Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szeIídgesztenye

0 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Nem szívesen veszek részt abban az adok-kapokban, amik a halálozásis statisztikák körül zajlanak, csak azt tudom elmondani Önnek, hogy én mit nézek. Eddig is ezt tettem, ezután is ezt teszem. Van az Európai Uniónak egy minden tagállamra kiterjedő adatszolgáltatási felülete, ahol közlik, hogy az…..
szeIídgesztenye 2021.04.29 09:20:08
@bref: maximálisan egyetértek. Pedig én baloldali vagyok. De sajnos valóban ez történik. A brit mutáns esetében gyakorlatilag az első néhány nap dönti el az ember sorsát, és ez az a néhány nap, amikor az emberek még nem mennek orvoshoz, pedig a favipiravir csak akkor hatásos, ha rögtön az elején elkezded szedni, x nap elteltével már nem is írják fel. Nem hívnak mentőt magukra csak akkor, amikor már iszonyat szarul vannak, kvázi egyáltalán nem kapnak levegőt és valszeg a tüdőnek már akkor annyi. Mások nem vigyáznak magukra covid után, nem nézetik a tüdejüket, a véralvadást, a szívüket. Rengeteg haláleset kiküszöbölhető lenne, ha az emberek betegségtudata nem olyan lenne, amilyen. A covidnál első köhögésnél meg hőemelkedésnél azonnal orvos és favipiravir, első kisebb nem kapok levegőt-nél vagy meg mentő kórház, de a legjobb, ha veszünk egy pulziximétert és mérjük a szaturációt.
szeIídgesztenye 2021.05.04 08:15:44
@Politológus Mihály: protokoll szerint covid tünetek alapján kell felírniuk a favipiravirt, akkor is, ha negatív a teszt. Már, ha el tudod érni, az igaz :( Mondjuk engem nem tántorítana el, hogy nem 2 perc elintézni, az életem fontosabb, ha kell, egész nap hívogatom vagy odaküldöm vmelyik covid mentes barátomat a rendelésre. Amúgy van covid ambulancia a Dél-pestiben, oda be lehet menni, ha a háziorvos köddé vált. Poszt covid vizsgálatok: az a kp a máshol csináltatott pcr-t nem fogadta volna el, amire magad elmész, és csak 20 ezer?
Tegnap a világ egy pillanatra ismét Magyarország felé fordította arcát és csak ránk figyelt, hiszen fontos kérdésben döntöttünk. Azonban nyert az igazság, és vele az igaz szerelem is, és 3 szem krumpli nélkül a zsebünkben is meg tudtuk hozni döntésünket, vagyis hogy ki nyerje a Love Islandet. Persze…..
Egy másodperccel vagyunk a Tragédia után, Gábor Niát ölelő/fingerliző karja egyelőre a ciprusi orvosok és a Jóisten kezében. Valami véna szakadt és ezzel haza sem lehet repülni, gondolom az úszás nem opció, így marad a helyi kórház. Nem akarom aszondani, hogy mindig tudtam, hogy a gyúrásból baj…..
szeIídgesztenye 2019.09.22 10:07:00
@lilalibaluna: hehe, mi is ezen nevettünk itthon. Kérdeztem a férjem, hogyhogy ő még soha ... Mire ő: jajj már, ezeknek meg van mondva, hogy ezt kell csinálni.
Azzal is egyetértek, hogy Helgának nagy a feneke - a Niáé sokkal szebb szvsz.
Először is elnézést a kései hogyvoltért, nehéz a munka és a semmittevés közti kényes egyensúlyt fenntartani, ma ez például nem is sikerült. Csapjunk is bele, IzomTibi kézisúlyzókból és gyertyákból csinál a fűbe egy szív formát, gondolom Schwarzenegger szellemét próbálja megidézni. Ez sajnos nem…..
szeIídgesztenye 2019.09.20 17:07:28
@hereverő heverő: én csak azokért az emberekért hoztam áldozatot életem során, akik arra érdemesek voltak. Ezt 2 hét alatt nem tudod eldönteni. Vicces lenne, ha minden rövid, pár hetes kapcsolatomért költöztem volna/nem mentem volna egyetemre/ otthagytam volna az állásom/nem vállaltam volna el egy jó állást/ne hagytam volna ott egy rosszat :D
Mégis lett hosszú távú, 13 év, ebből 10 év házasság. Na érte bármit.
szeIídgesztenye 2019.09.21 21:46:43
@hereverő heverő: minek keverted bele a mozit? Nyilvánvalóan a nagy áldozatokról beszéltem, hiszen példákat is írtam. Ha Nia hazamegy, az nagy áldozat. Nem olyan, minthogy nem mész el moziba.
