Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lear

24 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Évek óta veszekszem utastársaimmal akik beszólnak, hogy a táskámat miért nem a fejem felett lévő tartóra teszem, miért rakom az ülésre (vagy ha valaki le akar ülni, akkor az ölembe). A válasz mindig egyszerű: feledékeny vagyok, és nem szeretném, hogy a cuccom a vonaton…..
Tudom jól, hogy egy blog számára az ilyen hosszú időtartamú hallgatás szinte a megszűnéssel egyenlő, de sajnos elfoglaltságaim miatt nincs sok időm az üggyel foglalkozni.Két hírértékű dolog történt az elmúlt hetekben, az egyik az, hogy az önkormányzat tárgyalásokba kezdett…..
Egyik ismerősünk kapta az alábbi levelet Páva Zsolt polgármestertől. Azt írja, meg kell akadályozni a park megszűnését, s "megnyugtatóan" rendezni kell a helyzetet. Kérdés, kit mi nyugtat meg. De legalább már "fent" is téma a tér...
A mostani poszt helyén egy sokkal durvább hangnemű cikk volt található, melyet elkeseredésemben írtam. Elnézést.A helyszínen szerencsére ma nem sok történt, északon bekerítettek még pár négyzetmétert és kitettek egy hirdetőtáblát, mely korszerű fűtéses lakásokat árul,…..
Megyeri tér, Pécs Hallgatnak 2009.06.05 21:00:00
A tegnapi lakossági tájékoztató eddig nem sok helyet kapott a helyi média hasábjain. Beszámolót pusztán a Pécsi Napilap készített. A Dunántúli Napló és a Bama hallgat, a Pécs TV pedig csak egy nyúlfarknyi tudósítást közölt a honlapján. Pedig a helyzet sürgős: bár ma nem…..
Ma délután Nagy Csaba önkormányzati képviselőnk lakossági tájékoztatót tartott a Megyeri téren. Saját elmondása szerint eddig nem sok történt az ügyben. A jogászok, akikkel kapcsolatba lépett, állítólag találtak valami kapaszkodót, de "ez még csak egy elsődleges…..
KezdetekA Megyeri tér története a 70-es években kezdődött. Ekkoriban tömegével építették a panelházakat Pécs nyugati, illetve déli részén (Uránváros, ill. "Kertváros"). 1976-ban készült el a Megyeri tér mellett a város máig legmagasabb lakóépülete, a…..
Megyeri tér, Pécs Közlemény 2009.06.02 20:49:00
Június 4-én, csütörtökön 3-kor Nagy Csaba képviselőnk tájékoztatást tart a Megyeri tér északi részén (ahol a múltkori tájékoztatás volt). Már alig várom...
Megyeri tér, Pécs Kronológia 2009.06.03 18:49:00
(Ne feledjük: ma, csütörtökön 3-kor lakossági fórum a Megyeri téren!) Az egyik korábbi bejegyzésben KM vetette fel az alábbi kérdéseket. Igaza is van, minél többet tudunk, annál jobb. @márrton: csak hogy tisztán lássuk a kronológiát, ha tudja valaki, kérem válaszolja…..
UPDTATE: a padot a lakók mentették ki, a lentebbi kérdés tehát tárgytalan. (Köszönjük automentesnapnak a figyelmeztetést.)Nézzük meg, milyen volt a tér a pusztítás második szakasza előtt, ill.…..
Megyeri tér, Pécs Miért? 2009.05.29 22:23:00
Miért jött létre ez a blog?2009. május 25, hétfő, Pécs, Megyeri tér. Öltönyös emberek haladnak megszokott útvonalukon a munkába, kisdiákok sietnek megtömött hátizsákukkal a közeli Mezőszél Utcai Általános Iskolába, nyugdíjasok ballagnak békésen a sarki tejbolt felé. Hogy…..
