Regisztráció Blogot indítok
Adatok
grafoguru

0 bejegyzést írt és 439 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Köszi, jól vagyok Az oltóponton fiatal doktornő adta be az injekciót. Nem volt vita köztünk, harmadiknak is Pfizert kértem és azt kaptam.Ugyanis én hallgatok Karikó Katalinra, akit jobb egészségügyi szakembernek tartok, mint Szíjjártó Pétert :-) Márpedig Karikó szerint nem szerencsés az oltások…..
grafoguru 2021.08.26 10:04:59
@Ekrü:
Ha Vezír kínaival oltat, nem kérdés, hogy az a legjobb. Nyilván.
Ha a delta nem Kínában terjed, nyilvánvaló, hogy a kínai vakcina azt is kicsinálja.
Nem értem, hogy ez másnak miért nem egyértelmű. Mennyi gyengeelméjű... Ugye?
Rokaffy Farkas Vétó a vétónak 2020.11.16 19:32:05
  Olyan esemény történt ma, ami ebben a formában példa nélküli; két uniós tagállam is megvétózta az Európai Uniói 7 éves költségvetését. Magyarország és Lengyelország élt azon szuverén jogával, hogy ne fogadja el ezt az elkövetkezendő időszakot kontinentálisan meghatározó büdzsé tervezetet benne a…..
Egy nemzetközi kutatócsoport új publikációja szerint az EU-s mezőgazdasági támogatások rendszere több szempontból elégtelen. Egyrészt gazdaságilag nem megtérülő, mivel a már amúgy is fejlett régióknak juttat aránytalanul több forrást. Ebből következően a szegényebb régiók és a kistermelők jelentős…..
Idén a tanévkezdet sem a szokványos módon ment végbe. Ahogy nem láttunk a 2020 előtti időkben unalmas tanévnyitó beszédeket maszkban hallgató iskolásokat, úgy nem igen láttunk eddig ekkora erővel,lelkesedéssel mégis kétségbeeséssel szemesztert nyitó egyetemistákat se, mint ahogy most láthatjuk a Vas…..
grafoguru 2020.09.03 13:45:27
@11 Favágó:
"A művészet megítélése, elutasítása politikai alapon nagyon ballib/kommunista módszer..."

Ez alapból hamis állítás (nem írom, hogy hazug, mert nyilván tudatlanságból, nem rosszindulatból fakad - lásd például Hitler, de végtelen a sor); amúgy a szokásos érv-helyettesítő megoldás.

"sajnálom azt a pár fiatal művészpalántát, akit felhergeletetek saját ideologiátok tolása érdekében"
Ez pedig a részvevők mélységes lenézése.
Biztos, hogy őket kell sajnálni?...
frissítés!     Miniszterelnök Úr szerencsére nem csupán katonás rendszeretetéről, hanem igazmondásáról is híres. A "Több Balaton, kevesebb Adria" elv jegyében így mindössze 6 napot töltött Hvar - régebben költők pennájával is megénekelt - szigetén (rosszakarói szerint pucolni kellett vissza a…..
grafoguru 2020.08.28 14:29:21
@ulpius66:

"Van olyan politikus, amelyik felteheti a lábát más vitorlására, vagy az mán korrupció?"

Ha tényleg nem érted, azt tiszteletben tartom, mert hát erre vagy képes, és erről pedig nem tehetsz.
De ha érted, és mégis ilyeneket írogatsz, az azért gáz.
Ha nem értjük a problémát, hogy születnének jó válaszok?..
grafoguru 2020.08.26 16:49:17
@Ekrü:

"Ha anno a balliberális oldalnak is az lett volna a legnagyobb bűne,hogy az Adriára!!! mennek jachtozni a szabadságuk alatt,akkor senki sem akarta volna elküldeni őket a fenébe"
Tehát szerinted a most regnálóknak ez a legnagyobb bűne. Az a sok ezer ellopott milliárd (ami naponta több, mint amire a kispályás szocik összesen rá merték tenni a kezüket), vagy akár a kontraszelekció (ha ugyan érted ezt a szót) nyilván nem zavar.
Irigylem a széles látókörödet. Biztos boldogan élsz. Olyan sok behatás nem ér.
grafoguru 2020.08.26 16:57:46
@laci_52:
"Az oligarcha haverja a saját jachtjára meghívta Szíjjártót nyaralni. Tehát nem állampénzből nyaralt. Menjünk tovább, nincs itt semmi látnivaló!"

