Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bobellino

0 bejegyzést írt és 161 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Attól kezdve, hogy egyre határozottabban tette le a voksát az agyat kevéssé megdolgozó akciófilmek mellett úgy vált Sylvester Stallone az ítészek pofozózsákjává. Ha a kritikákat összesítő Rotten Tomatoes adataiból indulunk ki, könnyen azt a következtetést vonhatjuk le, hogy egyik szemetet csinálta a…..
Nem kérnek a libatollas pulykapörköltből, a kukoricafőzelékekből és a felismerhetetlen „vízlevesekből” a képviselők. Forrnak az indulatok a menza körül Pesterzsébeten, romokban az „egészséges menza” reform. A FIDESZ-frakció kiáll választottja mellett és semmilyen…..
Nem fér több stadion az országba, nem baj, épít a kormány Romániában is! Amikor sikerült megakadályoznunk, hogy a Duna-parton, Pesterzsébet zöld övezetében stadion épüljön, már érezhető volt: az őrületnek is van határa. Véges a kormányzati tisztségviselők és fideszes…..
Bobellino 2015.09.23 11:13:27
Klubot nem, csak lelátót veszünk Erdélyben magyar közpénzből

Bombahírként tálalta a román sajtó és annak nyomán több hazai hírportál, hogy a magyar kormány megvásárolja a csíkszeredai futballklubot, amelyet eurómilliós beruházással fel akar juttatni az első osztályba. Ebből csak annyi igaz, hogy magyar pénzből épül a székelyföldi város futballpályájának lelátója és egy kollégium.
hirdetés

A román lapok idézték az FK Csíkszereda edzőjét, llyés Róbertet, aki állítólag azt mondta, hogy a magyar kormány négymillió eurót (1,2 milliárd forintot) fektet a labdarúgócsapatba. A pénzt az infrastruktúrára költenék, elsősorban fedett lelátó és a stadion világításának kiépítésére.

Szondy Zoltán klubelnök a Népszabadságnak cáfolta a klubvásárlásról megjelenteket, hozzátéve: az egyesület a városi önkormányzat tulajdonában marad. Az edző valóban nyilatkozott újságíróknak, de Szondy szerint a tréner szavait kiforgatták. Pedig nyelvi korlátok nem lehettek: Ilyés évekig a bukaresti Rapid alapembere volt, jól beszél románul.

Ám lelátó valóban épül a csíkszeredai futballpályához, döntően magyar pénzből. Ahogyan a helyi – a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia partnereként működő – futballakadémia is jelentős támogatásban részesül Magyarországról. Szondy Zoltán elmondta: a csíkszeredai Márton Áron Gimnáziumot nemrég európai uniós alapokból felújították. Ennek áldozatául esett az elavult, az iskola épületében működő kollégium, amely helyett újat kell építeni. Az épület az egyházé, az iskolát az önkormányzat tartja fenn. Az utóbbi vetette fel a magyarországi kormánytámogatás lehetőségét, miután a román kabinet elutasította a polgármester erre vonatkozó kérését.

A magyar kormány végül átvállalta az 5,5 millió eurós (hozzávetőleg 1,65 milliárd forintos) beruházás kétharmadát. Ebből épül a kollégium és a futballpálya lelátója is, amely a Székelyföldi Labdarúgó Akadémia mellett a Márton Áron Főgimnáziumot is kiszolgálja. Csíkszereda önkormányzata vállalta a meglévő tribün rendezését, a futópálya és az éjszakai világítás finanszírozását. Erre tavaly utalták ki a forrásokat.

áfolta az eredeti hírt a Miniszterelnökség is. Lapunknak küldött válasza alapján a magyar kormány a Székelyföldi Labdarúgó Akadémiát támogatja, amelynek létrejötte széles körű összefogás eredménye, hiszen a beruházáshoz a római katolikus egyház biztosította a telket, a működési költségeket pedig a csíkszeredai önkormányzat és a Bethlen Gábor Alapon keresztül a nemzetpolitikai államtitkárság fedezi.

