Regisztráció Blogot indítok
Adatok
-mez-

24 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mióta világ a világ, nem volt olyan művész, kit ne ihletett volna meg a szerelem. Mint ahogy nem volt olyan műélvező sem, ki felfokozott lelkiállapotban ne fordult volna szerelemtől lángoló műalkotásokhoz megerősítésért, esetleg támaszért. A kereslet állandó és óriási, bősz iparosok pedig mindig…..
Tény, hogy IGAZI magyar horrorfilm a mai napig nem készült (az 1977-es Defekt jutott talán a legközelebb a zsánerhez), de horrorisztikus elemekben számos hazai alkotás bővelkedik. Ennek egyik gyönyörű példája Nagy Gyula 1984-es stop motion animációs filmje, a Süti.A nyolcvanas évek…..
Az utóbbi évek Twin Peaks-reneszánszának köszönhetően itthon is rendeztek már pár, a sorozathoz kapcsolódó, tematikus bulit. A Twin Peaks Szeged közösség azonban emeli a tétet: december 12-én és 13-án csak David Lynch legendás, 25 év után jövőre visszatérő sorozatáról…..
A videoklipek (vagy zenei videók, kinek hogy tetszik) történetével egyidős a horrorisztikus, ijesztő, vagy egyenesen sokkoló mozgóképek zenével párosítása - egyik korai példaként az (egyébként teljesen ártalmatlan) 1983-as Thriller kisfilmet hozhatjuk fel Michael Jacksontól. A kilencvenes években…..
A heavy metal születését és előzményeit számos mérföldkőhöz kötik: az első Led Zeppelin (1969) és az első Black Sabbath (1970) lemez általában fontos tájékozódási pont. Ha ennél korábbra akarunk utazni, említhetjük a Cream és a The Who egyes számait, vagy a Kinks 1964-es You Really Got Me című…..
Penelope Spheeris a nyolcvanas évek elején forgatta a Decline… zenei dokumentumfilm-sorozat első részét, olyan Los Angeles környéki punkzenekarokról mint a Germs, az X, vagy a Black Flag. Az 1988-as második rész már címében is jelzi (The Decline Of Western Civilization Part II: The Metal Years):…..
A Sundance Channel kínálatában rendszeresen találni igazi gyöngyszemeket. Tény, hogy kicsit túlsúlyban vannak azok a tipikus amerikai független filmek, melyek kertvárosi átlagemberek csirmicsurmi problémáit boncolgatják, és hogy sok az ismétlés, de érdemes hetente böngészni a műsort, mert mind…..
A Halloween a horrorfilmek ünnepe, akárcsak május elseje a szereteté. De mit csináljunk, ha már a kétszázadik found footage filmet is láttuk? Ha már inkább untatnak, mint megijesztenek a szellemek egy kísértetjárta házban? Ha már előre kitaláljuk, név szerint melyik ördög szállta meg jobb sorsra…..
Itt a Halloween, a legnagyszerűbb ünnep a karácsonnyal holtversenyben, az emelkedett hangulatban pedig nem igazán új, de aktuális mixemet szeretném megosztani, nagy tisztelettel. Az alig több mint félórás összeállítás ideális háttérzene halloweeni összejövetelekhez, egyedül…..
A BBC Music friss közönségszavazása szerint a világ legjobb feldolgozása a Pet Shop Boys ’Always On My Mind’-ja, melynek eredetijét anno Elvis vitte sikerre. Ennek apropóján következzen néhány merőben szokatlan – és talán kevésbé ismert – cover, ahol az előadók mertek…..
Noah Lennox aka Panda Bear, az Animal Collective oszlopos tagja jövő januárban új szólólemezt ad ki, Panda Bear Meets The Grim Reaper címmel. Addig is itt egy vadonatúj EP, négy számmal, melyek közül a címadó Mr Noah-hoz videó is készült. A lényegretörő, egyszerű, pszichedelikus popdal bizonyítja a…..
Több mint 40 év után új trailer készült minden idők legcsodálatosabb sci-fijéhez, az eredetileg 1968-ban bemutatott 2001: Űrodüsszeiához. Aktualitását az adja, hogy Stanley Kubrick filmjét november 28-án újra bemutatja a patinás British Film Institute - ám egyelőre csak az…..
