Regisztráció Blogot indítok
Adatok
durbintss

0 bejegyzést írt és 84 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyarországon az elmúlt 5 évben kedvezően alakultak a munkaerő-piaci folyamatok, ha statisztikai szempontból nézzük azokat. Mélyebben megvizsgálva azonban hamar rájöhetünk, hogy nem történt semmilyen csoda, és még csak nem is a Fidesz „csoda gazdaságpolitikájának” egy…..
durbintss 2016.02.20 13:45:07
@estónia: azért még így is a spanyoloknál arányaiban sokkal többen tudnak jól angolul (hangsúlyozom jól) mint nálunk. Nálunk tragikus még mindig a nyelvtudás. A középfokú szint az gyakorlatilag semmire nem elég ma már. Annak viszont én se látom értelmét, hogy 2-3 nyelvet tudjunk magas szinten. Csak elviszi az időt, energiát a sok nyelvtanulás is. Az angol fontos nagyon magas szinten + még 1-2 nyelv középfokon.
Ezt a bejegyzést Dóritól kaptam és az ő engedélyével vettem át ide. Dóri egyébként nagy esélyekkel pályáz az év divatbloggere címre, ebből következik, hogy ő is vezet egy blogot, aminek a témája a divat.   A tavalyi párizsi kiruccanásunk után, idén újra útra keltem a…..
A halak jelleme A vidéki élet 2014.10.14 22:31:56
Ez a hirtelen felindulásból elkövetett írás egy, a facebook üzenőfalamon megjelenő panaszkodó poszt hatására született. Pontosabban nem is a konkrét megjegyzés okán, hanem inkább a miatt, mert az utóbbi időben többektől több hasonló beírást olvastam. Szóval arról van…..
durbintss 2014.10.15 19:33:10
@Langzam Spaciren: Nekem csak hétvégi telkem van vidéken, de ott is megvan a flex-mulatós hangulat. Ha csendre vágyom, maradok a Belvárosban. Az ottani parkosított belső udvarunk a nyugalom szigete ehhez képest.
Egyre több rétegnek tesz majd engedményeket. Mert aki nincs ellenünk, az velünk van. A politikában ritka kincs, vagy átok a karizmatikus személyiség. A vasárnapi önkormányzati választások után bizonyosan ez az egyik szempont, amiről el kell gondolkozniuk az egyes pártoknak. E…..
durbintss 2014.10.14 13:18:08
@igazi hős: Nem tudom, de mintha sokan nem lennének tisztába a szavak jelentésével. Mi az, hogy hazugság ? Nem mondani igazat, ilyen egyszerű. Kíváncsi lennék, hogy Orbán miben nem mondott igazat az említett dolgok közül: rezsicsökkentés, bankok elszámoltatása. Mindkettővel keményen foglalkozik a kormány, küzd a probléma ellen. Mi ebben a hazugság. Légyszi, tisztázzuk ezt !
Megjegyezzük: a nagy magyar valóságot jól bemutató bicskei fotókat készítő Szilágyi László, Bicske Száron élő  polgármesterjelöltje fényképezhette volna a bicskeiek adóforintjaiból épülő játszóteret a bicskei civilek által felújított térbe, a megújult hajdani…..
Ma a Ténytár blogján újra terítékre kerül a migrációs helyzet, amellyel már többször is foglalkoztunk. Korábbi blogunkban írtunk róla, hogy a szigetországban az adószámkérelmek tekintetében először sikerült bekerülnünk az első tízbe a 2011 áprilisától 2012…..
durbintss 2014.09.22 19:52:51
@diszkriminans: Miért, ki számít jó szavazónak ? Az az állítólagos 3 % ellit kire szavazna ?
„Az egyetemek felelősséggel tartoznak a családoknak és az egész nemzetnek, a kormány pedig osztozik ebben a felelősségben” – mondta Orbán Viktor szeptember 7-én a százéves Debreceni Egyetem jubileumi tanévnyitóján. Szívhez szóló szavak ezek a miniszterelnökünktől,…..
durbintss 2014.09.18 14:13:27
@sas70: Gondolom ha Simor egykori elnök találna ki mondjuk egy neolib egyetemet, bár azt nem kell kitalálni, mert mind az, akkor rendben lenne. Az se zavart gondolom anno, hogy a jegybanki alapkamatot értelmetlenül magasan tartotta évekig hatalmas kárt okozva ezzel a gazdaságnak.
durbintss 2014.09.18 14:21:23
@sas70: Ez egy agyrém amit itt felvázolsz: 200 Mrd-t csak úgy átpakolni egy alapítványhoz az MNB számlájáról. Na ezt azért még az általatok vízionált legsötétebb rezsimekben sem lehetne megcsinálni. Nem értek hozzá, de ehhez már mindenképpen parlamenti és egyéb felhatalmazás kellene.
