Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ProShopper

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Heccelésből teszem be Balázs levelét, aki elmeséli, mi történt a minap, amikor a Waitrose lánc egyik szupermarketjében váratlanul hosszú sor alakult ki a kasszák előtt. Annyit segítek, hogy nem nevették ki a vásárlókat, nem tettek rájuk félhangosan megjegyzéseket, és nem is…..
Milán levele megmutatja, milyen az, ha egy áruház jól hangzó pontgyűjtő akciót indít, csak éppen nem szervezi meg rendesen, így a pozitív hatás helyett lesz egy rakás dühös vevője. Érdekes esetről számolhatok be nektek. Családunk belevágott a nyáron a Tesco és a Tefal…..
Huebertől kaptuk ezt az inkább elkeseredett mint felháborodott hangvételű levelet, amelyben a frissen kézhesz kapott órarendjén töpreng, nem értve, hogy is kaphatott ilyen mennyiségű órát a nyakába. Aki szerint a tanárok egész nap csak sakkoznak a lyukas órákon, az olvassa el!Szia…..
ProShopper 2009.09.08 16:38:54
elolvastuk... minden normális főállású munkás embernek ennyit vagy ennél azért többet kell dolgoznia. kivéve ha orvos vagy ápoló mert akkor sokkal többet. vagy ha multinál dolgozik kis emberként mert akkor is. vagy ha vendéglátós, vagy ha saját cége van. vagy ha sportoló vagy :) vagy eladó egy szupermarketben, vagy szóval értitek ... a tanárt persze ezalatt nem fizetik meg, ami tény. és az orvost? ápolót? multinál kezdőket? vendéglátósokat? pénztárost a szupermarketben? nevelési tanácsadóban a gyógypedagódust? ja! őket sem... akkor mi itt az egyedi probléma? és tudomásom szerint (anyám is ezzel foglalkozik) a suliszünet az szünet. szóval a tanár akkor is kevesebb napot és kevesebb órát dolgozik mint a legtöbben, még ha ezt szar is elismerni. a történelem és a matematika pedig nem sokat változik szóval a tavalyi óratervek azért ha nem is copy-paste de irányadónak nem rosszak gondolom. na mind1. a probléma egyébként sem ez. nyugaton (illetve nálunk is régen) pedagógusnak lenni az státusz volt illetve jobb helyeken még ma is az. nálunk azonban nincs már ennek a hivatásnak rangja. egyetemi szinten még csak - csak, mert egy prof az mégiscsak prof. de általános iskola és gimnáziumi szinten... a tanárképző főiskolákra kb a legalacsonyabb pontszámmal lehet bekerülni és elnézést a kivételnek akinek tényleg ez élete küldetése, de alapból az megy tanárképzőbe (tesi földrajz szakra) akit 'rendes' felsőoktatási intézménybe nem vettek fel viszont ezzel szemben fitt :)
Belsőség Jöhet a dízel M BMW? 2009.09.08 12:00:00
A Nagy Népvándorlás utáni pakolgatás közben akadt a kezembe a brit Autocar július végi száma. Nem is emlékszem, hogy a közös szerkesztőségi archívum-kupacból vagy Csikós asztaláról. Akkortájt nyaralhattam, így történhetett, hogy nem olvastam, a hiányt pedig illik bepótolni,…..
ProShopper 2009.09.08 14:50:36
@flamer: ez azért nem teljesen igaz, mármint az optimális nyomaték és lóerő leadásról. a mai modern dízelek nagyon jó motorok és egészen alulról (1400-1700 fordulatszám környékéről) tudják az erejük 90%át, de még a legjobb utcai dízelek (BMW) sem nagyon pörögnek 5000 felé (és már ez is a teteje). mondjuk ez jelent 1700-4500-es tartományt. ezzel szemben egy szívó benzines (BMW M3) - motor pörög kb 8500-9000-ig, ezen belül 2500-7000 közt tudja a max nyomatékot előtte utánna kicsivel a 90%-ot. tehát a benzinesben jóval szélesebb a tartomány. off: bár az M-nél alapvetően a motor karakterisztikája számít (pörgős, szívó motor) és már az is elég nagy szentségtörés hogy az új X6M és X5M-be turbós motor került. legalábbis ezt írja az autós világsajtó (Top Gear, EVO, Car etc) na mind1. Jeremy Clarkson szerint a legjobb BMW turbós és benzines : www.timesonline.co.uk/tol/driving/jeremy_clarkson/article3103294.ece szerintem is .. :)
ProShopper 2009.09.08 14:53:15
@Shadowbull: nem lehet :) nekem 135i van és úgy lehet 11 liter átlagban ha a hét egyik felében bicajozom :) értelmesen hajtva inkább 13l v 14l / 100km
A Homáron gyakran szerepelnek dühös ügyfelek, sőt ugye a vadak meg a trágárak sem ritkák. J. OTP Bankhoz írott búcsúleveléből több szenvedély süt, mint bármelyik agresszív, anyázó, vagy fenyegetőző levélből. J. ugyanis mélyen csalódott: nem káromkodik, nem emeli föl a…..
Papica egy olyan vásárló, aki perverz módon használja is a túrafelszerelés-boltokban vett cuccokat. Vagyis mondjuk vizes fűben gyalogol egy vízálló bakancsban. Vagy esőkabátban túrázik az esőben. Az ilyen vásárlót el kéne pusztítani! Papicát kiborította, hogy amit…..
ProShopper 2009.06.24 09:38:54
Következzen egy olvasói levél, amelyet Digler nevű olvasónktól kaptunk, akinek a Spar legújabb promócióját látva azonnal bevérzett a szeme. Nem csoda, hiszen a hupikék promóció tényleg mindennek alámegy, és jófajta mekdonáccos merketinggel próbálja behúzni a szülőket az…..
ProShopper 2009.05.05 11:57:39
a tv reklámot ugyanaz a rajzoló csapat csinálja (Peyo) mint magát a Hupikék törpikék rajzfilmeket. azért néz ki 'gagyinak' mert nem ultrabrutál 3D animáció, hanem képkockánként megrajzolt valódi rajzfilm... pont mint régen. meglátásom szerint ez nem kis feladat és inkább pl a Coccolino macis filmekhez kéne hasonlítani és ebben az összehasonlításban megállja a helyét. Az akcióban a cél szerintem is egy kis azonnali ajándék lehetett, viszonylag kis értékben. azért a szórólapokon rajta van, hogy 11,5 millió törp ami példaként x forintjával is elég jelentős összeg. a promóhoz tartozó kiegészítő termékekbe nem nagyon lehet belekötni, mert a törcsi és a képregények is kifejezetten jó minőségűek. a fenti levél írójának alapvetően fogalma nem lehet arról mibe kerülnek a licenszek és egyéb dolgok ebbe inkább nem mennék bele. viszont szakmailag ez egy nagyon is eltalált promóció. a törpikék generációkon átivelő mesefigurák. ok, hogy a mai gyerek valami verekedős japán szart néz - viszont nem vásárol. anyuka, nagymama, apuka aki vásárol valószinűleg idősebb és számukra a törpök, vagy tom és jerry vagy tapsi hapsi a mese (na jó meg a kockás fülű nyúl és vizipók csodapók meg dr bubó, mekk mester stb..) a törp mese erőszakmentes és nagyon is szerethető. tegye a szívére a kezét az összes fikázó és mondja, hogy sose nézte a törpöket vagy hogy nem ismeri a törpdalt....

