Regisztráció Blogot indítok
Adatok
CoolKoon

0 bejegyzést írt és 5044 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    Végszó, meghajlás, tapsvihar... álltunk a fényben és kiélveztük a siker minden másodpercét. Aztán vége lett. Másnap már égetően hiányzott a színpad, a próba. Egy álló hétig mély űr tátongott bennem - akkoriban mindent egy lapra tettünk fel, csakis az előadásra koncentráltunk. Tizennyolc évesen…..
CoolKoon 2022.09.20 18:22:41
@cvsvrs: Neked ment a fenti válasz.
CoolKoon 2022.09.20 19:53:53
@cvsvrs: "robbantgatnak a csendes óceánon. hogy szétlőhetnék hawaii-t, sanfrancisco-t, los angeles-t" - Muhahaha te mégis hol élsz? Nézd meg a térképen, hogy hol van Guam, amely egyben az amerikaiak egyik legfontosabb csendes-óceáni támaszpontja is. A kínai hadihajóknak még az esetleges szándékairól is hamarabb értesülnek, mint bárki más a világon. Nem, ilyesmire a kínaiak már csak azért se vetemednének, mert ott van két szomszédja is, amelyek már a mostani fejlemények (kiváltképp a legutóbbi "hadgyakorlatuk") hatására elég intenzív fegyverkezésbe kezdtek (gondolom, pontosan erre vágytak a kínai illetékes elvtársak is).

"az eu balkán tagállamai és a kaukázus országai létrehozzák a fekete tengeri szabad keresekedelmi övezeket. és cserberélnek helyben" - Ezt miből vezetted le? Egy ilyen buliban még Törökország részvétele is eléggé kétséges, nemhogy a balkáni EU-tagállamoké.

"nincsenek kitéve a globális versenynek." - Ilyen egyszerűen nem létezik. Ugye az átkosban a keleti blokk is megpróbálta eljátszani ugyanezt, de végül is a COCOM-lista megmutatta hogy a nemzetközi kereskedelem (főleg a nyugati technológiák importja) nélkül egyszerűen nem működik a dolog. Úgyhogy bármit is hazudoznak Moszkvából, a Nyugat valójában egy jól kipróbált receptet vetett be, azzal a csavarral, hogy a mostani Oroszország sokkal jobban integrálva volt a globális piacokba mint a Szovjetunió, ergo a negatív hatások is hatványozottan fognak érvényesülni.

"nem lesznek ennyire hülyék, hogy kulturálisan a középkorba, vagy az ókorba visszalépjenek. csakhogy az teremt identitást" - Nos ezzel csak egy gond van: a gyors és látványos elszegényedést MINDEN társadalom rosszul visel, még azok az átkozott ruszkik is csak a háború miatt tudták annak idején ráerőszakolni a keleti blokkra az agyament rezsimjüket (kicsit hasonlóan ahhoz, ahogy a szerbek meg a románok is csak egy világháború miatt tudtak területeket lopni - a vajdasági szerbek meg az erdélyi románok SOKKAL jobban éltek, mint az ultracsóró "anyaországi" társaik). Egy háborús (általános) mobilizáció pedig mindenhol világossá tenné még a leghülyébb alkesz suttyó számára is, hogy ezáltal durva elszegényedés jön. Pontosan ezért kerüli Putyin elvtárs az általános mobilizációnak még a látszatát is, és ezért küld Ukrajnába inkább közveszélyes haramiákat a börtönökből (pótlásnak) mintsemhogy besorozza az orosz "nép fiait". Ugyanez a helyzet Kínával is: ha nyílt háborút robbantanának ki, akkor villámgyorsan összeomlana a rendszer, mivel a nagyvárosok lakosságának most már igen sok vesztenivalója van (ugyebár ott már egy teljes generáció nőtt fel viszonylagos jólétben).
CoolKoon 2022.09.21 22:16:13
@cvsvrs: Már miért lépne vissza Mo. 35-40 évet az időben, ha nem fog az undorító ruszkikhoz dörgölőzni? Sőt, ami azt illeti, még azok se akarnak igazából visszaugrani a Szovjetunióba, a romos gazdaság (ami a szankcióknak hála egyre romosabb lesz) a háborús vereséggel együtt egyre népszerűtlenebbé teszi Putyin elvtársat is.
                       Levélírónk már sok esélyt adott a férfinak, de minél többet találkozik vele, ő annál jobban kiábrándul. A pasi erőszakos, flegma, faggató típus, és nyilván abban bízik, hogy módszerével ügyesen puhítja a lányt.                                   Fedezd fel és használd! …..
CoolKoon 2022.09.13 22:30:17
@kenyércsücsök: "Mert semmi köze hozzá?" - Gratulálok, ha így indítasz egy kapcsolatot. Garantáltan igazán őszinte, nyílt, teljes értékű kapcsolat lesz belőle....
CoolKoon 2022.09.15 19:07:56
@bordon: "Ők ezzel úgy vannak, hogy a pinán nincs számláló, senki nem tudja mennyien fordultak meg benne." - Az ugyan nincs, csak hát a reakciók, a gesztusok, meg az elejtett félmondatok akkor is sokmindent elárulnak, ha az illető azt hiszi, hogy nem.

"kijelentik, hogy a múlt az elmúlt, ők se firtatják, hogy a pasinak hány nője volt, a pasi se kérdezősködjön" - Mondjuk a féltékeny típusok tényleg ne is kérdezősködjenek inkább, a saját lelki nyugalmuk megőrzése érdekében.

