Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vénveterán

0 bejegyzést írt és 274 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyarország Magyarországi anyakönyvek (1895-1980) (ugyanitt felvidéki és több magyar helység, európai és más kontinensek anyakönyvei is)  Magyarország (és néhány elcsatolt rész) indexelt római kat. anyakönyvei (1895-ig) Magyarország (és néhány elcsatolt terület) indexelt református…..
Melyik európai uniós, nem posztszocialista országban tudjátok elképzelni, hogy a) egy demokratikus kormány belügyminisztere a szélsőjobboldal vezérével nyilvánosan vitatkozzon b) az egyik legjobb állami egyetemen, amelyet c) az ország legismertebb politikai elemzője vezényel,…..
Vénveterán 2012.02.18 07:05:45
@holovácegy:

A kérdés már csak az, hogy azért lenne esetleg negatív az országnak, mert olyan döntéseket/törvényeket hoznának vagy azért mert a külföld(eu, usa) azonnal ránk ugrana!
Nem mindegy, hogy valaki rosszat tesz vagy csak szimplán nem tetszik másoknak (mert pl. nem az érdekeiket szolgálja) és ezért esélyt sem adnak számára, hogy megmutassa az elképzeléseit és már már előtte tönkreteszik(az országgal együtt).

A másik fele pedig az a dolognak, hogy egyenlőre legfeljebb néhány médium által elterjesztett sztereotípiánk lehet arról milyen szörnyűségeket tennének, de ezeket semmilyen parlamenti cselekedetük nem támasztja alá.
Vénveterán 2012.02.18 12:10:44
@holovácegy:

Nem azt írtam, hogy a külső körülményektől függetlenül kell vizsgálni, ezek természetesen részei a politikának.
Csak nem mindegy, hogy egy balliberális mese alapján ítélnek meg egy pártot vagy a valóság alapján. És esetleg emiatt esélyt sem adnának nekik ha hatalomra kerülnek, sőt szándékosan tönkretennének.
@holovácegy:

Nem azt írtam, hogy a külső körülményektől függetlenül kell vizsgálni, ezek természetesen részei a politikának.
Csak nem mindegy, hogy egy balliberális mese alapján ítélnek meg egy pártot vagy a valóság alapján. És esetleg emiatt esélyt sem adnának nekik ha hatalomra kerülnek, sőt szándékosan tönkretennének.
Gondolj csak bele mekkora pofon lehetne ez a mai polkorrekt európai pártoknak, ha tegyük fel, esetleg, ne adj Isten jó példát mutatna egy "szélsőjobb"-os kormány. Nagy valószínűséggel még az esélyét sem fogják megadni, hogy jó példa legyen. Nem azért mert olyat tenne vagy olyat tesz, hanem mert egy téves képet alakítottak ki róla Európa szerte és ezek után már ezt nem hagyhatják, bármi is legyen a valóság!

Az hogy itthon erre a választók megadják-e a felhatalmazást és jó-e ha megadják az már más kérdés.
Az sajnos tény, hogy az elmúlt 22 évet sokkal rosszabbul nem lehetett volna csinálni.
Szerintem senki sem ezt várta a "demokráciától", ahogy az Eu csatlakozástól sem!
Sajnos rossz időben (gazdaságilag nem kellően megerősödve) és rossz feltételekkel léptünk be. Persze ez után is lehetett volna még sok mindent jobban csinálni, de sajnos az elmúlt 8 évben nem ezt tették a politikusaink, sőt... (meg a csatlakozás előtti felkészülési időszakban sem)
Ha már egyenlősdi, meg piacgazdaság: Pl. a bankoknak miért kellet pénzt adni az emberek pénzéből, amikor rosszul csinálták a dolgokat? Hagyták volna szépen csődbe menni, majd jön aki jobban csinálja és nem kaszinózik a pénzzel!
Különös választási este előtt állunk: kevés igazi izgalommal és (a térképeken) rengeteg narancssárgával. Süveges Gergővel és Giró-Szász Andrással ezúttal is az MTV-ben próbáljuk meg követni és értelmezni az eseményeket, miután azonban több mint háromezer önálló…..
Ma délután lejárt az ajánlószelvények gyűjtésére rendelkezésre álló - jelentősen megrövidített – idő. A hivatalos honlapra folyamatosan kerülnek fel az indulók, ezért egyelőre végleges számokról nem beszélhetünk. Néhány dolog azonban már most látszik. (Fotó:…..
Vénveterán 2010.09.04 12:52:42
@Videofon: @globglob:

