Regisztráció Blogot indítok
Adatok
-=sportember=-

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kiss Judit Ágnes naplova A buzik 2018.11.30 05:29:00
Régóta várt ez az írás vázlatban. Aktualitását az adja, hogy egy online magazin nemrég visszavonta az írói megbízásomat, mert "utánam néztek", és azt találták, hogy valahol kiálltam a melegházasság mellett. Nem tudom, hogy a személyes Facebook-oldalamon vagy ezen a blogon találtak-e valamit, de itt…..
-=sportember=- 2018.12.09 00:16:12
@necrophil collins: ez csak elméletben ellentmondás. A gyakorlat azt mutatja, hogy a szexuális irányultság megváltoztatására tett kísérletek jelentős többségben kudarcot vallanak, akár valaki saját maga próbál ilyen döntést hozni, akár a társadalom kényszeríti, pl. átnevelő táborba vagy börtönbe küldi. Klasszikus példa Alan Turing, aki inkább öngyilkos lett, minthogy lemondjon a homoszexualitásáról - biztos voltak még pár millióan hasonlóan. Ezzel szemben akik a saját szexuális identitásukat próbálják megváltoztatni, pontosabban a testüket próbálják ahhoz a nemhez alakítani, amelyhez tartozónak érzik magukat, azok nem ütköznek *leküzdhetetlen* biológiai akadályba. Másként szólva: az orvostudomány lehetővé teszi, hogy nemi szervet cseréljen valaki, és a hormonháztartását jelentősen átalakítsa, de agyat nem tudnak cserélni (még).
Én személy szerint nem transzfób vagyok, hanem rosszul vagyon minden orvosi beavatkozástól. Van, aki levágatja a farkát, mert nő szeretne lenni. Van, aki túl kövérnek érzi magát, és kivágatja a hasából a zsírt. Van, aki nagyobb és feszesebb melleket szeretne, ezért felvágatja a melleit, és szilikont rakat be. Ki mondja meg, hogy mitől normális az egyik, és beteg a másik? Melyik és mitől "káros" a társadalomra? És mi közöm nekem hozzá, hogy ha valaki bármelyiket meg akarja csináltatni magával?
-=sportember=- 2018.12.09 10:56:30
@necrophil collins: ""amikor politikai-ideológiai okokból arra kényszerítenek, hogy ne betegséként fogjam fel" - én még mindig nem értem, hogy te hogyan vagy ebben érintett. Milyen előnyöd származik abból, ha azt gondolod valakiről a viselkedése alapján, hogy ő beteg? Tudsz neki segíteni meggyógyulni? És téged ki kényszerít arra, hogy így vagy úgy gondolkodj?
Azt viszont értem, hogy ha téged egy vitában megbélyegeznek azzal, hogy valamilyen fób vagy - vagyis betegnek neveznek -, azt kikéred magadnak. Én is kikérném, engem ne bélyegezzen meg senki.
-=sportember=- 2018.12.10 21:27:26
@necrophil collins: hát, értem is, amit írsz, meg nem is... Kezdjük a végén: a belinkelt cikkben az áll, hogy a legfelsőbb bíróság a cukrásznak adott igazat. A polgári per, az két fél véleménykülönbségéről szól. Az Egyesült Államokban vagyunk, precedens alapú jog van, szóval náluk ilyen esetben mostantól kezdve mindig a cukrásznak kell igazat adni. Tehát lehet, hogy az a meleg pár megpróbálkozott azzal, hogy rákényszerítse az USA vállalkozóit, hogy akaratuk ellenére cselekedjenek, de kudarcot vallottak - a politikai ideológia (ott) nem tudott a privát szférába betörni.

De amit igazán nem értek, az az általánosításod íve... Te kanadai állami alkalmazott vagy? Esetleg amerikai cukrász? Mert ha egyik sem, akkor téged nem akart senki sem olyan dolgokra kényszeríteni, amitől téged leverne a víz. (Egyébként vajon miért verne le a víz attól, hogy egy nőnek öltözött és sminkelt embert asszonyomnak szólíts? - a kérdés költői...)