"azt akarja, hogy az ő korábbi ballépéseit ne fedezzék fel" - Jó, én mondjuk konkrétan nem erre gondoltam, hanem az olyan teátrális típusokra, akik akkor is eljátszák az úrinőt, amikor az egész város végigment rajtuk.
CoolKoon 2022.09.15 19:12:03
@bordon: "Az a vicc, hogy én ismerősöktől tudtam, hogy mekkora nemzetközi ribi a csaj, de nekem játszotta szendét." - Na igen, pont a színház az, ami miatt utálom az ilyeneket.
Egy régi szovjet vicc szerint egyszer, amikor Lenin elvtárs átsétált a Vörös téren, néhány ott focizó gyerek labdája a bolsevik vezető lábaihoz gurult. Lenin barátságosan visszapasszolta a játékszert a fiúknak. A szovjet sajtó erre megjegyezte, hogy milyen humánus vezető a párt első embere, hiszen…..
CoolKoon 2022.09.03 11:44:33
@atomic power 1986DucaDuca: "Ezt a politikai közepet a globalizmus, a nyílt társadalom, a multikulturalizmus, az illegális migráció, a gender ideológiák erőteljes támogatása jellemzi a hagyományos értékrendekkel szemben (nemzet, család, vallás). " - Ugyan mondjál már akár csak EGYETLENEGY példát arra, amikor BÁRMILYEN, általad balliberálisnak mondott csoport nyíltan a család vagy a vallás ellen uszított! Szerintem nem fogsz tudni, mert egyszerűen nincs ilyen, egy pofátlan hazugság az egész.
CoolKoon 2022.09.03 11:53:34
@atomic power 1986DucaDuca: "Adja Isten, hogy soha ne kerüljetek még egyszer a hatalomnak még csak a közelébe sem! " - Te szerencsétlen, azt hiszed, hogy a Fidesz bármilyen szempontból is jobb volt a gazdaságnak? Még a 400 Ft feletti eurótól eltekintve is egy sor példa bizonyítja az ellenkezőjét: a Malév csődje talán a legillusztrisabb példája annak, hogy ugyanúgy semmit nem tudott kezdeni a rábízott (állami) cégekkel mint az elődjei/utódai (de említhetném az Ikarus-t is).
CoolKoon 2022.09.04 00:21:00
@atomic power 1986DucaDuca: "Ha ennyire magyargyűlölő vagy, akkor miért nem hagyod el az országot?" - Látom, még ezt a mondatomat is direkt értelmezted félre. Az ízig-vérig magyar egy gúnyos kiszólás volt azokra a tetűládákra utalva, akik az égvilágon SEMMI normális, konkrét, urambocsá' nemzetközileg is piac- és konkurenciaképes terméket és/vagy szolgáltatást nem tudnak felmutatni, így - jobb híján - azzal próbálják magukat/a terméküket eladni, hogy ők mennyire magyarok. Aztán az ilyenek mint te bekajálják. Miért kéne elhagynom az országot? Hogy csak a magadfajta együgyű dilinyósok maradjanak?
A világraszólóan dicsőséges magyar gazdaságnak szüksége van a Brüsszelből különböző jogcímeken érkező pénzekre. Nem nagyon, csak mint egy falat kenyérre. De azok meg nem igazán akarják adni. Nehezül a világ a dán, német, holland, svéd stb. adófizetők számára is, ezért alapból sincsenek adakozó…..
CoolKoon 2022.09.02 14:45:16
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "A hidegháború alatt be lettek véve ezek az országok a VIP klubba, politikai okokból, ennyi az egész." - Látom, rajtad egy kérdés se tud kifogni. Viszont ez is meglehetősen sántít: a görögöket, a portugálokat meg a spanyolokat is bevették a hidegháború alatt a "VIP klubba", aztán mégse lettek belőlük varázsütésre fejlett államok, úgyhogy ez megint csak nem illik a magyarázatodba miszerint csak az az ország lehet gazdag, amelyik kizsákmányol valaki mást. Pl. Szingabúrból 70 évvel ezelőtt nem volt gyakorlatilag semmi.
CoolKoon 2022.09.02 14:53:00
@Ekrü: "Jaj, dehogy. Az földet, amin az üzletek, raktárak találhatóak a multi az esetek 99%-ban nem megvette, hanem vagy kapta az államtól használatra" - Látom, nem érted. Nem arra mondtam, hogy rá fog faragni Putyin elvtárs, hogy elveszi a földet a multiktól, hanem arra, hogy törvényileg írta elő nekik, hogy tipli.

"Az épületek többsége az már vagy mind itt volt és sosem volt/lesz a multik tulajdona (lásd Nyugati-pályaudvari McDonalds, Váci utcai üzletek)" - Na és?! Amúgy pont jó hogy a Mekit említetted példának, mert az a legékesebb bizonyítéka annak, hogy az oroszok még úgy se tudtak csodát tenni, hogy egy az egyben lekoppintottak (a logón kívül) gyakorlatilag MINDENT a Mekiből, aztán mégis penészes zsömlét árultak ott aranyáron. Halványlila gőzöd sincs arról, hogy mi az, amit a nyugati cégek idehoztak, és vsz. soha nem is lesz.

"Amit elfelejtenek, hogy pld. a Mc Donalds csak egy név." - Pont ez az, hogy az bizony nagyon nemcsak egy név.

"A hamburgert amit árulnak magyar húsból magyar buciból készítik magyar alkalmazottak." - Igazán? Akkor mi akadályoz meg bármilyen suttyó magyar vállalkozót abban, hogy egy az egyben lekoppintsa az egészet? Hogy a Mekivel meg a Burger Kinggel konkuráljon több országban? Hisz a magyar húst, a magyar bucit meg a magyar alkalmazottakat ő is meg tudja venni...

"Az Ikea bútort sem más országból hozzák ide. Simán lehet tovább csinálni, csak éppen a neve lesz más." - Ahogy mondani szokás: meg lehet próbálni.

"Az orosz piac pedig a 140 millió körüli lakosával nem megvetendő. Éppen ezért fog visszasunnyogni ahogy módja nyílik rá." - Maga a piac nem megvetendő, de az, hogy esetleg komplett lenyúlhatják a befektetését, őt magát pedig bármikor börtönbe zárhatják csak úgy, pofára, viszont nagyon is az. És éppen ezért nem fog egy multi se visszasunnyogni oda akkor se, amikor esetleg majd módja nyílik rá.
CoolKoon 2022.09.02 19:18:36
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "Így igaz. A hidegháború vége után dobták őket." - Igazán? Aztán ez miben nyilvánult meg? Mert szerintem se az EU-ból, se a NATO-ból, de még a WTO-ból se dobták ki őket. Azonkívül a hidegháború alatt se ment jól a soruk, sőt!

"Kivételes eset, mint Japán, Tajvan, Dél-Korea." - Jaaa, vagy úgy, kivételes eset. És mitől voltak olyan kivételesek?

"S ők se úgy lettek gazdagok, ahogy ezt a ballibek javasolják." - Miért, a ballibek hogy javasolják? Mert szerintem egészen biztosan nem úgy, mint a lieblingjeid meg a gazdáid, miszerint a felszopás, majd az azt követő ingyenélés és kóros elbutulás az egyetlen járható út....
Pest vármegye főispánja szerint nincs olyan szándék senkiben sem, hogy Magyarországon a királyságot állítsák vissza, ez csak riogatás...
CoolKoon 2022.07.24 23:31:34
@nayzoli: "egyébként az Orbán-féle koronázáshoz hasonlóval már kísérleteztek és elbukott" - Nos, erről nem tudtam, de annyira azért nem lep meg, hogy elbukott a dolog. Azért akkoriban még sokkal nagyobb volt a Habsburgok beágyazottsága nemcsak Mo-n, de pl. Csehszlovákiában is (ugye a Benes-dekrétumok által törvényesített, aljas és gátlástalan szabadrablás - aminek során a Habsburgokat is rengeteg ottani birtokuktól "szabadították meg" - ezután történt).