Videofonnal értek egyet, abban a 6(inkább a szűkebb 4) évben, olyan jelentős változások történtek a magyar belpolitikában, amire majd 20 éve nem volt példa!
Bár nem lehet kizárni, de nagyon valószínű, hogy egy jó darabig nem lesz hasonló lehetőség jelentős változásra. (Persze eltolódások lehetnek 5-10%, de ez is inkább az első 3 helyezettnél valószínű)
Ahogy korábban is kifejtették az lmp vidéken, ha nem is ismeretlen, de alig alig van rá kereslet... Ráadásul amit Török Gábor is említett, hogy a megyei jogú városban nem szavazhatnak a megyei közgyűlésre, az az mszp mellett szerintem az lmp számára a legrosszabb. Márpedig, ha most nem kerülnek be olyan helyekre a jelöltjeik, ahol fizetést kapnak és hivatásszerűen politizálnak, akkor lelkesedésből aligha fognak kitartani még 4évig, így pedig nagyon nehéz lesz országos szinten építkezni!

Lényeg a lényeg, szerintem az igazán nagy lehetőség, főként az új politikai pártok számára 2010 "volt"! (Mert ennek a katasztrofális (szocialista-liberális) vezetés ágyazott meg, amihez hasonló remélem nagyon sokáig nem lesz hazánkban.)
Azt már tudjuk, hogy összesen 57 egyéni választókerületben folytatódik a küzdelem, ebből 21 Budapesten található. A fővárosi nyitott körzetek nagyon más képet mutatnak, mint a vidékiek, itt ugyanis az LMP meglepően erős pozíciókkal rendelkezik, akár azt is mondhatnánk, hogy…..
Közeledik az urnazárás ideje, egyre közelebb vagyunk a bizonyossághoz. Foglaljuk hát össze, hogy milyen kérdésekre kaphatunk ma este választ.1. Mekkora volt a választási részvétel, a korábbiakkal összehasonlítva ez magasnak vagy inkább alacsonynak számít?2. Voltak-e meglepő…..
Vénveterán 2010.04.12 01:03:30
@Petrusz: A megyénkénti rész ok, csak azt hittem van esetleg egy összesítés az eddig átkerültekről. (van ahol + van ahol - és nem akartam excelbe beütni:) )

Ha jól láttam a Jobbik sok helyen kapta meg a 2/3-os szabállyal a mandátumot, ezért került mandátumban ilyen közel a szocikhoz, így viszont az országoson kevesebb lesz a töredéke.
(igazából ezeknek az arányát akartam volna meglesni, de majd csak holnap, mára elég ennyi:) )
Vénveterán 2010.04.12 01:08:44
@Ordnassac: Köszönöm, én is ezt lestem. De most már nyugovóra térek. Majd holnap jöhet a statisztika:)
Jó éjszakát!
Vénveterán 2010.04.12 01:15:39
@török gábor: Minden elismerésem, 5 órán keresztül benn ülni, ebből több mint 2-n keresztül a nem létező eredményről, pártnevek nélkül kitölteni az időt. A néző szenved ahogy beleéli magát a helyetekbe... :)
Más kérdés, hogy kabaré jellege volt a dolognak néhol.:)

Ja és elismerésem, valamint részvétem azoknak is, akik a "szakemberek" jóvoltából esetleg még mindig várnak a sorukra, illetve a bizottságokban ülnek.
Akik - hozzám hasonlóan - már nagyon várják a vasárnap estét, amikor végre elindul az adatok özöne, és értelmét veszti minden korábbi ködszurkálás, azok számára a napközbeni részvételi jelentések is értékes információnak számítanak. Önmagukban azonban ezek a…..
Vénveterán 2010.04.11 16:41:42
@Ordnassac: Értem már, mennyi mindent megtudtam már ebből a blogból, mind a szerzőtől mind a hozzászólóktól. :)
Vénveterán 2010.04.11 19:49:31
@combo: Add hozzá, hogy a kerületi bv és eü intézményekbe innen vitték a mozgó urnát...
Március közepén egyszer már foglalkoztam azzal a kérdéssel, hogy miként lehet - nem pártpolitikai szemüvegen keresztül - értékelni a pártok teljesítményét. Az világos, hogy vasárnap este szinte minden politikai szereplő igyekszik majd megtalálni a neki kedvező értelmezést; s…..
Elérkezett az első forduló előtti kampány utolsó napja. Alapvetően három nyitott kérdésünk maradt, ugyanaz a három, mint hetekkel korábban: (1) lesz-e a Fidesznek kétharmada, (2) ki lesz a második, az MSZP vagy a Jobbik és (3) a három biztos bejutón kívül van-e esélye az LMP-nek…..
Vénveterán 2010.04.09 15:25:42
@reKorrekt: Négy éve is volt, aki hetekkel előtte tized %pontosan tudta a végeredményt... :S (dacára a kvk előrejelzésének)

