Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rothgo

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha végiglapozzuk a Wizz Airhez az utasoktól érkezett kérdéseket, nem meglepő módon az merül fel a leggyakrabban, hogy van jegyünk, de a járvány miatt nem akarunk utazni, mikor adjátok már vissza a pénzünket? A cég utolsó Facebook-posztja alatt  a Wizz embere, vagy robotja próbál is mindenkinek…..
Rothgo 2020.04.19 17:25:52
Mi tavaly októberben foglaltuk az idei (tervezett) nyaralásunkra a repülőjegyeket, Bécs-Alicante viszonylatban. Akkor, ha jól tévedek, még Kínában sem tudtak a járványról. Ez van, ha az ember lehetőleg olcsón akar lebonyolítani egy családi nyaralást, és jó előre foglal repülőjegyet.
Persze, tudjuk, hogy jelen esetben nem egy nyaralás létrejötte, vagy esetleges elmaradása a legfontosabb probléma, de az olcsónak mondható repülőjegyeket is ki kell(ett) gazdálkodnia a családnak, és nem szeretnénk teljesen elbukni.Voltak már (mint szinte mindenkinek) kellemetlen élményeink fapados járatokkal (késések, és társaik), ott benyeltük a békát, hogy rossz esetben elnézést sem kértek a történtekért, de itt már nem tudnánk rálegyinteni arra, hogy "akkor ez elúszott".
Van még ugyan bő három hónap a tervezett indulásig, de egyre kevéssé bízunk abban, hogy "normálisan" elutazhatunk Spanyolországba.
A szállásfoglalás törlésével - ahogy néztem az Airbnb-n - még ráérünk, ezen a WizzAir dolgon azért már elkezdett egy ideje kattogni az agyam.
Persze, a pénzvisszatérítés lenne a legbiztosabb mód, amennyiben el kell halasztani (bizonytalan időre) az utazást. Magyarán, hogy visszakapjuk a befizetett teljes összeget. Ha más(hogy) nem megy, az átfoglalás (kuponozás) is szóba jöhet, csak ott meg nem tudjuk, hogy meddig tart(hat) el ez az egész őrület.
A saját tapasztalatokat (legyen az pozitív vagy negatív) szívesen várom/olvasom továbbra is.
Épp a nyaralásodat tervezed, vagy csak szeretsz távoli helyekről és egy kis láblógatásról álmodozni? A TripAdvisor,a világ talán legnépszeűbb utazási portálja pár órája hirdette ki az utazók véleményei alapján összeállított listáját a legjobb strandokról. Nézzük ez alapján a világ 5 legjobb…..
SPOILERES IROMÁNY! Miután J.J. Abrams sikeresen életet lehelt két eltévelyedett franchise-ba, és Joss Whedonnal osztozva geekkirállyá koronázták Hollywoodban ("mondtam anya, hogy egyszer még haszna lesz annak, hogy kiskoromban egész nap a TV, meg a képregények előtt görnyedtem"), a…..
Nem túlzok, ha azt mondom, hogy a Depeche Mode életem egyik legmeghatározóbb zenekara. Éveken át volt nálam az első helyen, kicsit megcsúszott rajongással, DM klubbal, és az első igazi nagy koncertélménnyel. Mostanában újra előszedtem nem is csak a dalokat, amiket még mindig…..
A legrosszabb repterek közé gyakran beszavazzák a kritikus csóringerek Bergamót, szerintünk viszont ez az egyik legjobb európai átszállóhely. Magyar utasoknak fillérekért elérhető, a görög szigetektől a Kanári-szigetekig ezer kúl helyre lehet tovább repülni, ha pedig van idő a…..
Rothgo 2015.03.14 15:40:07
@Rothgo: Miami International Airprt = Miami International Airport :-)
Rothgo 2015.03.14 15:50:54
@Hungarian Geographic: Nem vettem magamra semmit, mert ritkan repülök - meg fapadossal is -, Bergamoban konkretan egyszer jartam, a repterre mar nem is emlekszem, kabe csak arra, hogy volt pizza-automata is (hehe). Az viszont annal jobban megmaradt bennem, hogy Bergamoban eppen petarda robbantgatos, pezsgösüveg-dobalos futball-fieszta volt (a helyi csapat atkerült egy jobb osztalyba), es emiatt alig tudtunk kesö ejszaka, hullafaradtan a szallashelyünkre keveredni, egy egesz napos milanoi kirandulas utan. Viszont a citta altaban bazi finom pizza-/focaccia-szeleteket arulnak, azert (is) megerni felgyalozni (ha eppen nincs türelmünk a buszhoz).