"A mai kormány (látszólag?) királyságot elfogadó prominensei Habsburg Károly szervezetének a lovagjai, tehát náluk nem Viktor a jelölt." - Muhahahaha
CoolKoon 2022.07.25 22:20:37
@nayzoli: Nem jelentéktelen, de talán manapság mégse akkora a befolyásuk mint a 30-as években volt. Meg hát az se véletlen hogy Mo-n a királyságról automatikusan Orbán Viktor megkoronázása ugrik be, nem pedig Habsburg Károlyé :)
CoolKoon 2022.07.25 22:23:12
@Praefectus Gallorum: "Nem látok nagyon példát arra, hogy egy visszaállított királyság jogfolytonos legyen a korábbi köztársasággal." - Nemcsak hogy azzal nem, de még a korábbi királyság(okk)al se lenne az. Amellett hogy jogilag abszurd lenne, egy teljesen új helyzetet teremtene, bármennyit is handabandáznának a hagyományok "újjáélesztéséről".
                       Ma megtudhatod, hogy amikor a nők pár rozéfröccs után a jó pasikról diskurálnak, sok minden elhangzik, de többnyire az izmos mellkasok kapják a legtöbb szavazatot. Levélírónk lassan 30 lesz, de még nem adta fel, hogy megtalálja élete párját, akivel a harmónia nem egy időnként…..
CoolKoon 2022.07.05 13:14:04
@connector: Hát igen, az régen rossz, ha valaki nem saját elhatározásból edz, hanem azért, hogy másoknak tetsszen (ez hosszú távon lényegében fenntarthatatlan). Viszont olyan tényleg van, hogy valakinek olyan a testalkata, hogy szálkás, és az olyannak tényleg sokkal több erőfeszítésébe telik hogy izmot szedjen magára (bár az az "izomtapadás" tényleg úgy hülyeség ahogy van).
CoolKoon 2022.07.05 13:16:47
@Bandibacsi34: "Ezt itt, Egyiptomban – Európával ellentétben – meg is kapja anélkül, hogy bárki ítélkezne felette." - Muhaha de milyen áron :P
 ..
CoolKoon 2022.05.31 11:28:14
@Tesztelo.hu: "Más kérdés, hogy ki képes ilyen hosszú, véletlen karakterekkel teli jelszót megjegyezni, és azt évente cserélgetni, és azt is megjegyezni." - Természetesen senki, csak hát ezt az a sok agyament komplett idióta aki ezeket a marhaságokat kitalálja nem tudja és nem is akarja belátni.
CoolKoon 2022.05.31 11:42:31
@kéki béla: Aha, jegyezd is meg, és kombináld még nagybetűkkel, speciális karakterekkel és számokkal is.
CoolKoon 2022.05.31 19:17:49
@steery: "Mondjuk a felhasználó 5x egymás után írhatja be hibásan a jelszavát, utána nem próbálkozhat tovább, helyette várnia kell mondjuk 1 napot?" - Személy szerint utálom mint a bűnt, és ezért tartom a HP webes felületét egy nagy marék fosnak.

"Ezzel szerintetek ki lehetne zárni a jelszófeltörő programok próbálkozásait?" - A jelszófeltörő programokat általában adatlopás során összegyűjtött, kódolt jelszavak feltörésére használják.
Tudom, más gondja is van jelenleg azoknak, akik közvetlenül érzik a háború pusztító és szörnyű hatását nap mint nap, mint autós cégek sorsán aggódni, de ez egy autós oldal, nem egy geopolitikai, pláne nem aktuálpolitikai oldal, és továbbra is kérek mindenkit, hogy ezt tartsuk tiszteletben, a…..
CoolKoon 2022.04.09 19:31:21
@eßemfaßom meg áll: Hát......30-35 éves technológiájú autót elvileg le tudnának gyártani, igen. Mondjuk szerintem ez azért már az oroszok gyomrát is megfeküdné, pláne mert Szergej vsz. pár éve már egy Lada Vestával jár, amiben benne van a CAN bus mellett minden nyugati ketyere is. De van egy olyan sanda gyanúm, hogy CAN bus már a Kalinában is volt, amit szinte a 110-essel párhuzamosan gyártottak. A lényeg, hogy akinek Oroszországban van pénze autóra, az kötve hiszem hogy hajlandó lenne többszörösen elavult modellt újként megvenni.
CoolKoon 2022.04.15 12:51:22
@eßemfaßom meg áll: Szerintem az elkövetkezendő időszakban az a két opció lesz, hogy Szergej vagy vesz magának egy használt, nyugati kütyükkel és biztonsági funkciókkal felszerelt autót, vagy egy új Szamara-klónt. És hát amíg az előbbi kategória el nem fogy addig nem hiszem hogy az utóbbit fogják választani a potenciális vásárlót.

"A CAN bus számomra nem előny egy autóban hanem hátrány." - Dehogynem, az számodra is előny, mivel anélkül képtelenség lenne azt az elektronika-mennyiséget integrálni az autóba, ami egy mai modern autóban van. Nélküle pedig nemcsak a kényelmi funkciókról kéne lemondanod (gondolom, azért áhítozol egy Szamarára, mert luddita vagy :P), hanem a biztonsági funkciókról (pl. ABS, légzsák) és a motorteljesítmény javításához elengedhetetlen szenzorokról is. Már csak ezért se hiszem hogy őszintén egy CAN bus nélküli autóra vágynál....
CoolKoon 2022.04.21 19:41:15
@eßemfaßom meg áll: Egy szóval se állítottam, hogy kell. Épp csak CAN bus nélkül annyira eszeveszett kábelköteg kell hozzá, hogy azt szerintem még az oroszok se vállalnák be (a CAN amúgy igazából csak egy kiragadott példa volt, nem a CAN bus a gond, hanem a rengeteg csip ami a kényelmi meg a biztonsági funkciók működtetéséhez kell).
Ingergazdag korunk emberére csak egyre erősebb, látványosabb és több oldalról érkező üzenettel lehet hatni. A 19. század elején, amikor a francia forradalom és a polgárosodás hatására megingott az „Isten-Egyház-Uralkodó” szentháromságának tekintélye, akkor még elég volt felségsértésre és…..
CoolKoon 2022.04.17 19:31:43
@apro_marosan_petergabor: "Cui prodest. A többit már elmondtam." - Ja. Az amerikaiak összetereltek egymillió embert Kijev főterére, hogy megbuktassák a pofátlanul korrupt ukrán elnököt, persze-persze. Máshol meg árvizeket idéznek elő egy mozdulattal, meg városokat döntenek romba mesterséges földrengéssel....

"Sem GBR-nek, sem FR-nek nem érdeke atomkonfliktusba kerülni az oroszokkal" - SENKINEK nem érdeke atomkonfliktusba kerülni az oroszokkal, az amerikaiaknak se. Viszont a NATO bizony az angolokat meg a franciákat is kötelezi, és őt is nagyon jól tudják, hogy az oroszok számára ők is célpontok ám.

"a gazdasági szívással együtt" - Van néhány pöcegödör a világban, amelynek bőven elég lenne az a "gazdasági szívás", ami Nyugat-Európában van....

