Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Meister

22 bejegyzést írt és 642 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Wikipédia azt mondja, "a kuruzslás a köznyelvben azon személyek által elkövetett tett, akik orvosi és gyógyszerészi képesítés és megfelelő tudás nélkül betegek gyógyításával, gyógyszerek készítésével és árusításával foglalkoznak". Jómagam azonban hajlamos vagyok ezt a kifejezést kicsit tágabb…..
Egy korábbi posztban már vizsgáltam, hogy mennyiben lehet hinni azoknak az adatoknak, miszerint tavasszal látszólag a világ összes országát megelőztük a halálozások fajlagos számában, de mivel a harmadik világ országait illetően voltak és vannak kétségeim, ezért inkább csak Európán belül…..
Dunaújvárosban lakunk, ennek a levesnek pedig itt helyben nagy hagyománya, tisztelete, de talán nyugodtan leírhatom, komoly kultusza van. Nem tudom köze van a közelben kb 40 km-en belül található Bugachoz a tájhoz amit képvisel, de gondolom igen. Igazából talán bográcsban lenne autentikus…..
Meister 2021.10.28 00:45:36
India alapélelmiszere a basmati rizs, amelyet a Himalaya lábánál termesztenek. Vékony, hosszú, rugalmas, nem ragacsos, aromás rizsről van szó. Egészségesebb a fehér rizsnél, magas a rosttartalma, több vitamint tartalmaz és alacsonyabb a glikémiás indexe is. A basmati rizsből is különböző…..
A kertgondozás velejárója a zaj, ez pedig általában a fő konfliktusforrás a szomszédokkal. A cserjék metszése, az ültetés, vagy akár az öntözés (és számos más tevékenység) persze teljesen ártalmatlanok, és nem okoznak súrlódást a közelben lakókkal, azonban van pár kifejezetten hangos tennivaló, amik…..
Meister 2020.08.10 15:46:52
@evacat: Na, én vettem elektromos láncfőrészt, akksis fűkaszát. A szomszédom azt mondta, szinte észre sem veszi, mikor dolgozom. Egész más, hogy csak a lánc/damil hangját hallani, és maga a motor csendes.
Tüzelő aprításához miért is kell benzines megoldás egy kertben? A benzines oda kell, ahol nincs áram, vagy nehéz felvinni a fára.
Meister 2020.08.10 15:47:29
@Gevlekte Salamander: A flex a proletáriátus bosszúja az értelmiségen. Egy osztályharcos fegyver! :-)
Meister 2020.08.10 15:51:56
@carp3tm0nster: Ezzel elég szép lerteket lehet kaszálni:
Makita DUR369

De nyilván kell több akksit venni hozzá.
Igen, szakállas vagyok, de nem azért, mert épp ez a divat. Nagyon régóta viselek szőrzetet az arcomon. Volt, hogy hosszú volt és leginkább egy rosszul értelmezett hajóskapitányhoz hasonlítottam, de ezek az idők már elmúltak.  ..
Másfél évtizede csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz és lassan annak is évtizede lesz, hogy megnyílt az osztrák és a német munkaerőpiac a magyar határátkelők előtt. Egyik sem rövid idő, érdemes tehát kicsit közelebbről megnézni, mire számítsanak azok, akik lassan már a nyugdíjat tervezik...
Miért nagyon fontos a választási matek elemzése, mielőtt bárki is legyintene az ellenzék esélyeit latolgatva? A Fidesz számára nem túl jó hír, hogy jelen állás szerint legalább az ország fele ellene fog szavazni az októberi helyhatósági voksoláson. Érdemes ugyanis ara gondolni, hogy mi volt…..
A lakossági tiltakozás hatására május 29-én az Albertfalva kitérőnél eltüntették a régi híd megmaradt rozsdás korlátját. A környékbeliek értetlenül fogadták, hogy a Fehérvári út felújításának, átépítésének dacára a rondaság magabiztosan áll. Farkas Krisztina önkormányzati képviselő is ráállt az…..
Pauska Zsolt a nyilvánosság befolyásos személyisége. A központosított megyei sajtó tartalomfejlesztéséért felel, korábban hasonló tevékenységet folytatott a Springer-lapoknál is. Kilenc megyei napilap az ő irányításával indította be az online kiadását, ezzel megelőzte az országosokat. Húsz éve…..