Az utóbbi pár hétben több alkalommal is a zenei sajtó híreibe került Scott Walker, aki (bár korábban akár tíz évekre is eltűnt), 71 évesen karrierje egyik legaktívabb korszakát éli. A Sunn O))) drone metal zenekarral közösen készített, Soused című albuma a jövő héten jelenik meg, a napokban pedig…..
"Az élet furcsább a fikciónál" – ordas közhely, de sajnos kihagyhatatlan egy olyan lista felvezetésénél, amely bizarr történetekkel, emberekkel (sőt, nyálkagombákkal) foglalkozó dokumentumfilmeket vesz számba. Jöjjön hát 9 fura, sokszor felkavaró, esetenként megrázó, sőt sokkoló film, melyek…..
Új, Commune című lemezéről az első klippel jelentkezett az utóbbi évek egyik legérdekesebb zenekara, a Goat. A vudu/okkult/busójárás tematikát pszichedelikus rockkal és afrobeattel keverő együttes a 'Hide From The Sun'-ban keleties témákat is megpenget. Teszik mindezt…..
Amikor pár éve egy új, bizarr antológiáról jöttek hírek, miszerint egy monumentális filmben az ABC minden egyes betűjével készül egy fura rövidfilm a halálról, sokan váltak joggal izgatottá. Aztán mikor az ABCs Of Death kijött, a lelkesedés hamar elillant, mivel – néhány…..
... a The Monster Club kínálatában több száz található, elsősorban a rádiózás hőskorából, teljesen ingyen. Az oldalon műsorok szerint bogarászhatunk, az írók között E.A. Poe, Arthur C. Clarke, Lovecraft, M.R. James, Bradbury, Saki és még sokan mások. Ha szereted a klasszikus…..
Ki gondolta volna, hogy Fekete György korábban punk rocker volt?? Bizonyítékként pár kép az MMA elnökéről, kitetoválva, teljesen átadva magát a buli hevének: (Természetesen a képeken NEM Fekete György látható, hanem Dee Dee Ramone, aki pont múlt héten lett volna 63 éves, de…..
A tegnapi népszavazás eredménye szerint nem jött össze a nagy elszakadás, Skócia továbbra is „colonized by wankers” marad. Az elmúlt napokban rengeteg „leghíresebb/legjobb skót” lista és összeállítás futotta körbe az interneteket, a Yeah! Oh, Yeah! azonban szeret kínosan…..
… nincs is túl sok egyébként. Ez pedig természetesen az 1973-as The Wicker Man, Robin Hardy filmje, a brit „rurális horror” egyik legjobbja. Főbb szerepekben Edward Woodward, Britt Ekland és Christopher Lee. 2006-ban a filmnek készült egy igen komikus remake-je is, Nicolas Cage…..
A bejegyzés címe megtévesztő lehet: nem kritikát szándékozom írni az ír zenekar új albumáról, sőt meg sem fogom hallgatni – ennél kevés biztosabb dolog van rohanó, kizökkent világunkban. Az, hogy én személy szerint mit gondolok a U2 ZENÉJÉRŐL, jelen esetben teljesen…..
„Ha be vagy baszva, ne énekeljél!” – tanácsolta egyik rajongója Paksi Endrének, az Ossian legendás, pont 14 évvel ezelőtti koncertjén. A ’Live in Debrecen’ néven elhíresült felvétel tanúsága szerint az összefüggéstelenül halandzsázó frontember épp dadaista korszakát élte – vagy csak egy itallal…..
-mez- 2014.09.18 16:09:37
@Kelly és a szexi dög: Sajnos nem! Úgy értem nem tudom. :)
-mez- 2014.09.18 16:11:38
@Ernoke: A Melvins dolgozott is fel korai Alice-t. (Mint ahogy a Sonic Youth is)
78 évesen elhunyt az egyik legsármosabb, legkellemesebb orgánumú magyar színész, Sztankay István. Emlékül álljon itt az 1980-as Óz, a nagy varázsló, minden idők legjobb magyar meselemeze. Az Oroszlán a művész felejthetetlen hangján szólal meg. Nagyon jó a hangjáték zenéje is,…..
Az utóbbi hónapok egyik legviccesebb/legszomorúbb sztoriját minden kétséget kizáróan Szennyai Mária szolgáltatta. A hölgy, kiről még nem tudjuk eldönteni, hogy teljesen őrült, vagy egyfajta modern Charlie Kaufman, ki magát – többek között -  22 Oscar-díjas filmművésznek tartja, évek óta építi…..