"ha idáig jutunk, a NY-J politika megbukott." - De miért kell mindig mindenütt ott bújkálnia a zsidóknak?! A világon nincs is olyan politikai terv, amiben ne vennének részt a zsidók?!
CoolKoon 2022.04.17 21:16:09
@apro_marosan_petergabor: Amit fentebb leírtál, az minőségileg (és tartalmilag) nem sokban különbözik attól az agyrémtől, amiről maga a blogposzt is szól, és még spekulációnak is harmagyenge, nemhogy elméletnek. 2014-ig Ukrajna gyakorlatilag a kutyát se érdekelte, Európát is csak addig, amíg úgy tűnt, hogy az oroszok nem küldenek rajtuk keresztül kőolajat meg földgázt. Az, hogy egyesek utólag ilyen marhaságokat (is) belelátnak az egészbe színtiszta belemagyarázás csupán, és sokatmondó, hogy - hogy, hogy nem - már MEGINT a zsidók a főgonoszok a történetben. Mondd csak, a Cion bölcseinek jegyzőkönyvét is Bibliaként forgatod?
CoolKoon 2022.04.17 23:31:39
@apro_marosan_petergabor: "egyszerüen érdekekről van szó." - Elismétlem még egyszer: a lőtéri kutyát nem érdekelte Ukrajna 2014-ig. Erre hirtelen civilizációk csapnak össze pont most és pont ott? Akárhogy is nézem, továbbra is képtelen vagyok az egészbe többet belelátni az oroszok beteges paranoiájánál, meg némi amerkai puhatolózásnál (azért az amerikaiak MESSZE nem voltak annyira jelen Ukrajnában, mint ahogy azt az oroszok hazudták, nagyon jól tudták, hogy egy oligarchia az egész).

"hogyan tárgyal Z. az izraeli parlamenttel" - Miért, hogy tárgyal velük? Nem igazán figyeltem (ahogy azt se, ahogy a többi ország parlamentjeivel tárgyal).
Van itt egy dolog, ami nekem teljesen nyilvánvaló. Nem is hoztam szóba, nyilvánvaló, biztos másoknak is az, miért kellene feleslegesen szaporítani a szót? Nos, kell. Sajna szükség van rá.   Amikor kicsi gyerek voltam az általános iskolában (voltam vagy mittudomén, 8-10 éves) volt egy tohonya nagy…..
CoolKoon 2022.04.16 21:55:08
@Ménár Atya: "a háborúkat nem steril lőtéren vívják célbalövéssel, hanem mocsokban sárban porban, és ebben pont szar volt az M16." - Attól függ ugye. Városokban azért nincs annyi sár meg por.

"Persze azért volt már fejlődés más irányba más gyártóknál, de kár lenne fikázni, elég jó fegyver ennyi idő után is." - Amúgy az egész gépfegyveresdi eredetileg szerintem csak egy példa volt, amivel a troll kartárs azt próbálta meg illusztrálni, hogy a nyugati gyárak a hülyék, mert ötször drágábban árulják azt, amit az oroszok olcsóbban is le tudnak gyártani (ami jó nagy marhaság amúgy).
CoolKoon 2022.04.16 21:59:56
@arthurthedent: "Mindig mesélgették, hogy az amerikaiaknak leesett az álluk, amikor meglátták, hogy az orosz haditechnika mennyire ott van." - Attól függ. A főnököm mesélte (képzett pilóta amúgy), hogy amikor az amerikaiaknak sikerült megkaparintaniuk egy-egy épen maradt szovjet vadászgépet, tényleg a csodájára jártak, hogy hogy lehet, hogy ebben vagy abban jobbak az ameriaiakénál. Később aztán rájöttek a titok nyitjára: azért voltak jobbak, mert kevéssé tartósra tervezték őket, magyarán egy-egy repülés sokkal jobban megviselte a szovjet gépeket mint az amerikaiakat.

"Azt hiszem nagyon sokan épp most értékelik át amit a második világháborúról tanultak. :( " - Azt hiszem nagyon sokan épp most jönnek rá arra, hogy amit a szüleik/nagyszüleik/dédszüleik meséltek a II. VH-val kapcsolatban az oroszokról azok mind szóról szóra igazak voltak.
CoolKoon 2022.04.17 13:54:57
@Ménár Atya: "De eltelt 30 év, és igazából nem sokat tudunk a fejlesztéseikről." - Már hogyne tudnánk, figyeli azt a konkurencia rendesen. Ha pedig ennek ellenére sem tudnak sokat, akkor az azért van, mert nem nagyon volt ilyen (ami persze hülyeség, mert Mo-n is jelentek meg a Kalasnyikov fejlesztéséről újságcikkek).
A két liberális politikai elemző, Ceglédi Zoltán és Lakner Zoltán 6. félórás stúdióbeszélgetése az ATV-n ezúttal "Mi a baj a Fidesz 12 éves kormányzásával?" alcímmel futott, hogy úgymond "rögtön sokkal nagyobb legitimációval" fogják tudni kritizálni az ellenzéket. Amiből minden adásba jut bőven.…..
CoolKoon 2022.02.19 16:11:46
@Tapi2021: "Már 1848-ban sem volt teljes egység, nagyon sokan császárhűek maradtak és segítették a forradalom leverését." - Ehhez képest Ferenc József egy idő után mégiscsak tett pár gesztust az ellenoldal felé, mert belátta, hogy a végtelenségig tartó megosztottság az ország szétforgácsolódásához vezetne. Na ez az amit Orbán Viktor szemmel láthatóan soha a büdös életben nem fog belátni.
CoolKoon 2022.02.19 16:54:56
@atomic power 1986DucaDuca: Ami azt illeti, már lassan ki fog futni az időből, mivel 12 éve van egyhuzomban kormányon, de már előtte is kormányozott 4 évet.
CoolKoon 2022.02.19 18:43:43
@alöksz róz: Nos, akkor marad az ország gazdasági-társadalmi visszaesése. Aztán annak a rengeteg, Mo-ra telepített összeszerelő üzemnek a vezetősége egy szép napon vagonra rakja az egész hóbelebancot, és elviszi Romániába, Mo-nak meg marad a sok munka nélkül maradt, frusztrált, alkesz segédmunkás. Majd biztos azok fognak csipgyárakat építeni, MI-t tanítani meg programokat fejleszteni....

Az, amit a Fidesz és sleppje képvisel, egyszerűen nem fenntartható. És az se lesz fenntartható, ha továbbra is büszkén fogja hirdetni, hogy mennyire magasról tojik az értelmiségre, és mindenhova a nyáladzó idióta csókosaikat fogják beültetni, egy idő után még Paksra is....
A Tesla rekord nyereséget jelentett a tavalyi évre nézve. Erről beszéltem a Millásreggeliben csütörtökön.Eközben a német TÜV jelentése szerint a három évesen az első műszaki vizsgán megjelenő autók közül a Model S abszolút értelemben is az egyik legrosszabb teljesítményt nyújtja a vizsgált autók…..
CoolKoon 2022.02.01 20:20:52
@bontottcsirke: "Fék van rajta, akkor meg?" - Ja peeersze, elég ha van fék, más nem is kell...mindegy, hogy nyikorog a kasztni vagy rohad a küszöb....
CoolKoon 2022.02.01 21:25:46
@Zionnépe: Épp ez a félelmetes a Teslákban, hogy abszolút amatőr hibák vannak bennük. Az alvázat említették már mások is, és a másik leggyakoribb panasz a rohadó kasztni. Csak ugye a műszaki vizsgán azt annyira nem szokták szigorúan venni, csak akkor nem engedik át az autót, ha már tényleg nagyon húzós a korrózió vagy kritikus helyen van (pl. küszöb). Ergo erről gondolom még a németek se vezetnek statisztikákat a vizsgaközpontokban.
CoolKoon 2022.02.01 21:50:10
@Zionnépe: "Nem lehet, hogy ez az "éltesebb" első generációra vonatkozik inkább? " - Nos, az első modellek európai forgalmazását 2013-ban kezdték meg, ergo akárhogy is nézzük, a most hároméves modellek már legalább "második" generációs Tesla S-ek. Ráadásul hallottam olyat is, hogy állítólag ők (a többi autógyártóval ellentétben) folyamatosan javítják a gyártási technológiát, ami még inkább rossz fényt vet a márkára.

