Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Munkaadó

0 bejegyzést írt és 237 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Urbanista!Naponta a Palota úton sétálok a kutyámmal és feltűnt, hogy 1-2 hete napról napra el-el tűnik a öntöttvas kerítés egy darabja. Elsőre még lehetett volna véletlen, de ma este már  tizenegy hiányzó darabot számoltam meg. Mentsük meg, mielőtt az egészet elhordja…..
MedIQ A GMail jövője ilyen? 2012.03.11 12:40:00
 Mit gondoltok? Ha már a Twitter is tud bizonyos érzelmi töltetű üzeneteket keresni, akkor a GMail miért ne tudna?..
Múltheti posztunkban naiv ügyfél Budapest határában mit sem sejtő utasokat marcangoló ellenőröket vizualizált. A valóság a BKV szerint ellenben az, hogy egy önkormányzati rendeletnek köszönhetően nem büntetik azokat, akik a hagyományos környéki+Budapest-bérlet párossal…..
Munkaadó 2012.01.24 09:14:19
@Dr. Mylady: Pontosan erről van szó. Igenis volt rejtett áremelés, a BKV nem a panaszra válaszolt, hanem mellébeszélt.

Példa: a 272-es busszal el lehetett menni Budaörs első megállójáig Budapest bérlettel. Idén már nem.
Tipikus kultúrák közötti párbeszéd. A berlini főpolgármester, aki mintegy teljesen mellékesen homoszexuális, és egyáltalán nem mellékesen ezt nyíltan felvállalja, szóval ez a Klaus Wowereit levelet írt Tarlós Istvánnak. Eddig tart a közös értelmezési keret. Innen már…..
Lehet, hogy az ötlet nem új, de én most hallottam róla először. Oroszországban a falakra ragasztott cetlik helyett a kezükön átmenő bankjegyekre ragasztják vagy írják apróhirdetésüket az emberek. Az előnyök nyilvánvalóak: nem tépik le, vélhetően elolvassák,…..
Útfelbontásokkal akar visszavágni a főpolgármester a szakszervezetek útlezárására. Először a szakszervezeti székházak előtt kezdődnek indokolatlan csatornázási munkálatok, majd a tagok otthonai előtt fektetnek víz-, gáz- és távfűtő-vezetéket. „Nekünk is megvannak az…..
Munkaadó 2011.11.08 16:44:19
@tunya vajaskifli: Mindegy, a másik 13 Orbán Viktoré lesz...
Egy szegedi szoláriumszalon büntetést kapott az Artisjustól, mert a háttérben szóló rádió után nem fizette be a jogdíjat. Nem, ez nem valami hülye április elsejei vicc, ez egy valós hír.Megbüntetett egy szegedi szoláriumszalont az Artisjus, Magyar Szerzői Jogvédő Iroda…..
Jövőre megy a Ferrarihoz is?Az hagyján, hogy a Formula-1 eddigi legfiatalabb világbajnokának, Sebastian Vettelnek a hétszeres vb-győztes Schumacher a példaképe, pályája, illetve világbajnoki pályafutása kezd kísértetiesen hasonlítani az öregéhez. A 2011-es világbajnokságból…..
Az áfa (általános forgalmi adó) az egyik legjelentősebb adónem, ebből folyik be az államháztartás bevételeinek nagyságrendileg egynegyede. Fő jellemzője, hogy degresszív adó, tehát az alacsony jövedelműeket, - akik minden hónapban elköltik az összes pénzüket –…..
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
Egy holland ekönyveket terjesztő oldal, a bol.com véletlenül tette ki az új Sony ekönyv-olvasóról a képeket. Azt még nem tudni, hogy mikortól lesz kapható az új olvasó, de valószínűleg 165 euró körüli áron lehet majd megvenni. E-inkes lesz, wifis, 2 GB memória lesz benne, 6…..
Kásás nélkül a pólóválogatott éremesélyes az olimpián. Vele aranyesélyes. Mozgalmat indítunk a visszahívásáért.   Benedek Tibi azt mondja, hogy ha Kásás játszik a vb-n, akkor megvertük volna a szerbeket, és döntőt játszunk. Kár lenne vitatkozni egy háromszoros olimpiai…..
A Délmagyar címlapján vezércikként jelent meg, hogy a biciklisek milyen nagyon szabálytalanok, bizony. Példa erre a Dugonics tér, ahol a biciklisek 70%-a szabálytalan volt, mert a zebrán tekert át. Az újságírónak csak az nem tűnt föl, hogy szabályos lehetőség nincs a…..
Munkaadó 2011.08.15 10:04:22
Esetleg: www.webkresz.hu/letoltesek/Kerekpar_KRESZ.pdf

Kiemelt részlet: "Megjegyzés: zebrán az elsőbbség csak a gyalogosokra vonatkozik. Tehát biciklisekre csak akkor,ha a zebránál leszállnak és tolják a biciklit. Ha kerékpárral az egyik járdáról a másikra kelünk át a
zebrán, akkor ezt csak megfelelő körültekintéssel, és lassan tegyük. Az autósok ugyanis csak gyalogosokra számítanak ott, száguldozó biciklisekre nem!"

Explicit nincs tehát tiltva a zebrán való biciklizés, de maximum 10km/h sebességgel megengedett (mint minden gyalogos zónában).
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
Munkaadó 2011.08.08 09:16:21
@SVS: Az aljas munkaadók jelenleg is kényük kedvük szerint dobálózhatnak a munkavállalókkal. Alkalmazhatnak terrort, fegyelmiket, csoportos leépítéseket, hivatkozhatnak a gazdasági helyzetre - bárkit ki lehet ma (hangsúlyozottan aljas módon) dobni.