De ha megtörténne, messze nem értenék vele egyet. Ui. rendkívül ineffektív alapítványi hozamokból finanszírozni vmit.
A MAGYAR DAL NAPJA ELŐTT MAGYAR DALT CENZÚRÁZOTT A MAGYAR KIRÁLYI TELEVIZIÓ? Á, DEHOGY! BRÓDY JÁNOS ELNÉZÉST KÉR, DE HOGY? "A szolgálatok beindulnak, hogy ne legyen túl nagy a zaj / S kitüntetett szerephez jutnak megint a seggnyalók / Édesapám, csak azt ne mondd, hogy ezek…..
Meg a stukkódísz. A senkinek fel nem tűnő, kitört nem Madách téri fa húzogatása után, más: tegnapelőtt a Dob utca és a Holló utca sarkán álló háromemeletes épületről egy jókora, 40-50 kilós homlokzatdarab hullott – egyáltalán nem csendesen – a járdára. Szerencsére senki nem sérült meg, a további,…..
durbintss 2014.09.12 14:27:39
@V-ger: Lehet, hogy nem várható el, de sok házban egyáltalán nem divat tartalékot képezni felújításokra. Ilyenkor marad a hitelfevétel jobb esetben, vagy a teljes lerohadás. Na ez az amit nem szabadott volna már réges rég hagyni. Ha a kémények állapota ekkora ügy lett mostanság, akkor a homlokzatokhoz is hozzá kellene már nyúlni végre. Egy + hozadéka azért lehet az omladozó vakolatnak: hátha elriaszt néhány romkocsma túristát, így is túl sok van belőlük.
Magyarország továbbra is az Európai Unió négy legversenyképtelenebb országa között szerepel, és még a frissen csatlakozott Horvátország is előttünk áll a 28 uniós tagország versenyképességét vizsgáló felmérésben.  A folyamat nem meglepő, a Ténytár már két éve…..
durbintss 2014.09.10 10:15:56
@Makkasz: Ez nem a fidesz kocepciója. A korábbi kormányok erőltették az összeszerelőüzem célt. Nyilván ha elfogy az értelmes munkaerő, akkor már ezzel se lehet előrelépni. De azt látni kell, hogy távoli vidéken nem igen lehet mást kezdeni, mint betanított segédmunkaerőre támaszkodó ipart telepíteni. Ott ugye nagy valószínüséggel nem lesznek startup cégek.
durbintss 2014.09.10 10:52:30
@1ghost: Te tudod mit jelent az, hogy zakózni ? Nem zárkózni akart lenni. Az említett 3 gazdaság negatív gdp növekedést produkált. Ezt jelenti a zakózás. Aza kitörölheti a seggüket a versenyképességi rangsorral.
Szögezzük le az elején: imádok Budapesten lakni, ahogy a valószínűleg a legtöbb olvasó is, és sokkal nehezebb lenne azt összeszedni, hogy mi a jó a fővárosban, mert bőven hosszabb lista lenne, mint hogy mit utálok benne. Lehet hamarosan összeírom azt is majd. Viszont csak azért,…..
Az augusztus közepén megjelent GDP-adatok azt mutatják, hogy a magyar gazdaság egyértelműen kilábalt a 2012-es recesszióból, a vártnál is jobb számok pedig a régió első helyére röpítették hazánkat. Egy negyedéves adat viszont nem sokat mond, ha komplexebb környezetben…..
A KSH statisztikája szerint jól megy a magyar idegenforgalom, de közben mintha nem ezt látnánk, legalábbis a Balaton körül ránézésre valami nagyon nincs rendben. Porosodó szállodák, üresen kongó és lepusztult kempingek, bezárt éttermek és ABC-k, „eladó” táblák…..
Az összes valamire való brit újság, majd annak nyomán az egész magyar sajtó felhördült, hogy jaj kérem hajléktalantüskék vannak Londonban. Nem igazán értettem a hirtelen kiakadást. Ennyi erővel azt a szenzációt is megírhatták volna, hogy a narancsízű bubis üdítőkben…..
Fotók: Város szíve blog Ha epés lennék, azt mondanám, na végre megállítottuk a Kék Veszedelmet! Ennél beljebb már tuti nem hatolnak Belvárosba a diszkontláncok. Persze hogy nem, mert ennél beljebb már nem is lehet. Twitteren jeleztétek tegnap, ami aztán később a Város szíve…..
