Regisztráció Blogot indítok
Adatok
antikanti

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Piramis annak idején még ezt egy utópiszikus sóhajnak szánta. Akkor még nem tudtuk, hogy a csoda igenis lehetséges! Jó 6 éve ugyanis piacra került a Second Life (második élet) nevű internetes valóság-szimulátor. Lényege, hogy boldog felhasználók ingyen és bérmentve képesek…..
IDDQD Jézus az Xboxban 2009.11.12 11:32:00
Nem, ezúttal nem egy egész éjszakára bekapcsolva hagyott Xbox 360 menüjéből a plazmatévébe égetett ikonról "derült ki", hogy Jézust ábrázolja, hanem a Szentírás lesz elérhető decembertől az eddig inkább kompetitív és cseppet sem békés játékairól ismert gépen.…..
Ez volt az első Jom Kippurom Izraelben. És összehasonlíthatatlanul más volt, mint az eddigiek. Teljesen más dolgok határozzák meg az ünnepet otthon, a diaszpórában, mint itt Izraelben. Otthon Jom Kippurkor már javában ősz van. A vastagabb harisnyámat veszem föl a szoknyám alá. Ha…..
Na most viszont, kínos vagy nem, be kell vallanom, hogy Hancuval tizenöt percig vinnyogtunk Burgonya Béla küldeményén, aztán, mivel a ti förmedvényeiteket olvassuk álló nap, így az agyunk elfolyósodott, képtelenek voltunk eldönteni, hogy ez-e a legjobb kérdés, amit valaha olvastunk.…..
A Metallica évek óta az Ecstasy of Gold című Morricone-darabot használja intróként, aminek metálosított átdolgozását július 28-án Koppenhágában el is játszottak a jónépnek, mert annyira kurva jó kedvük volt. Szívesen vennék egy teljes Morricone-feldolgozásalbumot tőlük. ..
 Tanulságos beszélgetést közölt a hétvégi Népszabadság Kertesi Gábor közgazdásszal, az Oktatási és Gyermekesély Kerekasztal tagjával. Kertesit gyakran lehet hallani balliberális médiumokban, legfőbb témája az iskolai szegregáció, most is e témában tett egy kört.Ha…..
antikanti 2009.05.10 13:14:20
Sasika és többiek,
jobboldaliként szeretnék hozzászólni a vitához, - azért így kezdem, hogy ne a sorok között kelljen keresni a pártállásomat...

1.) Attól, mert valakit elnevezünk "fölkent", meg nem tudom, milyen ballibnek, és ezzel szemben hangoztatjuk jobbos (polgári) szemléletünket, még nincs igazunk. Két társadalomfilozófia áll szemben egymással -, hogy melyik jobb, szerintem teljesen szubjektív. Ilyen érvek nem valók ide.

2.) Ha a politikai töltetet leszedjük Kertesi (vagy bárki más) érveléséről - és a magunkéról is(!), akkor maradnak (talán) a szakmai érvek.
Ebben, józan gondolkodás szerint bizonyos, hogy nem létezik fekete vagy fehér. Nincs olyan iskolatípus, ami minden gyerekből biztosan képes kihozni a legjobbat, - a 6 vagy 8 osztályos struktúra sem jelent önmagában garanciát semmire.

2b.) Nem az iskolatípus dönt - még ha erősnek is látszik az oksági összefüggés. A pedagógiai munka minősége és tartalma dönt, ami bizony rendkívül gyatra is lehet az ún. "elit" iskolákban.
Mert lehet, hogy jó tanulni valón kívül nem ad semmit a gyereknek...

3.) A magyar iskola - a Kertesi által is hivatkozott nemzetközi mérések szerint - igen keveset tesz hozzá ahhoz a kulturális háttérhez, amivel egy gyerek elindul elsőben. Ergó:
Jó családi háttér = jó tanulmányi eredmények, hátrányos helyzet = rossz tanulmányi eredmények.

Ha paranoid(!) képzeteinket féretesszük egy pillanatra, láthatjuk, hogy a "ballib" nem a hülyék országát kívánja megteremteni, ahol mindenki manipulálható (csak idéztem egy közkeletű vélekedést...). Csupán a társadalmi igazságtalanságot próbálná csökkenteni - ami egyébként régebben "közteherviselés" címen vált híressé. Ugyanis a szegények bizony nem tudják finanszírozni magas szintű iskoláztatásuk költségeit.

Azonban a lényeg, hogy a jelenlegi társadalmi szakadékok pl. cigányok és nem cigányok között a mai iskolarendszerrel nem hidalhatók át. Mindenkinek érdeke lenne, hogy minél több cigány fiatal jusson el egyetemre, mert kitörési pont és minta nélkül a helyzet csak romlani fog.
Nem tudom, az itt kommentelők milyen országban szeretnének élni, mert mindez nemcsak szolidaritás kérdése, hanem - ahogy valaki említi is - önző módon szemlélve is az a célja a gazdagabbnak, hogy a szegény is ott ülhessen az osztályban.

+1: A "buták" lehúzzák az "okosat" nézet laikus vélekedés. A pedagógiai alkalmatlanság az, ami lehúzza az okost és a butát is, a gyerekek egymást nem húzzák sehova.

Bocs, ha túl nyers voltam!
A pápát egy reklámban felhasználni már önmagában is necces dolog, de ha azt úgy teszik, mint a POCHO könyváruház sajtóhirdetésében, akkor már kifejezetten botrányszagú. A Ratzinger életútját nem kicsit leegyszerűsítve és csúsztatva bemutató, a nagy fordulatokat egyes…..