"Csak mert borzasztó sok Tesla van már németben és nem vennék őket ennyire" - De, vennék, mivel gyakorlatilag az egyetlen (úgy-ahogy) használható menettávolságú villanyautó-márka, ráadásul igencsak átmosták a zöld propagandával a Fritzek agyát az elmúlt pár évtizedben (amit mi sem példáz jobban annál, hogy simán leszurkolják az EU-n belüli legdrágább áram árát, és még az se bírta őket kizökkenteni, hogy majdnem energiahiány lépett fel náluk). Amúgy külön vicces hogy eredetileg mindenki az akkumulátor élettartama miatt aggódott, aztán közben kiderült, hogy hamarabb rohad szét az autó minthogy az akkumulátor veszítene a kapacitásából...
Lestár Ferenc a doktornő munkatársát is fojtogatta, mert nem adott neki bianco lepecsételt recepteket, elítélt bűnöző. A visszaeső, már egy 2014-ben elkövetett esetért büntetőeljáráson tettlegességért elítélt álorvosról törvényszéki megerősítéssel a Bors, a lejárt működési engedélyéről a cikkem…..
CoolKoon 2022.01.14 23:44:08
@gigabursch: "Az az orvos már kiírta magát a hiteles emberek közül. Régen. " - Igazán? Mert te talán jobban csinálnád, mi? Az élet iskoláját hívva segítségül...
CoolKoon 2022.01.17 22:50:48
@gigabursch: Dehogy kell engem küldeni, jövök én magamtól is. És ha valaki celebkedik a szakmai munkája területén, akkor abból automatikusan következik, hogy kókler? Nem mindenki Lenkei doktor ám...
CoolKoon 2022.01.18 20:59:23
@gigabursch: Ezek szerint te mintha tényleg olyan kókler lennél mint a Lenkei doktor. És nem, a napi "2000-5000 NE" nem a minimum, hanem a maximálisan ajánlott adag.

"Egy adott állam állampolgárai immunrendszerének hazavágása." - Ez egy ordas nagy hazugság.

"A D-vitamin alkalmazásának kérdésében elég érdekes, hogy a SOTE és pl. a Sportkórház a felszín mögött mennyire totálisan más állásponton van. " - Érdekes, hogy én eddig EGYETLENEGY orvostól se hallottam olyat, hogy ne javasolta volna a D-vitamin szedését. Viszont ez önmagában nem feltétlenül akadályozza meg a súlyos lefolyást.
A francia kormány elrendelte, hogy a keresőmotorokból és az alkalmazásboltokból távolítsák el a népszerű amerikai e-kereskedelmi platformot, a Wish-t. Ezt azzal indokolták, hogy az online kiskereskedelmi vállalat megszegi az európai termékbiztonsági előírásokat.  A Francia Versenyügyi, Fogyasztói…..
CoolKoon 2022.01.13 15:35:40
@kunzoo: Tudod, mi az hogy szürkeimport? Pontosan a Wish és társaik. Ha valaki nincs ezzel tisztában és utána maga látja kárát, akkor bizony tényleg ne sírjon, mert ő volt a hülye.
CoolKoon 2022.01.13 15:41:32
@GöTi: "A 24 eFt/darab versus 6 eFt/darab - na ez fáj a sok mihaszna, pofátlan, élősködő lánckereskedőnek!" - Egyrészt 6000 x 1,27 = 7620 Ft. Másrészt pedig honnan tudod, hogy mi van abban a műanyagban, és hogy nem eszi-e meg az UV a napon, nem törékenyebb-e, és hasonlók? Vagy hogy mennyivel illeszkedik az objektívekhez rosszabbul az eredetieknél?
Az első magyar McDonald’s Budapesten, a Régi posta utcában nyílt meg 1988. április 29-én. Az éttermet Marjai József miniszterelnök-helyettes és Váncsa Jenő mezőgazdasági és élelmezésügyi miniszter adták át. 15 termék közül lehetett választani, a sajtburger 26 forintba, a nagy krumpli 25 forintba…..
CoolKoon 2021.12.27 10:47:19
@Örömhernyó: "Miskolcon a Boschban és más multiknál azért a gyártósori operátor van így befegyelmezve." - Ez nem igaz. Vannak ismerőseim, akik informatikusként dolgoztak gyárban, és ők mondták, hogy azoknak talán még utálatosabb a munka mint a gyártósori operátoroknak, mert ez utóbbit nem baszogatja a gyárigazgató meg az igazgatótanács elnöke (is) ha leállás van (és hetente 2-3 alkalommal leállás volt).
CoolKoon 2021.12.27 10:51:21
@Örömhernyó: "jellemzően nem a mekik mennek tönkre, hanem az éttermek, ahol amúgy mocskos padlón rugdossák kieresztett, szagos hús ládáját a 4 órávan bejelentett, de 10 óraban robotoló droidok (betegszabadság, éves szabadság csak papíron van)." - Hmmm, vajon miért is mennek csődbe ezek a remek helyek...
CoolKoon 2021.12.28 10:36:17
@andd1234: Én elhiszem, hogy a munkaerő-kölcsönző cégeken keresztüli munka még hátrányosabb a munkavállaló számára, de egyrészt nyilván nem én döntöttem el, hogy közvetlenül az amerikai multi alkalmaz-e, vagy csak a PannonJobs. Másrészt pedig néhány évvel később (szintén amerikai multinál, csak ezúttal távközlési multi volt) lettek kollegáim (AIX-osok), akik Székesfehérvárról "jöttek át", és ők is megerősítették, hogy igen, ott tényleg olyan szar fizetések vannak (ha jól rémlik, SAP Basis L2 pozícióért kínáltak 150e bruttót úgy 2010 környékén). Úgyhogy gúnyolódhat Örömhernyó meg a hozzá hasonlók, hogy a Meki bölcsészek meg büfé-ruhatár szakos diplomások gyűjtőhelye, de az az igazság, hogy (főleg vidéken) bizony tényleg versenyképes fizetéseik vannak, és ezért én simán elhiszem, hogy protekció nélkül vidéken tényleg nehéz bekerülni oda.

