Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SzLacika

0 bejegyzést írt és 334 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nekem megvan erről a kérdésről a véleményem, mert elég sok macskát mentettem már, ezt ki is fogom a poszt végén fejteni. De azért igyekszem tárgyilagosan felsorolni a pro és kontra érveket a benti és a kinti tartásról. A benti tartás és a kijárás hívei között komoly viták szoktak lenni, nézzük…..
SzLacika 2015.04.07 23:51:46
@ArnWald: Elnézést, de nem értem milyen toleranciáról beszélünk, amikor valaki más kóbor házikedvence napi szinten budinak használja a kertem. Szó nincs arról, hogy burokban élnének a gyerekeim, sőt, pont hogy bogarásznak, kúsznak másznak a fűben, kertben, homokban. Nem véleltenül irritál a dolog. Azt sem szeretem ha belelép de ha belenyúl vagy beletérdel/fekszik rendesen fel tud húzni. Nincs nagy udvarom és kertem így sem a macska sem a gyerek nem mehet sokfelé. Ennek ellenére az egész kertet mégsem fedhetem le, bár a homok természetesen fedett. Hülyeség, hogy minden macska elássa, mert nem. Saját szememmel láttam és tapasztaltam. Ha olyanja van, elvégzi a pázsitra vagy a betonra is.

A narancsos tippért azért köszi, egy próbát lehet megér. Ártani nem akarok nekik. Az automata locsoló még jó ötlet amit valaki más írt.
Praxis Finnyás fogorvos 2014.12.30 06:30:59
Szörnyen kapzsi, és még éjfélkor is fogad pácienseket, továbbá a NAV-val viccelődik, mert számlát, azt soha nem ad, ha nem kér az ember... Sziasztok,   Az én történetem 10 évvel ezelőtt kezdődött: Kb.20 éves lehettem, mikor megettem egy meggyes rétest, s egy benne maradt…..
SzLacika 2015.01.01 14:35:55
@anitám83: @asztalosani: Huhh, csak véletlenül keveredtem ide, abszolút laikus vagyok és teljesen elképeve olvasom a hozzászólásokat.

Ez a sorvadó állkapocs meg íny tényleg komoly? Nekem két fogat húztak felül úgy 16-17 éve (tb-s orvos) majd még egyet pár évre rá (magánorvos). Egyik sem közölt semmi ilyesmit. Azóta rendszeresen (évente) járok egy másik magánorvoshoz, de ő sem mondta soha pedig tudja/látja a hiányokat. Most akkor kezdjek aggódni? Mire számíthatok? Kérlek adjatok tanácsot!
Hónapok óta nem találsz magadnak munkát? Elmúltál 40? Kezded feladni? Vannak ezzel így mások is. A leggyakrabban az a baj, hogy akik 40 fölött veszítik el a munkájukat, vagy csak éppen ebben a korban kénytelenek új munkahelyet keresni, vagy új karriert építeni elfelejtik, hogy…..
SzLacika 2013.10.15 23:56:16
@elektromosgyalogos: "aki nem azzal kezdi hol ès mikor született, azt nem olvasom tovább." Akkor ezzel igencsak mellélősz, ugyanis a "Nevem Lapos Elemér, születtem 1965 május 1-én Bükkszentkereszten" kezdetű/megfogalmazású önéletrajz réges rég nem dívik, ezzel pont a leginkább lemaradott embereket csíped meg :)
SzLacika 2013.10.16 00:07:37
@gergo: "Sok emberrel beszélgettem és azt mondtak, hogy már direkt keresnek 1-2-3 gyerekes idősebb (tapasztaltabb munkavállalót) mert a gyerekek után járó adókedvezmény miatt elég nekik kevesebb nettót adni :) " Szerintem ezért (is) butaság béralkunál nettót mondani és nem bruttót. Az adókedvezmény tudtommal a munkavállalót és nem a munkaadót illeti. Ilyen módon "lenyelni" nem tűnik túl etikusnak. Ha (fiataloknál) születik még egy gyerek, mi lesz? Csökkentik a bért, hogy megmaradjon a kikötött nettó fizu? Idősebbeknél, ha kirepül a gyerek? Ott meg majd növelik a bért, hogy tartsa a nettót?
Az alapkőletételnek már több mint tíz éve, de körforgalom máig nem épült a 10-es főút és az Ürömi út találkozásánál lévő lámpás kereszteződés helyére. Hosszú évek óta mondják, hogy a helyzet tarthatatlan, megoldás helyett azonban máig csak ígéretek…..
SzLacika 2013.10.09 18:52:22
@Dövan: :)) Ehhez képest elég horror áron mennek az ingatlanok errefelé...
SzLacika 2013.10.09 20:01:21
@isssti: Köszi-köszi. Ezek szerint itt is (bár gondolom fokozottan) él az ökölszabály, miszerint kerülni kell a tipikus "mindenki rohan munkába/haza" időszakokat. Ilyenkor oda-vissza szivattyú van amúgy?
Az MTV Este című műsorának pénteki adásából megtudhattuk, hogy az angolok reszketve várják a telet, másfélmillió gyerek éhezik a rezsiköltség miatt és legszívesebben Orbánt most azonnal miniszterelnökként a szigetországba importálnák. 1984 szintű agymosás az…..
Két tesióra után is járna a felmentés, de csak egyet kapnak a gyerekek, az udvaron tesiznek, túl vannak terhelve. Még szerencse, hogy olvasónk kedvenc virágjáról kapta nevét az államtitkár asszony. Az új oktatási rendnek köszönhetően az egyik Budapest környéki német…..
Egy állapotos nőnek önmagára kell figyelnie a legjobban és megélnie a csodát, ami vele történik. Fontos hogy ilyenkor se hagyjuk el magunkat, ügyeljünk az egészségünkre és  mozogjunk. De mennyire? Egy brit sportolónő ezt a kérdést egészen másképpen értelmezi és most…..
SzLacika 2013.09.22 23:20:24
Szerintem idióta feminista. A britek között amúgy is nagyon sok a különc, de többségük inkább a hülyesége miatt tűnik ki.

