Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Subika

0 bejegyzést írt és 64 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
         Kleinheisler László 6-szor játszott a Werder Bremen-ben, és 12-szer a Darmstadtban. Összesen egy gólt rúgott a Bundesligában. Most hazajött a Fradiba és rajta köszörülik a nyelvüket az újságírók. Kleinheisler huszonkét éves, elég jól játszott az EB-n, ezért igazolták le. Igen, talán sok…..
Ez egy kipróbált barátság - veregette meg a magyar és lengyel nép vállát virtuálisan Viktorunk, mikor a lengyelek orbánasszonyával, Beata  Szydłoval találkozott. Ezzel még nem lódított túl nagyot, népeink barátsága tényleg hagyományosan szoros évszázadok óta. Ahogy szorosak a lengyel - magyar…..
A riporteri kérdés a következő: „Hová lett a magánnyugdíjpénztári pénz?” Sok jóra persze nem számít a tapasztalt NERtárs, amikor erre politikusok próbálnak meg válaszolni, de azért a pofátlanság olyan fokú határtalansága, mely a kérdésre adott egyes válaszokban…..
Mit ad isten, nem lesz rajta az „egyéni nyugdíjszámlán" az államosított magánnyugdíj-pénztári egyenleg. Orbán Viktor és tettestársai végighazudozták az elmúlt két és fél évet erről az ügyről. Amíg rá nem tették a kezüket a háromezer milliárd forintnyi magánvagyonra,…..
Akármennyire hihetetlen, van lehetőség rezsicsökkentésre úgy is, hogy közben nem haragítjuk magunkra a világ fejlettebb felét, nem pusztítjuk el a befektetői bizalmat, nem sújtjuk plusz terhekkel az egyébként is nehezen megélő kkkv-szektort, és közben még a lelkiismeretünk is…..
Subika 2013.03.29 13:06:59
@Flyer68: maximálisan megértelek. olyan iparágban dolgozom, amit ott ütnek, ahol tudnak, és ennek okát, akárhogy próbáljuk, nem tudjuk megmagyarázni a külföldi tulajnak. aki viszont egyre türelmetlenebb velünk szemben az elmaradó eredmények miatt...
DE hidd el, nem úszná meg. Lenne kellő mennyiségű demagóg ember, akik úgy csűrnék-csavarnák a sztorit, hogy EnergiaGorilla minimum egy patás ördög legyen, de lehet, hogy rögtön kettő is.
Lassan túl vagyunk ezen a tanulságos hétvégén. Ismét járt az idő, és a katasztrófavédelem ismét pörgött a hátán, mint a felborított ganajtúróbogár. Mondanám, hogy ennyi, de nem, mert lehet az isméteket folytatni. Az ellenzék és a tűzoltók egy része ismét lemondásra…..
Subika 2013.03.18 10:05:00
@Sanda gyanu:
namostakkor ez nem úgy van, hogy az állami OMSZ tájékoztatja az állami OKF-et, hogy gyermekeim az Úrban, itten durvanagy kulimász lesz ám?!
namármost, ha hétfő (03/11) óta azt olvasod minden érintett (web)oldalon, hogy durvanagy kulimász lesz, akkor nem ELŐRE kellene gondolkodni?
namármost mindezt azért, hogy a OKF (=katasztrófaVÉDELEM) védjen a katasztrófától, és nem a katasztrófa után próbáljon kihúzni a sz@rból??
A röghöz kötés a piac szabad működését zavaró potyautas problémára adott hibás és működésképtelen válasz. A kérdés az, hogy található a valós problémára, valós válasz. A hallgatói szerződés „röghöz kötés” névvel elhíresült elemétől voltak az elmúlt…..
A mai nap igen meglepő, na jó, nem meglepő, hanem megdöbbentő dolgot olvastam. Orbán Viktor azt találta mondani, hogy "A közszolgáltatások nem arra valók, hogy abból valaki pénzt keressen, ez a szektor nem a profit világa". Ez jól hangzik, feltéve, hogy ez az igazság. De az…..
Subika 2012.12.07 10:35:16
@f.domino: sajna, a gáz ára nem szimbolikus. Amiért én ezt a lépést hibásnak tartom, hogy semilyen módon nem támogatja a végfelhasználói infrastruktúra fejlődését, hogy szigeteld a házad, lakásod, hogy korszerűsítsd a fűtésrendszered és ezáltal csökkentsd a fűtéi költségeidet.
Gondoljatok bele, ha az elmúlt 8-10 évben gázárkompenzáció, vagy mesterségesen alacsonyan tarott gázár HELYETT a korszerűsítési költségeket dotálták volna hasonló mértékben. Ha a 30 éves ÉTI-gázkazánok és karvastagságú fűtéscsövekben lévő többköbméter víz, vagy pl. 1 szoba / 1 konvektor helyett korszerű kazánok, nagyságrendekkel kevesebb vizet melegítve/mozgatva, ergo kevesebb gázt felhasználva fűtenének ki megfelelően szigetelt házakat...