"A dolgozo meg le van szarva, mert barmikor ki lehet rugni mindenfele indok nelkul. " - Szerencsére mostanában nem egészen így mennek a dolgok. Illetve persze, az ostoba félmaffia vállalkozók közül még mindig sokan bepróbálkoznak az ócska "százan várnak a helyedre", csak hát aztán meg is nézhetik magukat, ha csórikám tényleg elmegy. Volt szerencsém egyszer egy ilyenhez, fél éves munkaszerződést kínált három hónap próbaidővel (előtte még külön kihangsúlyozta, hogy "nálunk a bizalomról szól minden"), és nagyon szerette volna, ha már a (két héttel később kezdődő) következő hónapban beléptem volna. Aztán megkérdezte, hogy iparlevelem van-e, amikor meg azt mondtam, hogy van, de akkor másfélszer akkora fizetést kérek, akkor hebegni-habogni kezdett (végül kibökte, hogy akkor bedolgozhatnék vállalkozóként neki a 6 hónap után). Le is koptattam egy héttel később, remélem, még ma is keresi a számára ideális rendszergazdát. Úgyhogy nekem személy szerint a multikkal ilyen téren lényegesen jobb tapasztalataim vannak, mint az átlagos KKV-kkel.

"Meki nyitva, beugrottam 2 Big Macet venni. Asszem 2200 Ft korul volt." - Nos igen, két Big Mac az semmi, ezért szoktam úgy csinálni, hogy 4 sajtburgerhez rendelek még némi csirke falatkákat (általában a 9 darabosat szoktam asszem). A kettő együtt pedig meglepően olcsón eltelíti az embert, és még a fehérjetartalma se rossz.
Idejétmúlt lett a régi vicc, mely szerint az újszülött kisbabáról kérdezik a szülőket: – Kisfiú vagy kislány? A válasz: – Majd 18 éves korában eldönti. A "szép új világban" már nem kell várni a nagykorúságig, az óvodások is eldönthetik, hogy fiúk vagy lányok szeretnének-e lenni. A Daily Mail-ben…..
CoolKoon 2021.11.04 11:06:37
@GyMasa:
"a magyar kkv-p 99%-át semennyire nem érintette." - A munkavállalók igen jelentős részét viszont annál inkább. De mindegy is, aljas törvény az is, csak hát az ellenzék az azzal kapcsolatos kommunikációban totális csődöt mondott.

"Oh, nem is tudtam, hogy ide, Bajorországba is elér orbán keze..." - Jaa, akkor az ott mégsem bezzegország? Pedig a bajorok katolikusok, és Horst Seehofer a nyomorult homofób törvényig Vityacsászár legnagyobb barátja volt a Nyugaton....

"Nem mehetnek el az iskolába "érzékenyíteni"?" - Na akkor elismétlem még egyszer: ez MESSZE nem az iskolákról szól, hanem gyakorlatilag bármiről. Ezért aljas.

"ez nem müködik, és mi be sem vezetjük ezt az agyatlanságot!" - Nem, helyette a következő lépésben majd szépen elvisszük a buzikat, ahogy "illik".

"azt akár egyszerü többséggel is majd alkotmányoztok" - Semmiféle elszámoltatás a büdös életben nem lesz. Gyurcsány se lett elszámoltatva (még az a retkes geci Gergényi se), a 10000 évre titkosított személy, aki az egész rendőrattakra kiadta a parancsot, se lett nyilvánosságra hozva, és úgy en bloc egy hatalmas kampánytrükk az egész. A rohadt politikusbűnözők MINDIG megússzák Mo-n, ld. pl. Pintér papa vagy Biszku Béla esetét.

"a kultúrmarxisták az elmúlt 5-10 évben igen dinamikus tempóban álltak neki lebontani az elmúlt 2000 év minden vivmányát" - Aha, és ezért az LMBT-közösségen kell bosszút állni, értem.

"Lásd a Critical race theory-t" - Az villámgyorsan repül majd a kukába, mert egy agyrém.

"az egészégügyet (lásd a virussal kapcsolatos ámokfutást)" - Na jó, itt lett az egészből elegem. Nincs kedvem oltás- és vírustagadó idiótákkal vitázni.
CoolKoon 2021.11.04 11:12:13
@GyMasa: "Hát, te állítottad, azt, hogy az nem fontos, hogy járt a gyerekem" - Ne hazudj, ilyet még áttételesen se mondtam, és még csak nem is utaltam rá. És különben is, pártunk és kományunk mondta, hogy nem az a fontos neki, hogy mit csinálnak az osztálytársak egymással az iskolában, hanem a buzik élete, nem én.
CoolKoon 2021.11.04 23:29:49
@CSOKKI MÁLNA: "Ja értem, a Mikulásról szabad feltételezni, hogy pedofil" - Mondd csak, te ezt direkt csinálod?! Nem, a Mikulásról azt feltételezni hogy pedofil ugyanannyira abszurd, mint egy óvodásoknak meséket olvasó nőimitátorról feltételezni ugyanezt.

"a queer királynő azért megy oda" - He?! Ezt mégis miből vezetted le? Abból, hogy bemondták az m1-en?

"Lacika nézi Kató nénit a Szeszélyes évszakokban." - Csak halkan jegyzem meg, hogy Ihos József haknikra is járt, ahol bizony a kisgyerekek is élőben láthatták a színpadon, nemcsak a Szeszélyes évszakokban.

"épp a két királyfi szerelméről olvas neki" - Mellesleg ezt a részt se igazán értem, hogy miért pont erről olvasna neki, de mindegy.

"Képzeld magad elé szüleid reakcióit az alábbi esetekben" - Amúgy a kisgyerekek reakciója mindig nagyon erősen függ attól, hogy milyenek a szülei reakciói. Ha a szülők pánikba esnek egy nőnek öltözött szakállas bácsi láttán akkor a gyerek is sírni kezd. Viszont ha a szülők nem hisztiznek, akkor jó eséllyel a gyerek se fog. És a szüleim reakcióinál maradva anyám valami miatt rühellte a Levente Péter és Gryllus Vilmos közös gyerekműsorát (az "Égbőlpottyant meséket"), pedig abban nem volt se transzvesztita, se nőimitátor ("szakállas bácsi" viszont igen, ez tény).

De különben is, az egész jelenet aminek az egyetlen képkockáját mániákusan újra- és újraposztogattad ide valójában nem az, amivel pártunk és kormányunk riogat. Az, amivel ők riogatnak (kisgyerekeknek szóló "melegpropaganda") ugyanis egész egyszerűen nem létezik.
„Sehol sem olyan hangos a csönd, mint egy kihalt munkahelyen.” (Kathy Reichs) A cégek egyik legnagyobb kihívásává a munkaerő-elvándorlás vált. Ez sokkal többről szól, minthogy egy kolléga feláll és elmegy. Megannyi oldalon okoz ugyanis nehézséget egy vállalat életében. Megéri jobban végiggondolni,…..
CoolKoon 2021.10.16 15:53:54
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "A kirúgás egyetlen negatívuma: az új embernek kell 3 hónap a betanuláshoz. Semmi egyéb." - Jézusatyaúristen, hogy mondjam úgy, hogy megértsd: NEM mindenki telefonkapkodó biorobot egy cégnél!

"A dolgozónak csak kivételjes esetekben van értéke" - Kivételes esetben?! MINDEN gyárban szükség van legalább egy ügyes esztergályosra például, viszont szinte lehetetlen leakasztani egyet. A sok hiányzó, jól kereső informatikus pedig szintén azt bizonyítja, hogy nincs értékük, mi? Össze-vissza beszélsz!