Alapjában véve a testedzéssel nem lenne baj, de szerintem igencsak korlátozni kellene olyan gyakorlatokra, amik nem terhelik a hasat.

Máshol vannak durvább képek is a nőről, itt pl ezeknél nagyobb súlyokkal edz:
shine.yahoo.com/healthy-living/should-pregnant-women-be-weightlifting---200459884.html
Vagy húzódzkodik:
positivelypregnant-mummytrainer.blogspot.hu/2013/09/weightlifting-during-pregnancy-is-it.html
Remélem hasizomgyakorlatot azért nem csinál.

"nem egészséges hirtelen abbahagyni" Basszus, aki teherbe esik, az általában készül rá. Akár hónapokkal előtte abba lehet hagyni vagy átállni valamilyen kevésbé megterhelő, kímélő aerob jellegű edzésre.

"Ha frusztrált, ideges stb. a hirtelen életmódváltástól, lehet többet árt vele a babának ... " Igen, lelki terhelés bizonyára többet árt, mint fizikai. Nem is értem a dokik miért az emelgetést tiltják és nem a romantikus filmeket...

Lehet szerencséje lesz és sem ő sem a baba nem szenved semmiféle károsodást, de azzal, hogy a hülyeségét világgá kürtöli nagyon sokat árt, ugyanis egészen biztosan van akinek a szervezete nem tűri majd így a megterhelést.

Ja azt meg már nem is mondom, hogy mennyien (főleg nők) bíztatják "pregnancy is not a disease" jellegű baromsággal. Persze, igyátok le magatokat, toljatok kokót, edzéshez Naposimot, Sustanont járjatok el küzdősport edzésre meg túlélőtúrákra. Hisz "pregnancy is not a disease". Marhák.
TComment Ebből nem lesz veterán 2013.08.12 08:06:47
Bivalyerős, keveset fogyaszt és idehaza fullosnak mondják. Mindent megkapott, amit kell, futott 160 ezret, kiszolgált egy cégtulajdonost, élt 10 évet? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
SzLacika 2013.08.12 10:17:38
web.archive.org/web/20110624074620/http://becsiautopark.hu/hasznalt_autok_reszletes.php?a=1269

Most akkor 5 éves létére kerek 2 éve áll egy helyben?? Hát, nem igazán kapkodnak érte. Így mondjuk nem csoda, hogy megkímélt...
Öklömnyi dudor díszeleg a homlokomon, ugyanis lefejeltem a billentyűzetet, amikor az alábbi csodát megláttam. Nincsenek szavaim. Csak a kérdés: Anyám, hogyan tudtál belőlem embert faragni tweet üzenetet küldő pelenka nélkül??? A videó mindent megmagyaráz, de azért a gyárban…..
Nóra öt éve eladta az autóját, de az új tulaj nem íratta át, majd begyűjtött egy tucat büntetést. Mégis Nórát akarják kiforgatni mindenéből. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
SzLacika 2013.06.27 21:40:47
Én is adtam már el egy nagyon link fószernak autót. Az autó motorhibás volt, lényegében gtk, a srác meg autószerelő és meg akarta csinálni magának. Nem volt más érdeklődő, így egyezkedtünk néhányszor de mindig halogatta a dolgot. Mivel nem akartam feleslegesen adót és biztosítást fizetni, elhatároztam, hogy ideiglenesen kivonatom a forgalomból. Ezt elmondtam az emberemnek, ami ellen kézzel lábbal tiltakozott, mert hogy mennyi sok pénzbe kerül neki majd visszahelyeztetni, macera stb. Valószínű csak játszotta a hülyét, nem hiszem, hogy pont egy autószerelő nem tudja, hogy megy ez.

Pár napra rá kivonattam, csávókámmal beszélve elmondtam neki mire majdhogynem elküldött a picsába. Aztán néhány hét múlva mégis megkeresett, hogy még mindig érdekli, lobogtatta a pénzt. Újabb egyezkedés, most meg azt akarta, hogy ne dátumozzuk be az adásvételit. Hát lószart. Végül egy-egy tanú jelenlétében aláírtuk a papirost.

