Regisztráció Blogot indítok
Adatok
verhasi

6 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Idén először tartotta az Atlassian a fejlesztő konferenciáját, az AtlasCamp-t Európában Wiesbadenben március 22-23-án. Idén először vettem részt az AtlasCamp-en. Mivel te nem jöttél el elmesélem miért bánhatod. 21-én este egy before party-val kezdődött amit kihagytam mivel…..
 Ha szoftvert fejlesztünk, akkor abban lesz hiba is. Semmi gond, majd készítünk unit tesztet, funkcionális tesztet, integrációs tesztet. Sőt a felhasználók is fogják tesztelni. Ha elegendően sok tesztet készítünk, futtatunk akkor minden rendben lesz. De nem! A tesztekkel egy…..
 Az Atlassian izgalommal jelenti be a JIRA 4.4 kiadását - ami a legnagyobb JIRA kiadás az elmúlt években - több mint 1400 szavazat kielégítése!  A JIRA fejlesztői csapat keményen dolgozott, hogy gyorsabb és  termelékenyebb funkciók segítség a JIRA…..
Atlassian jegyzetek 10 user 10$ ? 2010.12.13 22:08:00
Tavaly október óta elérhető hat termék, JIRA, Confluence, GreenHopper, FishEye, Bamboo and Crowd 10$-ért. Aztán folyamatosan felsorakoztak a partnerek is a különböző add-on-okkal. Idén októbertől pedig a Crucible is. - Akkor ez most csak egy akció aminek egyszer vége…..
  2010. December 1-én megjelent a Crowd 2.1 verziója. Még masszívabb mint a 2.0, miközben majdnem 230 szavazat jutott érvényre. Egy új, átfogó REST API került bele. Ha az alkalmazásodat szeretnéd integrálni a Crowd-al, akkor szeretni fogod. Az egymásba ágyazott csoportok…..
Az utv.hu-n olvasomÚjra fizetni kell utv uv2010-02-15 20:51:00 Tegnap reggeltől ismét ellenőrzi a parkolást a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. (BÖP), a IX., XIII. kerületek teljes területén...És nem értem. Tényleg azt gondoljuk, hogy…..
Ez most egy kicsit erősebben szakmai bejegyzés. Kell-e unit teszt? (naná) Korábban már volt szó unit tesztelésről, és felvetettem azt a kérdést is, hogy a unit teszteket vajon a program kód megírása előtt, vagy utána kell elkészíteni. (És kell-e egyáltalán?) Hogy…..
verhasi 2010.01.14 00:03:59
@joco: Na akkor mégegyszer (az előző válaszom a getReq függvényre vonatkozott volna ha arról kérdeztél volna:) most már tényleg a kérdésedre válaszolva. Nem nem hibás. Az osztály szintű változó a getReq függvény hívásakor vagy null vagy nem. Ha meghívásra került a setReq egy nem null paraméterrel, akkor nem null. Ha nem, akkor null maradt.
üdv
vi
verhasi 2010.01.14 00:32:20
@joco: nem. Nem kell de ez is jó lenne. A több szavas válasz pedig, hogy a java kicsit szigorúbb mint a php. Ha nincs olyan változó akkor le sem fordul. Itt nem ez a helyzet, hanem a req az osztály változó rövid hivatkozása. Általában ezt szokás használni. A this. típusúra pedig a setReq-ben van példa.
verhasi 2010.01.14 00:47:50
@joco: IGEN! Bár nem én írtam de szinte biztos vagyok benne, hogy a copy+paste ördögével van dolgunk....
Amikor egy ismerősömnek elmeséltem, hogy "Csak a tesztemen keresztül" címmel indítunk blogot, akkor rögtön azt kérdezte, hogy lesznek-e selypítő meztelen lányok, mert különben mi értelme van a „csak a tesztemen keresztül” vicces kifejezésnek. Röviden: nem…..
Nem mindegy. Mármint az, hogy a címben feltett kérdésre mi a válasz. Mert lehet valami jó, ha annak tűnik, de nem biztos, hogy az. Ahogyan ha valami rossznak tűnik, attól még... Szóval ami rossznak tűnik, az rossz is. És ezek miatt nem az a kihívás a tesztelésben, hogy megtaláljuk a…..
verhasi 2009.06.22 18:02:41
@fanta: Igen lehet többször is tippelni. Jól tippelni viszont csak egyszer. Bár az igazi relikviából van még egy példány :)
Szoftverfejlesztés közben tesztelünk, mert jó. Számomra sok esetben a kódolás során az okoz örömet (flow) amikor elindul a program, elkezd működni, azt csinálja amit én akarok. Olyankor én vagyok az Isten. (Tudom, cseppnyi az én világom, de mégiscsak én teremtettem. Rajzolj nekem…..
verhasi 2009.05.21 12:54:50
@Pötyy: Az automatizált funkcionális tesztelésnek két szintje van. Az egyik az üzleti szint ahol tesztelőre van szükség, hogy meg tudja fogalmazni a tesztet oly módon, hogy az valóban az üzleti igényeket fedje le. A másik szintje, ami az előzőt kiszolgálja az a technikai szint. Az automatizált funkcionális tesztek technikai szintű kidolgozásához valóban programozóra van szükség. Ez a programozó nem tesztel, hanem fejleszt, méghozzá olyan eszközt amit aztán a tesztelő fel tud használni, hogy hatékonyabban végezze a munkáját. Hatékonyság alatt értem például azt is, hogy a diplomája mögött meglévő tudást kelljen minél inkább használnia és minél kevesebb betanított munkát végezzen.
A gálya és a gőzhajó között nem csak a meghajtó erő forrása változott, hanem a lapátok formája és elhelyezkedése is.