Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gerlaip

1 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Megteszünk-e mindent annak érdekében, hogy közöny és önzés helyett irgalom és szolidaritás jellemezze világunkat? Valljuk-e szóval és cselekedetekkel, hogy Isten mindig a »lázárok«, a rászorulók Istene? Cselekszünk-e ténylegesen azért, hogy ebben a világban – közel és távol – kevesebb legyen a…..
El nem tudom képzelni, milyen kemény csata ment a négy nagy csapat szervezői között, hogy ki mely pálya közeli nagy objektumot foglalja le magának a verseny idejére. Amit tudni kell, egy nagy csapat szerelőkkel, technikai személyzettel, háttéremberekkel, jutalomutas gyáriakkal együtt…..
gerlaip 2015.06.13 12:39:10
gerlaip 2015.06.13 12:39:10
Ma reggel láttam egy fess Kia Opirust, és ez jutott róla eszembe: Miután kimerengtem magam, találtam az asztalomon egy Bosch-féle powerbanket (van erre rendes magyar szó?), amit még Boxbergben sóztak rám, és arra gondoltam, jóféle hiéna-tradíciónkat követve legyen azé, aki a…..
Olvasónk, Kiss Krisztián hívta fel a figyelmünket erre a nagyon érdekes sportágra. Az Association of Classic Trial Clubs szervezésében kerülnek megrendezésre ezek a futamok, amik a régmúlt trial/raliversenyek szabályai szerint kerülnek megrendezésre. Alapvető különbség nincs a…..
gerlaip 2015.04.22 21:52:38
@ommm: '77-es Autókvartettben is volt egy rokona, a Bond Bug.
m.cdn.blog.hu/au/autoskartya/image/post/bondbug_msn/bond%20copy.jpg
Nem gondoltam, hogy terepen ennyire jó... :)
1970, Monza. Monza, ahol abban az évben, pár hónappal később egy borzalmasan szétszakadt autóban veszíti életét a zseniális Jochen Rindt, Monza, ahol csak olyan van, hogy teltház. Áprilisban Rindt még élt és minden bizonnyal figyelemmel kísérte az 1000 kilométeres versenyt, hiszen…..
Belsőség Róma! 2014.07.26 10:29:01
Tényleg csak kicsit bénázott az alapjárat, de egyre többször, no meg gázrángatásra kicsit füstölt is. A gyújtásra gyanakodtam, hiszen azóta rakoncátlankodott a motor, amióta a Monfalcone-Modena útszakaszon többször ronggyá áztunk, majd a legdurvább özönvízben elhajtottunk…..
gerlaip 2014.07.28 01:19:40
@Pensive:
Persze, hogy nincs. És persze, hogy ezt mindet idehamisítják a hülyíthető embereknek... Egek! Te nem vagy normális!
Pere Laci ismét jelentkezik Indiából, ezúttal a technika csodáiba avat be minket. A sztorihoz hozzátartozik, hogy komoly problémát okozott, sőt, egyenesen katasztrófával ért fel a tény, hogy az ezeddig remekül teljesítő Volvo Penta-motor (amellyel szivattyúztak) hirtelen…..
Belsőség Muzsikál az M3 2014.01.13 18:54:02
Patrick Snijers, a belga rali-legenda, aki 1988-ban a BMW talán addigi legnagyobb rali-sikerét érte el, amikor megnyerte a Manx TT-t. Tudják, amit Man-szigetén rendeztek és melyet sok rali-pilóta túl gyorsnak titulált. Snijers nem. És kifújta az orrát az egész ERC-mezőnynek. Valahogy…..
gerlaip 2014.01.13 19:01:31
Az új-zélandi kormány közlekedésbiztonsági kisfilmje olyan, mint egy horrorfilm, amiben egy ponton reménykedsz, hogy elkerülhető a vég. De a pont nem ott van, ahol gondoljuk. Akkor már késő. Elképesztő, hogy hogyan vezetnek az emberek. Kétféleképpen osztályozom a dolgot…..
gerlaip 2014.01.11 21:39:55
@Thanathos: a nagy átlag azért halyt 100-110-zel, mert ott még van idő korrigálni. Lehet, hogy te egy Schumi vagy, de 130-150-nél te is meghalsz, mert az a kva kocsid 150-ről háromszor akkora úton áll meg, mint az enyém 100-ról. Ja és Schuminak elég volt 10 km/h órás ütközés, hogy kómába essen. Ezen gondolkodsz el, amikor legközelebb beülsz életveszélyt okozni az autódba.
gerlaip 2014.01.11 21:40:58
@gerlaip: mielőtt elkezdesz szídni az "ly" miatt, én is észrevettem utólag, csak annyira felhúzott ez a hozzáállás, hogy nem néztem át, mielőtt elküldtem...
Ez a poszt nagyjából ennyi. Megvolt az eredetigazolás (nem összetévesztendő az eredetiségvizsgával), a veteránvizsga, a biztosítás, a műszaki vizsga – csak a két fehér plakett maradt hátra és a forgalmi. Most már azok is a mieink. Mind. Kicsit újraélhettem a harnosändi…..