És amit 10 nap után, mesterségesen összezárva érez az ember, annak nagy eséllyes vajmi kevés köze van a szerelemhez :D
Az Exatlon indulásakor ezt írtam a műsorról: Az egész műsor egy bazinagy "hogy állunk a minekkel" kérdés. Lényegtelen, hogy a pályák Dominkán állnak, vagy a Lupa beachen. A versenyszámok felépítése pont olyan elcseszett, mint a Játék határok nélkül emlékezetesen botrányos évadában, ahol teljesen…..
  A TV2 első, "rendes" fikciós sorozatának indulásakor azt írtam, hogy Sablonos, de szórakoztató romkom lett a Korhatáros szerelem (...) nem fogja megváltani a televíziózást és nemigen generál majd késhegyre menő vitákat sem, de szórakoztató, kifejezetten nézhető tartalom, amivel a tévé -…..
  Iskola, diákok, tanár. Minek ül a gót ribancra sminkelt barna csaj sapkával a fejében a tanteremben? Ki hord farmermellény 2018-ban, és miért hiszi magáról a budapesti tinilány, hogy J-Lo örököse? Megannyi kérdés A tanár nyitójelenetében, és akkor Nagy Ervin zsámolyméretű fejéről (amit a kócosra…..
Nagy port kavart, óriási felháborodást keltett és sokakat foglalkoztatott az eset, ami október 15 -én, vasárnap este történt egy fővárosi KFC gyorsétteremben, amikor egy biztonsági őr brutálisan megvert egy újságírót, amiért az akadékoskodni merészelt (jogosan) a kiszolgálással kapcsolatban és a…..
szeIídgesztenye 2017.10.19 10:38:05
@Cycmen: imádom :)
Nem vagyunk kevesen, de élünk, érzünk, sőt megvívjuk napi harcainkat mégpedig házasságban ám társtalanul egy sajátos magányban. EZ a társtalan házasság és a társ nélküli házasok "klubja". Isten hozott (vagy a Google kereső) Ha te is ide tartozol - hozzám hasonlóan férjként, de akár feleségként is -…..
Legutóbbi posztom arról szólt, hogy mit akarnak a nők, mire is vágynak valójában a kapcsolataikban. A kérdést megválaszolására több forrás és vélemény állt rendelkezésemre, mivel magam is nő vagyok, mindamellett amolyan „jó hallgatóság” típus. Gyakran előfordul, hogy hosszabb beszélgetésekbe…..
szeIídgesztenye 2016.11.17 19:54:18
@Zsuzsi25: ezt a konzekvenciát, hogy a pasik önzők az ágyban, hány férfi után vontad le? Én 20+ után mondom, 1-2 ilyen volt talán.
Az igaz, hogy a legtöbb férfi félrekacsingat. Mégis, és megint azzal kell érvelnem, hogy konkrét példákat látok erre, gyakran azok a nők betegesen féltékenyek, nyomozósak, kérdőre vonósak, akiknek nincs okuk rá.
szeIídgesztenye 2016.11.17 19:54:22
@csipke777: hát én csak egyet. Lehet azért???!!! :D
szeIídgesztenye 2016.11.17 19:57:18
@lorantka: hú, egy IGAZI pasi. Big like!!!
A nemzetközi nihilizmus magyarországi titkos rezidenseként citromba harapott arccal ismerem el, hogy Mészáros Lőrinc úrnak igazsága vagyon: a wellness hotelek tele vannak. S miközben meghajlok Mészáros úr éles szemű megfigyelése előtt, szerényen megjegyzem, hogy az általam különösebben nem kedvelt…..
A Bors szerint az Önindítóból távozó Pordán Petrát Jakupcsek Gabriella válthatja a Music Fm-nél. Jakupcseket karácsony előtt rúgta ki a köztévé, azóta haknikból él, jól jönne neki az új meló, ami nem is lenne teljesen ismeretlen számára, hiszen tíz éven át a Danubius Rádió Capuccino tripla című…..
Ez egy nagyon almás desszert, ami ráadásul szuper egészséges is, ahhoz képest, hogy desszertről van szó! Pikk-pakk összerakható! Meghámozok 8 kicsi-közepes méretű almát, negyedelem őket, kivágom a magházukat.  250 gramm ricottát (vagy krémes túrót) simára keverek 1 dl…..
szeIídgesztenye 2015.11.27 15:42:21
Én egy szórakoztató műsoron röhögni akarok. Nem elmélkedni, nem elgondolkodni, nem jobb emberré válni és tanulni valami Nagy Dolgot, megtudni magamról, esetleg a világról valami olyat, hogy a fal adja a másikat, lófaszt. Röhögni akarok, és kész. A magyar tévék műsorán…..
szeIídgesztenye 2015.11.02 16:18:58
Szürreális beköltözőshow-val indította útjára az RTL II a Való Világ hetedik szériáját, ami nagyjából előrevetíti azt, hogy az új főszerkesztővel és kreatív stábbal mire számíthatunk: idősebb, tapasztaltabb, bevállalósabb, de első ránézésre egy hangyafasznyival…..
