Regisztráció Blogot indítok
Adatok
obuda5

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Én tegnap találkoztam a propandának azzal a formájával Facebookon, hogy emberek fotópárokat osztanak meg, az egyik egy zsoldost/terroristát/katonát ábrázol, a másik fele pedig ugyanazt az embert, Európában tartózkodó menekültként. A fotók általában rossz minőségűek, és…..
obuda5 2015.09.10 02:46:19
Német sajtó: Meg kell akadályozni Washington globális pusztítását!
Megjelent: 2015. szeptember 08. kedd, 19:59 | Írta: fullank.com

Német sajtó: "Meg kell akadályozni Washington globális pusztítását.", avagy, amit eddig egyetlen hazai sajtóorgánum sem volt képes megírni....

A Deutsche Wirtschafts Nachrichten német napilap szerint az európai országok felül kell vizsgálják külpolitikájukat, és rá kell kényszerítsék Washington szövetségeseit, hogy ne vegyenek részt az amerikai kezdeményezésű gazdasági világháborúban, ha le akarják állítani az Európába irányuló népvándorlást.

A publicisztika kifejti, hogy az Egyesült Államok szándékosan egy globális gazdasági háborút kezdett, hogy megakadályozza más nagyhatalmi központok felemelkedését (lásd BRICS), és így megőrizze egyeduralmát a globális politikában. Amerika azonban nem tud egymagában gazdasági háborút vívni, így a nyugati szövetségeseknek és a kelet-európai országoknak hatalmas felelőssége van abban, hogy segédkeznek-e az amerikaiak gazdasági hadviselésében, vagy épp ellenkezőleg; fékezni próbálják azt. A lap szerint amennyiben a nyugati szövetségesek eszközként részt vesznek ebben a gazdasági háborúban, az idővel tényleges nagy háborúvá válhat, és a világ sötét jövő elé néz. Ez a háború azonban megállítható, ha az Egyesült Államok elszigetelődik korábbi szövetségeseitől, és más, térségi országok segítsége nélkül nem tudja folytatni a felemelkedő nagyhatalmak potenciális szövetségeseinek megsemmisítését.

A lap szerint Európát hirtelen és váratlanul érte a migrációs válság, vezetői máig tétlenül nézik, amint a bevándorlásból etnikai alapú agresszió és belföldi terrorizmus lesz. Ez a folyamat mindenféleképpen meggyengíti az Európai Uniót, mert bár a tagállamok radikális cselekvésével mérsékelhető a népvándorlás, a tagállamok és Brüsszel közti ellentétek fokozódása lehetetlenné teszi, hogy az unió egységes választ adjon a kialakuló válsághelyzetre. Ez az öngerjesztő folyamat akár az Európai Unió széthullásához is vezethet, és a kontinentális Európa újra háborúba süllyed.

A DWN publicisztikája szerint már most megfigyelhető egy erőteljes polarizáció az Európai Unióban; a szélsőjobboldali csoportok parazitaként és ellenségként tekintenek a bevándorlókra, akik aláássák az európai jólét maradványait is, miközben a politikai paletta túloldala - szintén radikális módon - a bevándorlást támogatja. A végletekig megosztott Európa pedig külső hatalmak gazdasági és geopolitikai érdekeinek eszközévé válik, és képtelen független cselekvőként kezelni a válságot, ami akár teljes széthullásához vezethet.
A lap ugyanakkor rámutat, hogy azok az emberek, akik most Európa felé milliószámra útra kelnek, amiatt kellett elhagyják otthonaikat, mert azok az országok, akik a demokratikus értékek védelmezőjeként mutatják magukat, egy mocskos játékot űznek, és a profit érdekében egész országokat rombolnak le a Közel-Keleten és Észak-Afrikában. Miközben az emberi jogokért szólalnak fel, a gyakorlatban háborúkat szítanak, és a népirtásokból közvetlen profithoz jutnak.

"Líbia stabil volt, ameddig az USA által vezetett nyugati koalíció meg nem döntötte a Kadhafi-rendszert, és káoszba taszította az országot.
Irak stabil volt, ameddig George Bush a gonosz birodalmának nem nyilvánította. Szíria stabil volt, ameddig Obama ki nem jelentette, hogy Asszad tömeggyilkos."
A DWN szerint a migrációs válság, a népvándorlás folytatódni fog, ameddig a közvélemény elfogadja, hogy a globális politikát nem felelős politikusok, hanem a titkosszolgálatok és gazdasági lobbiszervezetek irányítják. A felelős politikusok újbóli megjelenésére van szükség, akik készen állnak síkra szállni azért, hogy az Amerikai Egyesült Államok és szövetségeseinek globális pusztítását közös erővel megállítsák. Ha Európa tovább folytatja a passzivitást, nemsokára szembe kell nézzen egy minden korábbinál súlyosabb válsággal, ami a relatív jólét és életbiztonság teljes megszűnéséhez vezethet.

fullánk/drábikjánosalapítvány
obuda5 2015.09.10 03:01:27
www.facebook.com/photo.php?fbid=10207595597957213&set=a.4449862133856.2172901.1508567793&type=1

„Kettészakadtak az érzéseim” – Négy migráns erőszakoskodott a magyar néptáncos lánnyal
obuda5 2015.09.10 03:03:45
@obuda5: Kettészakadtak az érzéseim” – Négy migráns erőszakoskodott a magyar néptáncos lánnyal

Múlt csütörtök este négy migráns „fiatalember” erőszakoskodott a Magyar Táncművészeti Főiskola egyik néptáncos hallgatójával.