A végeredmény az, ami megjelenik a képernyőn és a neten, de természetesen rengeteg minden kimarad- és elmarad a hosszú folyamat során. Rézmányi Balázs készített is egy werkfilmet legutóbbi nagy, SUV-összehasonlítónkról. Fogyasszák egészséggel! ..
A Sólyom Airways 32 állást hirdetett sólymok számára, amelyeket kísérleti célzattal reptetne.  „Nem akarjuk egyből embereken kipróbálni a légitársaságot, előbb tudni szeretnénk, hogyan reagálnak rá az állatok” – mondták el a Sólyom Airways illetékesei, akiktől…..
gerlaip 2013.08.04 15:05:18
Másnap reggel átautóztunk Tennessee-ből Alabama államba, Hoover-Birmingham városába. Végre elérkezett számunkra a pillanat, amikor bebizonyíthattuk a sokszáz lóerővel érkező amerikai autóstársnak, mire is képes valójában a Trabant a maga 26 lóerejével. Ez a várva-várt…..
Hű, kedves naplóm, te aztán megsárgultál, mióta nem találkoztunk. Elnézést, de előbb külföldön voltam, aztán nagyon sokat dolgoztam, aztán náthás lettem, és rossz volt a számítógépem is, aztán meg pont megírtam két posztot, de megette a kutya. Most viszont csikósi…..
Belsőség Ez a pornó, gyerekek 2013.01.30 17:57:06
Zakowski magának való ember, de kétségkívül az autósport egyik ikonikus figurája Már nem is tudom, melyik olvasónk küldte nekem privátban de arra jól emlékszem, hogy mit válaszoltam neki: ó, ez a kedvenc autóm! Aztán megnéztem a videót, sekélyes német tudásom morzsái…..
1PÁR LAMBÓAKTÓ EGYSZERÜ A FELSZERELÉS TELSZKOPOK FIKSZ FELFIGATÁSA ÁLITÁSI LEHETÖSEGEI VANAK NAGY FORDULATSZÁMÉRÖ ELVÁLTÁSI LÁMPÁVAL ÚJ NEM VOLT BESZERELVE KÁBELEKEL MINDEN MEGVAN HOZZÁ CSAK ÖSSZE KEL KÖTNI!!! Ezek után lássuk a portékát: Azért az alany sem semmi,…..
Kis srác korom óta voltak kedvenc versenyeim, ahol - valamilyen megmagyarázhatatlan okból - nagy vágyam lenne elindulni. Az abszolút kedvenc a Mecsek Rallye, de ezen nem csodálkozhat senki. Van néhány vébés, IRC-s verseny, ami mágnesként vonzana: Monte, Svédország,…..
gerlaip 2011.08.02 14:51:23
@gerlaip: bocs, már látom
  A reggeli kis közjáték után a lelkes és kitartó kompánia sikeresen több részre szakadt. Először elindultak a feltüzelt veteránok, Laci és Jóska hamar elpöfögtek a határ irányába. Senki nem aggódott, hiszen tudtuk, úgyis utolérjük őket. Aztán pár percre rá a két…..
Már hiányoltam a seolt. De mi ez a rózsaszín hangulat? Nekem megfelel, állítólag a zöld színen kívül még a rózsaszín is nyugtat, a gumiszobákat ilyenre festik a tengerentúlon. (Nálunk meg talán zöldre?)Na szóval örülök, hogy nem valami e-mail lista lett, mert abból már van…..
Az emberiség történelmének akadnak olyan megválaszolatlan kérdései, melyek sokaknak álmatlan éjszakákat okoznak: a Kennedy-gyilkosság, az 51-es körzet és még sorolhatnám. Tibby-nek is akadt egy ilyen. A múltkori Fecske-tesztben említettem, hogy a hátsó kilincs feljebb van mint az…..
Hírszerkesztőnk, Andróczi kolléga - akinek jóformán a hátát jobban ismerjük, mint az arcát - az imént küldte át ezt a linket, mely a Carscoop nemzetközi spotter-site friss bejegyzésére mutat. Balázsunk csillió forrásból dolgozik, könyvjelzői kilométer hosszúak és lehetetlen…..
Történelmi pillanat, ezért volt minden: az idegölő szervezés, a sok átvirrasztott éjszaka és a kínlódás, a hideg, fagy, véreres szem. Pénz cserélt gazdát, kulcsok csörrentek. De megvan. 13:02-kor került bele az akku, amit vittek, mivel a sajátja lemerült. A belseje csodás, az autó önmagában is…..
Mivel továbbra sincs mobilnetünk, mert a pannonos nem működik, német mobilnetet nem tudtunk venni, mert Németországból eddig még csak benzinkutakat láttunk, és az eddigi benzinkutaknál nincs megvásárolható mobilnet, ezért csak Vályi Pista telefonjaiból tudjuk, hogy egy csomó olvasó nem érti, miért…..
gerlaip 2010.03.02 23:33:54
Mióta érvényes a műszaki és kezemben az új, minden átalakítást hivatalosan tartalmazó forgalmi engedély, nem nagyon lehet kirobbantani a Corollából. Örjöngve imádom, de persze metrófúrópajzs átmérőjű lyuk tátong az oldalamon a kíváncsiságtól, hogy mit gondolnak róla a…..