Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sint

13 bejegyzést írt és 71 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Minden héten legalább három olyan Facebook felkérést kapok, hogy kattintsak ide meg oda, mert azzal segíthetek megóvni az esőerdőket. Egy kattintás végül is senkinek sem árt, de ahogyan Bill Gates sem osztogatja szét a vagyonát a megosztások révén, úgy valószínűleg az én…..
A delta krú férfi szakosztálya a mai napon végre beül a moziba feltöltődni tesztoszteronnal a Predators alatt, addig is idézzük fel a klasszikussá vált első rész egyik kiemelkedő pillanatát.  Az 1987-es akció-scifi valószínűleg minden idők legférfiasabb filmje. Az összes…..
Geekblog The Expendables 2010.10.14 08:40:00
Stallone Expendables-e a legjobb amerikai akciófilm a nyolcvanas évek végének, a kilencvenes évek elejének reneszánsza óta. Az Expendables elrendez, elsimít és meggyógyít dolgokat. Ennyire jó.Nem volt túlzás a film reklámkampányának arra a bizonyos igényre való rájátszása,…..
Geekblog Lost-finálé 2010.05.24 20:00:00
Véget ért a Lost. Az elmúlt évtized kétségkívül legjelentősebb műfaji sorozata befejeződött. Ezt a gondolatot sokáig kell még ízlelgetnie a rajongóknak, mire igazán megbarátkoznak vele. Előbb azonban a finálén kell túltenniük magukat, amely éppen olyan lett, amilyen a…..
Sint 2010.05.25 11:29:30
A posztapokaliptikus Élethalálharcról itt olvasható egy behatóbb elemzés, ám muszáj még egy bejegyzést szentelnem a filmnek (így egyben kedvcsináló is ez a poszt). Nyitójelenete ugyanis egyből beírta magát kedvenc sci-fi filmes jeleneteim közé. Luc Besson első…..
Tony Starkkal megkezdődött a nyári blockbuster-szezon, hamarosan jön Robin Hood, Perzsia hercege és a többi várva várt szupermozi. Sci-fik terén talán annyira nem leszünk idén eleresztve, mint tavaly, bár a mezőny fölé tornyosuló Inception önmagában elejét veheti az…..
Sint 2010.05.10 14:37:11
@Llew: Kinek pap, kinek a papné ugye...:) Alapvetően az értelmes izékkel lehet értelmesen beszélni is -bár ebben mindennapi tapasztalatok alapján néha én is kételkedek -, de mégis fent áll az opció, hogy megegyezésre jussunk. Például, hogy holnap kap 2 mázsa húst helyettem. Na ezt egy éhes oroszlánnak nem tudom elmagyarázni.
Különben a beszélő kutyáról a Men in Black ominózus jelenete jutott eszembe, mikor a kutya első mondata elhangzik... :)
Már régóta gondolkoztam, hogy valamely korábbi filmről írok kritikát, hiszen a mostanság mozikban vetített termékek igencsak csekély és sekély színvonalúak. Példának okáért itt van fantasy szinten a Titánok harca, vagy akár a Legion, mik valószínűleg csak szereposztásuknak,…..
Annak idején a Sci Fi Wire blogon fedeztem föl a The Fourth Kind trailerét, amely Milla Jovovichcsal a főszerepben halálra rémített. A film a negyedik típusú találkozásokról, azaz az idegenek által elrabolt emberek beszámolóiról szól, és rögtön elhatároztam, hogy ezt muszáj…..
Sint 2009.11.24 13:08:54
@Redym: Mivel az emberek nagyobb része - ha hiszünk a statisztikáknak - nem él át ilyet, alapvetően szkeptikusan, és kritikusan áll hozzá, egy jelen társadalom által nem szentesített témához. Illetve csupán bizonyos szubkultúrákban szentesítetthez. Másrészt a rézfütyülőjű bagoly félig utalás is akart lenni (bár ez csak annak egyértelmű, aki tudja, hogy szeretek a sorokban több dolgot is kifejezni), hogy ez a dolog nem ismeretlen nálunk sem, olyannyira, hogy a folklór egyik eleme.

