Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Forgó hangszóró

1 bejegyzést írt és 388 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
         Az Egyesült Királyság polgárai holnap szavaznak arról, hogy bent maradjanak-e az Európai Unióban.        A legutolsó közvélemény-kutatási adatok szerint a LEAVE tábor talán 1-2 százalékponttal van a REMAIN előtt.        Azon britek között, akik egyetemi végzettséggel rendelkeznek a…..
Varánusz Csá, Schiffer, csá! 2016.05.31 17:21:41
Annyian kérdeztétek levélben mit gondolok Schiffer politikából megugrásáról, hogy az egyesével válaszolgatás helyett kirakom ide. Szóval ezt gondolom: Neked, András, egyetlen gondolat: Azt mondod az LMP nem tudott áttörni, mert nincs meg körülötte a szellemi erőtér. Én azt mondom, egykori…..
     Lánczi András a kommunista ideológiai folyóirat egykori szerkesztője,  a féltudású magyar értelmiség tipikus képviselője,  aki egész életében semmi értékelhetőt nem produkált, és egy elfogadhatatlan módszerekkel operáló szervezet vezető munkatársaként szolgálta a hatalmat.    Tehát…..
Forgó hangszóró 2016.05.20 15:43:31
   A 444.hu megtalálta Koncz Katalin ny.egyetemi tanár, intézetvezető Corvinus egy érdekes cikkét a Magyar Tudományban. Vicces. Koncz Katalin természetesen úgy lett egyetemi tanár a Corvinus-on, hogy semmiféle komolyan vehető tudományos munkássága nem volt, ez kezd valamiféle motívum lenni,  de…..
          Nem.        **************************************************        P.S  És akkor mi van?  Csak és kizárólag az Orbán-kormány megbuktatása lehet az egyetlen méltányolható törekvés? Személy szerint biztos vagyok benne, hogy nem tudom megbuktatni az Orbán-kormányt, tehát nem is…..
Forgó hangszóró 2016.03.21 19:51:06
@GeoCracker: "tanárképzés, tanáralkalmasság mégvéltlenül sem vetnek fel"
Bezony a szentek és az ő kezük.
Tanítás?
Tan(árasztás)?
Tanulás?
Ezek is tisztázandók, persze azokon a helyeken amelyekben ezeket állítólag oktatják.
Ha épp az elemi, valamint a középiskolai szint tanítóinak, tanárainak alkalmasságát feszegetnénk, bizony az őket oktatók "alkalmassága?" is megpiszkálhatja a kíváncsiságot, az efféle "magaslatok"-ban sem árt(ana) használható minőségellenőrzés+biztosítás...
Addig efféle elvárásokkal nem kereskedhetünk a tanarak/tanítók tájékán, amíg valamilyen mértékben jelen van a "ha becsukom a tanterem ajtaját, akkor én vagyok a törvény" mentalitás...
Forgó hangszóró 2016.03.21 20:02:12
@balmoral: Hmmm...
az "önkormányzatiság" c. játék "totális?" hívei toporzék-parádéba fognának, ha az általad megpedzett racionalizálás bekövetkezne.
Itt van mindjárt Budapest "ország?", amelyben van huszon-valahány állam a városban.
hmm.
Sokan tartottuk szemünket a mi Janónkon, ráadásul ezúttal mindkét oldalon. Kíváncsiak voltunk, Áder aláírja a közpénzjelleg elvesztését lehetővé tevő orbáni agyszüleményt, vagy nem kíván bólogatni a ne zavarj lopás közben törvénysorozat újabb gyöngyszeméhez. Szerencsére Áder szerint: "hazánk…..
Forgó hangszóró 2016.03.11 19:43:14
@Orica Középföldi: Esetleg Hiszti néni maga van rossz hatással a "hanyatló nyugat" "elmaradott" technikájára... :)
Ő nem szemet lövetett ki, hanem biztosítékot...
Forgó hangszóró 2016.03.11 19:57:33
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "Már csak az űrállomás hiányzik Felcsútról"

pontosabban, már csak az állomás!
