Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Phil Co.

0 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hetven éve félmillió ember elpusztításához asszisztáltak nagyapáink és nagyanyáink. Nagyapáink és nagyanyáink elpusztításához. Néha lelkesen, néha csak passzívan. De asszisztáltak. Nem volt egy tisztességes, emberséges kor. Kétszázezer embert küldött az akkori…..
Az index mai interjújában sok dologról kérdezte a frappáns nevű Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának elnökét. Többek között az internetes szabályozással kapcsolatban is, aminek kapcsán Szalai elmondta, hogy egyelőre nem tervezik a facebook megregulázását.…..
Phil Co. 2010.10.20 02:09:26
@Mics Bjukenen hadnagy:
Azért lássuk be, ilyen kulturális és médiaszabályozási tendenciák mellett csak a testvéri kirgiz és kazah gruppenszex-filmek jöhetnek! Ennyire még Gy. Pip és tettestársai sem voltak nagyívű elképzelésektől szárnyalóak.
Üdvözöl: Szalai Annamária segédedzője
@Böff:
Igen, de az limitált taglétszámmal nyílik. Szőcs Gézát és Hoffmann Rózsát - a nevek hangzása miatt - befogadjuk.
@Dörmögő_Dömötör:
Ugyan, és mi lenne nélküle a szórakoztatóiparral?
@Vérszegény éjszakai dúvad:
Az a baj, hogy nagy a család... mármint a szellemi... és némelyik - nagyobb örömünkre - fontos posztokat birtokol.
@lapos a Föld:
Igen. Csak a tartalom. A'sszem, Kínában is így van, és már most hol tartanak! Lesz itt föllendülés!
Phil Co. 2010.10.20 02:10:57
@bass.gitár:
Igazad van, a kontroll csoportból majd' kihagytam a Köztársasági Elnök Urat! Ő is öregbíti a hírnevüket!
Phil Co. 2010.10.20 02:14:48
@Zero_Toleransz:
Szerintem sokan értik, ezért ez az osztatlan lelkesedés! (A károgókkal nem is érdemes törődni, majd törli őket a Nemzet Processzora!)
Ma az ország másik felébe utaztam, hogy két másik kollégámmal együtt részt vegyek egy elemzős beszélgetésen. (Csak zárójelben, ha már úgyis volt szó a közlekedésről: ismételten sikerült megtapasztalnom, hogy mennyire járhatatlan ez az ország, ha nem Budapestről, hanem az…..
Phil Co. 2010.08.29 04:58:41
@Vénveterán:
Bevalom, az elmúlt napok folyamán egyre inkább az a meggyőződésem alakult ki, hogy a budapesti közgyűlésben nem a szocialista frakció lesz a második legnagyobb... és akkor állati nehéz lesz folytatni a mutyikat az eddigi pártoknak (pl. pártokon átívelő Centrum Parkoló, összpárti útfelújítások, az ingatlanfejlesztésnek nevezett elkövetési módszerek mély egyetértésben, stb.)!
Még azt is elképzelhetőnek tartom, hogy Jávor Bence a 12 fős várható frakcióról beszélvén esmég szokásos pesszimizmusáról tett tanúbizonyságot... pedig erre fölkaphatták volna a fejüket, akik tudnak számolni! A leendő 33-ból 12 hely! Akkor a többieknek összesen marad 21! Lehet, hogy erről még ír egy posztot majd e topic kiváló szerzője is.
Phil Co. 2010.08.29 05:10:36
@Szimba:
Azt hiszem, a központi források kompenzálhatóak. Egyrészt helyi bevételekből (pl. helyi adók, kisvállalkozások becsábítása, stb.), másrészt uniós forrásokból. Mivel a kampányban olvasnom kellett ezt-azt, látom, hogy a maradék három évre még mikre lehet pályázni, ha esze van egy önkormányzatnak!
Szóval a kormány nyugodtan megpróbálhat bekeményíteni, egy kis agymunkával pótolható.
Phil Co. 2010.08.30 05:41:15
@tbb:
((-:
Csak kevéssé vagyok (sajnos) érintett a helyi választásokban, mivel az én érdekeimet úgysem képviseli senki igazán (túl messze a város), viszont gondoltam támogatom az LMP-t, hátha történik valami csodaféle akármi.Nem nagyon voltam képben a helyi jelöltjeiket illetően, gondoltam…..
Phil Co. 2010.08.23 05:54:11
Hát igen, az LMP mögött nincs jól fizetett managergárda, nem volt honnét "összegyűjteni" az évek során, meg láthatóan a párt átlátható is, biztos, ami biztos, nehogy valamelyik tag megbotoljon, és elkezdjen megélhetésivé válni... Úgy tűnik, az elmúlt húsz év önkormányzati és állami pályázataiból visszacsorgó pénzeken vásárpolt profizmus már végleg a mostani nagy pártoknál marad...