Ha már tippelünk:
1. remélem nem
2. remélem Jobbik
3. talán az lmp
Vénveterán 2010.04.09 15:42:15
@pannonfunk: Ez már kevésbé:
"A BRFK ma elrendelte a nyomozást a XII. kerületi ingatlanpanama ügyében"
Választások előtt az egyik slágertémát mindig az jelenti, hogy vajon lehet-e „rosszul” szavazni, azaz „elveszhet-e” valahogy a választópolgár voksa. Sok levelet kaptam az elmúlt napokban én is ebben az ügyben, számosan tudakolták, hogy mikor járnak el okosan…..
Vénveterán 2010.04.08 23:40:19
@MartyMcFly: Előbb bizonyítani kellene, főleg hogy a tetteknek következményeik vannak, és a ( legalább a párt értékrendje szerint) nem oda illő emberekkel szemben határozottan meghozzák a szükséges lépéseket, mert különben sosem lesz más a politika!
Kíváncsian várom az etikai bizottsága és választmánydöntését!

(www.origo.hu/itthon/valasztas2010/kampanynaplo/20100408-romaknak-kiirt-palyazatokon-vett-fel-kozel-felmillio-forintot-az-lmp.html)
Vénveterán 2010.04.09 08:18:04
@ubul2000: Egy másik technikai kérdés, aki nem a lakóhelyén szavaz az melyik listára és egyéni jelöltre szavazhat? (nem átjelentkezett az önkormányzatnál, hanem csak a lakóhelyétől távol szavaz igazolással)
Már többször ajánlottam az olvasók figyelmébe ezt a szép elemzést, amely az 1990 és 2006 közötti választási előrejelzéseket vizsgálta. Az írásból több minden kiderül, de leginkább az, hogy az egyébként jelentősnek érzékelt tévedések összességében nem is voltak olyan…..
Vénveterán 2010.04.08 23:19:27
@Spirál: Van akiről lehet tudni, pl.:
"Elsősorban önkormányzati (köz)pénzekből tartják fent a Fidesz-fiókintézményként működő Nézőpont Intézetet, mely mellesleg a Jobbik elleni támadások fő koordinációs központja.
Információnk szerint a Nézőpont Intézettel minden fideszes vezetésű önkormányzatnak kötelező volt szerződést kötni. A legminimálisabb sajtófigyelési csomagjuk 50 000 Ft + áfa / hó. Ha a 10 000 főnél nagyobb lélekszámú, fideszes vezetésű településeket és kerületeket nézzük, akkor csinos kis summa. Pláne, hogy sok helyen nem a minimális csomagra fizettek elő...
Azaz havonta több tízmillió forint folyik be a Nézőpont Intézethez, mely Navracsics Tibor érdekeltsége. Persze nem nyilvánosan."

De szinte az összesnek van valamilyen szinten pártkötődése, exit poll-t pedig azért nem csinálnak, mert nincs az a bolond párt, aki olyan infókra milliókat költ, amivel már nem tud befolyásolni szavazókat!

