Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cirkuszos

0 bejegyzést írt és 402 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mennyiben felelős egy önkormányzat, ha a rosszul megszervezett útépítési munkák miatt valakinek tönkremegy az üzlete? Az alábbi levél ezt a kérdést feszegeti. Kedves Zugügyvéd!Tanácsot, segítséget kérnék, milyen úton lehetne valami kártérítést, kárenyhítést…..
cirkuszos 2010.10.14 20:30:10
@Sics68: És ezt egy olyan országban mondod, ahol a vállalkozásokról az utolsó bőrt is lehúzzák, cserébe, ha valamit az önkorm. basz el, akkor az a válasz, hogy "ja, bocs"? Gondold végig még egyszer.
cirkuszos 2010.10.14 22:07:36
@Sics68: "az utca rendezési terve már a költözésetek ELŐTT megvolt, és tervbe volt véve a "feltúrás" - onnantól kezdve nincs alapotok az elmaradt üzleti haszonért, hatósági jogkörben okozott kárért stb. perelni"
"Olyan rajzokat lobogtattak, amin az eredeti anyag mindenhol át volt javítva, hogy nem, nem, mégsem, inkább ilyen legyen."
Érted, ugye? Persze, a vállalkozóé a felelősség, de az hogy van, hogy a hatóságnak nincs semmilyen felelőssége? Közérdek ide vagy oda, az ilyen szintű töketlenkedésnek kell, hogy legyen retorziója. Hogy a fenébe akarsz vállalkozni, ha _ennyire_ nem tudod kiszámítani, mi lesz?
Eljött az önkormányzati választás ideje Dunakeszin is. A közelgő eseményről egy méltó infrastrukturális beruházással kívánt megemlékezni a városvezetés, még időben, néhány héttel a kitűzött dátum előtt. A választók számára jól látható infrastruktúra pedig nem…..
cirkuszos 2010.10.14 16:04:07
@Lala77: Akkor ez ismét egy remek érzékkel, és a helyi érdekek figyelembevételével kivitelezett kerékpárút.
Örülünk, Vincent? Alámosás 2010.10.09 21:04:00
Kedves Olvtársak!Ennek a műnek a szerzője nem én vagyok, hanem kiski kollég. Technikai okokból úgy alakult, hogy én teszem föl ide, de az ő nevében:Pasteur/cAmikor terveznek egy műtárgyat, mint egy iszaptározó, mérnökök dolgoznak az ügyön. A mérnök alapvetően gondos ember. De…..
cirkuszos 2010.10.09 23:12:34
@kubatov_kommunista: "a humán végzettségűeknek mindegy mit írsz - szerintük minden emberi hiba" Micsoda kristálytiszta logika. Mert az ugye nem tűnt fel senkinek, hogy ott egy bazi nagy tározó az emberek fölött, amelyik lehet, hogy már túl van az általad emlegetett szavatosságán, még ha nem is ők építették. _Esetleg_ meg pl. fontosabb is lehetett volna az illetékeseknek, hogy elvigyék onnan. Ez mi, ha nem emberi mulasztás?
cirkuszos 2010.10.09 23:16:06
@Paulybird: A hidas párhuzammal szemben azért itt tényleg elég idiótaság magad fölé emelni a szart. Ez ilyen paraszti logika, nem mérnöki tudomány.
cirkuszos 2010.10.09 23:52:55
@Paulybird: én meg semmilyen mérnök vagyok, csak nem értem, hogy miért éppen úgy és oda, illetve dehogynem, ahogy írták sokan, sokszor: így volt olcsóbb, csókolom. Most kiderült, hogy mégsem lett olyan olcsó. A rövidtávú gondolkodás hátrányai.
  Nem sokszor tud olyan képi világot produkálni a szokásos esti híradó, hogy el kelljen kapcsolnom. Valamelyik nap viszont, amikor kistotálban sugározták, amint egy póznához láncolt, a vöröslő iszapban csatakosra ázott, habzó szájjal vonyító-vergődő kutyát két ember…..
cirkuszos 2010.10.09 21:33:20
@p0wer: Segítettél valamiben azoknak, akikre rázúdult az iszap?
Tök egyszerű a kérdés: melyikkel érdemes közlekedni Budapesten? A BKV-sok szerint a tömegközlekedésnél még a fény sem gyorsabb, a magyar főváros különben is jól el van látva buszokkal, villamosokkal, metrókkal (haha), értelmetlen bármilyen más eszközt választani. A biciklisek…..