1.bp.blogspot.com/-Vmc2734X6gw/T5a0lbfHivI/AAAAAAAADik/rbKAVWo8Te4/s1600/2820843045_8dc4bbcb17_o.jpg

A fikazast meghagyom masoknak... ;-)
Nagyon nehéz volna megmondani, melyik a Bud Spencer-Terence Hill-páros legjobb filmje. Nekem személy szerint a '70-es évek végi, '80-as évek eleji pofonosztásaik jönnek be a legjobban, mert az általános iskolai napköziben rongyosra néztük anno VHS-en a Bűnvadászokat ("Te mondd, hogy…..
Rothgo 2014.10.27 13:49:51
@A nép fia: En tudom/tudtam, hogy az altalam idezett mondat mikor, es kinek a szajabol hangzik el, es pontosan is ideztem. BS & TH filmekben nem vagyok kezdö, es ez a mozi raadasul bent van nalam a Top 5-ben. De jo latni/olvasni, hogy annyionk kedvencei, es mar-mar szentsegtöresnek szamit, ha valaki rosszul idez tölük egy-egy mondatot. A felesegem persze ezt nem erti, es szerintem nem is fogja soha... ;-)
Exile címmel ma jelent meg, a Guardian oldalán pedig végig is hallgatható a Hurts második nagylemeze, amit a Magyarországon már többször is járt szintipopzenekar majd a Volt fesztiválon is bemutat a nyáron. Még a berlini bulijuk előtt volt lehetőségünk telefonon…..
Rothgo 2013.12.20 18:19:20
@Dester: Mylene Farmer "Lonely Lisa" című kislemezéhez (2011-es megjelenés) pont a Hurts készített egy egész jó remixet. Anno csak emiatt vettem meg, mert ezt a számát pont nem igazán tartom nagyra a művésznőnek. Amúgy, 1996. óta hűséges rajongója vagyok.
1981 augusztus 1-én, 30 évvel ezelőtt kezdte meg adását az amerikai Music Television, és vetített le vagy hatszázmillió videoklipet addig, míg a YouTube és a reality tévézés közös erővel meg nem ölte. Az eredetileg 24 órán át válogatás nélküli videókat sugárzó adóban a…..
Sírva vigad a Homár. Ha már senkinek nem lesz nyugdíja, legalább röhögjünk azokon, akik még egy karton sört se bírnak venni a reálhozamukból. László többet biztos nem megy az AXA Magánnyugdíjpénztárhoz, de mi se. Az ilyenektől kellett megvédeni a zemberek nyugdíját:Mi ezúton…..
Rothgo 2011.08.03 19:19:54
@Erdőtársulás:

Akkor, úgy látszik nem vagyok egyedül az ERSTE mnyp-ra irányuló haragommal.

A legutolsó E-mailben ennyit írtak nekem:

"Tájékoztatjuk, hogy Pénztárunknak 2011.03.31-ig szóló határidő áll rendelkezésére a tájékoztató levél kiküldésére, melyet a tagok nagy valószínűséggel 2011. április elején fognak megkapni. A levél megérkezéséig szíves türelmét kérjük.

A reálhozamok kifizetésére a jogszabályi előírásoknak megfelelően 2011.06.20. után kerül sor.
Kérjük, tájékoztatásunk elfogadását!
Üdvözlettel:"

Valamint kedvesen megnyugtattak arról, hogy "amennyiben a 2011.május 31-i fordulónapra kiszámított reálhozam szintén negatív előjelű lenne, Önnek fizetési kötelezettsége a Pénztár felé nincs, a negatív előjel jelentése az, hogy Önnek a tagság ideje alatt nem keletkezett kifizethető, pozitív reálhozama."

Azóta se' levél, se' E-mail, se' más egyéb megkeresés.

Namármost... Én anno az egyetemi évek alatt kerültem az ERSTE-hez (akkor még Mezőbanknak hívták), mint bankhoz és a mnyp-i tagságom is hozzájuk köt, minimum 10-12 éve. Ha ezalatt az idő alatt veszteséges voltam nekik - menet közben nem tájékoztattak ilyesmiről, inkább az ellenkezőjéről -, akkor menjenek oda, ahova gondolom, és az lesz az első, hogy kilépek a banktól is, amennyiben valóban 0 Ft-ra, vagy mínuszra hoznak ki engem.

Amennyiben itt valaki úgy dönt, hogy peres útra viszi az ügyét az ERSTE-vel szemben, keressen meg, mert pénzem ugyan nincs menő ügyvédre, de talán, ha többen összefogunk, kicsikarhatjuk tőlük a jussunkat.

Az eddigiek szerint ez ugyanis lopás, amit ők művelnek.

Arról ne is beszéljünk, hogy még az is bebukta ezt az egészet, aki most kap esetleg pár százezer Forintot.