Másrészt nem mondhatjuk, hogy nincs benne semmi, mert az ilyet átélő ember nem tudnák az erős stresszhelyzet fiziológiai tüneteit produkálni akár csak felidézésénél is.

Ha magyarország nem magyarország lenne egyébként azt mondanám keress meg egy hipnózissal foglalkozó terapeutát, aki tényleg szakember. (Jó tudom ez kicsit ironikus a film tartalma mellett, de még mindig ez a legjobb ismert módszer.:))

Aztán, ha érdekel a téma küldhetsz nekem egy emilt, hátha tudok olyat mondani, vagy ajánlani, ahol bővebben utánanézhetsz.
Sint 2010.04.17 06:34:52
@Freevo: Lol, ez egy 10/10 pontos válasz. Rövid, tömör, igaz.:)
deltablog Robotok "kicsiben" 2010.04.11 09:00:00
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer nekünk egy rövidfilmes bejegyzésünk. A poszt végén megígértük, hogy még folytatni fogjuk a science-fiction rövidfilmek bemutatását, hát most így is teszünk. Ezúttal két darabot mutatunk be rövid ajánlók kíséretében: az egyik egy kicsit…..
Sint 2010.04.13 10:29:20
Most, hogy sikeresen végignéztem őket, a The Giftben a dialógusra írt jelenet ötletessége kétségtelenül remek. De abban igazad van, hogy ez tartalmilag messze van az Alive in Joburgtól, akár Makó Jeruzsálemtől. Ott is helytálló, hogy ez az orosz "idilhez" képest nekem elég steril.
A Monstrumhoz én remélem nem núlnak, vagy csak nagyon avatott kezekkel. A Bárányok Hallgatnakhoz anno volt egy Hopkins és egy Levine. Igaz, ez esetben inkább a nyomozóra, Vadimra kéne megfelelő színész. És azt a belső rothadást, és ember lélek legalját is nehéz visszaadni, amit a könyv a leíró részekben bemutat. Abba meg, hogy a CGIben fetrengő esetleg Hollywood mit csinálna a hamisítatlan orosz hangulatból, jobb bele sem gondolni.:)

A második kisfilm az én tetszésem annyira nem nyerte el (lehet túl hosszú kisfilmnek), értem én, hogy a művészet a társadalom vágyainak a legképeződése, de újat igazán csak a robot kontextusban mutatott. Mert azt hiszem, az érzelmekről pár ezer év alatt már mindent elmondott a művészet, különféle szemszöekből, különösen az elmúlt pár évtizedig, kicsit kitolva századig - amíg a legfőbb segédeszközünk a világban az agyunk volt.:) Ha pedig belenézünk az olyan korokról szóló, vagy olyan korokban született alkotásokra, ahol létezett a rabszolgaság, vagy a társadalmi kasztrendszer, akkor bizony már ezt is láttuk.
Ez persze egyáltalán nem csökkenti az értékét, alapvetően minden alkotás jó, ami rádöbbenti az embert saját hiteltelen arroganciájára, és felsőbbrendűségi tudatára, és empátiát kelt valami más iránt. (Számomra egyébként igazán a robot-ember kapcsolat lett volna érdekes, igaz ott át kell dolgozni a sztorit, de ötletes megoldással az se lett volna lehetetlen)

Kicsit off, de ha rövidfilm(nem sci-fi), akkor Sikumi:
www.youtube.com/watch?v=CvAceiILq4A
Ha kicsit hasonlóbb akkor Dennis:
www.youtube.com/watch?v=V1zFeHJzS5E
Szvsz mindkettő mond valamit.
Vannak képsorok, amik nem szorulnak sem különösebb bemutatásra, sem bármiféle magyarázatra. Ilyen a következő másfél perc is. Ráadásul a tökéletes zenén, korszakos látványon, és annak biztos tudatán felül, hogy a Császár nyilván átlagon aluli mérettel rendelkezett, két…..
Sint 2010.03.08 17:31:10
@_Zeller_: Lol. De miért nézed a szemeit?;) Egyébként szerintem csak épp szemtanúja volt a studióban, amint az épp Vader kosztümbe öltöző statiszta palástja fellebben, és egy pillanatra kivillan alóla rózsaszín szivecskés boxere. Legalábbis az arckifejezéséről ezt lehet leolvasni...
Az elmúlt évtized mozgalmasan telt a fantasztikum kedvelői számára. A science-fiction átvette az uralmat a popkultúrában, a fantasy pedig túlnőtt a geek szerepjátékosok rajongásán, és meghódította az egész világot. Mese- és szuperhősök, robotok, űr- és időutazók lopakodtak…..
Sint 2010.02.16 13:22:26
@Hackett: Serenity. Szerintem a Freevo által felsoroltakon kívül (bár érintési pont van), két névvel lehet igazán indokolni miért is igazán jó a film:
The Operative+Malcolm Reynolds.

