Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ferike00001

0 bejegyzést írt és 54 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ugye az köztudott, hogy Ausztria a környezetvédelem felkent élharcosa, ahol az erdők és a hegyek ökológiai, gazdasági, turisztikai és minden más megfontolás okán, gyakorlatilag sérthetetlenek. Viszont osztrák cégeket az égvilágon semmi sem akadályoz meg abban, hogy országuk…..
ferike00001 2013.06.13 14:04:31
@terrer: Tényleg régen jártam arra, elhiszem amit mondasz. Viszont a tiltakozás az ellen szól, hogy ki akarják irtani Kovásznában az érintetlen erdőket. Az osztrákok sem hülyék, hogy 10 centis fákból akarjanak fűrészárut csinálni. Most akkor mi van?
Jelzem, a természetvédelmi törekvéssel mélységesen egyetértek, de végignézve ezeket a linkeket, csak a gazdasági érdeksérelmet látom bizonyítottnak.
ferike00001 2013.06.13 14:44:34
@terrer: Még egyszer mondom, mert még egyszer leírtad: a 2-400m3/ha marhaság. Abban olyan fák vannak, amiből nem lehet fűrészárut gyártani. Ha lehet, akkor meg szart, ami senkinek nem kell. Itt a malacos hasonlatod nem áll meg (egyébként jó). Az osztrák jó minőségű nagy méretű fát akar, tehát valszeg van ott olyan.
Jó, bővítsük társadalmi-gazdasági problémára, azt is aláírom. De megint mondom, a természetvédelmi hatása nem nagyon van kibontva ennek az egésznek. Azt meg így négyszemközt be is vallom, hogy a hiúzt jobban féltem a székely faiparosnál, az még Berlinben sem szeret lenni, pedig nagyon élhető város.
Ha meg a globális problémákat villantgatjuk, nagyon egyszerű a képlet: kib. sokan vagyunk. Megmondta Attenborough is. Egyre többen leszünk, egyre több fa kell és malac. Mindenki legyen kevesebben!
ferike00001 2013.06.13 15:18:10
@terrer: Jól van, megegyeztünk :)
Csak az érdekesség kedvéért: a délszláv háború pl. nagyon jót tett az erdőknek. Kiette a jól felfegyverzett lakosság belőle a vadat, így nem volt ami megegye a makkot, lerágja az újulatot, úgy újult az erdő, mint a dudva.
A Duna mellett húzódó budai kerékpáros fő csapásvonalon kezdték büntetni a kerékpárosokat. Az ok: letiltották a kerekpározást a Tímár utca HÉV-megálló felüljáróján. Ezen a gyalogos hídon lehetett átkelni a belváros és Óbuda között bringázóknak az Árpád fejedelem…..
ferike00001 2013.05.03 17:56:58
@álfirkász: Dugtál már a héten? Kéne...
ferike00001 2013.05.03 18:13:25
@álfirkász: No ez frappáns volt :)

Egyébként csak arra akartam kilyukadni, hogy beszél itt mindenki tragédiáról meg életveszélyről, de nézzük már meg, mekkora a társadalmi veszélyessége annak, ha valaki átmegy a felüljárón biciklivel. Hát kb. annyi, mint cserepes virágot tartani az erkélyen, de lehet hogy túloztam. Hétvégén átmentem a felüljárón biciklivel, és mindenki jól van. Kocsival utoljára két éve büntettek meg 5 ezerre a megboldogult Ferihegy 1-en, mert 5 percet vártam a csajomra a forgalomtól elzárt területen. Hazafelé alig tudtam befordulni az Aradi utcára a kapitányság előtt szabálytalanul álló rendőröktől. Ennyit meg a bírságolási gyakorlatról, kettős mércéről. Hülye magyarok vagytok, meg én is
 - Magyarország ma olyan hely, ahol kormányzati politikusok előbb megjelennek az Élet Menetén, aztán hagyják, hogy Horthy-szobrot avassanak.- Magyarország ma olyan hely, ahol több százmilliárdos megrendeléseket kap a kollégiumi szobatárs és volt fideszes pártigazgató, a többi…..
Ezekben a hetekben is nagy számban végzik társadalmilag, ökológiailag hasznos, áldozatos munkájukat hazánk erdeiben a magyar vadászok - kiegészülve persze kedves külföldi, elsősorban osztrák, német, olasz barátaikkal. Önként vállalt feladatuk, hogy - csúcsragadozók híján -…..