Háát, ha csak az nem, hogy a törvény ezt tiltja, és büntetni rendeli. De ilyen aprósággal nyilván nem kell törődni - most sem. (Már ha NERtársról van szó, ugyebár...).

Amúgy valóban nem állampénzből nyaralt, hanem a te és az EU polgárok ellopott adóforintjaiból, amit a többszörös túlárazás módszerével sikerült lenyúlni tőled is. De ez már olyan bonyolult, hogy nem várható el, hogy megértsd.
grafoguru 2020.08.26 17:01:30
@felső határ nincs:
"Senkit nem az erdekel mennyit lopnak, az erdekel, mennyi marad nekunk
Annyit lopnak, amennyit csak akarnak"

Csak a magad nevében beszélj.
Engem például érdekel és zavar. Tocsik Márta 800 M-jáért (aminek felfújásával akkor megnyerték a választást) már le sem hajolnának.
Sziasztok magyarok, mi több, véreim! Mondhatnám akár, hogy jó reggelt Vietnám, de az hazugság lenne. Há mi a fészkes fenét csináltok Ti itt kérem szépen?! Kiteszem a lábam a kies, de legalábbis földrajzi értelemben dimbes-dombos elsődlegeshazámból, erre Ti elássátok az indexet, meg hasonlók. Most…..
grafoguru 2020.07.31 18:55:49
@lexrex:
"Majd ha fölkészültök, ha lesznek mögöttetek ismeretanyag, ha lesz mögöttetek tudás, és nem csak a döglegyezés, a fideszbirkázás, az orbanisztánozás.....na akkor majd talán komolyan veszünk benneteket."
Ugye még senki nem vádolt meg szerénységgel?
Ha ez valami csoda folytán mégis megtörténne, akkor nagyon erősen tiltakozz.
       Kádár Barnabás, jövőkutató, adatelemző, a Momentum alapítója, aki a mesterséges intelligencia kihívásait vizsgálja anélkül, hogy tudná miről van szó (ennek bazmeg még lesz jelentősége), a Facebookon elmélkedett arról, hogy a nyugdíjasoknak talán nem kellene szavazniuk.       Próbálom…..
grafoguru 2020.07.20 21:18:32
@Jogálom 2.0:
"s még téged is bevonzott a hír, és lám, magadon is elszörnyülködsz."

Sajnos tökéletesen igazad van.
Tisztázzuk rögtön itt az elején, hogy a „kis Lomnici” ifj. Lomnici Zoltánt, a Századvég jogi szakértőjét jelöli, de a hivatalos „ifj.” megjelölés rontotta volna a ritmust. Bár gondolom, a „kis” megjelölés is elegendő arra, hogy senki ne a kedves papára gondoljon, aki ugyan maga sem volt a…..
grafoguru 2020.07.17 11:03:41
@Dr. Sándor Zsuzsa:
"@Kampfer: Kedves Kampfer! Ha az én Lomniciről alkotott véleményemet "fóbiának" tekinti, akkor vajon minek nevezné az ön "libsik" iránti érzelmeit?
Megtenné nekem, hogy definiálná - érzelmek nélkül - hogy mit jelent a liberalizmus?"

Kedves Zsuzsa, tényleg azt gondolja, hogy ez a szerencsétlen Kampfer meg tudja fogalmazni, vagy akár utánanéz a net-en?
Ha az Orbanizmus hívőkkel érvek mentén (érzelmek nélkül? - teljesen kizárt) próbálkozna eszmét cserélni, javaslom a lóval imádkozást.
Az sokkal hamarabb mutat eredményt.
grafoguru 2020.07.17 11:35:08
@Horváth András zöld dossziéja a Nagyi receptjeivel:
"@Dr. Sándor Zsuzsa: az nem elég világtörténelmi jelentőség, h itt mi most magyarul tudunk beszélgetni?"