Megjöttek a hiénák. Gyülekeznek mind, ahányan csak vannak. A frissen alakult választói mozgalmat kerülgetik. Bele-bele marnak, s láthatóan cseppet sem félnek attól, hogy rúgással, pofonnal, haragos mordulással zavarják őket el. Ez az ő zsákmányuk. Ez az ő mozgalmuk. Ez a zsíros…..
(forrás: hírextra) A HVG értesülései szerint Bajnai Gordon az október 23-i Milla tüntetésen jelentheti be visszatérését. Ez nyilván cseppet sem meglepő fordulat annak tükrében, hogy tavaly ilyenkor a 4k! bújt ki a sajtószabadságosok szoknyája mögül, és különben is mióta…..
Subika 2012.10.09 15:51:02
@ZF2: azt gondolom, Bajnai van olyan szerencsés(?) helyzetben, hogy valóban képes lehet függetlenként kiállni (háttér, támogatók, szakembergárda, stb.). Neki nem igazán van (most? még?) veszíteni valója. Ha valóban "tökös", akkor kiáll és legalább azt elmondja, amit Szalai Ervin összeírt és VÁR a reakciókra. Úgy érzem, tartunk már ott, hogy mi, választók (de legalább a bizonytalan 52%) valami hasonló megszólalásra várunk és tudunk ezzel azonosulni. Én legalábbis tudnék. Ha ez a beszéd eléri az 52% ingerküszöbét, meg is üti azt, és neadjisten annak tartalmi része elfogadásra talál, akkor az MSzPnek sem lesz más választása, mint vagy beáll mögé, vagy marad ellenzék (vagymi). 52% az új választási rendszer szerint SOKKAL többet ér, mint a korábban, és ha ezeket (minket) Bajnai meg tudná ÉRDEMBEN szólítani, nagyon erős pozícióba kerülne.
De ha nem Bajnai, akkor vki más, aki hasonló háttérrel, hasonló pozícióból indul... csak mondja már valaki!
 A magyar néplélek hajlamos borúlátóbban tekinteni saját helyzetére, mint amit a valóság egyébként megkövetelne. Erre a tényre az írástudók zöme is rátesz egy lapáttal, amikor folyamatosan farkast kiált az Orbán-kormány tevékenysége kapcsán. Pedig józanul megvizsgálva az…..
Spoiler Ted (Ted, 2012) 2012.09.09 12:00:00
A Ted hatalmas csalódás. Pozitív értelemben. No de hadd fejtsem ezt ki bővebben. Seth MacFarlane munkássága finoman szólva sem éppen a szívem csücske. Family Guy, American Dad, Cleveland Show... csupa random baromság, erőltetett és kínos. Ezt persze szigorúan a saját…..
Fénylő Csillagunkra rájár a rúd. Pedig ő csak egy szerény multitalentum, aki egyszerre olvas ki IMF levélből armageddont, és dönt egymaga mindenki ellenében a baltás azeri kiadásáról. Utóbbi ugyanis szerinte morális és erkölcsös eljárás, mert egy rasszista gyilkos mégse…..
Legjobb védekezés a futás. Ezt az alapvetést minden önvédelmi tanfolyam első óráján a delikvensek fejébe erőltetik valahogy. Addig a képzelt ellenség sem kezd fojtogatni, nem támadnak meg egyik oldalról sem fabicskával amíg ezt nem tudod. Ez lehet az alapelv a politikai önvédelmi…..
Szavazhatnék 2014-ben rátok, mert 5 millió társammal együtt nincs beidegződött vezérem, akire vakon ikszelnék, nekem mindegy ki vezeti az országot, mert én csak jólétet akarok meg nyugalmat. De sosem fogok, mert titeket nem lehet komolyan venni. Nem is léteztek, amatőr…..
Örömmel jelenthetem: A Mikor? Melyiket? blog mostantól megújul: nem csak szökőévenként fog egy-egy cikk kikerülni, az is kilométeres terjedelemben, hanem gyakrabban és röviden, tömören, összefoglalóan - végülis a blogolás műfaja is pont erről szól. Most viszont jöjjön még…..
Orbán Viktor megalkotta a tökéletes paradoxont. Aszongya nekünk ez a Haza Bölcse:  "Valóban, a tandíjat ellenzem. Azt szeretném, hogy Magyarországon olyan felsőoktatási rendszer működjön, ahol képes legyen minden diák maga állni a tanulási költségét. Mindenki a…..