A székelyföldi futballakadémia 2012 óta működik, és azóta részesül magyar kormányzati forrásokból. Így épült fel 2013-ban egy világítással és lelátóval ellátott, műfüves pálya Csíkszeredában 100 millió forintból, illetve idén egy hasonló Székelyudvarhelyen.
hirdetés

Mint ahogy a csíkszeredai csapat is kap magyarországi támogatásokat. Főszponzora az MVM Paksi Atomerőmű Zrt.
Két Hitler kép között üzent az új tankönyvek megvásárlásáról egy pesterzsébeti tanítónő a Facebookon. A tanítónő - nem alábecsülve annak fontosságát, hogy a Kisszámolót a Kosutiban is meg lehet vásárolni - (amúgy egyik kedvenc könyvesboltom, ahol valóban minden…..
Levelet hozott a posta: Dr. Áder János köztársasági elnök kampánylevelét, amelyben arra kért klímavoksommal csatlakozzam klímavédelmi kezdeményezéséhez. Lassan két hete tart a…..
Bobellino 2015.08.18 12:34:56
A Matolcsy György vezette MNB 4,5 milliárd forintért vette meg Tiziano: Mária gyermekével és Szent Pállal című képét, amely az utolsó nyilvános értékbecslés szerint 6 éve 1,4 milliárdot ért. A műkincspiacon nem volt háromszoros árrobbanás, ezért közérdekű adatigénylés…..
Tervezzük meg közösen a Baross utca – Topánka utca sarkán épülő új pavilonsort és közlekedési csomópontot! Ha a helyi közösségek nem ismerik részleteiben a fejlesztések indítékait és céljait, akkor kevésbé érzik magukénak és nem válik természetessé, hogy a…..
Vajúdtak a hegyek és egeret szültek. Ha valamit nem akarsz megoldani, állíts fel egy bizottságot. Így szólna a közmondás, de a kormány ezt is átírta: ha nem akarsz valamit gyorsan megoldani rittyents helyette egy törvényjavaslatot. A kormány visszakozik a Vegyi Művek…..
Ma van az Oscar-szavazólapok leadásának határideje, a verseny hivatalosan is véget ért, hogy aztán vasárnap éjszaka, egy átmulatott hétvége után Hollywood megkoronázza... nem önmagát. Akik figyelemmel követték az elmúlt bő két hónap eseményeit, azok tudhatják, jó ideje ez…..
A kormány és az RTL Klub közötti egyeztetésen egyebek mellett abban állapodtak meg a felek, hogy a Fidesz belátható időn belül meg fogja változtatni a médiatörvény 38. paragrafusát akként, hogy a jelentős befolyásoló erővel rendelkező kertévéknek ne kelljen kötelezően…..
Bobellino 2015.02.19 09:56:48
Közös gondolkodásra, közös tervezésre hívja a kerület lakóit az önkormányzat. Dolgozzunk együtt Pesterzsébet fejlesztéséért! A kerület településfejlesztési koncepciójának tervezéséhez gyűjtik az itt élők véleményét, tapasztalatait. (A cikk alján található a…..
Február 2-án indul az RTL Magyarország napi közéleti háttérműsora, a Magyarul Balóval. Baló György 3 éves kihagyás után tér vissza a képernyőre. Vannak a klasszikus értelemben vett újságírói kérdések: ki, mit, mikor, hol, hogyan és miért? Azt gondolom, a híradókból meg…..
Bobellino 2015.01.28 13:32:56
                      Az osztályharcot, amely a Marxon nevelkedett                       történésznek a szeme előtt lebeg, ama durva és                       materiális dolgokért vívják, amelyek…..
Bobellino 2015.01.25 17:40:02