(szellemi) űr már van...
Ok, másfajta, mondjuk vasutállomás hamarosan lesz, mert közmunka keretében sínezőket, krampácsnokokat biztosan oda fognak terelni a kisvasút-vonalhoz...
Könnyen lehet, hogy ha tényleg űrállomást akarnak oda, majd miniduce átszól cimbijének, Vlagyimir Vlagyimirovicsnak, aki majd -- előnyös szerződés keretei között -- a Mir (földi) maradványait kölcsönbe adja...
Forgó hangszóró 2016.03.11 20:06:25
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Ha ténylegesen nem is jár a "nép?" között, mégis kap valamilyen infókat:
Habony?
Ordas Flóry?
Bakondy katasztrófa Gyurka?
Arogáns?
Lézer?
stb...?
Orbán lehet, hogy nem veszi észre (vagy tudomásul), de lehet, hogy (dez)információs társaságban él...
:(
- Kéne valami, nagyon kéne! Tüntetnek azok a naplopó tanárok, ránk ég az oktatási rendszer bukása, a KLIK is összedől ha valaki egy tisztességeset fingik. Márpedig a köményes mangalica kolbász fingat, nekem elhiheted! - Oké, mit szeretnél? Csináljunk kampányt, hogy a magyar reformok működnek, az…..
Varánusz Pesszimista, hisz magyar! 2016.02.23 10:51:02
Olvasom az oktatásról szóló mindenféle tudósításokat, véleményeket, és úgy döntöttem mutatok a tisztelt nagyérdeműnek valamit. Az alábbi sorokat nem én, hanem a nevelésem alatt álló gyerek írta érvelő fogalmazásnak magyarórára: Pesszimista, hisz magyar! "Nincs érzékem a pesszimizmushoz. Úgysem…..
Forgó hangszóró 2016.02.25 12:53:24
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Pont oda?
:)
Hiszen rendíthetetlen "tudomása?" van róla, hogy a magyarok ősi terrája itt van, a Kárpáth-gödörben...
Még tán igaza is lehet(ne), ha volnának támadhatatlan bizonyítékai (neki, valamint hasonló hitűeknek)...
Forgó hangszóró 2016.02.25 13:06:04
@dr. jenőke (jenőke): Lehet, hogy róla/uk?

(lelki)pásztor ember
vígan él...
Forgó hangszóró 2016.02.25 13:10:16
@dr. jenőke (jenőke): pardon, az imént egy másik népdalt idéztem...

Szerinted melyik terelgetheti?
Amelyik a közeli múltban "abszolválta" a "juhász-tanfolyamot"?
KLIKhammer ex-államtitkár nertárs zsebében kinyílott a bicska: tanárok 25 pontya? Faszom! Kockás ing és borosta? Az észnek meg kell állni! Hol van az a szmokingos bölcsesség, amivel ő nyalta a rendszer seggét Plágium Pál doktorija ügyében utolsóként? Hol az a méltóságteljes bukkake party a rektor…..
Forgó hangszóró 2016.02.18 19:46:56
@Mariann19: Ha mondjuk a himnuszt c-dúrban kezded énekelni (a fő szólamot), akkor egyvonalas C-től kétvonalas F-ig terjed az "énekelendő" tartomány...
(oktávon kívüli kvart)...
Viktor és a fiúk "gyorsan és határozottan" megoldották az oktatásproblémát: Czunyiné ment a levesbe, átszervezik a KLIK-et, és az igazgatók kapnak bankkártyát, mivel legalább a krétát ki tudják fizetni. Jippiájé, örvendjünk, kormányunk meghallotta a tanárok-szülők szavát és "azonnal" cselekedett.…..
