (természetesen az előbbi hsz neked szóló válasz volt)
remetebal 2009.06.25 22:40:21
@Alfőmérnök: A "nincs azon a szinten" alatt azt értettem, hogy a jobboldali irányultságú filmkészítők nem tudnak kellő önmérsékletet tanúsítani, és gyakorlatilag úgy viselkednek, mintha a Klubrádió vagy az ATV munkatársai lennének. Tényfeltárást a baloldalon hagyományosan sokkal korrektebben végeznek. Pontosabban: kevésbé egyoldalúan. (Lehet, hogy nem nagyon fog tetszeni a példa, de az egyik legutóbbi, e témával kapcsolatos cikk itt található: www.es.hu/index.php?view=doc;22789 )

Az nem kérdés, hogy fontos-e feszegetni a 2006. okt. 23-án történteket. Az nem mindegy, hogy ezt miképp teszi valaki: pl. ha eleve olyan koncepcióval áll elő, hogy politikai megrendelésre történt, az nem feltétlenül tartozik a szakmailag korrekt kategóriába. Bár nem most néztem meg, de Pesty Megsebzett ünnepe emlékeim szerint ilyen volt. (Ahogy az index anno - véletlenül - találóan írta: Michael Moore volt magyar változatban.)

Bár nem így hangsúlyoztad, azért leszögezem, hogy természetesen a "szélsőségesekkel" szemben sem jártak el jogszerűen - ahogy általában azon a napon gyakorlatilag senkivel sem. Pl. nem tudom, hogy ki volt az, akinek kilőtték a szemét, de az ilyesmi - akárki is az illető - semmiképp sem minősíthető jogszerűnek...

Tiltakozni persze kell, de - ahogy írtam - én a DISZTINGVÁLATLANSÁGRA helyeztem a hangsúlyt. A Fidesz megállt ott, hogy "mindenkit megillető emberi méltóság", holott nyilvánvaló, hogy van emellett más kategória is.
A saját törzsközönsége például csak jogos elégedetlenségének ment hangot adni az Astoriához, és ezeket az embereket mégsem lehet együtt emlegetni holmi zavargókkal.

Elhatárolódni pedig sokféleképp lehet. Nem csak ennek a szónak imamalomszerű ismételgetésével, amivel - mint mára kiderült - értelmetlenül zsarolta a baloldal a Fideszt. Elég csupán másképp beszélni. Ahogy itt, a Reakció posztjaiban. És ahogy a Fidesz ezt már bő két éve gyakorolja is. (Láthatóan sikerrel. Bár ezt még baloldalon nem látják, de a Fidesz visszavonhatatlanul menetel a centrumba - szerintem igen helyesen -, és erősíti meg a szónak pozitív értelmében vett liberális gyökereit.)
remetebal 2009.06.26 06:58:57
@Alfőmérnök:

Kezdjük hátulról.

1. Igen, a Vetítőben valóban vannak értékes alkotások, az más kérdés, hogy mint filmeket kevésbé tudom értékelni. De ez lényegében esztétikai kérdés. (A DNR ebben az értelemben film is volt.) Viszont kétségkívül informatívak. De jó részük tényleg inkább tévéműsor, illetve olyanok, mint a Családmese - amelyet egyébként szintén színvonalas produkciónak tartok - csak épp nem "film".

2. Az ÉS-cikket pont nem abban a vonatkozásban linkeltem be, ahogy értelmezted. Itt egy picit félrecsúsztunk. Amit a baloldal vonatkozásában említesz, abban természetesen igazad van, de ennek sokkal kevésbé vannak aktuálpolitikai, mint inkább történelmi okai - amelyek Gyurcsány bukásával remélhetőleg egyszer és mindenkorra felszámolódnak, de ez már tényleg OFF.

3. Azt mondod, hogy "és a legnagyobb lefedettségű és nézettségű RTLklub és TV2, de az MTV is alapvetően a baloldali médiumok" - bocs, de ez ebben a formában eléggé fekete-fehér alapú állításnak tűnik. Ebbe már inkább érdemes belemennünk, de tégy hozzá még valamit, mert ez erősen "jobboldali közhely" kinézetű állítás. Ami nem direkt formában jobboldali, az máris baloldali lenne? Ez kb. olyan érvelés, hogy ami nem baloldali, az mind antidemokratikus.

4. Még az előző ponthoz kapcsolódva: az egész vitánk ott kezdődött, hogy felhívtam a figyelmed arra, hogy szerintem nem szerencsés "leliberósozni" a DNR-t. Az "amit Magyarországon baloldalnak hívnak" ehhez hasonló állítás. A baloldal legfőbb hibája, hogy túlságosan homogénnek látja a jobboldalt. Szerintem fordítva nem érdemes ugyanezt a hibát elkövetni.