Tegnapi rádióinterjújában Orbán Viktor arra kért mindenkit, most tiltakozzunk az elkerülő utak fizetőssé tétele ellen, most szóljunk. Akkor most szóltam: az útdíjakban január elsejével bevezetett változtatások hazugságokkal, anomáliákkal és rendszerhibákkal terheltek. Ma…..
Bobellino 2015.01.11 13:34:03
Zsarolásnak tűnő levél, zárt ülés, elégedetlen edzők, dühös és aggódó szülők. Majdnem botrányba fulladt a pesterzsébeti szén-monoxid mérgezést vizsgáló bizottsági ülés egy levél miatt, de inkább zárttá nyilvánították azt. Az érintett gyermekeket, szülőket és…..
Bobellino 2015.01.07 08:14:54
Bobellino 2015.01.07 14:43:43
@Mach Péter: :-)
Nem gondolom, hogy Nero módjára a nem létező erkélyedről gyönyörködtél volna a lángok helyett feltörő színtelen szagtalan gáz okozta káoszban.
Hol volt a területi képviselő a veszélyhelyzetben, szombat délután?
Gyurcsányék most nem a show-t, hanem az ételosztást nyúlták le? A résztvevők szerint félresiklott a Gyermekétkeztetési Alapítvány december végi akciója. 1000 rászoruló családnak oszt csomagot a Gyermekétkeztetési Alapítvány december 29-én: ígérte Facebook oldaluk. A…..
Pontos korrajz a KDNP „tündökléséről” és bukásáról, hogy milyen javaslatok és botrányok köthetőek „kereszténydemokrata” képviselőinkhez az elmúlt hónapokban. Hosszú elemzések készülhetnének róla milyen szemléleti torzulásokat okozhat ha egy párt ciklusok óta…..
Négy éve azt ígértem: tiszta kézzel, fejjel és nem utolsósorban tiszta szívvel állok ki a kerületben élők ügyeiért. Vállaltam, hogy Pesterzsébeten mindent megteszek a korrupció megszüntetéséért, az átlátható gazdálkodásért. A Párbeszéd Magyarországért célja eddig is…..
Bobellino 2014.10.06 23:12:11
www.hirado.hu/2014/07/08/szigetvari-tisztaznia-kell-magat-siposnak/
Ők legalább levonták a következtetéseket...
Meggyőződésem, hogy az igazi ellenfelünk nem az Orbán-Putyin rendszert építő FIDESZ, hanem a közöny és az apátia. Akkor változtathatjuk Magyarországot, Pesterzsébetet, a Duna-partot élhetővé, ha aktív közösségként formáljuk azzá. /fotók: Bakki László, Erőss Gábor, Mach…..
Azt, hogy egy annyira művelt, világlátott embernek, mint Kovács Béla egyszer sem jut eszébe, hogy azért a sok megnyílt ajtóért cserébe, amelyeket „orosz kapcsolatainak” köszönhet, előbb-utóbb kérnek majd valamit az elvtársak – nos, ezt a legjobb jóindulattal is nehéz…..
Vajon Orbán Viktor kiköpné a kólát, ha ő is a Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó hetedikes tankönyvéből tanult volna? Kurzusdöntő irodalomtankönyvre bukkant a Kettős Mérce blog. Alföldi Jenő-Valaczka András: Irodalom 7. osztályos tankönyvének 13. oldalán olvasható: "Bár…..
Nagyon sajnálom, hogy az MSZP döntése miatt nem jött létre átfogó megállapodás az ellenzék pártjai között sem a fővárosban, sem Pesterzsébeten. Mint ahogy a sajtóban is olvasható a múlt héten az MSZP nem fogadta el azt a megállapodást, amelyben az Együtt, a DK és a PM a…..
Tűzoltó lettem, s nem katona. Fideszes képviselőtársaim is elismerték: szombat éjjel kivételesen valóban tüzet oltottam s nem olajat öntöttem rá. Lehunyta kék szemét az ég, lehunyta sok szemét a ház, egy „kedves szomszéd” pedig benzines flakont ragadott, szétlocsolta…..