Talán még repülésért rajongónak sem kell lenni ahhoz, hogy valaki mostanában sokat halljon-olvasson az amerikai Boeing repülőgép-gyártóról, a 737 MAX tavalyi indonéz és idei etióp balesete kapcsán. Nem túl gyakori az olyan, repülést érintő katasztrófa, amely ennyire egyértelműen a típus hibájára…..
Meister 2019.05.08 21:24:47
@Phoenicurus: nem, nem a súlypont-változás okozza. A tolóerő a szárny alatt jelentkezik, és ettől nagyobb tolóerőnél felemelkedik a gép orra. De ez egyébként nem újdonság. Itt egy szimulátáros-magyarázós videó:
(Konkrétan 10:10-nél mondja el.)
www.youtube.com/watch?v=TlinocVHpzk
Meister 2019.05.08 21:58:12
@srip: tényleg egyetlen szenzortól vette a jelet az MCAS. Most javítják a szoftvert a boeingnél, hogy mindkét jeladót figyelje, és ha 5%-nál nagyobb az eltérés, akkor megjelenít egy hibaüzenetet, és nem veszi figyelembe a jelet. (Azaz kikapcsolja az MCAS-t.) Egyébként szerintem is kellene 3 jeladó. Nem kerül az olyan sokba. De a boeing szerint, ha már a pilóta tudja, hogy a két eszköz nem ugyanazt méri, akkor el tudják dönteni, melyik ad valód jelet... :-(
Újabb öreg járgányok búcsúztak el március végén a budai rakpart sínjeitől. 2019. március 29-én egy korszak zárult le a fonódó villamoshálózat Bem rakparti szakaszán: aznap ugyanis a délutáni csúcsidő végével eldöcögött az utolsó ipari csuklós a 19-es vonalon (a tényleges utolsó a 1433-as pályaszámú…..
Meister 2019.04.16 11:45:05
@konrada: Mármint arra gondolok, hogy milyen megoldás lehet arra, hogy egyszer a Ganzokat is le illene cserélni alacsonypadlósra. Persze lehet, hogy gyártanak a világon olyanokat is, amik elférnek majd ott, és egyszercsak a BKK beszerez ezekre a vonalakra odavaló eszközöket.
Meister 2019.04.16 12:48:55
@tlantos: Na, azért én nem kötekedni akartam. :-)

De egyébként nagyon boldog lennék, ha a Villányi út elején (a zsákutca rész a Fadrusztól) forgalom elől lezárt terület lenne, és nem buszvégállomás. Azt át kéne tenni a tenniszpálya elé, pöfögjenek ott egész nap és éjjel járó motorral a buszok, ne az ablakaink alá. Én ennyivel megnövelném a MMóriczot, és ide kávézót, parkot képzelnék el. :-)))
Meister 2019.04.16 15:27:51
@nyelv-ész: Bizony, a továbbmenés is megoldás lenne.
Én arra gondoltam, hogy a 61 megáálója hátrébb kerülne, összevonva a Tas vezérrel. A következő megállója amúgy is a túloldalon a metrónál van.
Ugye ide már elvileg csak a 240-es jön, az találkozik a metróval kint, eleve be sem kéne ide jönnie. A másik meg a 27-es, na az bejöhetne esetleg a forgalomcsillapított zónába is. De itt egy utcányi távról van szó, kevesebb gyaloglás, mint a Szél Kálmánon az egyik oldalról a másikra.
Ki ne szeretné a héjában sült krumplit? És ha ezt a finomságot még egy kicsit fel is turbózzuk? Szerintem nincs olyan, aki ellen tudna állni ennek az egyszerű, de mennyei ételnek. Tudniilik a burgonyához tessék még hozzáképzelni egy krémes, gazdag ízvilágú joghurtos gombabártást friss, üde kaporral.…..
Ez az a leves, amelynek csak az említésétől is mindenki szájában összefut a nyál. Az aranysárga színű, isteni illatú fácánleves valóban a levesek királynője. Ünnepi alkalmakra való, drága fogás, bár most már könnyebben beszerezhető a fácán a vadboltokban akkor is, ha nincs…..