Forgó hangszóró 2016.02.12 15:22:23
@________________: nos, fidesz/ödeszék oktatási produkciója önmagában is katasztrófa, hát még H. Rozália (kriminál-stílusban) általi súlyos fertőzöttséggel!
ha még azt a sajnálatos tényt is hozzászámítjuk a súlyosbító körülményekhez, hogy nevezett szipirtyó egy-korábbi átkost is kiszógált, aztán megtalálta "bigottállat" énjét, beszivárgott a ködönöpö nevű képződménybe, akkor már szinte no comment!
a minap ez a vallás-károsult kinyitotta lepcses pofáját, és beszólt a tanaraknak!
        „Ha versenyképesek akarunk lenni, többet kell dolgozni mindenkinek, nem csak a tanároknak. A diákoknak pedig többet kell tanulni” – (Balog Zoltán miniszter a Ki Tud Többet a Szovjetunióról verseny egykori negyedik helyezettje)        A.B.  apja üzletember, anyja közgazdász egy…..
         "  Gender-vita, homoszexuálisok házassága, és biztosan tudnánk említeni még néhányat. Ezek kedves és fontos dolgok, de mégiscsak másodlagosak", nem mozdítják ki Európát a gazdasági és társadalmi kátyúból - tette hozzá. (Orbán Viktor) "        …..
Azért szeretem én ezt a mi baloldali ellenzékünket, mert vagy néma kussban szemlélik Viktorunk ügyködését - lásd: pozitív semlegesség - vagy ha életjelet adnak magukról akkor is egymással vesznek össze. Azzal az ábránddal, hogy ezek egyszer valami értelmeset is fognak csinálni,…..
Alig érek vissza az éjjel nappal nyitva tartó multik, korlátozás nélkül vásárolható dohánytermékek hazájából és mit látok? Már a fideszesek is sugárban hánynak a vasárnapi zárva tartástól. A sokkal erősebben vallásos lengyelek eddig is szánakozva csóválták a fejüket…..
Forgó hangszóró 2015.07.02 21:55:43
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"A teszt nem igényel különleges ismereteket vagy előképzettséget, csak a logikus gondolkodás képességét, rugalmasságát, a tanulékonyságot méri, és mivel
kizárólag ábrákból áll, nyelvi képességet sem igényel. 
"

hmm... ha tényleg ábrákból áll, akkor ki vagyok zárva. :(
két műszemmel -- sajnos -- nem megy...
:(
Forgó hangszóró 2015.07.03 08:35:19
Varánusz Gáz van, babám! 2015.06.23 09:22:34
"A színpadon Három majom. Hülyének néznek minket, Azt gondolom." (via)   A fideszes gázlopás olyan, mint a pornográfia! - mondja az MSZP, „szakmai köntösbe bújtatott hókuszpókusz”- kajabálja a MET, igazukat jogi eszközökkel megvédik, fenyegetőznek, közben meg számokkal…..
Forgó hangszóró 2015.06.25 09:03:23
@The Ghost Wolf:
újra töltenék Kaaadaaar ééévtaaas szlógenjét:
"nem engedjük begyűrűzni!"...
           Nem vagyok kompetens menekültügyben, határőrizeti kérdésekben. Bevallom, elképzelhetőnek tartok egy olyan szituációt, amikor egy száz mérföld hosszú, négy méter magas kerítés elfogadható megoldás és olyat is, amikor nyilvánvalóan nem az. Nem tudom megítélni,…..
Forgó hangszóró 2015.06.22 17:45:57
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
te -- ha jól tévedek -- Jakab (traktorral rodeózó) Istvánra céloztál, aki most mintha megnémult és kihűlt volna...
Forgó hangszóró 2015.06.22 17:48:47
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
a mindenkorit?
ebben a sóhivatalban is pöffeszkedett néhány érdekes figura: pl. Somogyi Jenő, aki inkább talán valami vendéglátós-féle volt...
ok, Szepesi besúgó elvtárs is csücsült ebben a fotelban...
Balazs Zoltan rezignalt hangu irasban emlekezik meg arrol, hogy Partunk es Kormanyunk az "allamtudomany" cimu valamicsodaizebigyo tanitasat kizarolag a Nemzeti Kozszolgalati Cirkuszban engedelyezi.  Megneztem, es kiderult, hogy kulon Allamtudomanyi Intezetet buheraltak ossze a majomparadek, es…..