Világtörténelmi?...
Szerinted ez érdekel bárkit is a világban a kerekítési hibánál is kisebb létszámú magyar ajkúakat kivéve? Vagy befolyásol ez bármit is világtörténelmi, vagy világ jövőkép szinten? Nekünk fontos, senki másnak nem. Mint ahogy 100 km-el odébb másnak legalább annyira fontos (és neki még "világtörténelmibb" jelentőségű) hogy ő meg mondjuk szlovákul tud beszélni.
Szóval beszoptad a "mi vagyunk a legjobbak, legokosabbak, legfontosabbak, velünk aztán ezt nem lehet megcsinálni..." dumákat, mert melengeti a szívedet. (Valszeg nem sok minden más van, ami melengesse.) A baj csak az, hogy a világtörténelmi jelentőséget bármelyik másik náció hasonlóan szívmelengetésre vágyó tagjai is elhiszik saját magukról. Mi több, még háborúba is elmennek ezért - azok érdekeit szolgálva, akik amúgy jót röhögnek a markukba ezen a marhaságon, meg a sok birkán.
grafoguru 2020.07.17 14:57:45
@Horváth András zöld dossziéja a Nagyi receptjeivel:
"@grafoguru: őő, te magadat szoptad be. ne haragudj de nekem ehhez most nincs türelmem."

Nem haragszom, és nem is csodálkozom. Ez a módszeretek. Konkrét felvetésekre válaszul dobtok egy nem választ. Ki sértőt, ki kevésbé azt. Te nem sértegettél, köszönöm.
Öröm számomra, hogy legalább boldogok vagytok ebben a közegben. Csak így tovább, hajrá Magyarország!
téveszmék "A tanítás nem vicc" 2020.06.14 00:03:53
  Még a koronavírus-járvány kezdetén jártunk, amikor a híradások beszámoltak a jópofa makói tornatanár akciójáról, aki - a karanténoktatás jegyében - a nappalijában felállított vasalódeszkán mutatta be az úszás helyes mozdulatait. Nem állítom, hogy egy Karinthy-gyűrűt érő produkció, így az sem…..
grafoguru 2020.06.15 22:13:43
@kárárámaispj:

"Az van, hogy angolul leginkább a ponyva meg a szenny az ami elérhető"

Ezek szerint mégiscsak tudsz angolul, és nyilván olvasod is a neked tetszőket.
Igaz, ezúttal nem Kossuthnak verbuválnak, hanem Orbán Viktor óhajtja ezzel a módszerrel rendezni a járvány okozta munkanélküliség kérdését. És bárcsak mondhatnám, hogy hasonló formátumú történelmi alakokról beszélünk, de legfeljebb kasszakérdésekben vannak némi hasonlóságok: mindkettőjüket hírbe…..
grafoguru 2020.05.24 22:05:32
@Scott Tenorman Must Die:
"a kormány csinált valamit. te (ismét) nem"
Ha összevetem a 14.520 Mrd forintból adódó lehetőséget a mondjuk 2 M forintból adódó lehetőségemmel, akkor szerintem én például többet csináltam.