A tisztességes munkaadók ezt nem teszik meg, hanem kénytelenek tűrni, hogy a rossz munkavállalók alibizzenek. Példaként említhetem azt a terhes anyát, aki tudja, hogy nem lehet kirúgni, ezért nem csinál semmit. Azt a munkavállalót, akit az orvos haverja kiír 3 hétre a Balatonra pihenni. És még sorolhatnám... Teljesen logikus a tisztességes munkaadók részéről, hogy nem mernek embert felvenni. Inkább munkaerőt kölcsönöznek, mert azt le lehet bármikor mondani. És a munkaerő-kölcsönző majd megoldja.

Ezt lehetne megelőzni azzal, hogy könnyebbé tesszük a kellemetlen munkaerő elküldését. Az aljas munkaadóval szemben ez úgysem védett, a tisztességes pedig nem él vissza vele.
Munkaadó 2011.08.08 10:27:41
@nyíregyházi betti: Ebben nagyon igazad van, és ez rendkívül demoralizáló. Tipikusan a multiknál (ahol nincs a vezetőknek kedvük/idejük minden egyes dolgozóval külön foglalkozni stb) divat, hogy olyan szigorú szabályokat vezetnek be, amik alól a "csalárd" munkavállalók simán kibújnak a rendesek pedig szívnak miatta. Ez egyértelműen a munkáltató hibája, és ezzel elveszíti a jó munkaerőt.

Én ezzel szemben azt mondtam, hogy az (mert van olyan is) a tisztességes munkáltató, aki eddig is megbecsülte a munkaerőt, figyelt az emberekre, dicsérte az eredményeket és igazságos volt, az az új munkatörvénykönyvvel sem fog másképp tenni. Ő tudja, hogy mi a különbség egy motivált és egy nem motivált dolgozó között. Viszont lehetősége lesz arra, hogy ha bekerül (egy felvételi hiba miatt) egy "lusta ingyenélő" akkor azt kidobhatja, mielőtt elrontaná a többiek munkamorálját.
Munkaadó 2011.08.08 11:13:44
@nyíregyházi betti: azt aki visszaél a munkavállalóval, azt eddig sem fogta meg a munkatörvénykönyve. Azért gondolom, hogy ez előrelépés - lehet, hogy ezek után jobban mernek majd a munkáltatók felvenni embereket, és ezáltal javul a piac.

Nincs rá garancia tudom - az is lehet, hogy rosszabb lesz. De úgy gondolom, hogy megéri kipróbálni, mert sokat nyerhetünk vele. A magas munkanélküliség nagyon sokba kerül.

Zárójelben megjegyzem, hogy vannak pontok, amik nem jók, ilyen például a védett kor megszüntetése (de ezt ki is akarják venni). Ugyanakkor a terhes anyák szülés utáni visszavétele szerintem nyűg, és emiatt nem vesznek fel terhességre esélyes lányokat. Sokkal könnyebben találnának állást a fiatal nők, ha nem lenne ez a terhesség utáni kötelező visszavétel.
Senkinek sem kell a magyar foci legbicskanyitogatóbb alakja Ma is előttem van a 2004-es magyar brazil meccs előtti tévériport. A válogatott játékosokat egy stáb elkísérte az új egyenöltöny felpróbálására, és megkérdezte egyenként, mit vár a közelgő derbitől. XY: - Nagyon…..
Munkaadó 2011.08.07 23:05:00
Van ez a toplista-sorozatunk, amiben ugyan eddig csak egy cikk ment le, de éppen attól lesz sorozat, hogy itt a második (és remélhetőleg ezentúl legalább havi rendszerességgel tudunk írni tíz akármiről a játékiparban). A mostani cikknek már csak azért is lesz folytatása, mert azt…..
A megsárgult fekete-fehér fotó két év híján száz éve készült: a legendás amerikai autógyáros, Henry Ford egyik barátja, a feltaláló Fred Allison üli meg büszkén a kísérleti elektromos kocsit. Arról, hogy az ezt követő egy évszázadban miért tűntek el szinte nyomtalanul -…..
Ma délelőtt ítéletidőt hirdetett a Fővárosi Bíróság. A hírre dió nagyságú dió hullott Szabolcsban. A júliusi rossz időjárás mögött a Fővárosi Bíróság áll, amelynek bírái az igazságügy megreformálása mellett tüntetve ítéletidőt hirdettek. Amennyiben a kormánnyal…..
A Zugügyvéd is most találkozott a következő ítélettel, amelynek indokolása felülírja az eddig szokványos joggyakorlatot a felhasználói tartalmakkal kapcsolatban:  "Tekintettel arra, hogy az alperes által szerkesztett lap a sajtótörvényben  rögzített kritériumoknak…..
Munkaadó 2011.07.06 09:38:01
@Darkrider: Szerintem is.

Főleg hogy a Mediahatóság is kijelentette, hogy a komment az nem szerkesztett tartalom, ezért ők nem vizsgálódnak - viszont a közzétételéért felelnek. Nagyon könnyű lenne, ha kommentnek álcázva bármit le lehetne írni.

Le lehet - de ha valaki kifogásolja, akkor azt el kell távolítani.
Kétharmados törvényben rögzítené Matolcsy György, hogy „a személyi jövedelemadó mértéke nem lehet több 16 százaléknál” – nyilatkozta nemrégiben a nemzetgazdasági miniszter a Figyelőnetnek. Na és mi lesz a szuperbruttósítással? Ha azt nem rögzítik a…..
Érdekes dolgokat szeretne a Levegő Munkacsoport. Például, hogy az alig pár hete közfelháborodást okozó Budaörsi úti buszsávot vissza kellene állítani. Méghozzá egészen végig, az Erzsébet-hídig egybefüggővé kellene tenni. Érvként hozza fel, hogy Őrmezőn, a lakossági…..