@Bence87:
Aki sikeres ember lett az elmúlt húsz éveb, annak vagy nagyon nagy szerencséje van, vagy nem épp becsületes...
@Orbán húzz a fenébe, nélküled szebb a haza!!!:
Nem t'om, a pártközeli "függetlenek" úgyis karanténba zárják magukat hosszabb távon, tehát ez nem érdekes...
@kingStreetboyz:
Úgy érted, az eddigi évek matematikázási-programföladási megélhetési-hatalommániás pártjai sorába kellene állni? Nem tudom, lehet, hogy ezúttal akad egy párt, amelyiknek az a célja, hogy a programot elfogadók szavazzanak rájuk, ne mindenáron mindenki.
Meg hát ha bármelyik nagy pártnak befeküdne az LMP, az a végét jelentené. És ahogy olvasgattam, nem is egészen kompatibilis egyikkel sem. Asszem, a kompenzációs listán azért sok helyen meg fog jelenni. Sőt: arra gyanakszom, hogy itt-ott akad majd egyéni körzetben, polgármesterben is meglepetés.
@Piraeus:
Hát, azért gyűjtünk, hidd el! Igaz, hogy nincsenek fizetett gyűjtőink, meg az is igaz, hogy lejárjuk a lábunkat mindenütt, de gyűjtünk. Csak nagyok lettek a körzetek, és nyáron azért kicsit kevesen vagyunk hozzá! Előbb-utóbb Te is találkozol a gyűjtőkkel.
@Abdani:
Hidd el, nagyon kevés időnk van. Én most nem dolgozom, de így is alig győzöm. Nem tudom, hogyan csinálja, aki dolgozik.
@parttalan:
Nézd, ha vannak titkos listák, én meg mégis lejárom a lábamat napok óta, akkor qrva dühös leszek... (-: Szóval egy regisztrációs adatbázist neveztek ki új Kubatov-listának azok, akik érzékelik, hogy számos fontos helyen most csúsznak a harmadik erő szintjére. Piszkos kampány. De rosszul időzítettek: mire elkezdődik a választás, csak az egészen korlátolt rajongóik maradnak meg mellettük, az LMP-t alighanem komolyabb munka hatékonyan rágalmazni.
Reágáló Mindenki Palija 2010.06.26 23:12:00
Sólyom Lászlót a fidesznyik frakció tagjai még jelöltnek sem merték állítani az államfőválasztáson. Ami sokat árul el a dologról. Persze Schmitt Pál kicsit kínos volna mellette, ezt belátom, nem egy súlycsoportban indulnak. Sem politikai, sem etikai, sem a múlt tettein…..
Phil Co. 2010.06.27 00:37:27
Többször volt már szó arról, hogy a kis pártok előtt álló első szelekciós küszöb nem a választás napján jön el, hanem sokkal korábban: a láthatóság (láthatatlanság), illetve az elérés (el nem érés) képében. Aki figyeli a pártok honlapjait, gyakran tapasztalhatja, hogy…..
Phil Co. 2010.01.08 01:20:43
A médiaheck alapvetéseinek egyike a személyes, intézményinél megfoghatóbb üzenet. Alapmű:
fenteslent.blog.hu/2009/12/07/mindennapi_alinsky_nk_iii_a_rettegett_szarosztrajk
Alapvető, hogy intézmények, rendszerek, eljárások, jogi konstrukciók kérdésében a pro és kontra állásfoglalás szép, ám meddő, így amikor médiabummot akarunk, konkrét, a kérdést szimbolikusan képviselő személyt támadjunk vagy vegyünk pártfogásba. (Azaz nem a "cigánybűnözés" kifejezést utasítjuk el, hanem Puzsoma esetére hivatkozunk - pl.) Az LMP - bízom benne, Török Gábor elviszi a hírt Schifferéknek, az én szavam ugyanis nem sokat ér a srácoknak - többek közt itt faragja el: nincs erős médiajelenlét, ha pártfinanszírozás megváltoztatását "tematizáljuk", viszont ütős, ha Semjén Zsolt, Szabó Zoltán, Eörsi Mátyás képviselői tiszteletdíját és felügyelőbizottsági tagságát firtatjuk, esetleg Verók István (az Andrássy út ingatlanainak harmada peres eljárás alatt áll) és Kósa Lajos (a sportcsarnok finanszírozása sajátos volt) polgármesteri illetményét a panamagyanús ingatlan- és fejlesztési ügyekkel, valamint vagyonvizsgálati követelményekkel összevetve, megemlítve az erkölcsi összeférhetetlenséget mediatizáljuk, és konklúzióként, fél mondatban fölvetitjük, hogy van pártfinanszírozási megoldási javaslatunk, "ha ránk szavaznának, ilyen nem fordulhatna elő".
A becsületes politizálás és a birkaság közt ugyanis akad különbség!
Még rétegpártnál is. (Hacsak nem akarunk egy kétszázaléknyi réteg pártjává válni...)
Phil Co. 2010.01.08 01:41:34
@Balt:

Sajna a neolib volt szadesznyik-szavazók túlnyomó részét is csábítja a neve. Valamint azt a pragmatista, új nemzedéket képviselő technokrata-közgazdász-jogász réteget is, amelyik a globális tőkés rendszer mellett áll ki, nem a lokális tőkések lekötelezettje-érdekegyezője.
És lassan egy kisebb mediális erőcentrum is sűrűsödik mögéjük - épp a jelentős tőkeeszközöknek betudhatóan.
A választási részvétel (aránya) az egyik legnehezebben előre jelezhető eleme a szavazásoknak. Amikor a 2004-es EP-választás előtt egy újságíró a várható részvételről kérdezett, hogy a jóslás lehetetlenségére és nevetségességére hívjam fel a figyelmet, viccesen (vagyis…..
Phil Co. 2010.01.05 23:38:54
@Tamas.D:

Az ilyeneket nem lehetne - evvel a hozzászólással együtt - bannolni?
Phil Co. 2010.01.06 21:50:05
@Balt:

Ha az dönt a kétharmad kérdésében, ki lesz a második, akkor lehet, hogy igazad van, bár akkor is befuthat egy masszív maszop kevés szavazó esetén és a kevésbé fegyelmezett szoci vokstábor mozgsításával. Amúgy sem vizionálnék olyan erős JOBBIK-ot, mint azt mostanában szokás: van esélye a középpárttá alakulásban, de messze nem biztos, hogy sikerül neki. Az is vizsgálandó, hogy a válsztási rendszer bizonyos esetekben a kompenzációs listákkal a középpártokat alig erősíti, a nagyobbakat annál inkább. Feltéve, de nem vélve esélyesnek, hogy Vona és csapata megüti a főnyereményt - értsd: második lesz -, a kevés szavazó (mert csak kis részvétellel van egy csöpp esélye erre a JOBBIK-nak) a Fórumnak és az LMP-nek is kedvez bejutás szempontjából, ami a képviselői arányokban tőlük is elvon, valamint ez óriási - kétharmad-közeli - fidesznyik-győzelmet is eredményezhet, azaz Orbanoliniék baromi sok kompenzációs helyet kapnak, a szocik meg Vonáék alig valamit, a kicsit meg semmit. Azaz nettó marhaság a JOBBIK-ra FIDESz-kétharmad ellenszavazatként aspirálni még matematikailag is...
Mellékes kiszólásodra: szerintem valamit nagyon benéztél! Bármely pártstruktúra-felforgató mozgalom hasznos szerintem. Igaz, nem örülök hogy épp Cigánypogromszky Gábor és Bibszicseszletnyik Krisztike ez a változás
(ld. www.hungary.indymedia.org/node/12597
, de annyira áporodott volt a politikai levegő, hogy az ő megjelenésük is jobb a semminél némi szellőztetés gyanánt. A fidesznyikek kétharmadától meg nem félek, őket sem vélem rosszabbaknak ezeknél, antidemokratának meg végképp nem (az Édeskedvesdrágajóbógáú, Bauer Tomika meg a Váncsa Pista bácsi szintje), csak azt jeleztem, hogy a meccs kb. lefutott, ami szimbolikus cél lehet a mostaniaknak, az a kétharmad megakadályozása.
Azért további kellemes hangulatjavító bejegyzéseket! Látom rád fér!
De némi racionális, beleolvasás nélküli olvasást is kívánok - mindnyájunknak!
Phil Co. 2010.01.07 20:14:03
@hoplita:

Igazad van, és meg kell vallanom, a partvonalról nyifegeb bele: nem ismerem kellően behatóan a választási rendszert.
Legyen még mentségem, hogy feltételezem Orbánék 110 és 130 közti egyéni mandátumszerzését (mivel ez most nem a büntető jellegű EP- vagy népszavazási voks), valamint azt, hogy minden elvesztett egyéni körzetben másodikak lesznek. (Az persze kérdés, hogy a listán is elérnek-e azonos arányt, de nem zárom ki.) A hoplita által javasolt "protestvoks-szellemű", JOBBIK-ra szavazó módszerre volt így a reakcióm, mivel ha közel azonos szavazatot gyűjt be Vona a maszoppal, és a második helyeken is közel azonosak az eredményeik, ez a FIDESzt erősítheti. Ez azonban csak kis részvétel mellet esélyes, mivel a JOBBIK - minden ellenkező híresztelés ellenére - még nem középpárt!
Amennyiben hibás a logikám, kérlek, szólj! Tényleg nem vagyok otthon a választási algoritmusok terén!
Az SZDSZ várható parlamenti búcsúja kapcsán korábban már írtam a liberális tábor lehetséges jövőjéről. A kérdés azonban ennél tágabban is megfogalmazható: vajon hogyan hat az SZDSZ kiesése a teljes magyar politikára? Ne feledjük, a liberális párt húsz évig –…..
Phil Co. 2010.01.03 16:06:14
@rockjano:

Nem tudom, a liberalizmus pontosan milyen definíciók szerint meghatározható, de azt kizárnám, hogy a gazdaságpolitikán túli kérdésektől eltekinthetünk.
A szadesz a vandálok és a békés polgárok elleni rendőri brutalitás megvédésével egy szabadságjogilag antiliberális párttá degradálta magát. Egy pragmatista tőkepárttá (amelyik azért néha még morog, ha direkt módon és nagyon b@szlatják a romákat vagy a zsidókat). Attól tartok, ez egy kicsit sok mindent döntött el jövőjét illetően.
Az LMP antiliberalizmusáról szívesen olvasnék. Különös tekintette igen kevéssé kidolgozott programjára. (Hacsak nem egyedül az tekinthető liberálisnak, aki a Monsanto, az Exxon, valamint Bill Gates, Demján Sándor és Felcsúti Péter gazdasági érdekeit képviseli közvetlen módon... Persze akkor inkább ne válaszolj!)
Phil Co. 2010.01.03 16:11:50
@zombizan:

Ez nem Hollandia, itt elég vad a magyar ugar. (Értsd: erős történelmi hagyományok és kulturális automatizmusok miatt a konzervatív köntös nagyobb rétegek megszólítására alkalmas neolib gazdaságpolitikai program számára is, mint a hagyományos nyugati liberális konnotatív formák és kontextusok.) Én inkább úgy érzékelem, hogy hosszabb távon ebben az országban épp a konzervatív reprezentációjú liberális gazdaságpolitika esélyes a parlamentbe jutásra egyáltalán. Azaz a Fórum síró síneken siettetőnkben esetleg eljuthat egy konszolidált kis parlamenti párt helyzetébe. Egy jogvédő, általánosan liberális pártnak nem volna (volt) sok esélye.
Phil Co. 2010.01.04 03:32:45
@zombizan:

Ezért bizakodom az LMP-ben...
Hiába a közelgő választás, az ünnep előtt a politika már csak pislákol. Ugyan Bokros Lajos még kísérletezik azzal, hogy végleg pártjára húzza a szélsőjobb elleni harc (SZDSZ által már) viseltes mezét, de aztán kiderül, az ATV esti beszélgetésén kívül csak arra jó a…..
A Jobbik esélyeiről korábban már írtam. Ezekből az derült ki, hogy a párt választási potenciálja széles skálán mozog: a küszöb körüli eredmény mellett akár az sem teljesen elképzelhetetlen, hogy az MSZP-t megelőzve a második helyen végezzenek. Értelemszerűen a kampány…..
Egy korábbi bejegyzésben említettem, hogy elméletileg maradt még egy vezércsele az MSZP-nek, ez pedig valamilyen „magyar olajfa”, azaz egy baloldali választási együttműködés létrehozása. Akkor két fontos ellenérvet jeleztem: egyrészt az MSZP belső helyzetét, másrészt…..
Phil Co. 2009.12.31 00:31:24
@malac69 nemigazországi hisztidetektor (centi=102):

Olvasd át még egyszer, hátha lejön, hogy Dessewffy sem szívem csücske! De a sz@r ember értékeit is kötelességem elismerni, még ha így még még sz@rabb is. (Mármint - mielőtt bannolnának - a sz@r emberét is, nemhogy Dessewffyét... bár határeset...)
Igen, olvastam néhány felmérést a szövegértés problémáiról, az oktatás fogyatékosságairól, de szembesülni vele revelatív!
És persze igaz: honfitárs-választásunk is behatárolt...
Phil Co. 2009.12.31 00:39:21
@hoplita:

Szemetek. Mind. Imádnak nyomorogni meg könyörögni a segélyért, boldogok, hogy esélyük sincs a kulturális integrációra, öröm számukra a szimbolikus és a mindennapi kitaszítottság, dolgozni sem akarnak, tanulni sem, és időnként megveretik magukat, azért is sötét egyik-másik bőre: csak hogy zavarja a rendes fehér szemünket...
www.antirasszista.hu/index.php/component/content/article/76-ciganykerdes-ma
És igazából a fórumosok roma titkosügynökök! (Súgok, tréfáltam! Rosszabbak: ideológiamentes tőkelakájok, mint a többi. Ezért érzem T. G. minden izgalmas elmemenését felszínkapargatásnak.)
Phil Co. 2009.12.31 06:24:40
@mirrmurrkandur:

Bizonyára félreértelek, ez okozza, hogy úgy érzékelem, Dessewffy munkásságában az Általad nagylelkűen előtárt három dologból egyet - olvasván elmemenéseit - kizártam, egyet meg nem is feltételeztem, mivel önmagában nem volna elég jelenlegi munkásságához. Ellenben azt állítottam, amit te voltál oly körültekintő "mert egy utolsó kis bértollnok, aki a havi apanázsért, meg Kosztolányi Édes Annájának minden vöröshagymájáért eladta a lelkét" formában szavakba önteni.
Viszont e sorok után tiszteletre méltó erélyességgel elvitatkozol - magaddal.
Zsidózásról.
Egyrészt a szadesznyik identitások egy rétege nem azonos a szadesszel. Az, hogy jónéhány zsidó identitású honpolgárnak - jobbára a paranoiásabbjának, vagy nevezzük hiperszenzibilisnek - utolsó mentsvárként tűnik föl a szadesz (gondolom, mert legalább ebben következetesen liberálisak: ők legalább nem cseszletik a zsidókat, és ők legalább virnyognak, ha más cseszleti őket), egy érvényes narratívát jelent. Egyet a sok közül. TGM-é kevésbé. Ő nem ebben jó. Más miatt kicsit megbocsátóbb vele szemben az ember...
Másrészt az, hogy a nagytőke érdekképviseleti szerve (a mai Fórummal együtt, nekem ez a nagy gondom Ibolykáékkal! de a fidesznyikekről, a jobbliknyikokról és a maszopnyikokról is elmondható ugyanez...), hogy "neoliberális" gazdasági erőközpont a szadesz, "zsidó voltával" csak abban az esetben áll összefüggésben, ha a "zsidóuralomkarvalyglobáltőke" míves epitheton ornansát egészséges emberek szavainak esetében is csak zavart köhécseléssel vesszük tudomásul, nem többel... ha érted, mire gondolok...
Harmadrészt Izrael állam polgárait mint a "zsidó világuralmi tőke" "ügynökeit" akár csak allegórikusan témánkba idézni kissé tagolatlan világképet sejtet. Izraelt "a zsidósággal" és " a tőklével" azonosítani, jellemzővé tenni egy ismeretlen - és jellemzőnek valószínűtlen - faktort egy nagyívű félmondattal skiccelt mitologémán keresztül több mint merész: kódolt zsidózás. Ha tudod, hogy értem...
De annak örülök, hogy már nyíltan szólasz. Így tiszta a helyzet.
Hogy kinek mi evidencia - hát igen, nagyok az egyéni különbségek! Viszont alkotmányos jogok tekintetében egyetértünk...
Végezetül: Ha már hivatásod fátyla lebbent, illő nekem is valamit erről. Magam hónapok óta munkanélküli proli vagyok. Pénztáros voltam - lennék.

