Regisztráció Blogot indítok
Adatok
callmemike (törölt)

12 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mint azzal a többség valószínűleg tisztában van, az Idoru nemrég, hogy is mondjam, újrafogalmazta önmagát. Elég necces dolog lecserélni egy félunderground zenekarban az énekest a név megtartása mellett (hirtelen a Xiaoxin és Anthony Green ugrik be), az Idoru esetében azonban…..
Jól megkaptuk, mit megérdemeltünk. Honduras 32 év után újra meccset nyert az U20-as világbajnokságon. Ismét Afrikában és ismét ellenünk. Miközben az arcunk mérete egyenes arányosságban állt a védelmünk lyukasságával, egyetlen értékelhető kapura lövéssel sikerült lehoznunk…..
callmemike (törölt) 2009.09.28 13:36:49
azt hiszem, a legműkedvelőbb műkedvelő szemét is kiüti az, ahogy Egervári elkúrta ezt a meccset.

A legbotrányosabb, ahogy a védősorből Egervári mester egy kurva nagy offside trapet kreált. Ott áll a négy csávó egymás mellett, nem léphetnek ki se előre, se oldalra, amíg nem ég a ház, mert a defense line az egy olyan dolog, amire vigyázni kell. Hogy ez mire jó? Megállítja roger Rojast, már amikor nem. A többi 9 mezőnyjátékossal meg nyilván nem törődünk.

A másik botrány, ahogy a védők nem vállalták fel az ütközéseket. Egervári mester ezt valószínűleg azért találta ki, mert látta a videókon, hogy a hondurasiak a legkisebb érintésre is hipp-hopp röpülnek. Na de csókolom! Átlag 15 centivel volt a magyar csapat magasabb az ellenfélnél. Ergo: az állított helyzeteket mi nyerjük, a beinduló törpe támadók viszont úgy forgatják majd a tornyokat, ahogy akarják. A helyes megoldás itt éppen az lett volna, hogy még a széleken eltaroljuk a hondurasiakat, aztán ívelgessenek, ha akarnak. És középen LÉPJENEK KI RÁJUK, az isten verje meg.

Védekező középpálya nyista? Ha az elöl sétálgató középpályások nem jönnek vissza a saját térfél elejére védekezni, akkor a) Vladimir Koman hiába próbál meg védekező középpályásnak tűnni, mert nem az b) Vladimir Komannak nem lesz labdája és ebből kifolyólag c) a csapatnak nem lesz egy értelmes támadása sem.

Nem rosszak a képességei a csapatnak, ahogy az EB bronzéremből is látszik. Egy U20-as csapat minősítésében speciális tényezők mérvadók, a magyar csapat pedig ezen a szinten tényleg oda tartozik, ahová előzetesen várták magukat: legalább a legjobb tizenhatba.

