Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mr_x

0 bejegyzést írt és 362 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Dübörög a pénzügyi rezsicsökkentés: hétfő este az Országgyűlés megszavazta az ingyenes készpénzfelvételt. Ennek értelmében 2014. február elsejétől minden hónapban két alkalommal, 150 ezer forint értékig dijmentesen vehetünk ki pénzt bármelyik bank ATM-jéből.…..
mr_x 2013.11.12 16:23:58
@Könnyen elkaptuk, uram!: "A UK-ban is van számlavezetési díj. Csak a legolcsóbb, erősen korlátozott kártyák ingyenesek."
Írjál már példát hogy melyik banknál?
Nekem három banknál volt számlám az elmúlt tizenpár évben.
A Barclays dombornyomott VISA kártyát adott. A Lloyds elöször maestro-t, majd pár hónap után lecserélték dombornyomott visára.
Ezeknek a bankoknak sem számlavezetési díjat sem egyéb költségeket nem kellett fizetnem (kártyadíj, zárási díj, stb). Pénzfelvét fiókból, vagy bármely bank automatájából ingyenes (kivéve a kocsmákban és egyes reptereken kirakott ATM-ek, azonban ezek előre figyelmeztetnek hogy mennyibe fog kerülni a pénzem).
Ha a kártya lejár vagy akár csak elhagyom ingyenes az új kártya.
Ha vki visszaél a kártyámal akkor az első 50 fontot kell nekem állnom, a többit a bank nyeli le (de nem hallottam olyan esetről hogy a bank kifizettette volna ezt az 50 fontot).
A First annyiban volt más hogy ők adtak 100 fontot hogy nyissak náluk számlát és ujabb 100 fontot ha legalább egy állando utalást átviszek hozzájuk egy másik banktól (ők mellesleg szintén dombornyomott visát adtak).
A halifax (www.halifax.co.uk/default.asp) Szintén 100 fontot ad, ha átviszed hozzájuk a számládat + ha havonta legalább 750 fontot fizetsz be és két állandó utalásod van akkor azokban a hónapokban amikor nem mész minuszba még 5 fontot kapsz + 15% pénzvisszafizetés bizonyos üzletekben vásárlásért.
Tehát nemhogy neked kell fizetned, de még a bank fizet neked ha velük bankolsz!
Ezt vajon mikor érjük meg Magyarországon?
autózz! Hol kell lelassítani? 2013.06.04 08:15:00
Egy hónappal ezelőtt újabb szigorításokat vezettek be a KRESZ-ben. Elsősorban a gyermekek védelmében hoztak néhány új - már több más országban is létező - szabályt. Amivel egyet is tudok érteni, iskolák környékén vegyünk vissza tényleg a tempóból. Ugyanakkor ezeket a…..
Orbán Viktor miniszterelnök a mai napon tölti be 50. születésnapját. Hosszas tanácskozás után úgy döntöttünk, hogy a jeles nap alkalmából a Ténytár honlapján hangyaszorgalommal gyűjtögetett Ígéretmérők, Hantaméterek és Szélkakasok közül szemezgetünk. (Aki a teljes…..
Veresegyházról két emlékem maradt meg, az egyik az, hogy a medvefarmhoz vezető út szégyenteljes, a másik pedig, hogy az egész faluban kicsit többet is költhettek volna a járdákra. Amikor ezen a kettőn sikerült túllépni (direkt a poén), eljutottunk a központba, ahol egyrészt már…..
Mostanra sikerült több részre osztani a felsőoktatás diákságát. A hallgatók hivatalos érdekképviselete - a HÖOK mellett – 2006 óta megjelent a Hallgatói Hálózat, aktivizálta magát a Fidelitas (vagy aktivizálták őket) , és – félve a lemaradástól - a Jobbik is gründolt…..
mr_x 2013.02.15 09:22:44
@reálisan: Nekem is volt ösztöndíjam a Videotonnal.
Vállaltam hogy annyi évig ott dolgozom amennyi ideig kaptam az ösztöndíjat, vagy visszafizetem a kapott összeg időarányos részét, ők meg vállalták hogy szakmámban foglalkoztatnak vagy nem kell semmit visszafizetnem.
Amikor végeztem nem tudtak foglalkoztatni, így búcsut mondtunk egymásnak és semmit sem kellett visszafizetni.
