Regisztráció Blogot indítok
Adatok
igluglu

5 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Mandiner szerzői, mint 2010 óta minden évben, idén is évet értékelnek. Kovács Péter írása. * Minden szilveszterkor elrebegem jókívánságomat: kevesebb hülyét és több jó könyvet kívánok az életünkbe. Sajnos ez 2016-ban sem jött be: jó íróink eltávoztak, a hülyék pedig egész jól érvényesültek.…..
igluglu 2017.01.03 14:32:48
hogykell Kovász 2012.01.28 18:40:00
  Mi ez: A kovásztól lesz a tésztából kenyér. Kovásszal eresztesz életet a tésztába, hogy megkeljen, tehát buborékos szerkezetű, és jó, savanykás ízű legyen. Híg tészta, melyben egy baktériumközösség él, mely a lisztté őrölt gabona héjáról és a házad…..
igluglu 2012.02.03 22:45:20
@iFerenc: Nem lesz annyira levegős, mint az élesztős kenyér, tehát kicsit tömörebb, még fehérlisztből készítve is, de ezt a minőséget tartja jó 3-4 napig, aztán valamicskét szikkad, de 2 hétig nyugodtan fogyasztható, ha nem vagy finnyás a szívósszerkezetű kenyérre. Bár nálunk1 héten belül elfogy.

Pár napon belül felteszem a kovászos kenyér sütési mikéntjét is, és akkor majd tudtok valami közvetlenhasznú dolgot is készíteni a blogom alapján.
igluglu 2012.05.17 16:53:35
@undi72: A "van mit tapasztalni még" érzése bennem 2-3 év alatt sem csökkent le a kenyérsütéssel kapcsolatban, mert ahogy próbálkozom az alapanyagokkal és módszerekkel, mindig új kapukat nyitok, melyek a jól bevált dolgok kiforrásának rovására mennek. Persze ezt nem bánom, majd összeáll minden a végére. :)

Sok élményt kívánok, és ha előáll valami érdekes tapasztalatod a témában, írd meg bátran.
hogykell Befőzés 2012.03.17 16:17:00
 Mi ez: Gyümölcs és zöldségételek eltevése hosszabb, akár években mérhető időre. Ide sorolhatóak a lekvárok, öntetek, lecsók stb. Tartósítószert nem szükséges használni, a főzés és a pihentetés megteszi a hatását.   Előkészülsz: A lekvárfőzést…..
hogykell Laska, tészta 2012.03.15 16:23:00
 Mi ez: Tojás, liszt és víz jóarányú keveréke, de a liszt és a tojás közül az egyik - liszttípustól függő esetekben - el is hagyható. A tojás értékmegőrzésének egyszerű és remek módja, mert a laskába gyúrt tojás akár évekig fogyasztható élelmet ad…..
hogykell Joghurt 2012.02.21 14:17:00
Mi ez: Tej, és baktériumkultúra. A folyamat úgy működik, mint az tejaltatás, csak míg aludttejet a tejben és a házi környezetben lévő baktériumok alvasztják meg, a joghurtnál egy spéci, válogatott baktériumcsalád veszi birtokba a tejet. Ettől a baktériumcsaládtól függ a…..
hogykell Kenyér 2012.02.07 10:50:00
(Így csinálj kovászt.) Mi ez: Liszt, víz, kovász. A liszt a táplálék, a víz a lehetőség, a kovász az élet. A kovászban élet van, baktériumok lakják, és ezt az élő anyagot ereszted a tésztádba, hadd sokasodjék meg. A liszt vízzel tésztát ad, melyben ágyat vetettél a…..
  Brutális különbségeket mér a Szonda Ipsos az MSZP és a Fidesz támogatottsága között. Bár a közvéleménykutatásokat szokásos szkepszisemmel könyvelem el általában, most érdekesebb és tanulságosabb, hogy korcsoportokra lebontva is láthatjuk a baloldali párt bázisának…..
igluglu 2009.04.30 15:12:09
@medve2: Most a hátradőlés jó, és az épp szükséges munka elvégzése, de izgulni nem kell, csak talpon maradni.
Mindenkinek javaslom.
igluglu 2009.04.30 15:28:09
@medve2: Egyetértek, de nekünk, mint szavazóknak nyugodtaknak kell maradnunk, mert elúszhat, ha stresszeljük egymást. :)