Egervári azonban egy hányás. Ez a meccs rajta ment el. A legjobb az lenne, ha azonnal eltakarodna Egyiptomból, a srácok meg lejátszanák a maradék meccseket abban a basic rendszerben, amiben a csapat kétharmada évek óta játszik.
Vonjuk le az EP-választás eredménynek tanulságait, mert a tanulság az mindig jó (az elejére meg egy prognózist is biggyesztettem). A bejegyzés alapjául egy rakás cikk, de főleg a területi eredményeket elemző Index-cikk szolgált. Összprognózis: Előrehozott választások nem…..
callmemike (törölt) 2009.06.11 08:48:00
Vége. Illetve most kezdődik. Amit ma hajnalban valamekkora biztonsággal ki lehet jelenteni az, hogy a magyar közélet egyszer s mindenkorra megváltozott. Az állóvizet felkavarták és ez az élmény talán elegendő hajtóerőt biztosít a magyar demokráciának egy kis időre. A…..
Sárdobáló Ajánló 2009.06.04 17:00:00
Addig is, ameddig elkészül saját írásunk Trianonról, egy kis olvasni való a témában. Ajánljuk Ablonczy Balázs írását a Heti Válaszban:"Trianonozni fogok. A nyolcvanöt éve aláírt szerződés nem aktuális - mondják egyesek -, mert éppen megszűnőben a határok, tisztul…..
Borulékony féligazságokat tartalmazó történelmi mítoszok előállításában, a régió (Szopó-Európa) többi nemzetéhez hasonlóan kiemelkedő gyakorlatunk van. A trianoni szerződés ilyen mítoszokban többnyire központi helyre kerül. A területi rendezés, amelynek a végeredménye a…..
Voltam a könyvelésen. Kérdezték a csajok, hogy mi van velem, ritkán látnak mostanában, pedig mindig örültek, amikor meglátogattam őket. Aztán beszéltem Kis Édessel is. Megkérdeztem, hogy mi van, mi a helyzet, haragszik-e, vagy ilyesmi. Azt mondta, hogy nem, de ezt nem most akarja…..
A Shell Beachnek különleges érzéke van ahhoz, hogy látszólag össze nem illő zenekarokkal együtt lépjen fel, volt olyan bulijuk, ahol az öt fellépő egyetlen közös momentuma a gitár meg a dob volt. Június 18-i hajós jelenésük előzenekarai is más-más forrásokból merítettek, a…..
"A falvak kitérnek előlük és félre állnak a kapuk, elébük jött a messzeség és megtántorodva visszafut." /Részlet, Pilinszky János: Harbach 1944 című verséből/ Zsidókról lesz szó, de most nem lesz gonosz, és sok köze Magyarországhoz sincsen. Az alábbi hírt hétfőn…..
A magyar ember valahogy helyből nem igazán tud mit kezdeni a posztmodern, a globalizácó meg az információs forradalom adta társadalmi újdonságokkal. Eleve csak annyit tud angolul, hogy a turistáknak elmondja, hogy "The problem with this country is.. kind of, you know, gypsies",…..
  Érdekes kifejezés a városnyelvben a gomba. Ha összevetem az Örs vezér térit a Móricz Zsigmond körtérivel, akkor csak a BKV-bérletpénztár és a köralaprajz a közös vonás, amúgy meg tök máshogy néznek ki. Újbuda Önkormányzata (melyet mostanában kétnaponta emlegetünk)…..
A budakeszi arcok egy csomószor bejöhetnek ingyen a Turn Of Mind koncertre, mégis lopják a Shell Beach cédét - mesedélután Márton szombatjával a főszerepben. Valami érthetetlen és még saját magam előtt is homályos ügyből kifolyólag kétezer forintom is volt erre a napra,…..
Elég szar, ha egy induló blog szerzője az ötödik posztban lelövi a konkrét pártszimpátiáit, de kénytelen vagyok vele. Politikai akció ez is, hátha népszerű lesz a gondolatmenetem, és egy-két olvasónak kedve támad a Lehet Más A Politikára adni a voksát. Tessék, csak…..
Van itt nekünk ez a lángoktól ölelt kis országunk, amelynek lakosai évek óta nem képesek túltenni magukat az úgynevezett alternatív, ifjúsági szubkultúrákon meg az ezekkel járó speciális öltözködési szokásokon. Az emo szóval jelölendő szubkultúra azonban olyan mértékben…..
Van itt nekünk ez a lángoktól ölelt kis országunk, amelynek lakosai évek óta nem képesek túltenni magukat az úgynevezett alternatív, ifjúsági szubkultúrákon meg az ezekkel járó speciális öltözködési szokásokon. Az emo szóval jelölendő szubkultúra azonban olyan mértékben…..
  Hát akkor lessük. Kurva sok zenét hallgattam a héten itthon és a Tegan & Sara ennek köszönhetően aránytalanul sok hallgatást kapott. Érdekes dallamokat szolgáltató pop-punk zenekarok mindig kellemesek a háttérben, úgyhogy a Lemuria annyira nem meglepő, bár lehetne…..
Minden tűntető boldogtalan. Ez pontosan olyan abszolút kijelentés, mint hogy aki árpádsávos, az nem zsidó, de jár tüntetni, így egy mondatban háromszor három szóismétléssel eljuthatunk odáig, hogy aki zsidó, az boldog, mert nem tüntet, aki pedig nem zsidó, az lehet boldog is meg…..
Ez a H1N1 dolog igazából ostoba hiszti, átverés és maga a vírus kábé annyira jelentéktelen, mint madaras megfelelője. És akkor azt még nem is mondtam, hogy a közismert Sertés McFarm nevű élőlénynek semmilyen köze a vírus terjedéséhez. A disznóban, mint alaphelyzetben…..
Én vagyok az a srác opener 2009.05.02 19:34:00
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, Choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose fixed- interest mortgage repayments. Choose a starter home.…..