Ezzel szemben most azt kínálják, hogy dolgozol kétszer annyi ideig mint kaptad a pénzt vagy mindent visszafizetni.
Akkor is ha az állam nem tud munkát biztosítani akkor is te fizetsz ugyanúgy mint akkor ha te döntesz úgy hogy elmész.
Pénzkérdés Fiatal, ne dolgozz! 2012.11.12 10:07:17
Állami pénzből finanszírozott hirdetésekben buzdítja a mozikban a fiatalokat a Diákhitel Központ arra, hogy ne dolgozzanak, hanem inkább hitelből költekezzenek. Mindez nincs teljesen összhangban a kormányzat hivatalos álláspontjával. Megdöbbentő reklámmal találkozhat az, aki…..
Ha az ember egy összetett, szabálytalan és mindenféle kiálló tárggyal teleszórt felületre tervez reklámot, akkor érdemes azzal egy kicsit közelebbről is megismerkednie. Különben nagyobb lyukra fut, mint a Luke Skywalkerhez riasztott TEK és a hollandok elleni magyar védelem…..
Legendásan túlszabályozott lett az olimpia (már abban sem vagyunk biztosak, hogy egy olyan egyszerű blog, mint a miénk, egyáltalán leírhatja-e még ezt a szót...), ahol lassan azt is előírják, a néző melyik kezével vakarhatja meg az orrát. Íme, 10 dolog, amit szinte biztosan nem…..
mr_x 2012.07.22 21:27:12
@Mainframe: A szikheknek bukosisak sem kotelezo motoron ha rajtuk van a turban!
Alighanem. A kamatszámítás alapjaival a magyarok harmada nincs tisztában, őket bármikor átverheti egy banki hirdetés.  A kamatos kamat még keményebb dió, a megkérdezettek több mint a fele csődöt mondott.  Bár az OECD felmérés elméleti részében még így is a tesztet…..
„Minél romlottabb az állam, annál több a szabályozás” (Publius Cornelius Tacitus)     Ez a bejegyzés puzsérróbert hangulatban íródott.   Balatoni gyerek vagyok, viszont csodák csodájára soha nem volt közöm a nyaraltatáshoz, a zimmer ferik színes-trükkös vállalkozói…..
Hivatalos választ többszöri megkeresésünk ellenére sem kaptunk, de információink szerint az ORFK-nál még nem tudják pontosan, mekkora erőket mozgósítanak az ominózus szigorított jogszabály betartatására.Mai cikkünk blogposztja...
mr_x 2011.09.01 12:55:21
Tisztelt Mt!   Sürgősen az önök, illetve olvasói segítségére volna szükségem, mert jövő keddig egyszerűen agyvérzést kapok. A helyzet az, hogy a múlt héten itthon voltam a szabadságom terhére, úgy gondoltam, hogy a hosszú hétvégével együtt végre rendesen ki tudom…..
Mostantól, ha bármelyik kanadai rádió játszani akarja a Dire Straits Money For Nothing című slágerét, csak bizonyos feltételek mellett teheti. Egész pontosan a faggot szót kell eltüntetni a 26 éves szerzeményből, amit a homoszexuális emberekre szoktak használni az angol nyelvben.…..
A régóta rebesgetett frissítés megérkezett: mától hivatalosan is elérhető a videótelefonálás lehetősége a Skype iPhone alkalmazásán belül. Ráadásul mind 3G, mind pedig WiFi kapcsolat alatt - ez utóbbit Amerikában a szolgáltatók  kérésére eddig korlátozta a cég.…..
Kedves Blog! Karácsony alkalmából, mint minden évben egy rövid üdvözletet küldtem a partnereinknek, és azoknak a kollégáimnak - közöttük a főnökömnek is -, akikkel már biztosan nem találkozom az ünnepig (ez a térbeli távolságból adódik).A válaszok között egy érdekes…..
mr_x 2010.12.23 11:57:35
@silkent: "Mi a bizalmas információ? Egy mail-cím?"
Sajnos az ilyen hozzaallas miatt lesz egyre tobb levelszemet.
Nem csak az emil cim, hanem pl. hogy azok a cimek valos e'lo" cimek, a cimek kozotti kapcsolat, nem biztos hogy az egyik ugyfel szet szeretne kurtolni hogy veled uzleti kapcsolatban van, es meg lehetne sorolni.