5. "Abban talán egyetérthetünk, hogy a baloldalon jobban képzett szakemberek vannak. De miért? Szerintem azért, mert a szakemberek képzése is alapvetően baloldali beállítottságú intézményekben történik. És miért? Mert ők kapnak pénzt..."
Igen, az első részében egyet értünk. De ez korántsem csak pénz kérdése. Ennek szintén történelmi okai vannak. Az általam nemigen kedvelt Lovas István írta egyszer valahol, hogy a jobboldaliak azért vannak képzettségi hátrányban, mert 40 évig nem gyakorolhatták íráskészségüket. És ebben spec. maximálisan igaza volt. Az MSZP-SZDSZ kultúra pedig - akárhogy is szépítik - alapvetően marxista gyökerekből álló/kinövő kultúrkör, következésképp sokkal inkább tudott "tréningezni" a rendszerváltás előtt is.

Összefoglalva: annyit állítottam, hogy a "baloldaliak" épp a szakmai gyakorlat révén képesek színvonalasabb előadásra. Ettől persze még nem lesz igazabb, amit állítanak, viszont állításuk feltétlenül vitaképesebb, mintha érvelésük pusztán azon alapulna, hogy pl. "Gyurcsány a hibás".
  Lassan három hete, hogy elindítottuk a Mandiner kísérleti üzemét. Sok minden változott azóta - elég, ha csak a sokat dicsért, s még többet átkozott eredeti betűtípus példáját említem. Zajlik MTI-címversenyünk, lehet trackbackelni a híreinket és már ugyanarra az oldalra…..
  Tegnap végre túlestem a szakdolgozat-védésemen, így elkezdhetem ledolgozni a reakciós kérdőívvel kapcsolatos adósságaimat. Szeretném még egyszer megköszönni annak a 818 embernek, aki vette a fáradságot és megválaszolta kérdéseinket.   Több poszton keresztül zajlik…..
remetebal 2009.06.24 21:01:56
@indus:

"Tehát ezzenel szeretném a szinvonal emelése érdekében megkérni minden tanult, iskolázott blogolvasót, hogy vegye a fáradtságot és néha napján ne csak olvassa hanem kommnetelje a megjelenő posztokat!"

---
Ehhez két megjegyzésem lenne:

1. Ha jól emlékszem, volt olyan kérdés is, amely a kommentek elolvasására vonatkozott. Bevallom, én személy szerint a válaszadás közben döbbentem rá, hogy szinte sosem olvasom a kommenteket. Ezt követően regisztráltam csupán.

2. Noha 8-9 éve még aktívan fórumoztam, az volt a tapasztalatom, hogy igen hamar az "anyázás" kategóriájába csap át bármilyen vélemény képviselete. Itt - számomra is meglepő módon - nem ez lett a tapasztalatom.
Hülye mindenhol van, de itt a mindenkori átlagnál lényegesen kevesebb. Következésképp szerintem többeknek (a ma még "némáknak") el kell jutniuk odáig, hogy merjék vállalni a véleményüket, majd ne háborodjanak fel egy másik (esetleg bárdolatlan) ellenvélemény olvastán.

Végül egy kiegészítés(az általad említettek nickekre nem vonatkozóan): Sosem szerencsés kiindulni abból, hogy kinek milyen végzettsége van. Egészen szofisztikált véleményt is tud képviselni "papírral" nem rendelkező ember, de még több az, akinek papírja ugyan van róla, hogy "elittag", valójában azonban csak egy újabb bunkó.
 Várható volt, hogy nem fog következmények nélkül maradni Liane Lane fotósorozata: a magát művésznek valló hölgyemény többek között a turult örökítette meg, csőrében egy feltehetően gumiból készült alkarral, természetesen "minden politikai felhang…..
Mandiner blog Szavazz ránk! 2009.06.19 17:01:00
  Megvan az első részeredmény a Goldenblogon: nem vezetünk. Az össznemzeti náculás jegyében a második helyen állunk a Vastagbőr mögött, s érezzük, hogy ha megkésve is, de illene megindítanunk valami kampányt. Nekünk kellemetlen, hogy pont akkor kérjük mindezt, amikor minden…..
 Az internet tumblrbugyraiban (gyönyörű szó) most terjed Morvai Krisztina farkincás levelének vágatlan verziója. Az elhíresült levél eredetiségében sajnos nem tudunk száz százalékban biztosak lenni, de mivel maga Morvai sem cáfolta meg a levelet, fenntartásokkal, no comment…..
remetebal 2009.06.21 17:23:10
@sün!malac69 a fegyelmezett renitens:

@bbjnick:

Nézzük meg csak, mit is mondott Orbán Viktor egészen pontosan az általatok kritizált Péntek 8-ban:

"A Jobbik sikerének az egyik indoka az az, hogy a baloldal által fölépített tilalomfákat, a fölállított tilalomfákat fölrúgták, és azt mondták, hogy cigánybűnözés. Most én személy szerint éppen nem értek egyet ezzel a kifejezéssel. Mi egy olyan párt vagyunk, amelynek a kiindulópontja az emberi méltóság, amely mindenkit megillet. Tehát amíg nem követ el valamit, addig nem lehet bűnözőnek vagy akár csak potenciális bűnözőnek minősíteni. De ha elkövette, akkor nincsen pardon. Tehát ezért mondom, hogy cigány bűnözők természetesen vannak, rendet is kell tenni az országban ezen a területen is, és világossá kell tenni, hogy a rendet azt a mérsékelt középpárttól, a Fidesztől is remélhetik az emberek."

----

Tévedés ne essék, ez nem politikai kérdés, hanem nyelvi kérdés.

Ha nem érteni utóbbi mondat, látogatni el az alábbi oldal. Ha fennakadni szerzőn és továbbra sem akarni megérteni miről lenni szó - akkor nem tudni segíteni.

www.mindentudas.hu/mindentudasegyeteme/esterhazy/20030904esterhazy.html?pIdx=4
remetebal 2009.06.21 19:46:59
@sün!malac69 a fegyelmezett renitens:

"ahelyett hogy elmagyarázná, hogyan kell értelmezni másképp ezt az összetételt."

És ezt minden egyes embernek el akarod magyarázni? Annak is, aki utálja Orbánt? (Merthogy bizonyítottnak vehetjük, hogy inkább a "rasszista" szocik szavaztak a Jobbikra, meg az őrültek.)

Egy szó jelentését nem kell és nem is lehet elmagyarázni. A szónak magától alakul ki a jelentése, és ennek köze nincs a kriminológiában valóban használatos fogalomhoz.
  Mi tagadás, az utóbbi hetekben furcsa vonzalom támadt bennünk a pártaktívák iránt, úgyhogy amikor megkaptuk a „Legyen Ön is Horn Gábor vendége!” című meghívót, nem tudtunk nemet mondani. A gyűlést a liberálisok legkifüstölhetetlenebb fészkében,…..
remetebal 2009.06.04 02:02:29
Miután ismét az az eset áll fenn, hogy saját tapasztalatom révén be tudok számolni az esemény első feléről - ha valakit még érdekelnek tények egyáltalán - annak leírom, hogy valójában mi történt kedden ezen a bizonyos rendezvényen. (Mellesleg megjegyzem, hogy KK&TT nyugodtan írhat ezek után a Magyar Hírlapnak, amikor Huth Gergely épp nem ér rá - senki nem venné észre a különbséget.)

Az esemény a meghirdetettnél jóval később, legalább 20 perces késéssel kezdődött Fodor megérkezte után, féloldalasan. Csak Horn Gábor és a XIII. kerületi SZDSZ-esek voltak jelen időben.

Az egyre inkább szenilissé váló Konrád György a hivatalos verzió szerint azért késett háromnegyed (!) órát, mert eltévedt a környéken.

Nem mintha számítana, de többé-kevésbé folyamatos volt a nézők ki- és bemászkálása, és ilyen pici létszámnál talán le lehet írni, hogy volt olyan pillanat, amikor 30/32-en ültek a teremben az asztalnál ülőkön kívül. (Ez ugyanúgy gáz, de minek akkor ebben hazudni?)

A videóból kimaradt Konrád György hosszú és zavaros eszmefuttatása, amely végül oda futott ki, hogy az SZDSZ a "cigánykérdésben" ott rontotta el, hogy "túlságosan védte" a cigányokat, rájátszva a médiában lévő sztereotip, "cigányokat sajnáltató" képre. És itt elmesélte saját tapasztalatait vidéki cigányokkal kapcsolatban, akikre szerinte "keményen rá kell szólni", hogy észrevegyék magukat. És ezt ő társadalmi szinten is értette: Kijelentette, hogy a cigányságnak értésére kell adni, hogy alkalmazkodniuk kell a (magyar) többséghez. Azt a mondatát még szó szerint is tudom idézni, hogy "ha ezért először ezért meg fognak sértődni, nem baj".

Azt gondolom, hogy mind ezt, mind pedig Fodor jobbikosokkal való - ha jól emlékszem szegedi - beszélgetését kihagyni egy olyan videóból, amelynek készítője valószínűleg az egész rendezvényen ott volt, nos ez pitiáner, ócska és elfogult hamisítási szándékot takar.