Az Operative önmagban is különösen erős karakter, a világnézeteivel, és a kinyilatkoztatásaival, de Mal mellett, és a közös jelenteikben egyenesen brilliáns ahogy találkoztatják - vagyis inkább ütköztetik - a két ember ideológiáját.

Az olyan mondatok, mint a
"Malcolm... I'm a monster. What I do is evil. I have no illusions about it, but it must be done."
vagy
"Madness? Have you looked at this scan carefully, Doctor? At his face? It's love, in point of fact. Something a good deal more dangerous."
teszik a maga módján felejthetetlenné a filmet.
Sint 2010.02.17 14:43:23
@Mermalior: Négerré...:D Azért ha a gyerekeket nem is, az alacsony hobbitokat szereti... gyanús.(Vállalom a felelősséget vacak, politikailag nem korrekt viccemért:))

Amit a The Men from Earthről írsz, azzal csak egyetérteni tudok, különösen a szereplők és korlátaik tekintetében (hívő nő büntet). Újra is néztem, most, hogy felmerült itt, és megint jól szórakoztam.:)
Egyébként Gaines, szerintem olvasd át ismét Mermalior fejtegetését, aztán kívülállóként a hozzászólásod, aztán megint a fejtegetését. Ha rájösz, miért írtam, akkor legközelebb meghívlak egy valamire.

Lord of the Rings...
Nem tudom, olvastátok e Kornya Zsolt írását a könyvel kapcsolatban. Tuti szórakozás, és kegyetlen kritika, ha jól emlékszem a "Miért van elegem Tolkienből" néven fut, és nem egy helyen fent van a neten. Annál többet igazán nem lehet mondani az alkotás gyengéiről.

De általában a komoly külföldi kritikusok se bánnak kedvesebben a mesekönyvvel.
Persze, amint mondod, a film egész más téma, és a leírtakkal megint csak egyet tudok érteni. Ráadásul anno nekem "kötelező" program volt végignézni a kibővített DVD kiadást(ne kérdezzétek), igaz annyira nem sajnáltam.
Másrészt, ha már témánál vagyunk, ide tartozik, hogy látvány-zene tekintetben kedvencem magasan Rohan témája, a King of the Golden Hall alapmotívuma mindig, minden jelenetben megfog. "Dark have been my Dreams of late...":)

Új-Zélandhoz még annyit, hogy nemrég láttam egy természetfilmet a Balkán védett tájairól, amiben pont Középföldéhez hasonlítottak egyes helyeket. Jó ötlet volt, és bizony látszott, hogy vannak a szomszédunkban olyan vidékek, amik nem csak felvennék a versenyt, hanem valamiben le is köröznék "Zeelandet". Mi pedig alig tudunk róluk.
Sint 2010.02.21 07:14:32
@aribeth: Remélhetőleg a pofonok különbözőségéről nem kell majd felmérést készíteni, avagy kritikát írni.

@bimbe: A 9 valóban nem egy túl jól sikerült alkotás. A környezet hangulata, és képi világa tetszetős, a maga módján szépen eltalált posztapokaliptikus steampunk. Bár még cizellálhatták volna kicsit a steampunk részt. A történet hozza a szokásos animációs mese szintet hősökkel, goosszal, stb. Sajnos itt meg is reked, a végére pedig valami teljesen logikátlan, és oda nem illő dologgal zárul. Valakinek egyszer le kéne raknia a fantasy, és sci-fi ízléses ötvözésének alapjait, vagy talán szabályait, mert egy alkotáson belül néha irdatlan módon illuzióromboló tud lenni a váltás. Lásd 9.