szeIídgesztenye 2014.11.17 11:15:13
@miciur: szerintem az is elképzelhető, hogy lévén kb. 20 éves kora űzi az ipart, megunta, hogy mindenféle arab sejkek szanaszét b...ák minden testnyílását (know it for a fact, ismerem a csajt), és most cölöp akar lenni.
szeIídgesztenye 2014.11.17 11:42:13
@miciur: ez mondjuk igaz. Valószínűbb akkor, hogy olyan drága akar lenni, hogy jobban válogathasson,kevesebbet kelljen dolgoznia, és nemet mondhasson néha, ha nincs gusztusa valakihez :D
A TV2 tegnap útjára indította a harmadik generációs tehetségkutatók zászlóshajójának hívott Rising Start (amiben a néző applikáción keresztül szavaz, élőben azt hívják így), amiről a 2 óra 45 perces műsorfolyam végére sem tudtam megállapítani, hogy minek került…..
szeIídgesztenye 2014.11.11 21:13:07
Ismét itt a celebszívató, Sebestyén Balázs, Vadon Jani és Kolosi Péter kedvenc műsora, amiben szimpatikus és kevésbé érdekes celebritásokat küldenek el egy egzotikus országba, hogy ott aztán halálra szopassák őket - kit pénzért, kit meg azért, mert volt olyan hülye, hogy nem…..
Az X-faktor idei utolsó előtti adásának egy nagy kérdése volt: bejön-e a konteóhívők hetek óta a netre üvöltött rémképe, és a By The Way berugdosódik-e a dötőbe, miután egyszer már hazazavarták őket, és csak Bozsek Márk visszalépése (ezt is idézőjelbe kéne tenni?)…..
szeIídgesztenye 2013.12.15 11:23:02
@nyuszi01: na ezt a kommentet, mintha szóról szóra én írtam volna :)
De a kérdés az, mi az oka annak, hogy ezt az affekta nyávogós majmot tolják?
Amikor a Dés-duett után nyilatkozott, rázott a hideg a nyávogásától.
Minelli Edith Piaf és a Mr és Mrs 2013.09.27 11:19:45
Tegnap véletlenül belefutottam a Mr és Mrs nevű tévés borzalomba. Élmény volt a négyzeten! Csalódtam Liptai Claudiában és Till Attilában. Jobban belegondolva nem is bennünk, hanem inkább a magyar tévénéző társadalomban, hogy ilyen műsor elkészítéséhez asszisztálnak.…..
szeIídgesztenye 2013.09.30 17:26:20
@...elmúlik...: ezt most nem értem ...
szeIídgesztenye 2013.09.30 22:22:10
@...elmúlik...: "De van egy határ, ami alá azért nem megyünk..."
milyen határ?
szeIídgesztenye 2013.10.01 12:59:25
@...elmúlik...: így sem értem, de mindegy is, hagyjuk. Annyira nem érdekel :)
Az idei X-Faktor legutóbbi, vasárnapi válogatóját többen látták, mint a tehetségkutató eddigi válogatói közül bármelyiket, pedig nem szabad elfelejteni, hogy tavaly Jimmy fia Krisztián is szaggatta a hangszálait a műsorban. Míg a tavalyi kiadást leginkább a bulvárra építette…..
"Varázs" - mondta a kékre mázolt arcú roma rapper az X-Faktor legutóbbi kieső párosának egyik fele, és magabiztos mosollyal nézett vissza Ördög Nórára. "Kelta" - tette hozzá a kékre festett bőrt és a szeme köré rittyentett vörös rombuszt magyarázva. Jó, istenigazából ezen…..
szeIídgesztenye 2012.10.21 13:35:58
@micsoda?: jaaaaaaaj, de menő vagy. Tv-t nem nézel, de tv-ről szóló blogot olvasol.
szeIídgesztenye 2012.10.22 13:45:45
@micsoda?: De szívesen elutaznál azokra a helyekre, ha tehetnéd, nem? Vagyis tv-t is szívesen néznél, csak nem teheted. Ezért olvasgatod a posztokat :D
hogyvolt X-faktor 3x10 - 2. Döntő 2012.10.22 09:00:00
Nem fogok hazudni, döbbenettel vegyes iszonyattal néztem végig a mostani X-faktor döntőt, és azt hiszem, ezzel nem voltam egyedül. Az idén már kendőzetlenül bulvárműsor státuszban tetszelgő produkciót most sikerült egy olyan szintre levinni, amire már szavakat sem könnyű…..
szeIídgesztenye 2012.10.22 11:23:36
@Dinnyeköztársaság: és szerinted az most itt kit érdekel, hogy neked milyen csomagod van, és melyik csatornán nézed a híradót? :D