Mondok egy masik peldat. Vajon szeinted mennyire zavarna ha egy rosszlany telefonszamat a feleseged megtalalna a telefonod egyik gyorshivo gombjara programozva? Pedig tobbszaz rosszlany telefonszamat meg lehet szerezni masodpercek alatt, vajon miert zavarna hogy azt az egyet ott megtalalta?
mr_x 2010.12.23 12:54:26
@silkent: "az alkalmazott amikor kőr mailban elküldte a címeket, a főnök amikor ugyebár ráerősített a klikkel, - de az egyik nálad nem hiba, a másikat pedig rúgjuk ki, akkora hiba ez"

Volt munkahelyemen elbocsatasi indok volt a titkos adatok helytelen kezelese (a munkaszerzodesben is benne volt).
Viszont ahogy a titkos adatok nyilvanossagra kerulnek, azok elvesztik titkos voltukat, nem igaz?
Az hogy a fonok szinten az osszes cimzettnek kuldte a valaszt az lehetett tudatos strategia is azzal a hatteruzenettel, hogy "nem ceges szabalyzat, hanem a kollega onszorgalombol ilyen hulye, a megfelo lepeseket megtesszuk". Mondjuk nem artott volna egy bocsanatkerest is belerakni a ceg neveben.
mr_x 2010.12.23 12:56:33
@Jofiu: "Na ennyit az uzleti titok fontossagarol a cegnel. : )"
Mennyire titok az az uzleti titok amit elotte mar mindenkivel kozolt egy balfacan kollega? :-o
Nem vitatom, imázs videókra szükség van, hátha a texasi parasztlány is tudja legközelebb, hogy minek a fővárosa Budapest, és nem hiszi azt, hogy Európa egy ország. (első 1 perc)   Nézzük, milyen képekkel, atmoszférával, hangulattal izzítják Budapestre a célországot…..
Két olyan rendszeresen kommentelő is van itt a blogon, akik Írországnak ugyanazon a vidékén élnek. KuKori korábban már írt az ott tapasztalt dolgokról általánosságban, most jelentéktelen alak egy konkrét eseményt írt be hozzászólásként, de külön posztért kiáltott a sztori,…..
A cím nem vicc, valós történetről van szó. De azért mielőtt az autóvásárlás előtt állók önfeledt örömujjongásban törnének ki, annyit nem árt tudni, hogy Toxic Belgiumban él és ez a bizonyos letöltendő büntetés is egy ottani ügyeskedőt érintett kellemetlenül, a hazai…..
mr_x 2010.12.10 21:29:22
@mi nem foglalt még: "ez is csak akkor működik ha rendeszeresen szervizbe hordják az autót."
Evente a muszaki vizsganal be lehet vinni a kozponti szamitogepbe.
Ha utolag kiderul hogy tekerve lett az ora akkor vissza lehet kovetni hogy kinel is volt a muszaki. Ha tobb autorol kiderul es a hamis muszaki vizsgak ugyanott keszultek akkor johet a 3 ev (mgszorozva a kocsik szamaval).
Nem erne meg.
mr_x 2010.12.10 21:34:44
@SickBoy: "Most ez hülye kérdés, de van-e ott a messzi külhonban regisztrációs adó, s hogyért mérik az átírást?"
Angliarol tudok irni.
Van itt is regisztracios ado, par eve ment fel ha jol emlekszem 45 fontra.

Az atiras egy belyeg ara (amit a boritekra ragasztasz amiben elkuldod a forgalmit a hatosagoknak majd postafordultaval jon az uj forgalmi a te nevedre). Ha sporolni akarsz akkor olcsobb belyeget raksz ra es nem masnap hanem csak ket nap mulva fogjak megkapni a levelet :-)
mr_x 2010.12.10 21:37:23
@mr_x: "Van itt is regisztracios ado, par eve ment fel ha jol emlekszem 45 fontra."

Bocs, tevedtem, 55 font (de nincs ra AFA :-) )

www.direct.gov.uk/en/Motoring/BuyingAndSellingAVehicle/RegisteringAVehicle/DG_4022317
Ahogy a civilek közt, a rendőrök között is vannak segítőkész és mindent leszaró emberek. Előbbire jó példa az az egy évvel ezelőtti fotó (ld. lent), amikor két motoros rendőr - akik közül az egyik a blog olvasótáborának kemény magjához tartozik - lábbal tolt le a…..