(Közben erősen elkezdte támadni a kuruc az lmp-t is, de valószínű lehet vmi a háttérben ha már a párt is vizsgálódik: www.origo.hu/itthon/valasztas2010/kampanynaplo/20100408-romaknak-kiirt-palyazatokon-vett-fel-kozel-felmillio-forintot-az-lmp.html

Úgy tűnik minden új/gyorsan felduzzadó pártnál jelenek meg szerencsevadászok, kérdés mit kezdenek velük...)
Vénveterán 2010.04.08 23:48:11
@aum: Jogos amit írsz, ha lehet még holnap ki kell tenniük, mert különben sokat árthat a pártnak!
(csak 91 jelölt)
De jó példa arra, hogy egy gyorsan felduzzadó pártnál (ha valaki utánajár) mindig talál 1-2 ilyen embert és az a jó hogy ha az elején kidobják őket.
A pártot nem ez alapján kell megítélni, bár jelen esetben nem magánéleti dologról hanem politikai minőségében elkövetett dologról van szó, szóval messze nem olyan személyeskedő hadjárat mint az elmúlt 2-3 hét a jobbik ellen. (kivétel az egyetlen keszthelyi jelöltjük, aki hasonlót csinált, és ki is tették a pártból)

Az új pártok sikere ezen áll vagy bukik, hogy mennyire sikerül kidobni maguk közül az ilyet!
Ártanak-e a Jobbiknak a támadások? – ezzel a címmel írtam március végén azokról a botrányokról, amelyeknek a célja egyértelműen a radikális párt hitelességének aláásása lehetett. A fagyi azonban ma visszanyalt… A kampány legnagyobb botránya – írja a…..
Vénveterán 2010.04.07 21:44:19
@Ordnassac: Viszont azt sem ártana megnézni, hogy a fideszt melyik közel-keleti országból irányítják, pénzelik ha már itt tartunk!
Hozzáteszem, Orbán is ugyanúgy tárgyalt Putyinnal, ilyen alapon akár őt is fizethetnék az oroszok...

Mellesleg ha a jobbik tart 4000 "lakossági fórumot" átlag 100 fővel, és körbejáró dobozba átlagban egy 100-ast bedobnak (nem dob mindenki, de aki igen, az többnyire papírpénzt), szóval csak ez 40Millió Ft(lefelé kerekítve mindenhol),a teljes kampánya pedig 100Millió alatt van. És akkor még a jelentősebb természetbeni és szolgáltatásbeli támogatásokat nem is számoltam.

Innentől kezdve inkább az a kérdés, hogy a többi párt közel 1 milliárdos kampányára miből telik! (fidesz, mszp)

Mellesleg ott határoztam el, hogy nem osztom meg a szavazatom, amikor január-február körül Szíjjártó, azt mondta egy rövid 1 hónapos kampányra készülnek, majd rá egy hétre telinyomták egész pestet az itt az idős plakáttal. Valahogy nem szeretem ha ilyen nyíltan a szemembe hazudnak.
Van egy ismerősöm, aki minden választáson az éppen kormányon lévőkre szavaz. Nem vicc, minden választáson, bárki is van kormányon. Magyarázata a következő: a hatalmon lévők loptak eleget, talán újra bársonyszékekbe kerülve már nem lesznek annyira éhesek. Elmebeteg lenne?…..
Vénveterán 2010.04.06 14:50:37
@Damján: Inkább arra gondoltam, ahol nagyobb létszámban voltak:D
Pozsonyból kis túlzással egyszerűbb hazajönni, mint a papírokkal bajlódni.
Pl. NewYork, London, Dublin, Brüsszel, ahol több százan voltak, néha többen mint egy hazai választókörzetben. (itthon az átlag 450 fő)

