Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Athlay

0 bejegyzést írt és 115 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w A pedofilok védőszentje 2011.04.14 06:00:00
Széles körben elterjedt félelem volt egy évvel ezelőtt, hogy a jobboldali győzelem intoleranciát hoz. A kétharmad pedig pláne. Ma már kijelenthetjük: ez nem vált valóra. Magyarország keblére öleli a legvadabb devianciákat is. Sőt, díszlépésben üdvözli. Szerdán Schmitt Pál…..
Athlay 2011.04.14 08:56:34
Februárra várjuk az újabb nagy bejelentést. Közügyeink intézése egy ideje már inkább a mozifilmek és kereskedelmi televíziók megoldásait követi, a ’coming soon’ típusú sejtelemes előzetesekkel meglebegtetve, korábban sosem látott, ennek megfelelően soha senki által…..
  Az egyik (felesleges) ütésből a másikba beleálló Orbán-kormány talán legvitatottabb intézkedése a magánnyugdíjpénztári rendszer kvázi ellehetetlenítése, az eddig odaáramló pénzek visszairányítása az állami, felosztó-kirovó rendszerbe. Hogy ez szerintünk komoly baj,…..
Athlay 2011.01.10 22:17:46
@bbjnick: Hát én habozás nélkül vállalnám. Majd kötnék szépen magán EÜ biztosítást, magán nyugdíj biztosítást, a gyerekeim meg mennének a magánsuliba.

Fantasztikus lenne megszabadulni a sok rajtunk lógó élősditől.
Töprengő Hatalmi ágak versenye 2010.11.09 19:25:00
 A magyar és (kisebb mértékben) a külföldi sajtó jó ideje attól hangos, mit terveznek és mit csinálnak Orbánék a kétharmados többségükkel. A nyári kormányváltás utáni rögtönzött alkotmányozási kedv a populáris módosítást már lefedte (kisebb országgyűlés), e…..
Athlay 2010.11.10 09:08:02
@Yasashi Tanuki: A baloldalnak még nem jött el az ideje, ami nekik igazából reményt adhat az a gazdaság maga - ugyanis szimplán arról van szó, hogy amit Vekkerék csinálnak az egy szuicid elmebaj, 2012/13-ban el fogunk jutni oda, hogy vagy csinálnak valami orbitális megszorítást, vagy államcsőd.

Szóval csak ki kell várniuk - vagy hát remélem addigra kinő egy értelmes párt, ami átveszi a helyüket, mert ebből a kettőből egyik se az igazi.
A készülő jövő évi költségvetés legszembetűnőbb jellegzetessége, hogy az egyensúlyt átmeneti, jelentős részben csupán könyveléstechnikai intézkedések segítségével kívánja elérni. A kiadási tételekről eddig nem sok részlet és elemzés látott napvilágot, így nem…..
Athlay 2010.11.08 17:13:51
@neeskens: Valahol azt olvastam, hogy két év alatt összesen 10%-ot kellene nőni csak ahhoz, hogy azt a lyukat, amit most a manyuppal akarnak betömni, tisztességesen betömhessék.
Ez a kormány is a politikailag könnyebb utat választotta. Nem nyúlnak a nyugdíjasokhoz, elköltik a magánnyugdíjvagyon ötödét, de legalább az adót csökkentik. (Fotó: Mudra László/origo)  Szombaton Matolcsy György ismertette a jövő évi költségvetés fő sarokszámait. A…..
Athlay 2010.11.05 08:58:48
@Bollockbuster:

A baj csak az, hogy ez a kinőjük a hiányt stratégia egyszerűen baromság. Megyóék ugyanezzel próbálkoztak, csak ők a gazdag szja-sok helyett a nyuggereket tömték lóvéval, az eredmény közismert.

Itt kurvára nagy bajok lesznek hamarosan....

Eleve azzal kezdődik, hogy a manyup tagoknak max 50%-a fog átlépni, de szerintem még annál is kevesebb, azt a pénzt, ami ebből bejön a kúrmány két év alatt eltapsolja. Jönni fog 2012-13-amikor 12 milliárd EUR hitelt kell majd visszafizetnünk, az IMF-et ugye sikeresen kirúgtuk, tartaléklóvé nem lesz, különadó kifut, a megálmodott 6%-os növekedésből jó ha lesz 2-3.... szerintem az államcsőd garantált.

