Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gurabli

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Holnap több mint egy év után kilátogatunk Kovácsszénájára. A tavat az elmúlt evben komoly mérgezés súlytotta, a halállományának jó része sajnos elpusztult. Az idei évadra komoly telepítésekkel igyekszenek pótolni, de sajos kapitális halakra nem naogy számíthatunk.…..
gurabli 2009.05.02 16:39:41
Szevasz Stoki! No, bár sok a munkám, de a klassz blogodhoz szeretnék hozzászólni, ezért pár sor erejéig meg is teszem.

- felszerelés szerintem OK, mindkét bot kiváló ár/érték, az orsónál, ahogy írtad is, ráfér az újítás. A Spro botra én egy Okuma LB 65-öst, de mivel H bot, akár egy távdobó orsót is megkockáztatnék (Carper Baitfeeder, Okuma PowerLiner). Ha ragaszkodsz a távoli dobásokhoz és horgászathoz, aminek én még bojlizás közben sem vagyok híve, akkor óriási segítség lesz egy távdobó orsó a H feederre. Nem kell megijedni, hogy ilyen hatalmas orsót raksz rá, de csak akkor, ha valóban nagyokat akarsz dobálni.
- távdobáshoz ólmot használj, ne kosarat
- etetésnél szerintem jó az összeállítás. Én tennék egy kis TTX-et, arra egy kis aromát (nem vagyok nagy híve az aromáknak, de pl VDE tutti frutti) + haldós etető (VDE eper vagy pellet feed) + VDE mikropellet + VDE 12-es pellet + csemegekukorica levével, 3-4 dl csonti, 2 doboz giliszta aprítva, kevés kender, angolmorzsa.
- 2-3dl csonti ragasztva csúzlival az etetésre, de pontosan! Legtöbbször többet ér, mint az egész etetés:)
- egy erős, akár sárgavégű botot felszerelsz marker úszóval. Bevágod oda, ahol horgászni akarsz, persze úgy, hogy meg tudd dobni könnyedén a feederrel. A marker úszót körbelövöd az előre elkészített etetőanyag gombócokkal és a ragasztott csontival. Megdobod a feederrel majd megjelölöd zsinórjelölővel és minden egyes dobásod az etetésen lesz. A markert kitekered.
- csalit variálod, de ha kimondottan ponty a célhal, akkor akár fűzött csonti klipszen, pl Fox Armapoint 8-as horgon, vagy kukorica, pellet, giliszta, de mind fűzve és ha nincs kapás, akkor lebegtetve. Persze ez főleg mederfüggő.
- sok éves tapasztalatom, hogy amúrnál a lucerna és különböző etetőanyagok fölösleges pénzkidobás. Inkább sok, de nagyon sok, erjesztett kukorica (akár 3-4kg is), markerrel, csúzlival szigorúan koncentráltan, egy helyre belőve. Horogra tigrismogyoró, 3-4 szem erjesztett kukorica, lófogú, 2-3cm-t lebegtetve, fűzve, 5-6-os horoggal.

Hidd el, a csali és az etetőanyag fajtájától és összetételétől a pontos, koncentrált etetés markerrel jóval fontosabb. A ragasztott csonti csodákra képes. Most már telepítettek afrikait is, a csontira nagyon gerjednek, ha megtalálják az etetésed, akkor pontyot elfelejtheted, de afrikaiból halomra foghatod magad. Ha nagyon megy a hal, akkor kb felét az alapozó etetésnek újra lövöd.

Próbáld meg, pl Pogányban én mindig így aprítom, igaz, sajna az idén még egyszer sem jutottam ki a vízpartra. De pl tavaly sok szép pontyot és amúrt sikerült fognom. Volt, hogy napi 10-15 darab potyesz és amúr:) Nálam mind C&R.

Sok sikert!
Üdv: gurabli
gurabli 2009.05.03 21:33:53
@TSK: Nagyon szívesen, örülök, ha egy kicsit is tudtam, tudok, segíteni.

Sok éves tapasztalatom, hogy az etetésnél igazából nincs fontosabb dolog, talán még a megfelelő horgászhely és az etetés helyének a megválasztása. Ez utóbbi az igazán nehéz, és csónak nélkül nagyon sok időt valamint kitartást vesz igénybe. Még csónakkal is sokáig tart.
A pontos és koncentrált etetést már könnyen meg lehet tanulni és kivitelezni sem nehéz, sőt. Mindig azt mondom, hogy a jó etetés még ismeretlen vízen és helyen is fél siker.

A közös pecában benne vagyok, csak hogy mikor lesz rá időm, sajna azt nem tudom. De a nyáron (remélem hamarosan) biztos! Mint írtam, az idén még csak láttam a vize és kétszer elővettem tisztogatni, "babusgatni" a botokat, de csak a négy fal között:( A fene a munkába... Amíg egyetemista voltam, akkor időm volt, a pénz része volt a gond. Munka mellett az anyagiak kicsit könnyebbek, de most meg nincs időm...

A jövő héten lesz egy kis időm, akkor írok egy összefoglalót egy pecámról, ott részletezve a szereléktől a végéig, megosztjuk a tapasztalatainkat itt a blogon. Persze ezt is posztolhatod, de ez olyan se füle se farka:)

Várom az írásod, miért lett rémálom...

Üdv: gurabli