Amúgy mit is csinál a Kormány?
Beszedi az adókat az adófizetőktől, azután úgy kommunikál, hogy a "Kormány ... Ft-ot adott erre, vagy arra", vagy a "Kormány munkahelyeket teremt" stb. - sorolhatnám...
Az adófizetők pénzén eljátssza a jóságos Állam Bácsit, a birka tömeg meg beszopja.
Te is.
(Mondjuk szegény Osztályfőnök Úr nem igazán tudna adakozni, még ha akarna is, hiszen köztudottan nincs semmije.)
Persze demokrácia van, ez vitathatatlan. Ha a kevés bites többségnek ez kell, akkor a demokrácia szabályai szerint ezt is kell kapja. És láthatólag örül is neki; úgyhogy jól van így, ahogy van.
Az Orbán-kabinet úgy tekint a koronavírus-járványra, mint egy múló rosszullétre. Ez derül ki a Brüsszelnek megküldött legfrissebb konvergenciaprogramból, amely többek között azt tükrözi, milyen gazdasági hatásokkal számol a politikai vezetés a közeljövőben. Bár a mindig optimista Matolcsy…..
Feltűnést keltett a miniszterelnök legutóbbi interjújából az egyik mondat. Így hangzott: „Nagy a verseny, de nem adom olcsón a bőrömet.” (Magyar Rádió, május 8.) A külügy- és külgazdasági miniszterről beszélt, meg is jegyezte az egyik értelmező, az MSZP volt elnöke: „Hát erről szerintem Lázár is…..
grafoguru 2020.05.11 20:42:36
@Attilajukkaja:
"Volt néhány Fideszes szaktekintély, aki időben rájött, hogy az orbáni politika mekkora zsákutca"

Ha időben rájöttek volna, akkor most nem itt tartana az ország.
Vagy nem jöttek rá, akkor ostobák. Vagy rájöttek, akkor gerinctelenek.
Amúgy amíg kaptak alamizsnát, ugyanúgy viselkedtek, mint a jelenlegiek - amíg kapnak alamizsnát.
Jah! Szaktekintélyek... Szánalmas.
Olvasónk kérdések hosszú sorát teszi fel a levele végén, teljes joggal. Az OTP ügyfeleként a babaváró hitel felvételéhez, időpontra érkezett családjával a fiók elé, ahol már 20-30 ember ácsorgott, maximum fél méterre egymástól. Messzebb senki nem mert menni, nehogy lemaradjon a bejutás…..
grafoguru 2020.04.15 14:32:41
@Focus113:
"Miért nem a várandós hölgy ment hátra, és a férj marad "küzdeni" a tömegben?"

Te aztán megragadtad a lényeget. Támogatnám, hogy családpszichológus legyél - otthon.
Olyan, mint ama hetilapé, amelynek most jelent meg a századik száma. A Magyar Hang főszerkesztője, György Zsombor rövid cikkben fejtegeti, hogy „egyetlen orgánumot sem gyűlöl jobban a hatalom”. Ez talán túlzás, a hatalom ugyanis minden orgánumot gyűlöl, amely nem az ő nótáját fújja. Abban viszont…..
grafoguru 2020.04.13 21:53:52
@megamovieboy:
"Mivel a kormány elleni támadások mögött külföldi pénzek vannak, ezért esélyes, hogy itt is erről van szó."

Te nagyon beavatott lehetsz, hogy még a bankszámlákba is belelátsz. Mondjuk becsatolhatnál néhányat, akkor hitelesebb lenne ez a tényként előadott állítás.
Esetleg a plakátokról szerzed az információidat? Netán a Kossuth rádióból? Mondjuk királyi TV? Nos, ezek hitelessége valóban vitathatatlan.
A napokban tette közzé az Európai Bizottság a 2020-as országjelentéseket, köztük a Magyarországra vonatkozó éves jelentést is. Nehéz lenne azt állítani, hogy ez a dokumentum alapvetően pozitív képet fest az ország helyzetéről (bár a kormány-médiában a kötelező siker-propaganda most is érvényesült),…..
grafoguru 2020.03.02 12:12:23
@MAXVAL bircaman közíró:
'A "korrupció" egy gumiszó, a valósággal nincs kapcsolata.'
Kihagytak, ugye?!
grafoguru 2020.03.02 12:21:21
@megvagyhadnagy:
"Korrupció az, amikor Soros nagy rendszerességgel, zárt ajtók mögött, titkos megbeszéléseket tart az EU vezetőivel.
Ez a korrupció!"