Forgalmit eltéptem, még aznap besétáltam az okmányirodába meg az önkormányzathoz bejelenteni, hogy eladtam. Ennek ellenére - mint később megtudtam - így is több, mint fél év kellett neki ahhoz, hogy átirassa! Kiderült, hogy a csávókám notórius hazudozó, bármelyik mai politikust kenterbe veri.
Nagy szerencse, hogy nem szaladtam alá. Ha nem állt volna már hónapok óta az udvaron a verda az első gyanús jelre elküldöm a picsába, de sajnos nem nagyon volt választás.

Tényleg rohadtul kell vigyázni.
Azt hihette volna az ember, hogy egy olyan ittas vezetéses botrány után, aminek végén a sitt várt Stohl Andrásra, a 46 éves színész felfogja, hogy inni és vezetni nem tanácsos (ha már más nem ébresztette rá erre), de a Blikk szerint ez közel sincs így. A bulvárlap információi…..
Hétfőn ismét korszakalkotó, és a nemzet felemelkedésének alapjául szolgáló ötlettel jelent meg a Magyar Közlöny: a NEFMI rendelete szerint ezentúl a villanyszámlán fel kell tüntetni a rezsicsökkentési kormányrendelet következtében előálló megtakarítás mértékét a…..
Nyilvánosságra hozták a Hummeres gázoló videóját. A felvétel itt tekinthető meg. A civil autóban ülő rendőr és a két motoros két kilométeren át követi a Thomas B. vezette terepjárót. Nem előzik meg a Hummert, igaz, szirénát használnak, de karjelzéssel sem jelzik, hogy meg…..
A törvény miatt nem tudhatjuk meg, összetörték-e már korábban az autónkat. Így lesz a totálkárból megkímélt állapot, a gyanútlan vásárlóból balek. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
SzLacika 2012.11.09 15:20:24
@-HVC-: Nem kívánok vitába bocsátkozni emiatt, de mert nekem címezted reagálok:

Az S80-asok árának alja 800 ezer körül van. Így ez nem igazán az az eset, amikor a Jani megveszi a legolcsóbb A6-ot a használtautón, csak azért, hogy azzal állítson be a haverokhoz meg verje a nyálát a neten.

Miért ne viselhetné meg 1,5 milla, még ha az apuka is az? Valószínű nem Demjánról van szó. De azért megteheti, hogy a gyerekének komolyabb autót vegyen. Ennyi pénz volt rá, ez tetszett, end of story. Nem a legolcsóbbat vették meg, hanem azt, ami árban belefért és jónak is tűnt. Egyedül ott hibáztak, hogy elkapkodták, de nem a modellválasztásnál. Ha a ennyi pénzért a Jaguart vette volna az a baj. Ha BMW-t vesz az a baj. Ha egy 5 éves Focust akkor meg az. Mert, hogy miért nem elég a 10 éves félmillás Corsa vagy a bicikli, meg bezzeg az én időmben a Lada...
Percek óta röhögök, ha Kafka itt élne, biztos ő is jól szórakozna, aztán persze megírná valami elborult novella formájában, amiből később Tim Burton egy még szürreálisabb filmet forgatna, természetesen Johnny Depp-el a főszerepben .."Szerzői jogok védelmére hivatkozva…..
Ma délre a forint elérte a 300-as euró-átváltási árfolyamot. Senki sem tagadhatja, hogy ez egy lélektani határ. Egyrészt azért, mert a devizahitelesek nehézségeit tovább fokozza, másrészt azért, mert ez az egyetlen szám jól jelzi a kormányzati politika kudarcát - mondta a…..
Subba Napi GIF: Monday 2011.11.28 10:18:00
SzLacika 2011.11.28 23:55:32
Subba A nap száma: 315 2011.11.14 12:29:00
Ez az euró középárfolyama...
TComment Drink & disztroj 2011.11.08 06:15:00
Az évszázad biznisze: csinálunk egy autót, ami 250-nél leszabályoz, de némi pénzért a korlátozást kiszedjük. Hadd szóljon, ami a csövön kifér! ..
Subba Latte nyomtató 2011.11.08 12:31:26
Latte NYOMTATÓ. Facepalmban vagyok.   ..
SzLacika 2011.11.08 14:00:58
@Cecan Basescu: Nem hiszed el, de már van ilyen... Csak nem nyomtat, hanem égeti.

Apropó, botosjeti hová lett? Csak nem valami fejes gyerekének műve volt, aki töröltette személyiségi jogok blabla miatt???
SzLacika 2011.11.08 15:08:36
@Subba Daddy: Áhá. Viszont érdekes szerintem is, mert ha abból kiderül kinek a műve, akkor én vagyok Chuck Norris.

Amúgy meg büszke lehetne a gyerekére, hogy a kölök - ha a helyesírásával nem is dicsekedhet - művével maradandót alkotott, okozott pár vidám percet, no meg így közvetve bekerült a legifjabb subbások közé.

@cso zsi: kösz a tippet, gugle megtalálja, szóval a leszedetéssel együtt már dupla fail :)