Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pocokkaa

0 bejegyzést írt és 165 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az önkéntes pénztári tagság és befizetés – ahogy a neve is kifejezi – mindig önkéntes vállalás. Azoknak ajánlott, akik az első két pillérből – első pillér az állami nyugdíj, a második pillér a magánnyugdíjpénztárak - származónál magasabb nyugdíjat…..
Általánosságban elmondható, hogy a kölcsön devizaneme és a forint közötti árfolyam változása hatással van a kölcsön devizanemében fennálló tőke- kamat- és díjtartozás forintban kifejezett aktuális értékére, így arra is, hogy a forintban fizetendő törlesztőrészletek…..
Heves vitákat vált ki szakmai és kevésbé szakmai körökben a téma, miszerint a hiteltanácsadó kér-e munkadíjat vagy sikerdíjat - ki-ki ízlés szerint - az ügyféltől. Ugyanis köztudott, hogy a bank a hitelközvetítőnek, mint ügynöknek jutalékot fizet, ha hozzá viszi az…..
pocokkaa 2009.08.24 09:24:04
@kalaposf: tutira ki tudsz fogni olcsó vagy ingyenes közvetítőt. Nemrég vettünk fel az asszonnyal hitelt; voltam egy "ingyenes" és egy CH-s közvetítőnél is + összeolvastam mindenfélét a Netről. Én a CH-snál maradtam,mert az volt a legjobb. Ha más mást gondol jobbnak, akkor oda kell menni :)
pocokkaa 2009.08.25 10:16:53
@kalaposf: szerencsére az asszony nem olvas blogot :) De egyébként tényleg nagyon bejött a csajszi :)
Érdekes oldal indult nemrég: www.hitel-tanacsadok.huAz oldal készítőitől megtudtuk, hogy hamarosan lesz értékelő szolgáltatás az oldalon, azaz a látogatók értékelhetik pluszba vagy mínuszba az egyes tanácsadókat - ezzel is segítendő a többi érdeklődő, hiteltanácsadót…..
pocokkaa 2009.05.28 23:27:04
@credhunter: Ha jól dolgozol, akkor biztos annak fognak megítélni :) - bár nem hiszem, hogy van a földön olyan ember, aki mindenkinek szimpatikus... Tanárként én csak tudom... :)
pocokkaa 2009.08.24 09:21:00
@guagota: szerintem ez nem belső blog - bár kicsit érdekes; van, amikor nagyon pörögnek az események, máskor napokig csend van...

Szokott itt minden lenni :))
pocokkaa 2009.08.25 10:15:17
@guagota: csak legyen pörgés :)
Hitel Tippek Hitel vagy lízing? 2009.08.07 08:00:00
Mivel július 1-től megszűntek az állami támogatások, így a hitelfelvevő a piaci kamatozású hitelek közül kénytelen választani. Ezek közül a lízing a legkedvezőbb, hiszen az ÁFA után itt nem kell kamatot fizetni. Az ÁFA emelésével - 20%-ról 25%-ra – a lízingbevevő a…..
pocokkaa 2009.08.24 09:24:50
@maholnap: nem vagy egyedül a problémával, én sem értem :)
Tessék mesélni, milyen volt a tüzijáték? Mi szépet láttál? Fotókat is lehet - mi több kötelező - linkelni! Meséljetek! :)..
pocokkaa 2009.08.24 09:17:33
Hitel Tippek GYIK: mi az az EBKM? 2009.07.22 08:00:00
Egységesített betéti kamatlábmutató. A bankok kamatozó betétein nehéz eligazodni a tényleges kamatot tekintve. Az EBKM 365 nap elteltével mutatja az elhelyezett betét után fizetendő kamat összegét. Tartalmazza a kezelési díjat, jutalékokat és egyéb költségeket. Az EBKM…..
Az utóbbi időben szinte mindenkinek nőtt a havi törlesztőrészlete lassan, fokozatosan. Most a forint erősödésével lassan, fokozatosan csökken majd a havi törlesztőrészlet. A változás nem azonnali, hanem hosszabb idő elteltével fog jelentkezni. Pénzintézete válogatja, hogy milyen…..
Az alábbi történet elég hosszú, de a Naiv Ügyfél kérése ellenére nem rövidítettem le, mert annyira tanulságos, és igen szépen megmutatja, hogy a magyar bankok üzleti gyakorlata mennyire ügyfélellenes, kőkorszaki és mélyen kelet-európai. Hősünk, zé, egész extrém dolgokat…..
Eddig a hitelintézetek a szerződést nem módosíthatták egyoldalúan csak akkor, ha azt előzőleg a mindkét fél által aláírt keretszerződésbe belefoglalták. Szerződést csak közös megállapodással lehetett módosítani. Augusztus1-től hatályba lép az a határozat, mely szerint a…..
Az ügyfelek érdekeinek teljes körű védelme érdekében a KHR-rel kapcsolatos tájékoztatás több lépcsőben történik. A pénzügyi szervezeteknek először a szerződés megkötésének kezdeményezését megelőzően kell tájékoztatni az ügyfeleket arról, hogy amennyiben okirattal…..
Tekintettel arra, hogy a magánszemélyek esetében egy ún. negatív listáról beszélhetünk, tehát szerződésszegéskor kerülnek átadásra az adatok, értelemszerűen egy újabb hitelkérelem elbírálásakor jelentőséggel bír a nyilvántartás. A nyilvántartott adatok széles köre…..
