Adatok
gömbicica
0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Összetevők: margarin, (növényi olajok és zsírok, ivóvíz, konyhasó, emulgeálószer E-471, E-472, tartósítószer E-202, étkezési sav E-330, aroma, színezék E-150), búzaliszt, tojáslé, porcukor, kristálycukor, ivóvíz, kakaópor 0,7%, Jilk paszta (ivóvíz, emulgeálószer E-471,…..
Négy emberre fél kiló túrót vettem. Ehhez hozzákevertem 5 evőkanál búzadarát (minden 10 dkg túróhoz egy evőkanál), két egész tojást, egy csipet sót. Jól elkevertem, összegyúrtam. Legalább fél óráig állnia kell, ha több, nem baj. Utána gombócokat görgettem, kb. 5 cm átmérőjűeket.
Egy serpenyőben kb.…..
Összegyűlt egy jó pár kép, amiket félretettem, olyan ételekről, amiket már korábban is főztem és írtam, de most egy kis változtatással vagy más összetételben készült. Nehezen tudtam eldönteni, hogy érdemes-e ezeket megírni, végül többek tanácsára eldöntöttem, hogy igen,…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz
Ugye mennyivel rosszabbul hangzik igy. A többi E meg azért kell, hogy elálljon, a Jilk meg azért, hogy egyszerre lehessen a tojást felhasználni, ne külön a fehérjét, meg külön a sárgáját, mint ahogyan otthon csináljuk, meg a jilkes piskóta nem szárad ki olyan hamar, igy cukrászati felhasználásra alkalmasabb.
Nagyon finom tortakrémet csináltam tegnap 25 éves Andrisom szülinapjára:
20 dkg sötét nádcukrot jól elkevertem 1 egész tojással, meg 2 sárgájával, mikor jó habos lett, hozzátettem 2 dl felforralt meleg tejet, és az egészet sürüre főztem. Kihütöttem.
KÖzben habosra kevertem 25 dkg szarvasi mascarpone sajtot 10 dkg vajjal. Először nem akarta az igazságot, ugy nézett ki, hogy nem lesz sima, inkább "turosodik", de nem! Gyönyörü selymes sima lett. Hozzákevertem a kihült cuccot (azt hittem, hogy hig lesz a vajas elegy tőle, ezért apránként mertem csak hozzátenni, de nem!) Nagyon szép sima könnyü krém lett belőle.
Én kávésra csináltam, igy kevés sürü kávét kevertem hozzá. Fehér piskótába töltöttem.
Nagyon jóizü könnyü krém. Szivesen ajánlom.