Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Truszi

17 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Ezer éve nem írtam egy bejegyzést sem,de végre újra van mondandóm a világ számára. A blogom a szerelem kereséséről, erről a rögös útról szól, de eddig sok szó nem esett a fő témáról. Részben azért mert ez az út néha akkor buktatókat tartogat, amiket az ember…..
 Eltelt egy év a saját szalagavatóm óta. A minap azonban visszatértünk a barátaimmal a volt iskolánkba, hogy meglessük hogy táncolnak a „kisebbek”. Sokan eljöttek, azonban néhány ember csak egy e-mailt tudott küldeni, hogy sajnos nem lesz még Magyarországon. A fél…..
Love and the Town Most 2010.02.10 12:07:00
 Nagyon régen öntöttem szavakba a gondolataimat, de úgy érzem itt az ideje újra megtenni.Ahogy halad előre az idő egyre inkább kezdem belátni, hogy az életemben minden történés fantasztikus ajándékot hoz magával. Igen, még a gondok is. Pár napja olyan dolgot éltem át, amit…..
„Nagypapa belihegett, barackot nyomott a fejemre, és egyből kérdezte: mi leszek, ha nagy leszek. Mondtam: búgócsiga, mert marhára unalmas, hogy a felnőttek folyton ezt firtatják.” (Vayvan Fable)   Érettségi kellős közepén még mindig nem tudok erre a kérdésre…..
Truszi 2009.06.18 12:22:37
Love and the Town Hit 2009.06.15 15:34:27
Spiritualitás a mindennapokban Ez a cikk nem tudományos célzattal készült, csupán felbosszantott egy mondat egy régebbi cikkből, mi szerint a vallásosak nem hisznek a spirituális dolgokban,paranormális jelenségekben. Kicsit paradoxonnak éreztem, hiszen a vallások általában…..
Love and the Town Programajánló 2009.06.11 14:01:22
Gondoltam egy kis programajánlóval kedveskedem az olvasóknak, mert jó programokból a szülővárosomban nincs hiány. Büszke vagyok erre az élhető városkára: Tatára. Az idillikus hangulatú városkát érdemes megnézni minden évszakban, hiszen ezer, szerethető arca van. Ősszel a…..
Love and the Town Szaglászás 2009.05.19 20:01:22
Nagyon divatos lett mostanában parfümöt használni. Habár ez a különleges illatosító régóta jelen van történelmünkben, igazán csak most, a fogyasztói társadalom tette trendé. Parfümtörténelem Már Kr. e. IV. századból ismerünk parfümtartó edényekről szóló adatokat,…..
Truszi 2009.05.20 14:08:49
@Kacu: Hát a csuklómra fújtam, úgy szagoltam.. nekem a khemotoxhoz hasonlított az illata, elhiszem, hogy viághírű, de nekem akkor is csak szag.. :D
Talán a világ legegyszerűbb süteménye. A végtelenségig variálható, semmi olyan lépés nincs benne, amit el lehetne rontani. Egyszerűen tökéletes. Akit zavar a francia megnevezés, az hívja csak nyugodtan tejespitének. 12,5 dkg rétesliszt 3 tojás 5 dkg cukor 1 csomag vaníliás…..
Love and the Town Tuty-mutyi alakok 2009.05.19 19:20:00
„Jaj, most miért nem hív? Tegnap még teljesen úgy tűnt, hogy odavan értem… Nem értem…” Ilyen és ehhez hasonló mondatokat hallottam mostanában a barátnőim szájából. Mindegy, hogy épp párkapcsolatban élnek és az aktuális barátjukról van szó, avagy egy…..
Love and the Town Anyák napja 2009.05.03 11:25:04
Dsida Jenő: HálaadásKöszönöm, Istenem, az édesanyámat! Amíg ő véd engem, nem ér semmi bánat! Körülvesz virrasztó, áldó szeretettel. Értem éjjel-nappal dolgozni nem restell. Áldott teste, lelke csak érettem fárad. Köszönöm, Istenem az édesanyámat.Köszönöm a lelkét,…..
Egy közeli ismerősömmel arról beszélgettünk, hogy vajon mire jó, hogy játszadozunk egymással? Mind párkapcsolati, mind egyébtéren értve. Mikor megismerünk egy férfit/nőt jön a játszmák sora: nem hívom még, húzom az agyát, várok, mit írjak neki?...stb. A piszkos kis…..
Másfél éve mutatták be Novák Eszter rendezésében Tatabányán Bertolt Brecht A szecsuáni jólélek című darabját. A szerda délutáni „utolsó” előadást sok középiskolás tekinthette meg., így kísérhettük mi is figyelemmel. A színdarab után egy rövid beszélgetést…..
Truszi 2009.05.01 18:44:06
A szakosztály tagjai közismertek, naponta találkozunk velük, de felmerül a kérdés, kik is ők valójában?Óz: Óz egy nagyszerű elme, az igazi töris mintapéldánya. Volt BTK-n évfolyamelső, de ettől a közvélemény számára ő a "csöves". Igazából nem tudjuk…..
Love and the Town Karácsony 2009.05.01 18:31:34
Ezt még decemberben írtam, de szerintem tök jó lett: „ A legjobb ajándék az ellenségnek a bocsánat; a szembenállóknak a béketűrés; a barátnak a szíved; a gyermeknek, ha jó példával jársz elől; apának az engedelmesség; anyának, ha úgy viselkedsz, hogy büszke lehet…..
Nem rég jelent meg Müller Péter legújabb könyve Varázskő címmel. Az író írásaitól sokan tartanak. Milyennek is ismeri őt a közvélemény? Valami filozofikus dramaturg,aki bármiről tud könyvet írni, csak úgy ömlik belőle a szó, általános igazságokat ismétel, melyeket…..
Truszi 2009.05.01 18:14:35
Truszi 2009.05.01 18:25:11
@eprescsokoládé: köszi, Eprescsoki :)
Tímea (görög-magyar) jó + tisztelet (jan. 20., márc. 11., máj. 3.)   Az anyaság, a befogadás, az alárendeltség lesz életének legnagyobb feladata. Ez magától soha sem fog megtörténni, csak ha ő is akarja. Ehhez az önbizalmat és a céltudatosságot kapja tehetségnek.…..
Jonathan Livingston the seagull was written by Richard Bach. Richard Bach is a spiritual writer. He has already written a lot of books, so The Seagull is not his only work. I chose this book, because I like it a lot and what’s more I read it first in English.  Anyway, in the book you…..
Most a kedves olvasóközönség figyelmébe a magyar irodalom egyik remekét ajánlhatom.  A magyar érettségire készülve el kellett olvasnom Szerb Antal A Pendragon legenda című művét.  Műfaji tekintetben nem igazán besorolható, de a következőkből kapott egyveleget alkot:…..