Na de sebaj, én jövőre már visszafizetem a lakáshitelemet, innentől kezdve vigyorogva fogom végignézni a nyuggerállam és az Orbán kormány bukását.
Nívó Döbbenetes hiányadatok! 2010.11.02 06:33:00
Matolcsy szombaton bemutatta a költségvetési törvényjavaslatát, amiben én két számra figyeltem fel igazán: az egyik az, hogy 2011-ben 900 milliárd forint hiányzik a Nyugdíjbiztosítási Alapból, a másik meg hogy 725 milliárd forint az Egészségbiztosítási Alapból. A nyugdíjakra…..
SEO A SEO mint szervezeti kérdés 2010.10.04 06:00:00
Egyre kurrensebb kompetencia a keresőoptimalizálás. Szervezeti és üzleti oldaláról ritkán szokták közelíteni, ezt próbálom kiegyenlíteni most. A SEO technikájánál-technológiájánál talán fontosabb az azzal kapcsolatos munkaszervezés, a SEO-tanácsadó tartása, a…..
Athlay 2010.10.04 12:49:12
Két diplomával, 23 évesen, felsőfokú nyelvtudással, munkatapasztalattal, de pályakezdőként nem találtam munkát. Kb. 100 céghez beadtam a jelentkezésemet, amiből 5-6 vagy jelzett vissza. Többségében asszisztens, titkárnő, Hr-asszisztens (volt benne gyakorlatom) pozíciókat…..
Egyet szögezzünk le: az IMF egyetlen legitim érdeke, ha már a rabszíjukon vagyunk, hogy a hitel-visszafizetés feltételeként a 3,8% hiánycélt számonkérje. Ahhoz, hogy ezt a kormány banksarccal, vagy az elsőszülött gyermekek szerveinek eladásából fedezi, semmi köze az IMF-nek.…..
  Romániában az Alkotmánybíróság még az erősebb kutyánál is erősebb – foglalhatjuk össze a hétvége eseményeit, aminek következtében a nagy hitelminősítők a keleti szomszédot a befektetési szint alá, spekulatív, bóvli kategóriába sorolhatják át.…..
Helyükre kerültek végre a dolgok – lelkesedik egy kollégám -, a jobboldal megy jobbra, a bal helye pedig újra a baloldalon lehet. A derűlátást értem, részben osztom is, hiszen az első 29 lépéssel a Fidesz – elfelejtve az elmúlt időszak „plebejus” politikáját…..
Athlay 2010.06.11 10:52:53
@Szimba: Na látod, ez a durva, hogy ma magyarországon a nyugdíjasok támogatják a gyerekeiket, holott fordítva lenne normális. Ennek meg szimplán az az oka, hogy az átlag nyugdíjas jóval jobb anyagi körülmények között él mint egy kisgyermekes család.

Az átlag kisgyermekes családban ugyanis az átlag egy főre eső nettó jövedelem a közelében sincs a magyar átlagnyugdíjnak.
Szvsz egy ilyen rendszer halálra van ítélve.
Athlay 2010.06.11 10:55:16
@Warrent: Leginkább egy hiteles jobboldali párt hiányzik, ami kerek perec kimondja, hogy ő bizony a munkavállalók és a vállalkozók érdekeit tartja szemelőtt, még azon az áron is, hogy az inaktívaktól elvesz.

Erre volna durván 10%-nyi kereslet, viszont ezek a szavazók most kénytelenek jobb alternatíva hiányában a balpopulista fideszre szavazni.
Athlay 2010.06.11 10:57:33
@panelburzsuj: Erre volna egy nagyon egyszerű megoldás, mégpedig a nyugdíjrendszer totális megszüntetése, ugyanis ebben az esetben mindenki rákényszerülne, hogy saját magának takarékoskodjon illetve gyerekeket neveljen, akik majd később gondoskodnak róla.

Jó pár évezredig ez a rendszer működött europában, nem is volt gond a népességcsökkenéssel.
Subba Kaland Játék Kockázat!! 2010.06.02 12:45:00
Ki ne emlékezne a KJK könyvekre? Az 1982-ben indult sorozat, amit végül 21 nyelvre forditottak le és 16 millió példányban kelt el, ma is kultikusnak számít.  A zagor.hu-ról az összes itthon megjelent könyv letölthető pdf-ben, sőt iPhone-ra vagy iPod Touch-ra is szedhetünk le ha…..
Athlay 2010.06.02 17:58:10
@Wagner Úr:

Kaput csuko KETTOS zar
Golem bőrből készült zár
Kéri Fourga és a kEGYes Courga
Nyílj ki NÉGYRE nekem tágra

Szóval megvan az :)
Athlay 2010.06.02 17:59:16
@freestate:

A tűzhegy nem hibás csak a végén direkt gecizősre van megtervezve a labi, hogy össze vissza bóklássz benne.