@Freevo: 'Summoning Sint succesfull. A level 10 Sint appears':p
A fenti, Adam Baldwintól vett idézettel karcsú lenne lefesteni az egész játékot, ám tény, hogy egyik domináns oldala a Mass Effect 2-nek. Persze nyilvánvaló, hogy senki sem akar randizgatós űrSimset játszani - aki mégis annak pedig a „get a real life” idézetet…..
Sint 2010.02.12 13:28:33
@aribeth: @derry: Ááá!:) Ez a férfi fenékbámulás tipikusan a "ha nem akarod, miért nézed" példája lenne.;) (A másik, ami eszembe jut, a Dumb és Dumberből a "de azért a csajé se rossz" idézet.) Az ok igazán nem az, hogy -nem akarják- egy férfi seggét bámulni, hanem az, hogy egy nőét -akarják- bámulni. Ön bevállalja?:D
Emlékszem egyébként az első jó derék-csipő arányok a Kotorban tűntek fel a női NPCknél. De lehet, hogy már a Jedi Academyben is...

A Baldurs Gatenek anno mindkét részét én is végigvittem párszor, bár magam a kasztokat váltogattam, meg a modokat később. Mindenesetre sztoriban, és párbeszédekben szerintem azóta nem sikerült azt a szintet elérni - ugye amikor még nem a vizualitás és grafika uralta a világot.:) Kicsit olyan ez a látvány őrület, mint mikor a kisgyerek megkapja az új eddigieknél szebb, és csillogóbb játékát szülinapjára, és csak olyat hajlandó játszani másokkal is amiben valamilyen módon ott van, és részt vehet az új csoda. Ennyit mai öt perces filozofálásunkról.:)

Különben is: "When the going gets tough, someone hold my rodent!":)
Sint 2010.02.12 17:07:04
Hogy pontosítsak miről is van szó:
www.youtube.com/watch?v=PbzlWgDo9RA
Mondjuk az idegesítő nevetés nélkül jobb lenne a videó.:)
Sint 2010.02.14 20:54:21
@aribeth: Bár nem vagyok színész, de jól esik, hogy gondolsz rám... :p

A Jennifer Hale interjúban az utolsó percek a legjobbak, mikor játszik a hangjával. Egyébként kíváncsi lennék, mit sportol, a karján nagyon látszik, hogy le van szálkásodva.:)

"Jerkes" dolog egyébként a kettőből is készült, hogy ne legyen full spoiler csak az egyik kedvenctől linkelem amit a youtube alkotó zenével is feldobott:

www.youtube.com/watch?v=-PjTuSQNLI4#t=7m06s
:)
A rövidfilmek valahogy hasonlóan viszonyulnak a filmekhez, mint a novella a regény műfajához. Rövidebb terjedelmüknél - és eredendő műfaji sajátosságaiknál - fogva tömörebbek, sűrítettebbek, gyakran csupán egy-egy hangulatot ragadnak meg. A rövidfilmek hőseitől nem várunk…..
Sint 2010.02.09 09:40:52
@tmnk: Sikeresen kommentéltél jópárszor, az ismétléseket kitörölöm, ne foglalják a helyet.:)
Az elmúlt évtized mozgalmasan telt a fantasztikum kedvelői számára. A science-fiction átvette az uralmat a popkultúrában, a fantasy pedig túlnőtt a geek szerepjátékosok rajongásán, és meghódította az egész világot. Mese- és szuperhősök, robotok, űr- és időutazók lopakodtak…..
Sint 2010.01.17 14:37:19
@Mermalior: Nem pont én szeretnék a kommentedre meleget írni (ugye-ugye a homoerotizmus;)), de már kezdtem hiányolni a jó meglátású hozzászólásaid. Bevallom a beidézett részlet valóban üt a maga módján, és bizonyos nézőpontból teljesen jogos kritikával illeted. Szvsz én jól szórakoztam rajta így kiragadva.:)

Hogy a zenék hasonlóak-e. Nyilván a filmzenék között ritka a nagyon eltérő, mivel aláfestő szerepre szánják őket. Meg aztán itt a trend kérdése... Szerintem is van hasonlóság, de ehhez hozzáteszem, hogy én a metáltól a klasszikusokig mindent hallgatok, tehát ilyen alapon valóban egyik sem különbözik kiemelkedően a másiktól.