Múlt hét csütörtökön robbant be a hír, amiről még maguk a kormánytagok sem tudtak: Magyarország ismét az IMF-hez fordul segítségért. A kezdeti kommunikációs zűrzavart követő hallgatást Matolcsy miniszter a Wekerle Sándor üzleti főiskolán tartott előadása törte…..
ferike00001 2011.11.23 14:10:17
Tizenkétmilliárdos kerékpárút-építési koncepció készült a Garancsi István kerékpárügyi miniszterelnöki megbízott megrendelésére. A Magyarországon soha nem látott biciklis megaberuházás az EuroVelo 6-os európai hálózatban kötné össze a Duna-partján az osztrák határt…..
A vasárnapi bejelentés után hétfőn nyilvánosságra hozták az új nemzeti drogstratégia tervezetét. A dokumentumot a drogstratégia.hu munkaanyagok oldalon lehet elérni, bárki hozzáfűzheti véleményét, erre buzdít az oldalon Grezsa Ferenc, a Nemzeti Drogmegelőzési Iroda vezetője, aki egyben a stratégia…..
ferike00001 2011.09.02 17:27:56
@TheSlaydo: meg az a leszakadt negyedikvilágbeli ország azzal a sok feketével, mondjad már! Meg van, Hollandia
ferike00001 2011.09.02 18:32:13
@TheSlaydo: Voltam Amszterdamban, és az 50 fölötti vendéglátóm (maga is szív elvétve) szerint kb. két baja van a lakosságnak a drogokkal. Egyik, hogy a sok hülye turista odajár és elszív/felszív/megeszik mindent, a másik, hogy a dílerek (főleg marokkóiak és fekete afrikaiak, fűnél keményebb anyagokkal nyomják) néha megszurkálják egymást + gettósodnak. A populista politika persze ott is a legegyszerűbb választ adja: zárjuk be a coffeshopokat. Kb. ez az, amit te az ENSZ drogpolitikához való közeledésnek gondolsz. A tömeggyilkossághoz nem nagyon értek, azt nem próbáltam...
A kollektív megtévesztettségnél és manipulálhatóságnál - amellyel nap mint nap, igen sűrűn találkozunk -, van egy még kétségbeejtőbb társadalmi létforma: az, amikor egyszerűen elfelejtődik, majd kihal a tudás. Az az állapot, amikor elfelejtjük, vagy éppen meghaladottnak,…..
ferike00001 2011.06.27 13:46:35
@Cobs: Attól az kapitalizmus, hogy az állam meg az EU belenyúlkál jól. Nagy sz..ban lennénk, ha nem így lenne, egyszer már lettünk is. Az meg, hogy az emberek életéhez nélkülözhetetlen... Globális a gazdaság, nehezen hiszem el, hogy hirtelen mindenki abbahagyja az élelmiszertermelést. Persze az árak durván felugorhatnak, de az már nem mezőgazdasági kérdés, hanem gazdaságpolitikai
Közel kétmilliárdos uniós támogatásból újította fel belvárosát Nyíregyháza. Az EU-s pénzből - nyílván pályázati feltétel volt – kerékpárúttal is megajándékozta a városvezetés a lakosságot. A közgyűlés döntése alapján a beruházásra még tavaly 90 millió…..
ferike00001 2011.05.05 14:35:12
@Nathan D'Xantine:
Van igazság mindenkinél. A felsoroltak közül a kivitelező már biztos sáros, mert marhaságot épített, a műszaki ellenőr akkor, ha engedélyt adott az burkolat megépítésére, az önkormányzat jogilag nem biztos, de ha hagyja így kiröhögtetni magát, akkor ő is balfasz. A tervezőt meb nem tudjuk. Örmynek abban van igaza, hogy ha a műszaki ellenőr azt írja a naplóba, hogy szedjék fel az összes burkolatot, mert életveszélyes, akkor a kivitelezőnek fel kell szednie, de ha megtörtént az átadás-átvétel, azzal azt mondta, hogy szerinte ez így jó, tehát ha a bringás lefejeli a T-comos szekrényt, akkor börtönbe is mehet.
ferike00001 2011.05.05 14:50:48
@Nathan D'Xantine:
Akkor egyetértünk. Még egy dolog eszembe jutott: az EU-s hivatalok is olyan merev szabályok mentén működnek, amit valami nyakkendős talált ki az Audi hátsó ülésén. Az én egyik tervemet majdnem elmeszelték, sok oldalon kellett bizonyítanom, hogy a patakot megkerülni nem lehet, csak hidat építeni rá, nem könnyen hitték el. Tehát mégis az EU pénz megszerzésére tippelek. Hogy lenyúlás vagy nem, az relatív, még mindig hasznosabbnak tűnik, mint egy fasza szökőkút a faluház mellett, ahol van két számítógép nettel, meg 3 alklamazott, aki nem csinál semmit.