Két napja annak ellenére védtem meg egy orbitális baromsággal szemben a kerékpárosokat, hogy nekem nincsen biciklim és legtöbbször autóval közlekedem. Normális esetben mindezek mellett semmi bajom a más járművel, szabályosan közlekedőkkel. Még magával a Critical Mass…..
cirkuszos 2010.09.23 19:43:38
@xaba99: De hát ez egy teljesen nyitott rendezvény, nem vállalhat senki felelősséget mindenféle jóskapistáért, aki csak évente egyszer megy ki a forgalomba, csak azért, mert olyankor mások is. A szájtépésnél és a "közlekedj szabályosan" reklámozásánál többet nem nagyon lehet tenni. Gondolom, amióta mainstream lett a CM, ez van. Régen sem voltam, mert akkor nem bringáztam, most meg látom milyen, hát nem megyek.
cirkuszos 2010.09.23 20:52:51
@''autónepper.'': Mielőtt másokat kiosztasz, tanulj meg vezetni. Ja, meg nőjél fel, ne hisztizz.
cirkuszos 2010.09.23 20:54:39
@monyon le: Ha ezért büntette meg, az végülis jogos, nem? Ha csengő-küllőprizma lett volna, na az a szopás :P
A hír: Rendőrök a CM-en: szolgálunk és megfélemlítünk. (A teljes nagykörutat megszállták a rendőrök, és már egy csengő vagy prizma hiánya miatt is dobálták a 20 ezres csekkeket a bringásoknak.) Egy mondatban: Már vártam, hogy mikor jön el pillanat, amikor a…..
cirkuszos 2010.09.23 14:34:46
@akkor most mi van?: @metal: Gondoltam, hogy a kereszteződés jön majd fel. Vegyünk egy hat méter széles útszakaszt a kereszteződésnek (2×1 sáv), a bringa megy csak 15 km/h-val, ez 4,1 m/s, vagyis 1,5 másodpercet tölt a kereszteződésben, előtte-utána az első-hátsó lámpát látod.
Nem tudok elképzelni olyan helyzetet (tekintsünk el attól, hogy a kereszteződésben kereket pumpál...), amikor szükség lenne a küllőprizmára. Ha alárendelt útról jössz, lassítva érkezel, simán átér. Ha nincs kivilágítva az út, akkor meg alapvetően mellény kell, nem frinc-franc prizma, mert azt nem veszed észre, olyan kicsi.
Jó lámpa, nem egyledes 500 forintos, mert nem látni 20 méterről sem, kivilágítatlan helyen meg pluszban mellény. Csengő meg küllőprizma egyszerűen hasznavehetetlen.
cirkuszos 2010.09.23 14:49:26
@norbert79: Gyalogosok között, ha bringáznom kell, nem csengetem le őket, ez ilyen egyszerű. Szólok legfeljebb, ha bringaúton kóvályognak, és nagyon idegesítenek. Bringagyalogon meg nem is zavarhatom a gyalogot, ha jól tudom, ott marad az óvatos kikerülés. Igen, szoktam is lassítani a barom forgalomszervezés miatt, hát ez van. Mellesleg: attól, hogy csöngetek, nem fogom tudni, hogy merre lép, ha el is lép :)
cirkuszos 2010.09.23 14:51:24
@az igazi Sipi: Akkor kifizetem a büntetést, és utána veszek prizmát. :) Autózom épp eleget, hogy tudjam, mikor látszom bringán, erre ügyelek.
Van, hogy két ember nem egyformán méri fel egy közeledő autó távolságát és sebességét. Maggie esetében is valami ilyesmi okozhatta a félreértést. Vagy az, hogy az autós nem látta a nagy előzékenység közepette, hogy másik kocsi is közeledik, esetleg a poszt beküldője…..
Szövegírói munka - [–] diák [diák-] és otthoni munka! Ha kellemes stílusban, érdekesen, élvezhetően és izgalmasan tudsz fogalmazni. Ha olyan ember vagy, aki imád írni és [írni, és] írásaidat az emberek úgy érzed, hogy élvezettel olvasnák, akkor itt a…..
