Regisztráció Blogot indítok
Adatok
burgerrecords

17 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
TComment Autót 200 ezresért? 2014.02.26 06:15:00
Keresik őket, adják-veszik őket, mennek, amíg van vizsga, aztán bontó. A Halál Völgye tele van romokkal, de vajon akadnak túlélők? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Elkészült a budapesti Ozone Mama ötszámos plusz egy Creedence Cllearwater-feldolgozást tartalmazó EP-je, a Freedom, amely most a Lángoló Gitárokon hallgatható meg először. A 2012-ben az év haza felfedezettjének járó Fonogram-díjat elnyerő zenekar új hanganyaga három évvel…..
burgerrecords 2013.04.17 13:25:27
Gyermekkorunk legszebb dalai 2013.01.14 00:19:28
..
Kedves látogató, ha te is a 90-es évek elején voltál tizenéves és rock rajongó emlékezhetsz mikor az MusicTV Europe még tényleg elsődleges zenei forrás volt. Mikor a VHS felvevővel vártuk az Ray Cokes válogatását, Vanessa Warwick-ot a Headbanger Ballból vagy Paul Kinget a 120…..
TComment Az autózás őrültség 2012.12.12 09:29:59
Aki használja az autóját, ne gondolja, hogy ötvennél kevesebből kijön. Ha még mindig azt hiszi, kezdje el írni, és majd beszélünk egy hónap múlva. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
The Killers – Battle Born(Island/Vertigo) Hatalmas, bár a poptörténelemben korántsem egyedülálló bravúrt hajtott végre a Killers a negyedik lemezén: sikerült teljesen kiirtania zenéjéből a dögöt és az izgalmat. Azt már az eddigi szigetes fellépések alapján tudtuk, hogy a nem…..
Egymással smárolt Cole Alexander és Jared Swiley a Black Lipsből. Ez így leírva semmi különöset nem jelent, hiszen a garázspunk zenekar tagjai koncerteken is lekapják egymást néha, most viszont egy konkrét céllal tették ezt: a Chick-Fil-A gyorsétteremlánc ellen tiltakoznak,…..
burgerrecords 2012.08.13 13:09:08
@superunknown: nagy gaz amit es ahogy irsz, raadasul tenyleg tudatlanul froccsogsz.
p { margin-bottom: 0.21cm; }a:link { color: rgb(0, 0, 255); }Az android a mai mobil világban szélsebesen terjed, lényegében egy linux kernelre épülő mobil operációs rendszer. Ebben a kis értekezésben, feltörünk (rootolunk) egy HTC magic-et, majd megnézzük, milyen ügyességeket lehet…..
 A következő a kérés, a jelenleg futó postgresql 8.4 szerverünket, frissitsük postgresql 9-re.A menet a következő:1, Teljes backupot készítünk az egész jelenlegi adatbásisunkról.PGUSER=postgres pg_dumpall >psql_db_all.sql2, A futó postgresql 8.4 szerverünk mellé felrakjuk a…..
Aki sokat foglalkozik virtualizálós szerverekkel és mondjuk Oracle szervereket is üzemeltett, biztos nem kell bemutatni az Oracle Vm virtuális szervert. AKi pedig nem ismeri, érdemes utána néznie (vagy visszajönni ide késöbb, tervek szerint lesz belőle hosszabb cikk), azonban most csak…..
Postgres adatbázis kezelő telepítésére, több módszert használhatunk, azonban elötte tudnunk kell mire fogjuk használni késöbbiekben, és ha ennek megfelelően választjuk ki a módszert igencsak megkönnyítjük a késöbbi dolgokainkat. Következzenek tehát a lehetősegek…..
Nos a helyzet a következő:Centos 5-ön készülünk cluster-t építeni, Pacemaker és OpenAIS alapokon. A clusterlabs-on remek kis leirásokat, sőt saját repo-t találunk a szükséges szoftvereinkhez. Felrakjuk a repo-okat, aztán fel yum-ozzuk, illetve csak felyummoznánk a különbözö…..
p { margin-bottom: 0.21cm; }a:link { }Egy  nagyon egyszerű, de annál hasznosabb és hétköznapi témát feszegetünk ma is. A backup fontosságáról most nem beszelnék, erre úgyis mindenki maga jön rá, az első jelentős adatvesztésekor. Szóval feltételezzük, ez már megvolt es…..
p { margin-bottom: 0.21cm; }a:link { color: rgb(0, 0, 255); }Ubuntu szerverrel kevesebbet találkozom, de mikor igen, gyakran megtréfál, mivel sok minden máshogy van rajta mint egy jó kis klasszik redhaten vagy centoson. Szóval egy ubuntu 10.10-es szerveren fut egy Oracle 11g adatbázis…..
p { margin-bottom: 0.21cm; }a:link { color: rgb(0, 0, 255); }  Volt egy pár álmatlan munkanapom, amíg sikerült rendesen behegesztenem az ssl certifikaciot kedvenc tomcat webszerverünkbe. Még egy kis segítséget is kaptam a végén, amit ezúton is köszönök. Foglaljuk is össze hogyan…..
 Következzen egy szintén  elég gyakori és mindennapos feladat. Samba share létrehozása. Windows uralta világunkban, elég magas számban a Linux szervereket is windows munkaállomásokról érik el. Kell egy kapocs, amivel a két eléggé különböző rendszer szót ért. Ez a…..
Első bejegyzésként, egy gyakori és mindennapos telepítéssel inditok. Mivan akkor ha legujabb tomcat-re és legújabb sun-os JDK-ra van szükségünk? Ugye a jelenlegi repo-ok csak tomcat 5-ot tartalmaznak, JDK-ból is csak OpenJDK-t. Najó van valami jdk.x86_64 csomag a centos alaprepoiban…..
Ez fizikailag fáj. ..
burgerrecords 2010.06.16 15:30:57
@Animacs: ez nem ugyanaz, mar mikor bent a pult elott van sor, es mar mikor az utcara log.
a masik meg hogy egy angol fizunak a 2-3 fontos kave nem tetel, de otthon 1000 ft-ot adni egy ilyen lottyert...
burgerrecords 2010.06.16 15:39:47
@Animacs: na mind1
en meg nem alltam sorba es nem is fogok, ha meglatnek ilyet biztos nem allnek a vegere:)
(mazli hogy amugy se szeretem ezeket a draga lottyoket)
burgerrecords 2010.06.16 15:53:58
@Animacs: ahol ekkora a sor, oda nem megyek be, ha be is kell vasarolnom mert nincs otthon kaja akkor se.
max visszamegyek kesobb
Figyeld hogy beindul a gyógyegér a végén, tuti az ilyenek szoktak szívrohamot kapni a szavazófülkében! :-D A sztori röviden: a feldühödött vén kommer gecik MSZP szimpatizánsok rátámadtak a HírTv operatőrére és a Magyar Demokrata fotósára, miután a fotós gyerek többször…..
burgerrecords 2010.05.02 02:12:03