További jó éjt kíván

egy "antiszemita"
Nem, nem szűnt meg a blog, csak kissé lelassult. Igaz, a legutóbbi poszt után három nappal majdnem kiraktam a Breaking News 2., mert Brunó elő alkalommal ittlétem során megdicsérte a munkámat, másrészt pedig a szörfsikerek nyomtak. Kezdtem 8’ (láb) hosszú soft borad-dal, ami…..
Hosszú hallgatás után ismét itt. A hely szelleme úgy tűnik, kikezdi kicsit az embereket. Ez persze nem igaz, egyszerűen csak a bezártság teszi, h a többség rosszul reagál dolgokra. Igen, köztük Brúnó is, volt egy pár kritikus napom vele az elmúlt két hétben, de erről olvastatok,…..
hungariansurfer Hullám alatt 2009.07.05 23:11:00
Mint minden közösségben itt sem lehet mindenkivel jóban lenni. Nekem sajna épp a közvetlen főnökömmel, a francia séffel vannak gondjaim. A magyar bulin, mert az is volt, azzal nyugtattak, h ne izguljak, mert minden szakács szar arc, és megveti a kipíket. Hát ez kevés magyarázatnak,…..
hungariansurfer Egy hét 2009.05.21 22:23:00
Még egy hét, és otthon vagyok látogatóba. Reggel hétkor indulás, és délután egykor landolás Ferihegyen, gatwicki átszállással. Úgyhogy, aki ráér egy ebédre, az jelzőzzön, monnyuk a Pozsonyiba kéne falni vmt. Füles, az még mindig olyan jó hely, mint volt korábban? Na, szóval…..
Nos, ma életemben először szörföztem! Nem csak a netem, hanem az óceánban. Kitalálok vmt, és megcsinálom, úgy tűnik, ez ilyen egyszerű. (Az ismerkedés pillanatai)A dolog leírhatatlan, mert nehéz még nekem is felfognom, hogy milyen az, amikor egyszercsak megérzem, ahogy elkezd…..
hungariansurfer Megszakítás 2009.05.01 20:55:00
Köszi a bíztatást! Kitartok!!! A munkásosztály hatalomátvétele itt még várat magára. Köszi a türelmet is, időközben sikerült legyűrnöm a saját tűzfalam, és már ismét van netkapcsolatom a külvilággal. Most volt egy pár perces szakadás, de az csak a szokásos…..
Az elmúlt héten 77 és fél órát dolgoztunk, digiben. Csabiéknak a csomagolóban 83 óra körül jött össze. Az viszont kategóriákkal könnyebb meló, úgyhogy a szerencsén is sok múlik - mint mindig :-).A múlt héten (szerdától szerdáig számolnak fizut – szabadnap akkor van,…..