Nem tudom, ki hogy van vele, de előfordul, hogy egy-egy számot annyit játszanak a rádióban, hogy egyszerűen nem tudod kikerülni, akármennyire is próbálod. Kikapcsolhatod a rádiót a kocsiban, berakhatsz otthon egy CD-t, de ha lemész az éjjelnappaliba, a pénztáros ezt hallgatja, ha…..
cirkuszos 2010.08.24 11:23:49
@Szelid sunmalac-Elmeny designer: Nem, de ez is megvan :) Olyan volt, mint egy mosóporreklám, fehér háttér előtt bugyuta zenére vonaglottak, és nem volt benne szöveg, volt viszont mosógép.
cirkuszos 2010.08.24 11:40:54
@Hamster: Ez az, mennyit kerestem! Kegyetlen egy szám :D (a mosógépre nem tudom, honnan emlékeztem, mosóporos doboz legalább volt).
Közel három éven át kellett a bringásoknak és a gyalogosoknak kerülgetni a munkagödröket a budai Duna-parton, mert az EuroVelo kerékpárútvonal részét képező szakaszról a főváros nem tudott dönteni, hogyan állítsák helyre. Júniusban végre megcsinálták a burkolatot, majd…..
cirkuszos 2010.08.18 13:32:35
@Stock: "az autósok sacc 90%-a, de 80 tuti! betartja a sebességkorlátokat 30 felett"
Ez melyik országban van? Pesten, ha ötvennel megyek, épp hogy nem dudálnak folyamatosan. Lakott területen kívül (nem pályán) szintén: 110 alatt állandóan a seggemben van, villog, nyomakodik úgy a 90%-uk.
Rendőr büntet biciklist a Margit hídon a pénteken a Pesti Side-on megjelent fotó tanúsága szerint, az azonban nem derül ki, hogy a biciklis mit követett el. Másra nem is tudunk tippelni, mint hogy nem szállt le a bicikliről. A hídfőknél egyébként nem egyértelmű, hogy pontosan mi…..
A híd lezárása után nagy felhördülést okozott, hogy az ideiglenes átkelőnek kijelölt déli járdán hatóságilag betiltották a biciklizést. A döntés össznépi ellenállást váltott ki a budapesti kerékpárosok körében, akiknek erős hivatkozási alapot adott, hogy az Andrássy…..
Régóta gondolkodom, hogy igazán nem szép dolog, hogy egyes szavak kétféle dolgot is jelenthetnek, teljesen megzavarják az embereket. Ez a fránya Georgia ráadásul mindkét esetben földrajzi név - mennyivel egyszerűbb lenne, ha az egyik jelentése mondjuk pamutgombolyag lenne. Most két…..
cirkuszos 2010.06.02 17:03:43
@pocak: "simán Georgia van egy cellában?"
Pontosan így van, nem a földgömböt nézi a fordító, és az alapján pötyög :). Amit a képernyőn látunk, azt több adatbázistáblából hívja le a program, kábé város+ország+földrész vagy város+megye+ország (tetszés szerint) sémában. Ezek az adatok nem egy összefüggő szöveget képeznek. Ez a Geogia összekeveredett a másikkal.
Egyik legrégebbi törzstagunk semiambidextrous, akinek talán már valami új rövidítést is ki kéne találni, mert az eddigieket kinőtte. Ezúttal a Gilmore Girls a téma (mint korábban oly sokszor), de ezt nekem némi utánajárással kellett kiderítenem, mert nem sikerült…..
Kerékagy Új kormány, új utak? 2010.05.28 17:28:00
Sokakat tölt el aggodalommal, hogy a környezetvédelmi minisztériumot beolvasztják a vidékfejlesztésibe, és hogy majd elsikkadnak a zöldügyek. A biciklisek hátradőlhetnek, egy időre legalábbis: feltűntek olyan jelek, hogy a parlamentben érdemben foglalkoznak majd a kerékpáros…..
Az elveszett jelkép már volt, de most pedestrian egy újabb félrefordítást küldött belőle:A kereső szerint nem volt még a blogon a "grandfather clock" kifejezés. Ez ugye az álló ingaóra magyarul.Azt már megszoktam, hogy a fansubokban rendszeresen "nagypapa óra",…..
cirkuszos 2010.05.26 22:03:09
@kovácske: "NEM adhatsz számlát"
No, nem egészen. Nem akarok ötleteket adni, de teljesen legális a megoldása, bármelyik könyvelő megmondja. (Viszont itt műfordításról van szó, az meg még csak nem is engedélyköteles, mint a szakfordítás. És lehet távoktatásban/felnőttképzésben is papírt szerezni - ja, tudást, azt nem.)