Így is lett volna bőven mit támadni. Pl. az egész program előtt a telefon-interjút adó Eörsi Mátyást, aki Orbán két héttel ezelőtti komáromi beszédével kapcsolatban azt mondta, hogy "Magyarországnak sikerült bekerülnie a Guiness rekordok könyvébe, mert egy ellenzéki pártvezérnek sikerült egy szónoklatával magára haragítania az összes szomszédos országot" és hogy ő ezt szégyelli.

Nem szavazok az SZDSZ-re. Azért mentem el, mert valaha szavaztam rá, és most érdekelt, hogy szemtől szemben mivel akarnának meggyőzni. Megérdemlik, hogy kibukjanak.

De miből állt volna ezt bemutatni?

Valószínűleg azzal több munka lett volna, igaz, Tóni?

Több köze lett volna a valósághoz és a kommentelők is jobban tisztában lehetnének vele, hogy pontosan miért is utálják az SZDSZ-t.

Hogy a te nyelveden mondjam Tónikám: te is nyugodtan elmehetsz ezek után a picsába!
  Ne kerteljünk, mondjuk ki nyíltan: politikusnak alapvetően a szarfej emberek mennek. Teljesen nyilvánvaló, hogy ha valaki jófej, akkor az nem akarja életét mindenféle unalmas üléseken, tanácskozásokon, titkos és nyílt fórumokon, irodákban és tárgyalókban tölteni –…..
Nyakunkon az EP-választás. Ha figyeltünk Orbán Viktorra, akkor tudjuk, hogy ez a negyedik előrehozott választásnak tekinthető. Időszerű hát az új Fidesz-kormány. Íme a Fideszfigyelő kormánylistája, néhol még indokolunk is. Kormányfő: Orbán Viktor Ha esetleg inkább nyolc…..
remetebal 2009.06.01 14:27:31
@dark future:
(pl. TótaW pünkösdi cikkéhez hogy jön ez a szar?)
Nyilvánvalóan sehogyan. A vicc az, hogy egyik nap ezek kint voltak az index főoldalán is. A Népszavába való intellektuális teljesítményükkel.

Szerintem hagyd. Ha én is fideszfóbiában szenvednék, valszeg hasonló dolgot művelnék, hiszen hamarosan rám vár az apokalipszis.
  Ha a Sötétség Seregei nem is, de a Műegyetemi Hordák csatasorba állnak, hogy megküzdjenek a Budapestet kerületről kerületre elfoglaló Elfekvőváros Kommandóval a XI. kerületért. Az Újbudán bevezetett alkoholtilalmi rendelet ugyanis a Rión, a Zöld Pardonon, az éttermeken…..
remetebal 2009.05.30 21:38:41
@Elpet:

Érvelésének több gyenge pontja van:

1. "Italozó életmódnak" minősíti a 10 óra utáni alkoholfogyasztást. Ez kb. annyi, mintha ezért a véleményéért bárki szélsőjobboldali rendpártinak minősítené.

2. Az 1-es pontban említett feltételezésre építve már "rögzülést" emleget. Innentől kezdve mondandója már nem csupán csúsztatás, hanem szalmabáb-érvelés. Hamisan azonosítja ellenfelét, "tüzel rá, majd győzelmet vindikál magának."

3. "És a szakmák sikeres művelői között bizony nem tolonganak azok, akik egyetemista korukban éjszakánként részegen támolyogtak vissza a kollégiumba." - ezt nyilvánvalóan pontos statisztikai adatok támasztják alá, csakúgy mint a cigányok bűnözésre hajlamos életmódját...

4. Az indokról magáról nem is beszél. A létező problémát okozó szórakozóhelyek érintetlenek maradtak.

5. Általános elveket hangoztat, amely alapján a saját világnézetét fejti ki, de mindezt olyan deklaratívan teszi, hogy az már-már azt veti fel, hogy mások szabadságának szívesen korlátozná pusztán azért is, mert az az értékrendjének nem felel meg.

Végül - ezúttal általánosságban:
Az ilyen jellegű véleményekre rámutatva nyertek idáig országos választásokat a szocialisták.
remetebal 2009.05.30 23:20:00
@aesculus: Látom, sikerült a legfontosabb pontot megtalálni az érvelésben. Valóban, erről szól a kommentsor.
remetebal 2009.05.31 00:15:36
@aesculus: attól tartok, hogy a "képmutatás" fogalma nem egészen tisztázott, de mindegy is: nem nekem kell ebben a helyzetben érvelnem (amúgy az előbb én is igyekeztem rámutatni valamire - nevezetesen arra, hogy ez nem ide tartozik, de akkor most kimondom, hogy ezt a részét befejeztem)