Én is reménykedem, hogy a szájt nem megy át plüssmaci-szexbe, bár én már láttam egész csinos tartalmú videót ilyen... de vissza a témához. Ha mégis, ígérem, csak a többieket láthatod a szőrös, rózsaszín Vackorral, gumiruhában, korbácsot csattogtatva(esetleg páran Darth Vader, vagy buckalakó maszkban:D) én nem vállalom a gay pornt. És kirakjuk a 18-as karikát is.
Sint 2010.02.03 08:19:18
@gericore: Hm valóban... Közben rájöttem, hogy nekem ez megvan a játékkal együtt. Egyszer már végig vinni...:)

Ami még pont beleférne a stílusba, bár csak ezzel a nyúlfarknyi theme zenével:
www.youtube.com/watch?v=LbH3eck6a2s&feature=related
Sint 2010.02.03 23:43:11
@Ysu: Jobb ez, mint a régi C64-es programírás.:)
Az elmúlt évtized mozgalmasan telt a fantasztikum kedvelői számára. A science-fiction átvette az uralmat a popkultúrában, a fantasy pedig túlnőtt a geek szerepjátékosok rajongásán, és meghódította az egész világot. Mese- és szuperhősök, robotok, űr- és időutazók lopakodtak…..
deltablog Avatar 2009.12.23 10:00:00
Mit várhatunk egy filmtől, amin alkotói gárdája tizenkét évet dolgozott? Valóban nagy lépés ez egy embernek, és ugyanígy az emberiségnek? Az alábbiakban elolvashatjátok a kritikáinkat James Cameron legújabb dobásáról, az Avatarról. A művet bizonyára nem kell már bemutatnunk,…..
Sint 2009.12.28 21:48:15
@aribeth: :) Azért szép teljesítmény megjegyezni a thanator nevet. Valld be, hogy lestél.;)
Másrészt az Aliennek esélye sem lenne, hiszen nyilvánvaló, hogy az elhullajtott vércseppekből(és elszenesedett vállbőrdarabokból) Quaritch klónokat teremtenének ellene, amik aztán haladtukban nemcsak a teljes pandorai elővilágot, de az alieneket is leradíroznák a bolygó színéről. A maradványokból pedig kicsavarnák a savat és azzal ízesítenék kedvenc kávéjukat. (Ebédre úgyis hazaérnek)
Egyébként Q. annyira népszerű lett, hogy Norris mintára már megjelentek a neten róla szóló tények is, lásd:
www.facebook.com/topic.php?uid=202953045644&topic=11318
Sint 2010.01.19 12:47:33
Remélem nem köveznek meg, de ez a borzalmas bulvárcikk megér egy "misét":
hvg.hu/kultura/20100119_avatar_halal.aspx

@_Zeller_: Szerintem clyonflatusnak nem animal gondjai vannak, én inkább a hajfetishizmus kategóriába sorolnám(a szemek miatt erős hentaimán beütéssel).;) Már látom a blogolvasók bizonyos részének egy jó kis "csapatépítő" thaiföldi utat kéne szervezni...:D
Egy nagyon kedves sci-fi rajongó, deltaolvasó, pszichológushallgató barátom egy műhelymunkája keretében egy kisebb kutatást készít a sci-fi és fantasy sorozatokról. A kutatás alapja egy kérdőív, amihez minél több kitöltőre lenne szüksége. Az egész procedúra nem több, mint 5…..
deltablog Sorozatosítás a köbön 2009.12.02 09:00:00
Nem újdonság, hogy Hollywood szeret hozott anyagból dolgozni. A könyv-, képregény-, játékadaptációk, a régi klasszikusok vagy más országok nagy sikerű filmjeinek remake-ei megszokott és gyakori vendégei a mozivásznaknak és tévéképernyőknek. Gyakran megesik, hogy egy-egy…..
The cylons were created by Men.  They rebelled. They evolved. They look and feel Human. Some are programmed to think they are Human. There are many copies. And they have a Plan. A Battlestar Galactica korai szezonjainak fontos és megválaszolatlan kérdése volt, hogy mi is az a titokzatos…..
Sint 2009.10.25 17:24:55
Olvasgatva a kommenteket megint előjött bennem, hogy mennyire kesze-kusza módon lett megoldva a cylon fejlődés dolog. S kizárólag a Final Five titokzatoskodjunkjönnekanézők megoldás okán. Ellenen, és Tighon kívül részben még mindig súlytalan ez a nagy Five (ők ketten is csak azért, mert karakteresebbek). Ez itt is látszik - Anders bá is csak az akciótöltet, és Cavilkiegészítő szerepet kapott.

