Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kuhi

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A történelmi filmek külön kategóriát jelentenek a mozi-világban és sajátos, egyedi stílusjegyekkel rendelkeznek. Az egyik ilyen, hogy valamilyen valós történelmi korban játszódik cselekményük, az adott időszak jellemzőinek hű visszaadásával. Ennek értelmében nem tekintjük történelmi filmeknek a…..
kuhi 2017.06.09 13:17:50
@Fortress: Ha szigorúan vesszük a tényeket - amit mi is átélünk/átéltünk, akkor kimondhatjuk, hogy az aktuális világpolitikában folyamatos történelemhamisításnak vagyunk tanúi nap, mint nap. Nézzünk csak egy egyszerű, de annál mókásabb esetet: "rendszerváltás" kontra történelem és állampolgári ismeretek tantárgy.
1989 előtt, ha az 1956-os eseményeket forradalomnak tituláltad, 1-est kaptál. 1989 után szintén ezt érdemelted, ha ellenforradalomként említetted. Nos, ha egy 33 éves, akár átélt "történelmi" esemény megítélése egy éven belül 180°-os fordulatot vehet, akkor a "történelem"-mel kapcsolatos dolgokat összemosni a tudomány szóval elég cinkes. Aki ezt megteszi magát csapja be és akár másokat is becsap. A tudományok egzakt, mérhető, ellenvizsgálatoknak is alávetett bizonyításokon, tényeken alapulnak... elvben ;)

Summa: minden "felnőtt" vitában elvárható az egzakt alapokon nyugvó vélemény. Mivel itt a történelemnek nevezett alapokra épülő vélemények többnyire nem védhetőek, a vita okafogyottá, vagy óvódássá válik nagyon hamar. Ha elfogadjuk, hogy a cél a profit és a hírnév, amiért cserébe agymosó szórakoztatást kapunk, máris barátságosabb diskurzusok alakulhatnak arról, hogy Mel Gibsonnak lehetett-e szoknyája akkoriban.

@Viszlát és kösz a halakat: A Ben-Hur tulajdonképpen a jelenlevők "történelem" értelmezése alapján a legelső/legkorábban játszódó "történelmi film" a listában. Bár ugyan a Trója időben korábbi eseményeket dolgoz fel, alapja mégis Homérosz Iliásza, ami "csak" egy eposz, ellentétben az apostolok akár "első kézből" való evangéliumaival.
"Az eposz anyaga valamilyen – akár valóságos, akár képzelt – történet, előadási formája is a történeti előadás költőibb változata. Az eposz a múlt költészete, és a fantázia forrása benne az emlékezet, a hagyomány."
Már a sorozat gyártott 2015-ös Dodge Charger SRT (Hellcat) sem nevezhető egy átlagos személyautónak a maga 6.4 literes 707 LE-s, V8 HEMI erőforrásával, amely 881.2 Nm nyomaték leadására képes. Ezeket a paramétereket szem előtt tartva, nem csoda tehát, hogy már ez a „szimpla”…..
További hasonló posztok (rendelés külföldről):ÁFA-VÁM határok: http://bit.ly/junkieeeboyrendeleskulfoldrol1reszSzállítási idők: http://bit.ly/junkieeeboyrendeleskulfoldrol2reszVámolási folyamat: http://bit.ly/junkieeeboyrendeleskulfoldrol3reszAliexpress:…..
Tözsutazónk, Zoli már régóta tervezett egy kis skandináv kiruccanást, és most hála a Wizzair –nek egy hétvégi utat le tudott foglalni pénteki indulással és vasárnapi hazaérkezéssel  Malmöbe 9500 forintért.Az indulásom kicsit rosszul kezdődött, mert még az előző…..
Ehhez nem sok kommentár szükséges. Nyilvánvaló, hogy a Ferrari tulajdonosa nem számított ekkora verésre, amikor odagurult mellé a nyolcvanas évek végéről ránk maradt, nem különösebben szép állapotú, E30-as szériából származó BMW 3-as. Ennek a sorozatnak a legerősebb tagja a…..
kuhi 2012.10.06 20:47:29
@Béza Dániel@Béza Dániel:
;) oké, az F40 egyidős vele és az is "széria" volt!

F40 - Road tests have produced 0–100 km/h (0–62 mph) times as low as 3.8 seconds (while the track only version came in at 3.2 seconds) en.wikipedia.org/wiki/Ferrari_F40
Péter 69-cel ment a 70-es táblánál, 30 000 forintra büntették. És ez csak a kezdet. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
kuhi 2012.03.12 19:28:51
Nálam vagy tíz éve, valamivel feljebb (47,59562, 19,05370) próbálkoztak. Befelé jöttem és láttam, hogy kissé cinkesen a megállni tilos tábla után a gyepre föltelepedve mérnek kifelé. Pár óra múlva visszatérve a fővárosból, mentem én is kifelé és szerencsére eszembe jutottak. Kíváncsivá tett, hogy mi lehet az apropója a kihelyezett mosolyalbumnak. Többnyire 70-es tábla volt mindenütt, azonban a Pünkösdfürdő utcai(?) lámpánál indult egy 50-es korlátozás, ami elé belógott egy szép lombos ág. Na ez tetszett meg nekik. Nagyjából oda álltak be, ahol már mindenki simán felgyorsulhatott 70-re, vagy fölé... mivel fogalma sem volt a korlátozásról. Kivéve engem, 47-tel elcirkáltam mellettük. Szinte leolvastam a nevemet ;) a szájáról, ahogy a rádiót odaemelte. Már készültem. A terminátorzsaruszemüveges kolléga párszáz méter múlva már ki is lépett elém. Papírokat kért, közben a kocsit mustrálva, keresztnevemen magázva megkérdezi, hogy hánnyal mentem, felelem, hogy 47-tel. Körbenyálazza a kocsit és beleszól a rádióba: "versenykék sportaudi" hánnyal ment? Jön a válasz: 74-el, erre felém tartja a rádiót és megismételteti: 74-el. Mondja is, hogy ez nem lesz olcsó. Erre én csak mosolygok és mondom neki, hogy gyorsan menjünk oda a kollégához, nézzük meg a fényképet és írjuk meg a feljelentést! No, több se kellett neki, idegesen visszaadta papírokat és egy "viszontlátásra" segítségével lezárta a bütiful frencsipet. Pedig hogy bízott bennem! (Nogaroblau, Mkb:AHK)

Fiam valami autókat rajzol és bár írni még nem tud, kusza betűkkel ki sem fér az A/4-es lapra, hogy niszánháromzsászötvenzé, pedig nincs is
ázsiai a családban. ;) ...hogy miket tanítanak az óvodában.

Péter, ha kellene poszternek a falra, PM és elküldöm. Ja, és hajrá!
Aki több helyen is számítógép előtt ül, pl. tipikusan a munkában és otthon, az már biztosan találkozott a problémával, hogy szüksége lenne valamire a másik gépről. Vagy szeretné a dokumentumait, kedvenc hordozható alkalmazásait, képeit, zenéit kéznél tartani, több helyen is…..