pl.: www.dehir.hu/vilag/2010/04/05/191428/78-szazalekos-volt-a-reszvetel-a-kulfoldon/
Vénveterán 2010.04.06 15:08:36
@hoplita:Ezt már olvastam, csak gondoltam több szem többet lát alapon megkérdeznék olyanokat is, akik személyesen ott voltak. Esetleg másik helyszínen stb. Szeretek több helyről információt szerezni.
Vénveterán 2010.04.06 15:11:31
@Damján: Na igen ez is hatással van a szavazásra, hogy ritka rosszul lett összeegyeztetve a húsvét a választás és a tavaszi szünet, így elég sok koleszos/albérletes nem fog a választások miatt hazautazni újra. Főként a kevésbé tehetősek közül!
Lehet hogy szándékos a dolog? Legalább a suliknak lehetett volna annyi eszük, hogy a kettő között adják ki a szünetet. (egy eleve 4 napos héten)
Miért menjek el szavazni, ha igazán egyik sem tetszik? – kérdezte tegnap az unokahúgom, aki nem mellesleg „első választó” (lenne), s nekem huszonnégy óra kellett, amíg nagyjából megtaláltam a választ. Talán mondhattam volna rögtön a hangzatos kulcsszavakat:…..
Köztudott, hogy a politikában a legfontosabb dolgok - a hatást illetően - egy meglehetősen nehezen vizsgálható helyen, a választók fejében dőlnek el. A napi hírek vonzásán kívül élők többsége számára azonban az első lépés, az első szelekció nem a valamiről alkotott…..
Vénveterán 2010.04.02 20:37:43
@mirrmurrkandúr: Ó a kis Csintalan. :D
De ő legalább teljesen felébredt...
A választási esélyekkel már rengetegszer foglalkoztam, tulajdonképpen a tavaly novemberi indulás óta erről szól ez a blog. Az elején forgatókönyvekről írtam (1-7. bejegyzés), később a kampány eseményei – különösen a meglepően rögös jelöltállítás – kapcsán…..
Vénveterán 2010.03.30 20:24:26
@fiatalborivo: Ebben azért nem lennék biztos ( bár már nem a legfrissebb az infóm kb. fél éves, de kétlem, hogy a tendencia jelentősen visszafordult volna) egykori Mszp-s szavazók nagyon jelentős része lett vagy Fideszes vagy Jobbikos, mindez a 18. kerületben, az Mszp egyik fellegvárában!
Vénveterán 2010.03.30 20:30:43
@namitirok: Hát még a civil mozgalomé:D
Vénveterán 2010.03.31 15:54:15
@radala: Hiszem ha látom! Érdekes módon csak most mondja ki először ilyen konkrétan, mert be akar gyűjteni pár szavazatot.

De láttuk annó, hogy Tusnádfürdőn is autonómiát ígért aztán meg feltétel nélkül megszavazta Románia csatlakozását, vagy pl. a szovjet emlékművet sem erőltették, pedig a drága népszavazástól ezért álltak el, pedig már összejött az aláírás!
Meg ugye "más a kampány és más a kormányzás". stb-stb.

Az a biztos, ha ott van valaki mellettük, aki rá tudja kényszeríteni őket, hogy tényleg így döntsenek!
Győzzön a Fidesz, de a 2/3-a ne legyen meg egyedül!
Egy darabig ellenálltam annak a kísértésnek, hogy a Jobbikkal kapcsolatos, „minden napra egy újabb” gyakorlata alapján megjelenő ügyekről írjak. A házasságtörőnek beállított pártelnök, a képeken békésen drogozó szóvivő és az önfeledten pornózó gárdista…..
Vénveterán 2010.03.30 16:05:45
@HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA: Na igen ez meg a másik fele az ügynek, hogy ezek legdurvább esetben is csak szabálysértések. Nem bűncselekmények, szó nincs hatalmas összegek elcsalásáról.
Hibát meg szinte mindenkinél lehetne találni, ha kicsit tüzetesebben átnéznék.
Vénveterán 2010.03.30 16:57:38
@lüke: Cenzúra lenne újfent hazánkban? Vissza az 50-es évekbe?
Vénveterán 2010.03.30 17:07:09
@lüke: Voltam benn anno, és azért láttam pár érdekes dolgot az mti-ben. De ezen a fórumon inkább hanyagolnám ezt a témát.
Legszívesebben rögtön azzal kezdeném, hogy a címben feltett kérdésre a lehető legegyértelműbben válaszolok: semmit. S nem csupán most, két héttel a választás előtt, hanem soha. Ez persze túlságosan sommás vélemény lenne, hiszen minden időközi választásnak van a korábbi…..
Vénveterán 2010.03.29 17:06:00
@radala: Igen én is ezért drukkolok a 4,9-nek, mert max. a szoc.libek szavazataiból visz el, nagyrészt az mszp elől.

@namitirok: Személy szerint örülnék, főleg mióta az szdsz-el összefogtak. Miért vétettél volna?:)
Vénveterán 2010.03.29 17:18:08
@namitirok: Ez engem nem zavar, azért senkit nem ítélek el mert másképp gondolkodik. (Az egyik legjobb haverom "hithű" mszp-s, jókat vitázunk.)
Más kérdés, hogy elvileg "toleráns" liberális ember már ítélt el engem amiatt, hogy a Kossuth térre ki merészeltem menni anno.
Vénveterán 2010.03.29 17:40:07
@namitirok: A "bulikból" sajnos/szerencsére(?) mindig kimaradtam. pl. a tévéostrom estéjén, elindultam haza mikor Toroczkaiék elindultak a tv székházhoz a petícióval. (már kb. 3 órája álltam ott)
Mire hazaértem meg már láttam, hogy benn vannak a székházban.