Itt a Gróf Balázs által rajzolt Darabolós Pingvin-sorozat második része, amiben a láncfűrésszel szobrászkodó címszereplőt egy betépett hippi zavarja meg munkájában, aminek, hát, tudjuk, hogy mi szokott a vége lenni. A rajzfilm érdekessége, hogy a hippi hangja Keith Caputo, a Life…..
Képzeljük el, hogy az autó szervizben közlik az elvégzett karbantartási munkáért fizessünk X ezer forintot. Nyilvánvaló, hogy rákérdezünk: pontosan milyen szolgáltatásért fizetünk, milyen javításokat eszközöltek karbantartás címén. Egy nem teljesen balek autótulajdonos nem fizet egy fillért sem, ha…..
ferike00001 2010.11.04 19:07:22
Nem vitatva az ügy fontosságát és az alapállás helyességét: Lényeges különbség a Gripen ügyben, hogy az ellentételezésnél a szerződés teljesítésének tényét és részleteit ismerhette meg a közvélemény, míg a Margit hídnál az átalánydíjas szerződés teljesítéséért kapott ellenérték elköltésének módját firtatjuk. Szóval sokkal mélyebben nézünk más zsebébe, még ha a mi pénzünk van is benne. Vagy ha benne van, már nem a mi pénzünk?
Az építőipari árképzésnek van egy olyan sora, hogy "Általános költségek". Azért ez a neve, mert nem lehet lebontani, vagy pedig az utolsó tollat is el kellene számolni, amivel a személyzetis kitöltötte a szabadságlapot, meg a jogász ebédjét a tárgyalás után. Valamint külön soron szerepel az hogy profit. Valamiért nagyon sokan gondolják, hogy ez akkor keletkezik, ha marad még erre pénz, vagy megtakarítottak valahol. Nem, a profit egy költségvetési tétel, civilizált országokban 5-7%-a a vállalkozói árnak, jelen esetben szorozzuk meg egy véletlenszámmal.
A konkrét szerződést nem ismerve, ha benne szerepel, hogy a készültség arányában az általános költségeket is el lehet számolni a rész-számlában, akkor itt nem nagyon van keresgélnivaló.
Napnál világosabb, hogy bődületesen túl van árazva a hídépítés. De ha valaki nem hoz gyorsan bizonyítékokat korrupcióra vagy kartelezésre, gyanítom, hogy soha nem tudjuk meg, mi az a 695m forint.
Subba Ki kukucskál ott? 2010.08.14 11:11:00
Ki kukucskál 31:18-nál ilyen kiváncsian ezen a nem túl gusztusos gang-bang partyn? Sokan felfedeztétek Szigeti művész urat is. ..
ferike00001 2010.08.14 11:39:37
Antonio Villaraigosa, Los Angeles polgármestere tavaly kezdett kampányolni a biciklizés mellett, a napokban maga is kerékpárra ült. A kampányból nagy zakózás és kéztörés lett. Los Angeles első emberének a tavaly decemberi koppenhágai klímakonferencián támadt megvilágosodása.…..
ferike00001 2010.07.29 16:13:11
@eml: Épp ezt számolgattam :) Ez még a nagy nyugati olcsóságban is 2 nagyságrenddel alul van lőve. Ennyiből csíkot se lehet festeni a járdára. Egyébként jól hangzik egy politikusszájból, benne van az ezer meg a millió
ferike00001 2010.07.29 16:14:44
Lássuk be, hogy egy civil főpolgármester-jelöltnek nem sok értelme van - kivéve persze, ha a Jello Biafrának hívják. Voltak egyébként már próbálkozók korábban is, egyiküket épp most választották meg köztársasági elnöknek. A civilbudapest.eu (amit tegnap ajánlottak…..
Csomag Olga cikke.Mivel végre tényleg úgy tűnik, hogy itt a nyár és a jó idő. Hoztam pár ruhába bújtatott terméket. A közös mindegyikben, hogy ruháknak kinéző design található mindegyiken.Felső kép legfelső sor: Rocombe jégkrém Reach Design, Ltd. tervezésében. Középső…..
ferike00001 2010.07.07 15:24:59
  Az tehát látható, hogy maga az ötlet jó. Önmegoldó feladat, odafigyelve automatikusan működik, bolondbiztos, mégis tartalmazza a korrekció lehetőségét. Mai cikkünk blogposztja...
ferike00001 2010.06.30 11:19:08
@Kniight:
Csak néhány megjegyzés:
1. A tervezőt a forgalomszámlálási adatok gyakorlatilag "kötelezik" az adott típusú csomópont megtervezésére (ezt persze egyéb, külső körülmények felülírhatják). Egyébként ritkán van abban a helyzetben, hogy néhány 100milliós beruházás helyett néhány milliárdost verjen át.
