Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ziggy_pop

18 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Búvópatak. Egy tavalyi koncertplakátján ez volt a neve alá írva, és talán tényleg ez a legjobb szó rá és a myspace-es oldalán teljes egészében letölthető diszkográfiájára. Valamiért a hazai indie színtérhez szoktak kapcsolni, pedig valahogy kilóg onnan. Több zenekart…..
Fish!, Óriás, Metrosection @ Dürer Kert 2009.05.01. Ez most itten személyes lesz, mivel a tegnap este tízedik életévét ünneplő Fish! zenekar és az Óriás tagjainak pályafutását gyakorlatilag a kezdetek óta figyelemmel követem. Mindkét történet pontosan 10 évvel ezelőtt…..
Ektomorf - What Doesn't Kill Me (2009 AFM) Az Ektomorf igazi magyar sikertörténet. Elindultak egy vidéki kisvárosból, végigküzdötték magukat a hazai metal undergroundon, aztán kimentek Németországba utcazenélni, közben meg felkarolta őket a világ legnagyobb metálkiadója, a…..
ziggy_pop 2009.04.01 15:44:32
@Autosave: nem az volt a cél hogy a tűzoltókat lehúzzam, csak illusztrálni akartam hogy általában a külföldön sikereket elért zkrokat itthon leszarják - függetlenül attól hogy milyen zenét csinálnak. de most ezt tényleg magyarázni kell?
Két zenekar is feltette koncertdátumai közé a VOLT Fesztivált, pedig őket még nem jelentették be hivatalosan. A Limp Bizkit, Manson és a Franz Ferdinand már köztudott egy ideje, erről írtunk is, de újabb két - nem is annyira ismeretlen - név jön majd Sopronba július elején. Az…..
A rockújságíró fura egy állatfaj, néha rájön a listázhatnék, és olyankor idiótábbnál idiótább toplistákat állít össze mindenféle szempontok alapján. Kicsit olyan ez, mint mostanában a facebookon annyira népszerű ki vagy? tesztek. A Rolling Stone nemrég összeszedte…..
Gasner János a nyolcvanas/kilencvenes évek meghatározó zenekaraiban, az Európa Kiadóban és a Sziámi-Sziámiban gitározott, de játszott az Új Nemben is, és tagja volt a Bardo és a Sziámi jelenlegi felállásának is. Tagja volt a Tibet Társaságnak, a VOLT kulturális magazin…..
Reunionból sosem volt hiány a mocskos rock'n'roll szakmában. Azt már megszoktuk, hogy minden évben van legalább két-három "egykori nagy", "kultikus státuszú" vagy az "akárhányas évek meghatározó" zenekara, amely hirtelen rádöbben, hogy jó lenne…..
ziggy_pop 2009.03.05 00:17:58
@Metal Warrior: ez egy vicc volt, tökfej, csak nem értetted
A Viasat továbbra is számít a magyar sorozatfüggő társadalomra, és a Halottnak a csók után egy újabb sorozatnak is itt, a neten keres címet, éljen a webkettes életérzés. Adott egy középiskolás amerikaifutball-csapatról, annak játékosairól és edzőjéről, no meg az egész…..
Ha már hírt adtunk a 2009-es NME Awards jelöltjeiről, akkor röviden áttekintjük a nyertesek listáját is. Nagy meglepetés természetesen nem volt, az este legnagyobb győztesei az Oasis, a Muse, a Killers, Pete Doherty és az MGMT. Viszont ezen az estén állt a színpadon újra együtt…..
A sokak által csak köcsög trendgyártó lapnak tartott, de azért még mindig megkerülhetetlen újság ma este tartja a díjkiosztóját - az angolok Fonogramja, a Brit Awards után ez a második legfontosabb ilyen esemény. A New Musical Express Awards helyszíne a londoni Brixton Academy.…..
John Frusciante – Empyrean (2009 Record Collection) Távol álljon tőlem, hogy bárkit is piedesztálra segítsek, de John Frusciante alanyi jogon kiérdemel néhány magasztos jelzőt. Nyilván túlzás, hogy ő lenne a rock’n’roll birodalmának Zeusza vagy Odüsszeusza, de nem…..
Fergeteges, az amúgy is válságban szenvedő világgazdaságot még súlyosabban megrázó részleteket tudtunk meg Kim Gordonék (Thurston Moore-ék, Lee Ranaldoék, és így tovább) készülő félben lévő nagylemezéről. Csak erős idegzetű olvasóinknak javasoljuk, hogy remegő…..