Okt. 23.-án vidékre utaztam. (Más kérdés, hogy ha ott lettem volna, fogalmam sincs mit tettem volna, mert az egy teljesen más hangulat lehetett ott, mint pl. szept. 17. az első este a Kossuth téren)

A rendőrséget akkor láttam közelről, amikor az Erzsébet hídnál a felszólításukra párszor elhagytam a műveletinek kikiáltott területet.(ami folyamatosan mozgott) :)
Ezen a blogon általában tartózkodni szoktam attól – bár nem mindig sikerült elkerülnöm -, hogy a politika megértése helyett az események esztétikájáról beszéljek. Most mégis fontosnak tartom ezzel kezdeni: örülök annak, hogy az Országos Választási Bizottság zöld utat…..
Vénveterán 2010.03.27 11:33:27
@fell bandi: Na igen logikusnak tűnik a dolog, csak eddig még nem tűnt fel:)

5-6 lista esetén én is inkább arra tippelnék, hogy minimálisan befolyásol, de sose lehet tudni, egy hosszabb listánál inkább lehetne jelentősége.

Egy rövid történet: pár éve megkérdeztem egy egyetemista (!) évfolyamtársamat, hogy kire szavazott mszp vagy fidesz, azt mondja azt már nem tudja, arra akinek xy a vezetője...:D (szándékosan nem nevezem meg xy-t, mert gyanítom fordítva is ugyanígy vannak esetek)
Ezek után már sok mindent el tudok képzelni...
Mától számítva már csak két hét van hátra a hivatalos kampány utolsó napjáig, hiszen április 10-én, szombaton elvileg már csend honol majd a magyar politikában. S bár a nyitott kérdések száma az elmúlt napokban nem változott, engem egyre jobban a választások utáni helyzet…..
Vénveterán 2010.03.26 14:10:31
@Zengőtorkú Nyivákoló: Az a helóta volt, ha jól tévedek. :D
Vénveterán 2010.03.26 14:50:11
@Zengőtorkú Nyivákoló: nem beszélt senki 2/3-ról, mindössze arról, hogy a fidesz veszélyezteti a jobbik 2/3-át!
A kettő nem ugyanaz, ugyanis ha a fidesz 33%-nál nagyobb mandátumarányt ér el azzal tényleg veszélyezteti a jobbik 2/3-át!:D Erre pedig belátom van némi esély!:)

Szemben az eredeti fideszes állásponttal, mert szerintem mandátumok számában nincs esélye a jobbiknak (min.) 33%-ot szereznie. (A vágyak más kérdés, de igyekszem a realitások talaján maradni, így negatívan nem csalódhatok.:) )
A tegnap délutánt és estét Röjtökmuzsajon töltöttem, ahol egy gazdasági vezetőknek szóló konferencián vettem részt. Kicsit én is beszéltem a választás tétjéről, illetve volt szerencsém meghallgatni Navracsics Tibor és Oszkó Péter előadását, akikről, ha nem…..
Vénveterán 2010.03.25 23:25:41
@Ordnassac: Persze valószínű, hogy az is van, de ettől még nagyon megtervezettnek tűnik a minden napra egy jobbikot lejárató hír a tvbe. (na jó talán heti egy nap van, hogy pihennek, nehogy ráunjon a néző)
Vénveterán 2010.03.25 23:31:14
@panelburzsuj: melyik lenne a Hök-ös fotó? (lehet én keresem rossz helyen a feliratot, de egyik linknél sem talál ilyet az oldalon)
Vénveterán 2010.03.25 23:37:21
@Lucilius: Hát ebben is van valami, de valahol érthető 2-3-4-5 éve még a többségük nem gondolta, hogy politikusnak fog állni...

Élte a saját ilyen vagy olyan életét, aztán felébredt/vevő lett a Jobbikra/ az általa képviselt dolgokra és jó páran fel is nőttek közben, de a múltjukat nem törölhették ki, akármit is tettek. (így legalább egy dátum nem ártana tudni a képekhez, sokat árnyalna a képen, még akkor is ha valódiak)