...még egy kis bulvár...Hamisított iratokkal, volt felesége terhére vett fel 5 millió forint hitelt egy paksi férfi, akit a napokban egy bankfiókban vett őrizetbe a rendőrség - közölte a szekszárdi kapitányság sajtóreferense.Buda Bernadett tájékoztatása szerint a 60 éves férfit…..
Kecskemét - A férj többször pofon ütötte nejét, majd nyakához kést szorított, és követelte, hogy szüleit beszélje rá az egymillió forint felvételére.A Kecskeméti Rendőrkapitányság egy korábban elrendelt nyomozás kapcsán, zsarolás kísérlete megalapozott gyanúja miatt…..
Szigorította a kockázatos banki portfóliókkal kapcsolatos előírásokat a PSZÁF. A leglényegesebb változás, hogy július 1-jétől a hitelt folyósító banknak többlettőkére lesz szüksége, ha az ügyfél eladósodottsága 51% fölötti. Így lassítaná a PSZÁF a magas…..
Az adóhivatalnál és a vámhatóságnál az a pletyka terjedt el, miszerint a kormány nem akarja kifizetni a két szervezet dolgozóinak jutalmát, ami heves ellenállásba ütközik az érdekképviseletek részéről - olvasható a Magyar Nemzetben.Akár sztrájkot is hirdetne az APEH,…..
pocokkaa 2009.06.11 12:18:55
@dJw_: az ott dolgozók nem az állam, hanem alkalmazottak, akik sztem lesz*rják azt, hogy a cégek milyen állapotban vannak: őket az érdekli, hogy a pénz, ami eddig volt ezután is meglegyen. Félreértés ne essék, nem azt mondom, hogy ez így jó, csak azt, hogy ez így van :)
Appleblog WWDC 2009 Keynote - Live 2009.06.08 18:00:00
Egy óra múlva kezdődik az idei Apple WWDC keynote-ja, amiben Phil Schiller próbálja majd nekünk elmagyarázni, miért rohadt jó a Snow Leopard és az új iPhone (a neve a pletykák szerint iPhone 3GS). Az utcán kígyóznak a sorok, nyakbaakasztós laptopok zümmögése és jegyzetfüzetek…..
pocokkaa 2009.06.08 18:59:45
pocokkaa 2009.06.08 19:07:08
@szucsadam: igen, ezen a szinten már elvárható lenne, hogy online kövesd a dolgokat...
Amennyiben a fogyasztási hitellel vásárolt árut a kereskedő nem szolgáltatja időben, illetve nem olyan terméket szolgáltat, amelyre a szerződést kötöttük, szavatossági kifogással élhetünk, és követelhetjük a kereskedőtől a hibás áru megjavítását vagy cseréjét, illetve…..
Ez a hitelintézetek saját mérlegelésén múlik, de általában igaz, hogy hitelt már minimálbérre is nyújtanak. Természetesen elsősorban nekünk kell mérlegelnünk, hogy minimálbérünk mellett képesek leszünk-e fizetni a törlesztőrészleteket. Amennyiben egyéb rendszeres…..
pocokkaa 2009.06.02 10:17:59
@perzsaveronika: Remélem megkapjátok :), Arról meg, hogy mit díjaznak vagy nem fogalmam sincs, nem értek hozzá, amit olvastam, az annyi volt, hogy idejében legyenek a közüzemi számlák befizetve és ne legyen rajta tartozás.
pocokkaa 2009.06.03 16:54:43
@gigi-0711: így volt :) Te vagy gondolatolvasó vagy, vagy Hohes-c-t ittál... :))
Hitel Tippek hitel humor 2009.06.01 09:00:00
Találtam, gondoltam megosztom veletek is így pünkösd hétfőn:Sosem gondoltam volna, hogy a bank egy vidám munkahely. Mikor bementem kedvesen mosolyogtak, aztán mikor meghallották mennyi hitelt szeretnék felvenni, kitört a röhögés.....
A portfóliós informatikusok "nagyon jól" meg tudják határozni az ingatlanod értékét anélkül, hogy akár meg is tekintenék, akár a szomszédokat vagy a környéket ismernék.Itt lehet tesztelni: kalkulátor.És most pedig a kommenteket tessék. Az én lakásom banki…..
pocokkaa 2009.05.30 18:35:57
pocokkaa 2009.06.02 10:18:51
@leonka: basszus, a templomban laksz? te vagy a szentlélek? :)
Az áruhitelezési versenyben a fogyasztók egyre több helyen találkoznak a 0% THM-et vagy kamatmentes hitelt hirdető akciókkal. Természetesen léteznek valós kedvezmények, de sokszor a kamatmentesség csak jól behatárolt plusz feltételek mellett áll fenn. Az ilyen akciós hitelek abban…..
pocokkaa 2009.05.28 08:55:32
@csari: Ezekben az esetekben - ha jól tudom - szintén nem ingyenes a hitel, hanem a kereskedelmi egység fizet valamit a hitelt nyújtó banknak.... Nyilván senkinek nem éri meg az, hogy ingyen használják a pénzét...
Magyarországon egyre nagyobb a hitelét nem fizetők aránya. Ingatlanforgalmazó cégek tűntek fel a semmiből, akik a bankok bedőlt hitelei után maradt lakásokat fél áron eladják vagy elárverezik inkognitóban lévő befektetőknek. De kik a magyar ingatlanszakma James Bondjai, akik…..
pocokkaa 2009.05.28 08:52:18
@gigi-0711: A számítógépeknél is azt mondják, hogy a legveszélyesebb vírus a felhasználó...
Sokan már csak akkor akarnak valamit tenni, amikor már minden határidő lejárt. Dolgoztam áramszolgáltatónál, láttam. gondolom ez a hitelek terén sincs másképpen.