Amúgy végig lehet nyomni.
Athlay 2010.06.02 18:00:06
@Wagner Úr:

A sárkánykígyóban meg ott van a pergamen alján bazi nagy betükkel, hogy LIX. Na most ez egy római szám...:)
Akik egy jó kemény kis neoliberális pártot szeretnének látni a parlamentben, azoknak minden reményét lerombolja, ha az MDF bejut.Kire szavazzanak a neoliberálisok? Ha ezt a kérdést feltesszük, fel kell tennünk azt is, hogy mi szolgálja a neoliberalizmus eszméjének ügyét…..
Athlay 2010.04.02 11:57:57
@Fue: Ez egyszerűen azért van, mert ez egy kétdimenziós rendszer. Az igazi neokon és neolib jóemberek ugyanúgy az x tengely (gazdaság) jobb oldalál helyezkdenek el, ettől ugye még vallhatnak totál eltérő véleményeket a melegek jogai, az egyházak szerepe meg ehhez hasonlók terén.

Elég nagy baj az, hogy a két zseniális nagy pártunk a közgondolkodást kétpólusúra szűkítette le, a vicc ráadásul az, hogy tulajdonképpen mindkét pólus ugyanannak a feudálkádárista szarkupacnak a megnyilvánulása, igazából a különbség csak az, hogy kik tudnak lopni a nagy bödönből.
Jó látni, hogy az összes létező csatornán terjed a kisfilm (80.000 felett a nézők száma, a videó feltöltése utáni második(!) napon), és a lelkes önkéntes terjesztők minden lehetőséget megragadnak arra, hogy a kormányhoz is eljuttassák azt. A kapcsolat.hu-ról ugyan negyed…..
Athlay 2010.03.11 19:02:25
@regression:

http://www2.pm.gov.hu/web/home.nsf/(PortalArticles)/8AC31E415686E34FC12572210037B32A/$File/hivatalos_adossag_es_hianyszamok_2009_Notifikacio_ertekkel_magyar.xls?OpenElement

Aztán ajánlható még az mnb honlap, az ottani inflációs jelentések, de egyébként a portfolio.hu is jó, azok minden létező gazdasági témájú sajtótájékoztatóra elmennek.
Athlay 2010.03.11 19:04:51
@heima: Mondjuk a videó nem titkolt célja, hogy bemutassa a Megyó-Gyurcsány féle balfaszkodás "eredményeit". Én ezt maximálisan megértem, sőt támogatom, mert még mindig van sok zombi az országban aki nem látja mekkora gödörbe is löktek minket.

Szóval a videó alapvetően nekem is tetszik, csak azért jobb lett volna egy csipetnyivel kevesebb demagógiával. Úgyis épp elég ütős lett volna.
Athlay 2010.03.11 19:08:51
@Sir Kommentor: Alapvetően 2009-ben három alternatíva volt.

1. Tökéletes csőd.
2. Új választások
3. Valami ideiglenes stabilizáció

Az elsőt nyilván senki nem akarta, a második meg az mszp hatalomhoz ragaszkodása miatt nem volt lehetséges.
Ebben a helyzetben pár szakértő úgy döntött megpróbálja sikerre vinni a hármas opciót.
Én személy szerint becsülöm őket ezért.

Azért gondolj bele. Itt van Oszkó Péter, a Deloitte főembere, hatalmas fizetéssel, reputációval az üzleti világban. Szerinted neki olyan nagy biznisz volt beleülni a Veres Jankó által hátrahagyott szarba, miközben tudta, hogy az ország 90%-a utálni fogja őket, mint a szart?

Szerintem jobban jártunk velük, mintha Gyurcsány, Draskovics meg Veres elvtársak kezében maradt volna a gazdaság kormányrúdja.
A négy évvel ezelőtti sláger sikerén felbuzdulva idén is előrukkolt az MSZP egy csodálatos kampánydallal. Őszintébbnek érezném a címben vázolt verziót, a "Többen vagyunk, mint bárki gondolná" kissé talányos. Többen vagyunk, mint bárki gondolná   Mindig kell,…..
„Soha ne higgyünk a politikusoknak, vallási vezetőknek vagy vezető üzletembereknek, amikor azt ígérik, hogy megreformálják a nemzeti értékeket. Ezeket adott tényként kell kezelnünk, ugyanúgy, mint egy adott ország földrajzi helyzetét vagy időjárását.” Ezzel a…..
Olvasónk szeptember óta munka nélkül tengődik és hiába adja be hetente 10-15 helyre önéletrajzát, nem sikerül állást találnia. Olvasgatom ezt a blogot, és nem tudom eldönteni, hogy szerencsés vagyok-e vagy szerencsétlen. Július óta keresek munkát, szeptember óta vagyok…..
Subba A nap képe: Leia napozik 2009.11.05 16:21:00
Leia hercegnő, és egy statiszta napozgat a Jedi visszatér forgatási szünetében. via ..
Athlay 2009.11.05 16:30:06
Zavaros dél-amerikai országok megértéséhez különleges férfiakra van szükség. Ki a jó? Ki a rossz? Kinek van igaza? Ki az elnyomott? Ki az elnyomó? Ki lop? Ki tesz meg mindent a népéért? Most, Rózsa-Flores Eduárdó halála kapcsán a téma különösen akutális. Mi magyarok, azonban…..