a többi (WMF, Zwilling, Kappa) promók egészen másról szólnak, ott a cél a rendszeresen visszajáró vásárlók számára nyújtott kedvezmény. a WMF és Zwilling termékek profik voltak, ezeket fikázni a hozzánemértők szokták. a kedvezmények jók és az ég világon semmit nem kellett tenni, csak a spárban venni a család élelmiszerét, vegyiáruját és ezért az abc-m lehetőséget biztosít arra, hogy megvegyek ezt azt 70-80-90% kedvezménnyel. utánna kell számolni, de ez sokkal többet jelent mint az hogy az xy másik boltban 8 forinttal olcsóbb a szappan.

azt is érdemes látni, hogy ilyen jellegű akciókat csak a spar csinál, valószinűleg meg van rá az okuk (pl. működnek, a vásárlók többsége örül - példának okáért én és kedves családom is)

a törpök nem a nagypofájú, magukat kurva okos marketinges levélírónak szólnak, hanem a magamfajta kis családoknak akiknek tök jó az, hogy a bevásárlás után kap játékot amit a gyerek kezébe adhat. a gyereket mekibe nem viszem, kinder tojást szokott kapni, a törpök pont olyan jók mint a kindertojásos bizbaszok.

nem dolgozom a spárnál
T. bevédte a Spar törpcsalással vádolt pénztárosait, szerinte a dolgozók csak sokat vásároltak a saját boltjukban, így jutottak a vásárlók előtt számolgatott törpökhöz. Mint a Spar egyik áruház vezetője szeretnék néhány információt névtelenül megosztani veled, amennyiben…..