"Amire a cégek vigyáznak: egyszerre ne legyen sok ember kirúgva" - Te el sem tudod képzelni, milyen az, ha az embernek nemcsak speciális szaktudása van, hanem megfelelő tapasztalata ÉS kreatív problémamegoldó készsége is, ugye?

"a legsikeresebb cégek egy darab ötletre alapszanak" - Na ez például PONT nem igaz az Amazonra. Igen, én is hallottam, hogy kutyául bánnak ott az alkalmazottakkal, de ha nem fejlesztenének folyton, akkor a konkurencia megenné őket reggelire. Persze nyilván jóval kevésbé érzi meg egy multi egy-egy ügyes alkalmazott távozását egy KKV-nál, de akkor se jelentéktelenek, mint ahogy ezt te állítod (konkrétan a saját példámból tudom, hogy ez így van).
CoolKoon 2021.10.16 20:41:06
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "De, mindenki az, legalábbis átvitt értelemben" - Pont ez az, hogy még átvitt értelemben sem! Azt hiszed, a jól fizetett munkáknál a semmiért kapnak egyesek több pénzt? Szerintem neked fogalmad sincs a hozzáadott érték fogalmáról....

"Ez már politikai kérdés: a félperiféria nem képes a magállamok szintjén fizetni," - Milyen politikai kérdés?! Ha képezni kell őket (nem mellesleg a magállamokban is hiány van informatikusokból, nemcsak a "félperiférián"), akkor mégiscsak speciális tudásuk van, és nem képes bárki csinálni, vagy mégis?

"Én is mondtam: a tapasztalat az, amiatt nem bocsátanak el mindenkit egyszerre. " - Mintha még mindig nem értenéd: nem arról beszélek, hogy az illető elsajátította az elvárt munkamenetet, hanem hogy egy váratlan és újszerű feladat esetén is képes feltalálni magát, és megoldani azt.

"a túl kreatív embereket gyprsan leépítik, mert zavarják a munka menetét." - Ja, a multikban meg a szar félmaffia cégeknél, amelyek haveri koncból/könyöradományból élnek csak. A piacból élő cégek ezt nem igazán engedhetik meg maguknak (bár olyanból Mo-n valóban kevés van, ez is igaz).

"Nagy cégeknél ilyen veszély nincs. Nincs aki megenné őket." - Ja, persze. A Sun meg a Compaq is biztos ezt hitték. Ez egész egyszerűen nem igaz, és sosem volt az.
CoolKoon 2021.10.16 20:44:31
@CSOKKI MÁLNA: Jaj de megnézném hogy mivel akarnád megakadályozni, hogy a sok végtelenül frusztrált suttyó által teremtett pöcegödörből menekülő értelmiségiek ne lépjenek le Nyugatra! Ez még Kádáréknak is csak részben sikerült, pedig a pribékjei tényleg lőttek a határon...
Ass blaster Ezek hülyék... 2021.10.10 14:36:12
  Mi folyik itt Angliában? Pontosabban mi nem folyik? Például üzemanyag a benzinkutakon. Miért? Azért mert az angolok ha nincs más aki megtegye akkor saját magukat bökik tökön.  Kezdjük messzebbről. 2016-ban öt évvel ezelőtt megvolt a Brexit szavazás, az angolok kiléptek az EU-ból. Ennek meg…..
CoolKoon 2021.10.14 11:49:28
@CSOKKI MÁLNA: "Az a legviccesebb, hogy ti tényleg elhiszitek, hogy örökre így marad." - Állítottam én valaha is ilyet?

"Aztán ha rendeződnek a dolgok, egyszerűen nem vesztek tudomást a valóságról." - Mintha még mindig nem értenéd. Olyan ez, mint a szocialista hiánygazdaság volt - egyszer vécépapírból volt hiány valamelyik országban, másszor vasalódeszkából. Persze, a benzinhiány megoldódik, aztán majd legközelebb megint másból lesz hiány. A súlyos munkaerő-hiány nem valamiféle közgazdaságtani humbug, hanem nagyon is valós jelenség, és érdemi intézkedések nélkül (na ez az amit a Johnson-kormányzat eddig NEM csinált) egész egyszerűen nem fog megszűnni.
CoolKoon 2021.10.14 13:12:40
@CSOKKI MÁLNA: "Strukturális probléma volt." - Ahogy a mostani is az.

"Jelenleg egy jelentős változásból következő átmeneti problématömegről van szó." vs. "Egész Európában." - Na most akkor döntsd el, hogy a Brexit okozta átmeneti probléma, vagy Európa-szerte jelen lévő jelenség.

A lényeg, hogy a jelenség most is strukturális jellegű, és célzott intézkedések nélkül ez nem fog változni se Angliában, se Európában. Viszont Anglia abban a speciális helyzetben van, hogy az egészet megfejelte még a Brexit, meg az indiai bevándorló belügyminiszterük által meghozott, kimondottan xenofób rendeletcsomag.

"Johnsonék kezét viszont nem köti meg a továbbiakban a valóságidegen pc idióta brüsszeli bürokrácia." - Hiába szidod az EU-t mint a bokrot (miért nem költözöl inkább Moszkvába amúgy?), a munkaerőhiányról még áttételesen se az EU-s bürökraták tehetnek, amelynek végül is ékes bizonyítékei a jelenlegi angliai viszonyok is.

"Belőlük lett elege az embereknek" - Ez egész egyszerűen nem igaz. Az angol politikai-gazdasági elitből lett elege az angol csőcseléknek, és a Brexit egy ellenük szóló bosszúszavazás lett. Így néz ki, amikor hatalma lesz a szarnak...
CoolKoon 2021.10.14 13:54:12
@CSOKKI MÁLNA: "az a szocialista gazdasági struktúrából, a tervgazdaságból eredő hiánygazdaság volt" - Attól függetlenül, hogy ezúttal mások az okok, még szintén strukturális jellegűek, ami azt jelenti, hogy nem fognak egy csapásra elmúlni.

"a függetlenedés a megoldást is közelebb hozza" - Igazán? És erre valami bizonyítékod is van? Ugyanis az előbb még pont az ellenkezőjét írtad, tehát hogy Európa-szerte munkaerőhiány van. Mivel Anglia kilépett az EU-ból, és náluk is az van, így nyugodtan kijelenthető, hogy nem az EU-s struktúrák okozzák.

"Meg fognak jelenni a született britek azokon azokban a pozíciókban, ahol munkaerőhiány van." - Igazán? Azokban a pozíciókban, ahol eddig szinte kizárólag "koszos migráncsok" dolgoztak? Hát ezt valahogy erősen kétlem. Legalábbis súlyos válság nélkül ez nagyon nem valószínű.

"mint az EU-ban,ahol majd később de drasztikusabb mértékben fog jelentkezni a probléma" - Miről hadoválsz?! Te magad írtad, hogy az EU-n belül is probléma a munkerőhiány!

"a munkaerőhiányt tartósan az erőltetett bevándoroltatással nem lehet megoldani." - Úgy néztek ki a kelet-európai vendégmunkások, mint akiket erővel reptettek Angliába?!