A mai poszt finoman szólva is rendhagyó lesz, ugyanakkor a magyar és az angliai lakások és házak közti különbség olyan gyakori téma, hogy úgy gondoltam, még olyan részletesen is érdemes beszélni róla, ahogyan Digger teszi mai írásában. Nem állítom, hogy nem megy elképesztő…..
Olyat már láttunk, hogy egy közterület elkezd bódésodni. Olyat is, hogy még át sem adták, de már bódésodik. De olyat, hogy egy még javában épülő tér szélén már ott dekkol a gyorskaja-lakókocsi, ami elvileg egy évig marad, na olyat még nem. Tudom, tudom, miért olyan nagy…..
durbintss 2014.06.07 07:04:06
@egynagy0: miért lehangoló az Anker köz ? Ezt azért nem értem.
Média 2.0 Itt a médiaarmageddon 2014.06.06 09:19:54
A kormány támadások sorát zúdítja a magyar médiára: befolyásolják a piacot és csorbítják a sajtószabadságot. Hétfőn ismét előkerült a reklámadó tervezete (ami ellen még a fideszes lapok is szót emeltek), kedden pedig jött az újabb csapás, az Origo főszerkesztőjének,…..
durbintss 2014.06.06 14:16:04
@polyvinyl: Akár mindkettő is lehet, mármint hogy a zorigo lefeküdt a kormánynak + Sáling kegyvesztetté vált tulajdonosi elégedetlenség okán. Ez az origos botrány számomra csak azért érdekes igazán, mert nyilvánvalóvá vált mindenki számára, hogy hogy is működnek az állítólagos független internetes médiumok. A háttérben egy gigatulaj érdekeinek megfelelően alakítják a szólásszabit.
Az első negyedév végére történelmi csúcsra emelkedett a "nemtörlesztett" lakossági hitelek összege: ez  az 1242 milliárd forint a teljes hitelállomány 19,2 százaléka. Miközben a 90 napon belüli késedelmes lakossági hitelek száma csökkent, addig a 90 napon túli késedelmes…..
durbintss 2014.06.05 14:08:21
@graphite: pedig jó lenne, mert most mi fizetjük az ő életszínvonalukat.
durbintss 2014.06.05 14:18:12
@polyvinyl: már rég nem a konzuidióta költekezésről van itten szó, hanem a lakosság a legalapvetőbb használati eszközökhöz sem tud hozzájutni. Ezért adósodtak el. Ennek alapvető oka a 2000-es évek közepén bekövetkezett drasztikus energia és élelmiszerdrágulás elsősorban.
Ez a kettő együtt leértékelte a fizetések vásárlóerejét.
Ráadásul erre még rájött a 2009-es válság, ami végképp bedöntötte a lakosság kb. felét- 1/3-át. Ez a jelenlegi szitu, innen kellene kijönni valahogy. Erre orbánék adtak egy rapid választ, ami persze felemásra sikerült: az ország megitélése padlót fogott, cserébe viszont elhalasztódott egy újabb nagyobb megszorítás. Kétségtelen, hogy a 2010-es állapotokra még ráhúzni egy durva IMF-vezérelte megszorítást elképesztően brutális lett volna. Ehhez olyan technokrata politikus robotok kellenek, akiket már ismerünk néhányat. De nyilván nem kértünk belőlük. A hogyan tovább újra eléggé unortodox lesz innen.
UTOLSÓ VACSORA - Hiába dübörög hazánkban a gasztroforradalom, hiába az összes "flambírozott rozsomákvelő eperhabos mákhengerben" típusú koncepció, és hiába minden fúzió, az átlag magyar konyhák frontján még mindig makacsul tartja magát a régi iskola számos…..
durbintss 2014.06.05 08:44:18
@élhetetlen:
A jó oliva olaj jóval drágább mint a napraforgó olaj, de nem kell nyakig önteni a kaját főzés közben. Az meg egy nemzeti tragédia, hogy minden ami jó és finom és egészséges, az nem ízlik a magyarnak:

- olíva olaj, halak általában, halszagtól való beteges undor, padlizsán, bárány hús, fűszerek (oregánó, rozmaring, stb.), cékla, spárga....

De vannak értékes anyagok is, amit gyakran használunk:
fokhagyma, friss zöld hagyma, újabban medvehagyma, póréhagyma

talán inkább ezekre kellene inkább alapozni a gasztroforradalmat.
Kevesen tudják talán, de hat évig református gimibe jártam, az iskola nagy örömére, vagy épp a bánatára. Tudvalevő, hogy a reformátusok beengedik maguk közé a katolikusokat is, hadd tanuljanak valami jót, de ennek köszönhetően folyamatosan mentek a vallási szabadságharcok, így…..