Azt hittétek, hogy a vörös riasztás tesz be Magyarországnak, mi? Pedig Mike Big B durvább, mint bármilyen természeti csapás. FEDEZÉKBE!!! (Kommentelőnk ráakadt a honlapjára is, lehet csemegézni!) ..
Az élet oldja meg a terézvárosi önkormányzat hibáit. A néhány napja kihelyezett, és rögtön kidőlt négy biciklitároló-elemből kettőt a hétvégén már el is loptak. Ezzel egyrészről az önkormányzat megúszta a munka felét, másrészt a gyanútlan kerékpárosok biciklijét sem…..
cirkuszos 2010.05.05 15:05:25
@Mtszk: "Részemről nagyon ritkán tapasztalok olyat, hogy autós a direkt piroson hajt át (olyat én is szoktam, hogy ha sárgáról vált pirosra, akkor mág átcsúszok, mert sokkal veszélyesebb egy hirtelen fékezéssel a mögöttem érkezőt veszélyeztetni)." Miért, az nem eléggé piros? Ja, meg: a mögötted haladó ugyebár úgy megy, hogy meg tudjon állni... mert szabályosan megy. Nem mindennap, de vezetek, mögöttem mindig meg tudtak állni, pedig elenyésző, hogy sárgánál még a gázra lépek (x>10 év alatt).
Nem személyeskedés, nem basztatás, de a "piroson-átmegy-a-bringás" 99%-a olyan, hogy lassít, _körülnéz_, ha tud, átmegy. Nyilván nem szabályos, de már sokszor írták, hogy keresztben szokták a legkevésbé elcsapni a bringásokat. Ezen sem árt elmélázni.
A lámpa létezésének az az oka, hogy a gépjármű-közlekedést így praktikus szabályozni. A bringa sebessége kisebb, szélessége alig van, látótere meg jó nagy.
cirkuszos 2010.05.05 15:09:47
@Mtszk: "Felhívnám drága kerékpáros társaim figyelmét, hogy az autósok fizetnek teljesítményadót, a 340 ft-os benzinárban durva jövedéki adót stb. "
Azt te honnan tudod, hogy egy bringás mennyi adót fizet? Nekem a bevételem 65-68% megy el adók és járulékok formájában, és elárulom, nem élek rosszul... utoljára több, mint tíz éve voltam orvosnál, akkor is a jogsi miatt, viszont TB-járulékot minden hónapban fizetek. Na tessék.
cirkuszos 2010.05.05 15:49:41
@cso zsi: "Bár ők is népgazdasági hasznot hajtanak. (nem vicc!!)" Valamiért azt hiszem, hogy soha a büdös életben nem fogjuk ezt biztosan megtudni. A jövedéki adóból most van közvetlen és számszerűsíthető bevétel, az eü-kiadás meg átláthatlan, folyamatos, egzaktul nem mérhető...
Egy 2007 nyarán lezajlott autós-kerékpáros (férfi-nő) összetűzés végére tett pontot három év után a bíróság. A sértett, Pegi az alleycat.hu-n írta meg az egy év felfüggesztettel végződött sztoriját, ami azzal kezdődött, hogy a Gellért tér környékén véletlenül…..
cirkuszos 2010.05.01 12:38:43
@Zee: Ez rendben van, de szemből viszonylag kevés veszély érkezik, ha nem szembe mész a forgalommal ;) Bringán ülve viszont az oldalsó látóterem sokkal fontosabb (és ez szabadon van), sokszor még a fejemet sem kell tekergetnem. Jó párszor ültem már olyan kocsiban, amelyikben kanyarodáskor össze-vissza kellett forgolódnom. 25 centis A-oszlop, a fél utcát kitakarja, mindegy hova állítom az ülést...
cirkuszos 2010.05.01 13:34:13
@tizenot: "tehat o okozta az egesz helyzetet... " Ugye nem sértődsz meg, ha azt mondom, hogy egyszerű vagy? Tehát ha van egy hülye az úton, akkor jogom van elbaszni? Ha nem tetszik a pofád, jogom van leköpni? Te tehetsz róla, faszért kell elém mászni és provokálni. Vagy hogyan legyen?
cirkuszos 2010.05.01 14:01:09
@tizenot: "Ki a jo kanyad mondta hogy joga van elbaszni te kis gyokszi?"