Azt hiszem, nevezhetem pozitív történetnek, amit István írt, annak ellenére, hogy az egész bonyodalom egy balesettel kezdődött. Tanulságos sztori arról, hogy érdemes kiállni az igazatokért akkor is, ha több tanú állít teljesen mást. Szeretnék megosztani én is egy történetet…..
Praxis Valamit feldugott magának? 2010.11.26 06:00:00
Sajnos több éve nőgyógyászati problémával küszköd,többször volt már eü kaparásom,tavaly kétszer. Márciusban annyira görcsöltem,és rengeteg vér távozott tőlem,hogy a férjem este 10-kor bevitt a Miskolci kórházba,ahol sehol egy orvost nem találtunk,már a portás…..
mr_x 2010.11.26 16:02:18
@Rotoxis: "Az infúzió végét csak akkor lehet pontosabban kiszámolni, ha infúziós pumpában kapja (már ha gyógyszert kap)."
parszaz forint anyagkoltsegu egy olyan szerkezet ami jelez a noverhivon ha lejart az infuzio.
Tudom hogy van ilyen mert lattam mukodes kozben (igaz nem Mo-on)
autózz! Megbízható szemtanú 2010.11.22 08:33:00
Korábban már többen is kérdeztétek, hogy mi az a kamera, amivel készítettem azokat a felvételeket, amik a blog youtube csatornájára vannak feltöltve sárga feliratokkal a sarkaiban, Most jutottam el odáig, hogy van egy kis időm írni nektek egy kis élménybeszámolót, meg úgy…..
mr_x 2010.11.22 13:26:36
En a roadscan.co.uk/ helyrol vettem masfel eve hasonlo arban.
Az primitivebb, gps-t nem csak gyorsulast rogzit a kep melle.
Ha most vennek akkor valoszinu smarty mellett dontenek.
Ket eset tortent ami utan ugy dontottem hogy megveszem.
Eloszor egy szembol jovo anyuka keresztbe befordult elem, majd amikor meglatta hogy jovok akkor satuzott es megallt az en savomban. Nem sikerult teljesen kikerulnom es elvittem a hatso lokharitojat.
Szerencsere a biztositoja szo nelkul fizetett.
Ra nem sokkal epp megalltam egy parkoloban amikor a mellettem levo auto ugy tolatott ki hogy nekiment az en automnak. O azt allitotta hogy en mentem neki, en azt hogy o nekem.
Ha akkor van kamera a kocsiban ami gyorsulast is rogzit az egyertelmu bizonyitek lett volna az en igazamra meg akkor is ha a masik auto a latoszogon kivul van (eleg ha csak annyi derul ki az adatokbol, hogy megallok, majd egy mp mulva kap egy utest a kocsi).
Azota volt par eset ahol ugyan nem lett baleset, de ha az lett volna akkor nehezen bizonyitom be a vetlensegem.
Pl itt: auto.indavideo.hu/video/Elozz_csak_nyugodtan
Ha csattanunk mondhatja a masik fel hogy en annak ellenere eloztem hogy o mar indexelt es megkezdte az elozest, igy eleg egyertelmu hogy ki a hunyo. (meg mielott megint felmerul, a felvetel angliaban keszult azert elozok jobbrol :-) )
mr_x 2010.11.22 13:33:21
@szaGértő: "Látszik."
Akkor megmondanad a jobbrol elozo fekete auto rendszamat? En meg az auto tipusaban sem vagyok biztos (talan 6-os BMW?).
Cserbenhagyasnal rendszam megallapitasara ez a rendszer nem alkalmas. Amire alkalmas az az hogy ha csatt van es a masik fel vitatja hogy mi tortent akkor meg lehet nezni.
mr_x 2010.11.23 22:27:45
@MaCS_70: "GPS és G-szenzor nincs benne, de szerintem maga a filmfelvétel az igazán fontos."
Szerintem meg a gyorsulasmero a fontos.
Az segit abban hogy esemeny eseten automatikusan rogzitse az esemenyt, meg akkor is fontos ha olyan esemenyre hivatkozol ami nem latszik a felvetelen (pl. hatulrol neked megy valaki es nekilok az elotted allo autonak, nem pedig azert utkozik neked mert a te fekutadat leroviditette egy masik auto).
Persze lehet folyamatosan videozni, de szerintem tobbet er ha csak az esemeny (es az elozmenye) van rogzitve.