Ezek a műszaki előírások egy gazdasági optimum alapján lettek megállapítva, kalkulálva a beruházás, időveszteség, balesetek, stb. költségét.
4. Ez igaz, ezért kell "menekülőutat" biztosítani, ha egyből nem megy, megy kettőből.
5. Ez annyira nem egyértelmű. A sebesség csökkenésével csökken a követési távolság, ami ellensúlyozza az áteresztőképesség sebességből adódó csökkenését. Jó példa erre a Ferihegyi gyorsforgalmi: azért van 70km-re korlátozva, mert a számítások szerint így nagyobb az áteresztőképessége, mint 90 km/h-nál, a követési távolságok miatt.
6. A kerékpárosok szempontjai valóban kis súllyal szerepelnek a jelenlegi tervezési szemléletben, ez nem jó.
Magyarország mindig is bigott hely volt: sok hülye a Facebookon azon siránkozik, hogy megfogták szegény őzikéket és a csomagtartóba rakták, biztos fájt nekik.Hát nem, nem erről van szó! Magyarországon vadgazdálkodás folyik, a területileg illetékes vadásztársaságok jogosultak…..
ferike00001 2010.06.10 10:15:28
@Muad\\\'Dib: Nekem ilyenem van, mellé :)
ferike00001 2010.06.10 10:23:17
@Muad\\\'Dib: Persze hogy bonyolultabb, csak 6000 karaktert senki nem olvasna el. Ezért írtam, hogy nekem sincs igazam. Azt a közgazdasági alaptételt viszont ezesetben sem lehet mellőzni, miszerint: pénz beszél, kutya ugat
ferike00001 2010.06.10 10:42:40
@Muad\\\'Dib: Ebben teljesen igazad van, elméletben. A Zemplénben télen hazánkba tévedt farkasokat viszont rendszeresen lelövik, hivatásos vadászok (többek között). Trófeagyűjtés okán. Persze nem akarok általánosítani, egy-egy emberről van szó.
Nem is ágálok a vadászat ellen, én is vadásztam egy időben, tényleg van annyi ismeretem a témáról, hogy azt mondjam, elengedhetetlenül szükséges. De aki vadász, vállalja: szeretek vadászni. Nincs ebben semmi rossz, ha törvényesen és sportszerűen űzik. De 10-ből 9-en a "Miért vadászol?" kérdésre azt mondják: állományszabályozás. Ez így ebben a formában kamu
Szekeres Imre ügyvezető honvédelmi miniszter kötekedik. Nem tetszik neki sem az, hogy a Fidesz a devizahiteleseken akar segíteni, sem az, hogy el akarja törölni a szuperbruttót és a cafeteria utalványok adóját.Nem kultúr csekkel fizetett... (Fotó: Metropol) Első kérdés: mi…..
A díjmentes BKV ígéretével máris megkezdte főpolgármesteri kampányát Horváth Csaba, az MSZP volt főpolgármester-helyettese. Május elsején a Városligetben jelentette be, hogy ingyen buszozhat, metrózhat, villamosozhat, trolizhat és fogasozhat minden legalább négy éve Budapesten…..
Csalódott vagyok. Mélyen csalódtam a magyar társadalomban és a politikai szereplők nagy részében. Előre leszögezem, itt nem azon fogok keseregni, hogy miért szerepelt ilyen rosszul az MSZP, (sőt ez determinált volt) Vagy miért nem lépte át az 5%-os küszöböt az MDF, vagy miért…..
Remek kis dokufilm gurult fel a videomegosztó portálokra az Egyenlítő TV vágópadjáról. Mindennapi környezetükben figyelték meg a Fideszes politikusok érdekes viselkedési szokásait. A készítők három élesen elkülönülő rituálét tártak fel, melyet azon izzadó igazhitű…..
Mi volt a legcikibb a 2010-es választásban? Az OVB összeomlása? A Fidesz-henger? A szakállas szociológusok leváltása multiknál dolgozó, de multiellenes ördögpálcásokkal? A halálosan fejbebotoxozott Lendvai Ildikó kataton kubatovozása?  Egyik sem jutott a közelébe sem annak…..