Na hallod, te aztán nem szarral gurigázol. Hiába, a netes anonimitás sokakból előhozza az ősparasztot...

Ha szerinted az teljesen elfogadható és normális, hogy valaki a verbális agresszióra azzal reagál, hogy ráhúzza a kormányt, és még a másik a hibás, akkor menj le egy tanyára, és markold meg a bika pöcsét, mindnyájunknak jobb lesz.

"mi a fasznak mesz olyan helyre a szar bringaddal" Mert arra van dolgom. Vagy túl kézenfekvő, hogy más is közlekedni akar?
Már biztos, hogy az illetékesek az Andrássy utat választották a kerékpározás elátkozott útvonalának. Az okok nem ismertek, az viszont igen, hogy a főváros egyik legszebb és nagy kerékpárforgalmat bonyolító útján alakították ki a balesetek tömegeit okozó bicikliutat. A…..
  Sziasztok!   Nagy gondban vagyok, és ideges. Hétfőn beizzították a várva várt légkondit a munkahelyemen...Hétfő este óta kiszakad a tüdőm, fáj a vállam, nyakam, torkom, orrom, arcom, összes ujjam, szemem folyik. NEM VICC! Tavaly 2szer volt arcüreggyulladásom, egyszer…..
cirkuszos 2010.04.25 11:28:02
@bounty123: Képzelj el egy egybenyitott 200-300 fős irodát, és próbáld meg ott szabályozni.
Az egy nonszensz, hogy emiatt kelljen munkahelyet váltani valakinek; ott majd a szemébe süt a nap, vagy a vécé/dohányzó mellé rakják, akkor is váltson?
Mi a f*ért nem lehet normális környezetben dolgoztatni az embert?
Megnyílt az első budapesti nonprofit kerékpárkölcsönző Óbudán. A Kelly’s és Caprine bringákat meghökkentően olcsón, 200 forintos bérleti díjjal lehet egy teljes napra elvinni. A Berguson Kerékpárbolt és az Óbudai Önkormányzat azzal a céllal hozta össze az egyetlen…..
cirkuszos 2010.04.23 12:54:58
@ixion: Tegyük hozzá, hogy az Óbudának egy közlekedési csomópontja is (HÉV, 1-es villamos, buszok), nem csak a polg. hiv. van ott. Szerintem jó helyen van, de majd az idő eldönti.
Nyerj Asus netbookot a Munkahelyi terror blog nyereményjátékával. Csatlakozz  facebook oldalunkhoz  és automatikusan részt veszel a sorsoláson.   A részletekért kattints ide   2006-ban közös megegyezéssel…..
cirkuszos 2010.04.06 09:24:44
@a_tom: Azért ezen - nagyon kisvállalkozóként - kurva nagyot röhögtem: "A kötelező vállalkozói életszínvonal-minimum mellett már nem tellik a munkaeszközökre meg a közterhek befizetésére." Akkor tessék lejjebb vinni azt köt. váll. életsz. minimumot...
 A magam részéről már régen és sok helyütt hangoztatom az alábbiakat:1.) Az időjárás jelentés nem jelentés, mivel jelenteni csak arróllehet, ami már tény. Ezt gondolom ugye nem kell magyarázni2.) Ami ma időjárás-jelentésként fut a TV-ben, rádióban, stb., az nemjelentés,…..
cirkuszos 2010.03.29 22:32:31
@elemes2: tűzcsap: 'tűz oltására használatos vizet szolgáltató csap'
Az időjárás-jelentés feloldható: 'jelentés az időjárás várható alakulásáról'
Semmi gond nincs ezzel. Ne legyetek csökött puristák, a nyelv az ilyen.
Vagy a farmernadrág csak azt jelenti, hogy 'a farmernak a nadrágja'?
cirkuszos 2010.03.29 23:00:29
@mikka: nem úgy van az, főnök, olvasd el rendesebben.
cirkuszos 2010.03.29 23:02:34
@almás: Deviszont "kultúrált", "amelyek != amik", plusz tagmondatok közé vessző... antiszimpatikus :P