Bár még van nagyjából 5 hónap a nagy nyári fesztiválokig (júniusban indul a szezon, de előtte is lesz pár erős feszt), már sok hivatalos honlapon kint vannak a fontosabb headliner fellépők, a nagy nevek. Áttekintjük, idén hova érdemes kiutazni fapadossal, hogy három napon…..
Az idén 40 éves Polly Jean Harvey (a neten látható képei alapján úgy tizenöttel kevesebbnek tippelnénk) elég sok mindent csinált már viharos életében: ifjúkorában rockerkedett, aztán áttört a mainstreambe (a '95-ös To Bring You My Love és a 2000-es Stories From The City,…..
Szomorú hír a Bad Seeds-fanatikusoknak: Blixa Bargeld 2003-as távozása után újabb alaptag hagyja ott Nick Cave zenekarát. A több mint 30 éve Nick Cave mellett zenélő multiinstrumentalista Mick Harvey személyes és szakmai okokra hivatkozott a hivatalos közleményben.Nick Cave és…..
Pazar lehetőség annak, aki ma nem megy kocsmázni, koncertre vagy csak úgy fagyoskodni az éjszakába - az MR2 Eleven c. műsorában egy az egyben leadják este 11-től a Hives svájci Paleo Fesztiválon rögzített koncertjét. A svéd rock'n'rollereket már nagyon jól ismerjük - kétszer…..
Daydream Nation, Dirty, Goo, Sister, Washing Machine – alaplemezek, amelyek sok „függetlenzene-rajongó" életét megváltoztatták. Nyilván közhely, de a Sonic Youth nélkül sok mai rockzenekar nem szólna úgy, ahogy. Idén új nagylemezük jelenik meg, melynek…..
Nem szeretnénk átmenni Fehér Ház blogba, mi csak a léggitározáshoz értünk, de azért nem mehetünk el szó nélkül az Obama beiktatási ceremóniája alkalmából tartott, nagyszabású koncert mellett, ami nagyjából olyan volt, mint egy jól sikerült Old Boys-koncert egy kisvárosi…..
Idén jelenik meg a sheffieldi zenekar harmadik nagylemeze – az új-zélandi Wellingtonban tartott koncertjükön négy új dalt már játszottak is a sarkköri majmok. Ez volt az első Arctic Monkeys-koncert több mint egy év után, Alex Turnerék még a tavalyi fesztiválszezont is…..
Van valakinek olyan haverja, aki képes volt jegyet venni egy parkolóban a kamu Guns'n'Roses-koncertre? Neki ajánljuk, hogy vásároljon online jegyet a 2009-es T In The Park fesztiválra. A T In The Park Skócia legnagyobb fesztiválja, évről évre több mint 100 ezer látogatója van. A…..
Kérem szépen, a Comedy Central lendülete a webkettő irányába nem csökken, sőt, ő is beszálltak a "nép hangja számít" nevű társasjátékba, ami mostanában a kertévék kreatívjainak fontosabb kelléke, mint a Rolex óra meg a kokócsík a titkárnő seggén. Az RTL a…..
comment:com A lány és a mellrák 2008.03.11 13:09:00
Kissé félve ültem le Szalai Anett Mellbevágó című dokumentumfilmje elé, mert egészen pontosan nem is tudtam, hogy mit fogok kapni tőle, de ez még hagyján, én magam sem voltam azzal tisztában, hogy mit is várok el egy olyan dokumentumfilmtől, amiben a rendező a saját, rákkal…..
Ma csak azoknak van könnyű dolguk, akik vasárnap este úgyis a jólbevált soroztaikat nézik:  Tűzvonalban (m1, 19:55), Daybreak - Időbe zárva (AXN, 20:00), Hármastársak (HBO2, 21:00), 24 (m1, 22:00) és A mester és Margarita (Duna, 22:05). A többieknek több liter kávéra,…..
ziggy_pop 2008.02.17 22:15:49
Dokureality műsort tulajdonképpen minden szakma képviselőiről lehet forgatni, sőt, lassan készíteni is fognak majd a kazánkovácsokról és a kosárfonókról is, mert előbb-utóbb kifogyunk az ún. "érdekesebb" foglalkozásokból, mint a tűzoltó, vagy a futballbíró. Az…..
Havas Henrik a Velveten vallott arról, hogy neki hol a határ. A csokifasznál, ugyebár. De most az Indavideón fent is van a vágatlan felvétel, amiben a Tanár úrnak elpattan, és dühösen elhagyja az Activity stúdióját, miután Fekete Pákó egy csokoládéből készült műpénisszel…..