Végre előjöttek a homályból az építtetők és a kivitelezők, és kitáblázták az építkezéssel kapcsolatos információkat. Még a telefonszámukat is kirakták. (Felhívnám a figyelmet, hogy az alábbi adatokat maguk az építtetők hozták nyilvánosságra, ill. bárki rendelkezésre…..
Az építtetők úgy látszik, megijedtek az ellenséges közhangulattól, így már őrbódét is telepítettek az üres "telekre" (szerintem nem telek az, hanem park!). Most már a markológépet is ott hagyhatják estére. Nem értem, miért félnek ennyire, nem harapjuk le a fejüket,…..
Megdöbbentő anyagot küldött át az egyik ismerősöm. Az írás a Magyar Távirati Iroda hivatalosan megjelent híranyaga. Vigyázat, nem vicc! (Kiemelések tőlem.)Csökkenhető a webcímek mérete Budapest, 2009. június 2., kedd (MTI) - Egyre népszerűbb a Twitter közösségi portál,…..
"Pécsett a Megyeri téren eddig egy park terült el, ahova a környékről bárki leugorhatott levegőzni. Játszótér is volt, ahol a gyerekek szórakozhattak. Erre most hétfőn a teret lezárták, a fákat kivágták, és építkezésbe kezdtek. Mint kiderült, az önkormányzat már…..
Megyeri tér, Pécs Újabb képek 2009.05.31 21:45:00
Újabb képek, ezek már a szombati második nekifutás után készültek. Már a járdákat is feltörték. Felháborító. INDAFOTO.slideshow.run({ "feedUrl":"http://feed.indafoto.hu/mrc/megyeri_teri_pusztitas_2_3/feed", "width":"520", "height":"350", "orientation":"horizontal", "size":"auto",…..
Felhívnánk mindenki figyelmét, hogy nem szeretnénk pártok politikai céljaihoz eszközök lenni, illetve ennek még a látszatát is igyekszünk elkerülni. Ezért pártok részéről érkező sajtóközleményeket nem teszünk ki a blogra, bármilyen tiszták is legyenek az adott politikai…..
Indexes cikk a Megyeri tér kálváriájáról..
Az alábbi videót ma készítettem a Megyeri téren folyó munkálatokról. Ez az első videóm, sietősen készült, de remélem, azért valamennyire élvezhető. A tér történetével kapcsolatos részletes tájékoztatást holnapra ígérem.   ..
Büszke vagyok rá, az elsők között számoltunk be a Kétfarkú Kutya Párt legújabb akciójáról, a Pécs 2100 honlapról, mely a Pécs 2010 (vagyis az Európa kulturális fővárosa projekt) rendkívül szellemes paródiája. Úgy tűnik azonban, hogy program vezetői még annál is…..
Tisztelt Páva Zsolt! Tudom, hogy elfoglalt ember, ezért gyorsan a levél lényegére térünk: Tiszelettel azt kérjük, hogy Ruzsa Csabát, a Pécs2010 Menedzsment Központ ügyvezető igazgatóját legyen kedves gyorsan leállítani. Konkrétan Ruzsa úr következő nyilatkozatával van…..
Gulyásdemokrácia Pécs vs. MKKP 2009.05.30 12:01:08
Perelni a Magyar Kétfarkú Kutya Pártot, igen. Az kell csak ahhoz, hogy tökéletes legyen Pécs 2010 hírneve. Ritkán hallunk a pécsi szervezők különleges aktivitásáról, de amikor perelni kell, mert valaki báncsa őket, na, akkor azonnal. Tökéletes.Meg is kímélnék mindenkit egy…..
Figyelem: Június 4-én, csütörtökön 15 órakor ismét  tájékoztatást tart a tér északi részén Nagy Csaba képviselőnk.Az építési vállalkozó észbe kapott, rájött, hogy a környéken sokan nem látják szívesen a melósait. Ezért remek időzítéssel ma megpróbálja…..