Nagyon titkos lehet, és nagyon zárt ajtók mögött történhet, ha te is tudsz róla!
Persze éberség elvtársak! Éberség!!
grafoguru 2020.03.02 12:31:26
@kárárámaispj:

"Amíg az infláció 6 évig alacsony volt, addig nem számított. Most, hogy először nőtt 6 év után, hirtelen fontos lesz."
Relativizálsz, ahogy szoktatok. Bár nem várom el, hogy értsd, hogy mi az.
Amikor nem kapok levegőt, nem vigasztal, hogy eddig mindig kaptam.

"A kórházi fertőzések uniós átlag alattiak."
Mikor láttál utoljára uniós kórházat? (Úgy értem, hogy osztrák, német, olasz, spanyol, ilyesmi - északi országokat nem is említek...)

"Pont ugyanazzal a statisztikával dolgoznak, mint régen."
Te csak tudod...
Inkább azt mondanám, hogy ugyanúgy kozmetikázzák a statisztikákat, mint régen, abban a világban, ahonnan jönnek, és ami kitörölhetetlen alapokat ad nekik.
Hangsúlyozni szeretném: ez az újabb milliárdos agymenés se nem konzultáció, se nem nemzeti. Mert nekem bizony teljesen más fogalmaim vannak a Nemzetről, vagy bármiről, amit így nevezünk, mint nekik. Nemzeti lehet egy érzelem, egy eszme, egy cselekedet, egy ember, de nem egy levél. Amikor meg…..
grafoguru 2020.02.28 17:17:42
@rallus: " Valóban tévedett a kormány, amikor azt hitte, hogy mindenkinek a véleményét érdemes kikérni...."
Kedves @rallus, a Kormány sose téved!
  Orbán Viktor vasárnapi évértékelője bőven kapott hideget-meleget az elmúlt két nap során. Számos kritikusa megjegyezte, hogy a beszéd - szokás szerint - tele volt csúsztatásokkal, féligazságokkal. Arról azonban kevesen beszélnek, ami a lényeg; a miniszterelnök legnagyobb csúsztatását néma csend…..
grafoguru 2020.02.20 12:56:40
@G. Nagy László:
"Ám az sosem baj, ha az ország lakossága véleményt mond, mert az valódi legitimitást adhat bizonyos kormánydöntésekhez."

A népi (ellenőrzött!) véleménymondás fóruma a parlamenti és önkormányzati választások, valamint a népszavazás. Nem pedig irányított kérdések és (talán) válaszok. Amely kérdések első sorban az információ elől tudatosan elzártakat, és az analfabétákat célozzák, és a kapott eredmény ellenőrzésére (sem a szám szerintire, sem pedig a tartalmira) nincs objektív folyamat. Magyarul: azt mondanak, amit akarnak. Háát... nagy legitimitás, mit mondjak.

Persze a népszavazás elől viszont jó gyakorlattal siklanak ki (kopaszok, a "független" (höhö) választási iroda elmeszeli a kérdést, de ha mindez nem segít, akkor végszükségben lemondanak a kényes dologról; csak népszavazás ne legyen...)
Amúgy szerintem nem érdekli őket a legitimitás. Már régen nem. Az történik, amit a Vezír akar. Aki hál' Istennek, mindenhez ért: gazdasághoz, tudományokhoz, oktatáshoz, sporthoz, joghoz, történelemhez, egészségügyhöz, űrkutatáshoz, kolbásztöltéshez ás pálinkázáshoz; továbbá egy dologban meg különösen nagyon jó, de azt most nem írom ide, tuggyukmiaz... Úristen, mi lenne velünk nélküle?!
A Lényeg A nagy GDP átverés 2020.02.18 12:41:22
Zúgjanak a harsonák és peregjenek a dobok, hiszen megérkezett az ADAT! Magyarország GDP-je 2019-ben 4,9%-kal nőtt.  Érkeznek a szalagcímek sorjában, miszerint várakozás felett alakult a növekedés, és az EU-ban ezzel az értékkel az élmezőnyben vagyunk, vagy akár a legelsők is lehetünk. Eddig 19…..
grafoguru 2020.02.19 13:21:34
@ulpius66:

Gondoltam megkérdezem, hogy Te átlag euróval szoktál-e fizetni, amikor euróért vásárolsz? vagy a devizahitelesek törleszthetnek-e a futamidőre számított átlag euróban?
De inkább nem kérdezem meg.
Ja, és még egy: van egy nagyszerű ember, aki egyszer azt találta mondani, hogy az a miniszterelnök, akinél 200 forint főlé megy az euró, mondjon le, mert alkalmatlan. Én egyetértek ezzel a nagyszerű emberrel.
Hülyeség. A hal nem a fejétől bűzlik, egészében véve egy büdös állat. A magyar közoktatás ezer sebből vérzik, bőven adna okot a kritikák mellett az építő javaslatokra is. Ilyet azonban hiába keresünk idehaza. Az új nemzeti alaptanterv valójában nem érdekel senkit, csak ürügy a frusztrált politikai…..
grafoguru 2020.02.05 11:51:35
@kvadrillio: Ne is terheld magad vele. Kidobott energia.
grafoguru 2020.02.05 11:54:55
@MAXVAL bircaman közíró:
"Az én időmben se olvasta senki a kötelezőket, pedig az a 70-es években volt. A jó tanulók bemagoltak valami elemzést az adott műről, s kész. A többiek azt se. Egyedül az Egri Csillagoknak volt olvasottsága, azt kalandregényként olvastuk.
Pedig akkor mindneki olvasott. A lányok "pöttyös" regényeket, a fiúk meg sci-fit.
Meg se értettük volna a kötelezőt"

Most már értem a kommentjeidet.
Ha néhanapján sarokba szorítják a nemzetközi vagy a magyar politikai küzdőtéren, azonnal heves ellentámadásba lendül a Fidesz. Ez történt a minap is, amikor blokkolták néhány uniós képviselőjük bizottsági alelnökké választását. A liberális, zöld és szociáldemokrata frakciók előre jelezték, hogy a…..
grafoguru 2019.07.14 23:19:52
@Cycmen:
"Szerintetek már tíz éve ez megy. Nem lehet túl súlyos a helyzet, ha ennek ellenére nyoma sincs az összeomlásnak"
Kádár meddig is volt hatalmon?
Az milyen jó volt!...
Talán a hajdani rádiókritikus beidegződése, de a japán készüléket este tizenegy után tíz percre állítottam be. Körülbelül ekkor végződik a Magyar Rádió hírblokkja, és a szomszédos szobában felhangzik a sportműsor. Utána pedig az Ütköző című vitaműsor, amelyben két kormányközeli intézmény vagy…..
grafoguru 2019.06.14 17:21:19
@Melee:
"@Veszéjben a lyogállamiság !: Mondd csak, Paks 2-ről hallottál már? Hát az orosz Nemzetközi Beruházási Bankról, amelybe magyar hatóság a lábát se teheti be?"

De most komolyan... Érvekkel szeretnéd meggyőzni? Kidobott energia.
Hiába kérette be Szijjártó a román nagykövetet. A magyar diplomácia szerint példátlan eset történt. Valóban (az utóbbi időben eddig) példátlan, komoly incidens történt az úzvölgyi temetőben... Kár, hogy amit itt látunk, az nem más, mint hogy egy erősebb ország -- amely ráadásul "túszul ejtheti" a…..
grafoguru 2019.06.09 12:01:47
@Laptop7712:
" 50+ -osoknak is szaros komcsi attitűdje van, és semmit nem ért a piacgazdaságból."
Komolyan? Az összesnek? Mind hülye?
Szerencsére itt vagy te okosnak.
Meg van mentve a haza.
A Fidesz-KDNP zárt hadiállama keresi az ellenséget, amihez képest a nemzet illuzórikus „fideszes” egységét demonstrálhatja. Az egyik „tuti jó PR ötlet” a „keresztényüldözés” volt, ami alatt nem annyira a nagyvilágban zajló vallási konfliktusokat értették, hanem a vallásilag közömbösnek,…..
grafoguru 2019.06.06 22:35:46
@Gleccsertetű:
Szakértő hozzászólás.
Engem meggyőztél. Ria, ria!