Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csicsanoncsi

1 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    Jó magyarként panaszkodom, családnak, barátoknak, egyszer látott idegeneknek a vonaton, de nagy közönség előtt soha, az nem menő. Most ezt mégis megszegem, mert még mindig jobb megoldásnak tűnik ilyen formát ölteni gondolataimnak, mint az utca közepén ordítani őrülten. Pedig hányszor…..
Eheti megawtf (a szimpla már volt korábban) az amerikai National Organization for Marriage homofób kampánya. Különösen megerőltető feladat eldönteni, hogy melyik betanított színész szövege érdemelne nagyobb nyaklevest: az a fapina, amelyik azt mondja, hogy a szabadságát elveszik…..
Csicsanoncsi 2009.04.29 22:27:12
Elhűlve olvastam a különböző kommenteket. Néhány "okos" emberke felszólalásánál majdnem a szívbaj kerülgetett, néhol nem tudtam hogy sírjak, vagy nevessek. A film undorító és a mögötte lévő idea főként. Én fiatalokkal, főleg serdülő korban lévőkkel foglalkozom nap mint nap és sokáig kellett gondolkoznom, míg rájöttem, hogy miért viselkednek ellenségesen egymással minden egyes kis különbség miatt. De azok után hogy a sok kommentet elolvastam bebizonyosodott számomra, hogy a NAGY FELNŐTTEKTŐL tanulják az ilyen viselkedést.
Hagy osszak meg veleták pár gondolato az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatából. "Minden emberi lény szabadnak, egyenlo méltósággal és jogokkal születik. Értelemmel és lelkiismerettel bírván, testvéri szellemben kell egymás iránt viseltetniük."

"A jelen Nyilatkozatban megfogalmazott összes jogok és szabadságjogok fajra, színre, nemre, nyelvre, vallásra, politikai vagy más véleményre, nemzeti vagy társadalmi származásra, vagyonra, születésre vagy más körülményre vonatkozó mindenemű megkülönböztetés nélkül mindenkit megilletnek."

"Nagykorú férfiak és nők fajon, nemzetiségen vagy valláson alapuló korlátozás nélkül jogosultak házasságot kötni és családot alapítani."

És még egy emlékemet meg kell osztanom veletek. Én egy fiatal heteroszexuális nő vagyok. Történt egyszer, hogy az utcán sétáltam egy köeli barátnőmmel és a beszélgetés hevében megfogtam a kezét és úgy mentünk tovább. Ezzel a hölgyel együtt nőttünk fel és észre se vettük, hogy kézen fogva flangáltunk. Egyszer csak egy építkezés mellett a munkások elkezdtek ránk üvölteni és eléggé sértő hangnemben adták tudtunkra, hogy mit gondolnak arról, hogy undorító módon mutogatjuk szerelmünket. Nagon mérges lettem és nem a feltételezés esett rosszul, hanem az emberek viselkedése. De ez az élmény volt az, ami miatt ma a tolerancia és az együttműködés fontosságát tanítom meg a hozzám tartozó fiataloknak.