Meister 2019.03.27 07:43:43
@loloppo1: a lényeg, hogy ne bugyogva forrjon. A hús puhul 90 fokon is, mitöbb, így lesz a legszaftosabb kellő főzés után (a marha nem szálasodik), viszont a zöldség így nem fő túl. A 4 óra szerintem is sok, de bő két óra alatt biztos egyben marad. Természetesen ilyen esetben nem vágom karikára, hanem egyben hagyom, nagyobb darabokban.
Új helyszínre tette át a Wizz Air a csomagméricskélést a 2A oldalon Ferihegyen. A szigor nem változott, majdnem zéró tolerancia van érvényben. Már nem a karámban meózza a Wizz földi kiszolgálója a csomagokat, hanem még a fő terminálban. Amikor az utas elindul a kapuhoz, még az automata kiengedőkapu…..
Meister 2019.02.24 13:09:05
@laptop szerviz: én pl több helyre mentem velük, ahova más társasággal csak átszállással lehetett volna.
De minden alkalommal megnézem, hogy kell-e bőrönd, ha kell, akkkor azzal együtt mennyi a jegyár, és mennyi másik társasággal. Azért a fapados 6500 ft oda-vissza árait még soha nem láttam visszaköszönni más társaságnál. Szóval ja, koszos a wc a repcsiken, de nekem még soha nem volt gondom velük.
A címben megfogalmazott kérdésre persze a legtöbben azonnal válaszolnak is magukban. Mióta az épületek utólagos hőszigetelése »divatba jött« nagyon sokan találkozhattak már azokkal a kézi műszerekkel, amelyek képesek megmutatni, hol vannak az épület hőszigetelésének kritikus pontjai, hol és milyen…..
Amikor a kormány bizalmi emberei átvették a kaposvári napilapot, Vas Andrást az elsők között rúgták ki. A Népszavának jól jött egy gyakorlott újságíró, aki a patinás újság hasábjaira behozta a Balatontól délre eső térség közérzetét. Azóta a megyeszerte ismert zsurnalisztából országszerte ismert…..
Kilenc hónap és két nap telt el a legutóbbi szavazás óta, és még mindig akadnak politikusok, akik furcsa számokkal lepnek meg bennünket. Tegnap például interjú jelent meg a Válaszonline.hu-n Ujhelyi István szocialista politikussal. Ezt találta mondani: „Áprilisban 2 millió 870 ezer szavazat érkezett…..
Eléggé abszurd helyzet állt elő, mert a munkaadók és munkavállalók képviselői december 30-án dönthetnek a jövő évi minimálbér összegéről. Ha nincs egyezség, a kormány mondhatja ki a végső szót, de mikor? Szilveszterkor összeül a kabinet, hogy kormányrendeletben állapítsa meg, mennyi lehet jövőre a…..
Szép hagyománya van már az köztévénél annak, hogy bizonyos híreket és riportokat úgy vágnak meg, majd adnak le a műsorba, hogy az csak részben, vagy egyáltalán ne fedje a valóságot, cserébe tökéletesen tükrözze a kormány üzenetét és álláspontját a menekültekkel kapcsolatban. Egy olvasónk azonban…..
Meister 2018.11.25 14:04:41
@kacsa28: És nincs sem internet, sem áram, sem gáz. Valójában a vidék egy tanya. Te ezt elhiszed, amit írsz? A "vidék" egyáltalán nem olyan elmaradott, mint azt írod. A legtöbb faluban van internet, hasonló arányban, mint Budapesten. A kábeltévé is teljesen alap, de ahol arra nem fizetnek elő, ott van MindigTV egy tucatnyi kanálissal az alapcsomagban. Nagyon egyszerű lenne képzetlen, buta embereknek tartani a vidéki a fidesz-szavazóbázist, de ez nem egyszerűen nem igaz.
"Mint ismert, a tegnapi nap folyamán újabb illegális bevándorló lépett hazánk területére, akinek megkezdték a menedékjogi eljárását."- lehetne egy átlagos kedd reggeli cikk is valamelyik propagandahírlapban, azonban most egy kicsit erősebbre sikerült a hír, egy apropó miatt. Nikola Gruevszki, a…..