Na de: a skinjobok inkább a Fivenak tartoznának hálával, mint anturióknak, hiszen végeredményben "Mum-Dad" alkotta őket. A gépek leginkább az erőforrást szolgáltatták... meg bólogattak (miért is?). Persze lehet Cavil általános butaságban tartás hadművelete teljesen kitörölte őket a fejükből. (De akkor hogy van ez a nagy szavazós demokrácia? Mondjuk igaz, a császárok is sokáig megtartották a szenátust...)

Bár a Caprica nem sokat árult még el, de úgy tűnik már az első gépcylon is szofisztikáltabb egyéniség volt, mint akár Baltar prédikálására kuksoló.:) Mi lett vele, vagy velük? Mind csatlakoztak a kollektívához? Vagy a toleráns Five is dobozolt volna?

Ehhez kapcsolódóan: a hibridekről se tudunk meg sokat, gyakorlatilag a legtöbb infót a Razor nyújtja. Volt egy első hibrid. És utána? Ebbe vajh belenyúltak a sérült Fiveék?

Szóval a misztikus Kara "mumbo-jumbo", a Hármas története,a Hetes története, a "mi van a kolóniákon maradt túlélőkkel, és a bolygókkal", csak pár kiemelt szál lenne, amit érdekesen be lehetett volna mutatni valamikor. Nem is beszélve a cylonok történetéről. Karakterfejlődés szempontjából lezárt, történetben viszont foltozott ementáli maradt szegény BSG. Ok-ok, hogy az gépek csúnyagonoszakésellenségek, emberközpontú a történet, de a képnek ez a része ettől még hiányos.
deltablog Moon 2009.06.05 10:00:00
Az elsőfilmes Duncan Jones nevetségesen alacsony összegből, kb. 5 millió dollárból forgatta sci-fijét, amellyel a műfaj olyan klasszikusai előtt szándékozik tisztelegni, mint például a felejthetetlen 2001: Űrodüsszeia. Kérdés, hogy a mai gigászi költségvetésű látványmozik…..
deltablog A kirakó tovább épül 2009.10.06 09:11:00
Bevallom, szándékosan hanyagoltam eddig a második epizódot, reménykedve abban, hogy az újabb többet fog nyújtani. Alapvetően nincs gondom a régi X-akták érzést visszaadó, különálló „szörnyecskés” történetekkel, de az első évad fináléja után még mindig…..
deltablog Zergek és cylonok 2009.10.01 09:00:00
A kérdés jogos, hiszen a fejlesztők már jó ideje ígéretik és tologatják a híres játék második felvonásának piacra dobását. Egyszer balancolás, máskor béta teszt, harmadszor nem elegendő stáb más - értsd World of Warcraft - kiegészítők fejlesztése okán. Tény, hogy kell…..
Sint 2009.10.18 17:05:03
@Derrewyn: Ígérem legközelebb aktívabban használom a jövő időt.:) Igaz, a balanszolásról híres Blizzard nem emiatt tolja el, hanem emiatt tolja ki a megjelenési időt, pontosítva a leírtakat. Nyilván egyértelműbb így a béta teszt dolog is: várni kell miatta.
Még nem dolgoztam a Blizzardnál, így nem tudom az energia, tőke, és fenékrugdosás pontosan milyen mértékben oszlik el, de nem tudom elképzelni, hogy a prioritást áthelyezve nem lenne gyorsabban kész.:) Különöben az egész a BattleNettel azért irritál, mert személy szerint én jól megvagyok nélküle is. Úgyse mernék kimenni az ázsiai villámkezűek közé.;)