"Amely nagyon is jól elvolt az EU-ban, a fő nyertese volt az uniós tagságnak." - Pontosan, az angol elit. Az angol proli viszont nem, így egyre frusztráltabb lett. Láttuk ezt annak idején az erőszakos angliai (főleg londoni és városi) zavargások idején is, amikor is NEM a bevándorlók randalíroztak, hanem az echte angol csőcselék.

"Nem lehet őket az EU-s bürokráciától függetlenül kezelni." - Már miért ne lehetne? Különben is, ezentúl azt fog kelleni. És ez egyben azt is megmutatja majd, hogy az elhibázott lépésekért mindig is az angol elit volt a felelős, nem pedig az EU.
Ennek oka egy szociális szorongásokkal teli pasi, aki a baráti kapcsolatait sem tudja megfelelően kezelni. Viszont a drámagyártáshoz nagyon ért, az utolsó megjegyzése pedig ennyi volt: „simán találnék nálad jobbat.” De azóta se talált, se jobbat, se rosszabbat.   Ha esetleg nem tudtad: a…..
fáymiklós Verne Gyula bosszúja 2021.09.18 07:49:00
Azt hiszem, gyerekkorom óta foglalkoztatott, hogy vajon mi lehet a Sándor Mátyás eredeti címe. Mert ha magyar is a főszereplő, azt azért az ember (gyereke) érezte, hogy olyan nincs. Egy francia regény címében nem lehet három rendes magyar á betű, valami trükknek kell lennie. Nem mintha nagyon…..
CoolKoon 2021.09.19 23:18:33
@Bafana: Remélem, sikerült elélvezned annak örömétől, hogy zsidózhattál egyet.
Ha ransomware támad meg cégeket, vállalatokat, akkor három féle kárt is képesek okozni: hosszas leállás a szolgáltatásban, titkosítják az adatokat, és ha nem fizetnek a feloldókulcsért, akkor kiteszik, kiszivárogtatják a netre a bizalmas dokumentumokat...
CoolKoon 2021.09.11 22:45:15
@]{udarauszkasz: Ami azt illeti, nem szokás a hálózati adatforgalmat valós időben figyelni, mivel fölösleges. Persze, hébe-hóba megnézi az ember (na meg persze akkor ha gond van), de alapesetben nem figyeli minden nap. Az adatlopási támadások pedig nem feltétlenül úgy működnek, hogy az illető egyszerre fog megpróbálni feltölteni 2 TB adatot valahova, hiszen tudja, hogy az jó eséllyel azonnal feltűnne. Az ilyen eseményekről szóló hírekben gyakran visszatérő elem, hogy mire külső szakértőkkel vizsgáltatják meg a rendszereiket kiderül hogy már hetek, sőt hónapok óta folyhatott a támadás. Annyi idő alatt pedig elég kényelmesen ki lehet csempészni egészen nagy adatmennyiséget is, elég nagyot ahhoz hogy a cégnek fájjon is.
CoolKoon 2021.09.12 11:44:53
@Le a spammerekkel: "A szolgáltató javasolta, hogy tegyek feljelentést" - Muhahahaha már látom hogy a hazai rend őrei hogy fognak dél-amerikai szarfészkekben drogkartellek által üzemeltetett rendszerek IP címei után kutakodni meg érdeklődni :D

"Viszont ez csak akkor feltűnő, ha gépenként lehet elemezni a forgalmat" - Pontosan. Ez max. egy tízfős cégnél járható út, ennél fölfelé már nagyon is nyomós oknak kell lennie ahhoz, hogy "rádolgozzanak" a hálózati adaforgalomra. Mellesleg ha már itt tartunk igen, van még egy kategória, ahol nagyon figyelik a hálózati forgalmat: az olyan cégeknél, ahol az internetezési szokások miatt boszorkányüldözést folytatnak. Viszont ilyen cégeknél nem jó dolgozni, és igazából ezek általában magasan tesznek az IT biztonságra, a forgalom figyelését csak az alkalmazottak sanyargatására használják.
CoolKoon 2021.09.12 13:31:08
@Le a spammerekkel: "ugye te a fidesz IT-s "szakembereinek" sorát gyengíted?" - Idióta....a Fidesz IT "szakemberei" olyan cégekben ülnek, mint a Tré-Systems meg a Telekom, de ahogy így elnézlek, téged is onnan szalajthattak...

"Az egy dolog, hogy rendünk őrei kb annyira voltak képben,mint te" - lol na pont erről beszéltem...

"arra kell a feljelentés, hogy a saját seggem valamennyire fedezve legyen" - Érdekes, nálunk is volt gyanús forgalom, aztán mégsem lett belőle feljelentés. Az egyik kollégának a telefonján "rakoncátlankodott" valami szar. Visszarakta az egészet gyári beállításokra és annyi. A feljelentés sokkal gyanúsabb forgalomnál szokás csak, de hát te tudod. Végül is rájöttél erre magad is, miután elmentél a rendőrségre és elámultál a magas szintű technikai tudásuktól :D

"többezres cégnél is működik ilyen felügyelet, nem csak home lan esetében" - Igen, a fenti okokból (=az alkalmazottak figyelése érdekében). Aztán ezenek az adatoknak a felhasználásával szűrik a céges internet-hozzáférést valami eszement módon. A kimenő oldalon lévő anomáliák figyelését végző rendszerek pedig szerintem csak nagyon-nagyon feltűnő dolgok esetén riasztanak, mivel kisebb gyanús forgalmat egyszerűen nincs esélyük kiszűrni, és bárki bármit is állít, a DPI se csodaszer, az is igazából csak az alkalmazottak nyaggatására jó.
„Azt nem részletezte, hogy neki az „erős és határozott férfi” mit jelent. Hivatásos kidobóember, ami csak akkor jön elő belőle, ha kell, máskor plüsskutya?” - Az első randira ideológiai vita miatt nem került sor, ugyanis a levelezés során Posztolónk folyamatosan megtorpedózta a lány lehetetlen…..
Próbáljuk megfejteni, mire gondolt a ferences szerzetes...
CoolKoon 2021.08.21 00:28:08
@Lesz még Magyar Köztársaság: "Én csak azt kérném a most feltehetően indulatos liberális olvasóközönségtől, hogy ha már (joggal) a szólásszabadságot kérik számon a regnáló hatalmon, akkor tartsák tiszteletben az atya véleményét. Nem kell egyetérteni vele - én magam sem osztom az álláspontját - de azt kezeljék helyén. " - Ebben abszolút egyetértünk, de nekem speciel szükség volt a blogposzt magyarázatára is ahhoz, hogy megértsem, hogy mit is akart valójában Böjte Csaba mondani.
CoolKoon 2021.08.21 00:29:09
@evilwolf: "Böjte Csaba megköszönte már a magyar és az EU-s adófizetőknek az Erdélybe küldött rengeteg milliárdot?" - Ennyivel tudsz csak "visszavágni"? Szánalmas vagy...
CoolKoon 2021.08.21 00:31:41
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "Az eretnek római pápára nem hallgatnak a hívő keresztények. Ha tőle függnek, sziváőrványnépek orgiáznának a misék helyett, óvodások ütemes tapsa mellett. " - Valahogy erősen kétlem, hogy bármely katolikust is érdekel a véleményed, tekintve, hogy bevallottan nem is vagy az...