A történetet az érintett mondja el a Mandinernek. „Kettészakadtak az érzéseim” - fogalmaz Paksa Eleonóra, aki ennek ellenére sem lett idegenellenes, ráadásul az eset után még segített is menekült anyáknak és gyerekeknek a Keletinél. Interjú.

Mi történt pontosan?

Múlt hét csütörtökön este tíz óra környékén jöttem ki az Erkel Színházból. Akkor lett vége a West Side Story próbájának. Indultam volna a Blaha Lujza tér felé, amikor egyszerre ott termett négy migráns fiatalember. Követni kezdtek, aztán az egyik megfogta a táskámat, a másik a karomat fogta le, ketten meg elém álltak...

Biztos, hogy migránsok voltak?

Biztos. Arabul beszéltek.

Mit akartak? Rabolni?

Nem tudom.

Vagy szexuális céljuk volt?

Nagyon úgy éreztem, hogy volt.

De nem jártak sikerrel.

Nem.

Hogyan tudott egyedül leszerelni négy „fiatalembert”?

Nem tudtam volna sehogy. Szerencsém volt. Egy-két percig rángattak és beszéltek hozzám, nem értettem, hogy mit, de mondtam, hogy engedjenek el. Ezt meg ők nem értették. Sírtam. Akkor viszont, tényleg nagy szerencsémre, megjelent a közelben hat gyalogos járőr. Amikor őket meglátták, elrohantak.

Szólt a járőröknek, hogy szaladjanak utánuk?

Nem. Csak zokogni tudtam, hogy ilyen velem megtörténhet, vagy majdnem megtörténhet. Sokkolva voltam, arra tudtam csak gondolni, hogy minél előbb haza.

Később sem tett feljelentést?

Négyen voltak, és amilyen helyzetben voltam, nem tudtam azzal foglalkozni, hogy részletesen megfigyeljem őket és leírást tudjak adni később. Felesleges időtöltés lenne a rendőrségre menni. Lehetetlen lenne megtalálni őket úgyis, valószínűleg már nincsenek is Magyarországon, lehet, hogy ott meneteltek másnap az autópályán... Nem tudom.

Az eset megváltoztatta a véleményét a menekültügyről?

Kettészakadtak az érzéseim. Eddig úgy voltam vele, hogy ha itt is háború lenne, én is menekülnék, ha lenne családom, én is védeném őket, ha lenne veszítenivalóm, próbálnám megmenteni. Szóval próbáltam eddig ilyen liberálisan felfogni az egész kérdést. Most meg úgy vagyok vele, hogy természetesen nem kell őket bántani, nem tudom, hol és hogyan kellene elhelyezni őket, de ne itt legyenek. Ez ugyanis akárkivel megtörténhetett volna. Az édesanyámmal is, a legjobb barátnőmmel is. Arra meg nincs biztosíték, hogy mindig épp jókor jelenik meg néhány járőr.

Az eset előtt esetleg benne is volt valamilyen menekültsegítő akcióban?

Előtte nem, de két nappal később, szombaton édesanyámmal vittünk a Keletihez ételt, készítettünk nekik sütit...

Az eset után?

Igen. Sokszor járok arra busszal, olyankor pedig mindig láttam anyákat, gyerekeket is. Úgy éreztem, ha ilyen helyzetben lennék, nekem is biztosan jól esne a törődés.

Szóval nem lett általánosságban migránsellenes vagy idegenellenes?

Egyáltalán nem. Az anyák, a gyerekek, a többiek nem tehetnek arról, amit ők négyen tettek. Csak az lenne jó, ha az ilyen négyeknek nem lenne lehetőségük ilyesmire. Idegenellenes egyébként nem is nagyon lehetnék: félig ukrán vagyok.

Beszél is ukránul?

Igen. Oroszul is.

Nem bevándorlózták még le?

Nem. Én már Budapesten születtem.

Tartja a kapcsolatot az ukrán rokonokkal?

Nagymamámékkal, persze. Voltam Ungváron most nyáron is. Nyugodtabb most a helyzet ott is, Kijevben is. Próbálok nem gondolni rá, hogy baj lehet.

Ha végez a főiskolán, itthon képzeli el a jövőjét vagy sok fiatalhoz hasonlóan inkább külföldön?

Szeretnék majd külföldön dolgozni, de nem egy másik országban, hanem hajón. Az jó lehetőség egy táncosnak.

(mandiner.hu nyomán)
Kicsit visszarévedve 1985-be, szóljon egy remek muzsika, kevésbé remek minőségű videóval sajnos... ez van! ..