Szóval én nem látom a rákos burjánzást (pl. az USA legfelsőbb bírósága eléggé elvágta ezt a témát), hanem azt látom, hogy a milliárdokat sikkasztó fehér, hetero férfi politikusaink ezeket a témákat százszoros és ezerszeres nagyításban öntik elénk a zsebsajtójuk segítségével, és ennek egyetlen célja és értelme az, hogy a sikkasztásról a figyelmet eltereljék.
Kati gyerekeit októberben vitték el, azóta harcol értük minden nap. Végül 4 hónapos küzdelme eredményre vezetett, a három gyerek újra otthon van. Sem ők, sem szüleik nem értik, mi szükség volt erre a „kis kirándulásra”, - ahogyan a gyámhivatal nevezte, amikor nevelőszülőkhöz szállította a…..
-=sportember=- 2018.03.26 16:02:16
@Zsuzsi25: Jaj, hát dehogy tette! Az a gyámügyi hivatalnok, aki a kiemelést elrendelte, lusta volt elvégezni a munkáját, önmaga nem tájékozódott, hanem a korlátolt, rosszindulatú és cigánygyűlölő (sajnálatosan gyakran járnak együtt ezek a jelzők) bejelentésre előítéletből intézkedett - hogy úgy mondjam, oda sem nézett. A te szemszögedből ezzel az lehet a legnagyobb baj, hogy fél éves adópénzedet elszórták erre az ügyre ahelyett, hogy az állam virágot ültetetett volna az utcácba, és fizetett volna egy rendőrt, aki őrjáratozik a környékeden. Ha a hivatalszolga vette volna a fáradságot, és a bejelentés elolvasása után vizsgálódik, mielőtt intézkedik, akkor most ott lenne az a virág az ajtód előtt, és az utcád is tisztább lenne. Ilyesmi.
Először is leszögezném: nem vagyok blogger. Legfeljebb egy grafomán szépíró. Végképp nem akarok se politikai, se pedagógiai témájú blogot írni. Csak éppen kezdődik a tanév, és nekem kiújul tőle a Tourette-szindrómám. Remélem, ha kipufogom magam, nem csapódik le semmi a…..
"Íme áldásul volt nekem a nagy keserűség..." - ez az egyik kedvenc ószövetségi versem. Ezékiás király mondja, amikor halálos betegségből gyógyul meg. Ezt ismételgettem a legrémesebb napokban is abban a hitben, hogy egyszer ezt fogom érezni.  Most eljött, nem is kellett sokat…..
-=sportember=- 2012.09.17 12:10:59
8-D
Walter Mischel, egy stanfordi piszchológus, az 1960-as évek vége felé leültetett mintegy 600 négy és hat éves közötti gyereket egy üres szobába és felajánlott nekik egy mályvacukrot. Valahogy így. Ha a gyerek tudott várni 15 percet, kapott még egyet. Ha nem, nem. A…..
A New York Times múlt héten igen érdekes publicisztikát közölt egy bizonyos Stuart Green nevű jogászprofesszortól, aki amellett érvel, hogy az amerikai büntetőjog túlzóan bünteti a szellemi tulajdonjogok elleni vétségeket. Az ürügy a Megaupload nevű fájlcserélő oldal elleni,…..
-=sportember=- 2012.04.03 03:22:36
"A szellemi tulajdonnal való kalózkodás" szerintem olyan, mint a rabszolgatartás, vagy a nyilvános megbecstelenítés. A rabszolgatartáshoz abban hasonlít, hogy általa emberek ellenszolgáltatás nélkül dolgoznak a "kalóznak". A nyilvános megbecstelenítéshez abban hasonlít, hogy a "kalóz" olyat vesz el, és tesz "közkinccsé", amit a másik fél nem önszántából ad. Ha letépjük a ruhát egy nőről a Blaha Lujza téren, láthatjuk meztelenül és láthatja mindenki más is, mégsincs az az érzése az embernek, hogy ez most helyes, és azért nincs, mert az a nő mindezt nem akarja. Természetes, hogy rendelkezhet afelől, kinek mutatja meg a testét. Mégis, amikor egy filmstúdió filmjéről van szó, akkor már nem tűnik természetesnek, hogy a filmstúdió annak - és csak annak - mutathassa meg, akinek akarja. Erre pedig az egyetlen igazolás a gyakorlat. Olyan sokan kalózkodnak, olyan sokan követnek el ilyen "erőszakot", hogy a másik filmjét annak ellenére elveszik, hogy a másik pedig nem önként adja, nem akarja adni, hogy a sokaság miatt a dolog természetesnek tűnhet. Kissé hasonlóan ahhoz, ahogy a barbár korban természetes volt nőket erőszakolni. Én azt hiszem, hogy ez a civilizációval ellentétes irány. Nagyon erős fegyvert kapott az egyszerű ember a kezébe a számítógép és az internet által, de nagyon civilizálatlan viselkedésnek tűnik, hogy az új fegyverét agyba-főbe arra használja, hogy mások jogait áthágja.
 ..
-=sportember=- 2011.08.04 05:40:38
Yves horrorsztorija után Homár legyen a talpán, aki beteszi a lábát az aquincumi Auchanba. A pénztáros a helyszínen beismert hibájából kevesebb tejet számolt el, mint ami a kosárban volt, amit a biztonsági őrök a vásárló lopásának akartak elkönyvelni. Naiv ügyfél ehhez nem…..
-=sportember=- 2011.07.22 03:32:42
Világnézet Jézus szexelt? 2010.02.15 10:17:00
Társadalmi kísérlet. Mi történik egy ilyen karikatúra hatására? Mivel mindig is érdekelt a nyilvánosság és a társadalmi tűréshatár maximumának a kutatása. "Lássuk nálunk mekkora balhé lesz, az ízlésvilágon uralkodni próbáló ókori mítoszalak pikáns karikatúrája miatt."…..
törökgáborelemez 355. Na dnye 2011.04.28 21:02:00
Ma pontosan hét darab levelet kaptam, amelyben – különböző stílusban – arra szólítanak fel a kedves olvasók, hogy fejezzem be a gyáva hallgatást, és írjak végre valamit a gyöngyöspatai eseményekről. Tényleg tudatosan nem akartam írni az ügyről, de más okból: a…..
A héten kibaszták Portörő Pétert (legjobb drogkoordinátori név evör) és civil tanácsadói testületét, minthogy a kormány számára vállalhatatlan a jelenlegi drogstratégia. Nem mintha minden rendben lenne vele (eleve nem legális a fű), de legalább volt benne ártalomcsökkentés,…..
Első aggodalmas kérdés. Jól értjük? A készülő új alkotmány lehetővé teszi majd, hogy visszamenőleges hatállyal alkosson a törvényhozás törvényt?  Második aggodalmas kérdés. Következik-e a nép felhatalmazásából, hogy az Európai Unióból is kilépünk, ha az…..
A Liege-i egyetem kutatói összefüggést találtak az alvási szokások (más néven kronotípusok) és az intelligencia között. Bár Benjamin Franklin azt tanácsolta, keljünk és feküdjünk korán, nincs tudományos bizonyíték arra, hogy ez bármilyen egészségi, gazdasági vagy…..