Forgó hangszóró 2015.06.18 06:54:20
@aritus:
ezek a cím/névadások nem súrolják már a(z) "intellektuális imposztorkodás" alsó vagy felső határát?
tohuvabohu?
esetleg ingyombingyom-szintű az értelmük?
Forgó hangszóró 2015.06.18 06:59:05
@_ef_:
no, és Sanyi manó látott már közelről gént?
ha látott, akkor "manipulálta" is?
Forgó hangszóró 2015.06.18 07:01:07
@_ef_:
arra esetleg nem gondolt Sándor úr, hogy hátha az ő "jóistene" teremtette a gén-módosítás lehetőségét is?
         Palkovics László államtitkár szerint 2030-ra Közép-Európa egyik legfejlettebb felsőoktatása jöhet létre Magyarországon.         Az ELTE 2014-es költségvetése körülbelül 86 millió euró volt, ami csak valamivel több mint C.Ronaldo éves jövedelme. Ezzel…..
Forgó hangszóró 2015.06.18 06:21:39
@Kopi3.14:
hát, bizony...
hisz mi is a helyzet cirka (sok-sok) évtizede?
az, hogy (ha az áltisk szintjén nem is oly nagyon, bár hmmm...), zászlóaljnyi (vagy századnyi?) taglétszámú osztályokat kell(ene) tanítaniuk a tanítóknak/tanaraknak, 45 perces "órákon", de igen gyorsan ám, mert a tananyag mennyisége tantárgyanként- és összességében is mintha folyton csak dagadó-szaporodó kásahegy lenne, ugyanakkor a tanmenetnek meg teljesülnie kell, ha esik, ha fúj!
a 30, olykor 40 tanuló egy része kevésbé tud "kapcsolni", lassabban "fogad be", mint a másik, de a "pedagógus" nem teheti meg, hogy megállítsa a tanmenet tovasuhanását azért, hogy mindenki, vagy "majdnem" mindenki valahogy képben lehessen...
ilyen bizonytalan alapra hogy lehet "értelmes", "pallérozott" társadalmat építeni?
Forgó hangszóró 2015.06.18 06:25:45
@Kopi3.14:
"partneribb viszonyt tud kialakítani velük"
feltéve, hogy optimális, kezelhető a létszámuk, mindegyikre ideje, kapacitása lehet odafigyelni.
de: ahogy csökken a diákok létszáma, vele párhuzamosan (de nem feltétlenül egyenes arányban) a tanároké is apad...
Lehet csak szerintem vicces és jelképes. De én bizony jót röhögtem mikor megláttam ezt: - Varga Mihály gazdasági miniszter kormányára ráégett, hogy nem kapkodja el az élelmiszeráfa csalások üldözését. - Varga Mihály gazdasági miniszter kormányára ráégett az amerikai…..
Irreguláris csapatok szállták meg a fővárost és hajtottak végre rajtaütésszerű akciókat az Idegengyűlölet Szent Plakátjai ellen. Hallatlan, baszki, emberek mire nem képesek. De szerencsére a hatalom a helyén volt, egyes partizánokat elfogtak, mások önként adták fel magukat,…..
Forgó hangszóró 2015.06.09 10:40:28
@maxval bircaman szerkesztő.: Putyin úúúúúúúúúúúúúúúr"?
te ezt a kgb-s disznó pribéket még ennyire megtiszteled?
Forgó hangszóró 2015.06.09 11:38:27
@Marcellusca:
ha szerencséd(nk) van, akkor az ördög, esetleg a dögvész tud olvasni (is) magyarul, és az általad idézett ajánlatra ugrani fog...
úgy legyen! :)
- Horváth András óta tudjuk, minálunk az áfacsalás a legnépszerűbb sport. Kb. ezermilliárdos tétel tűnik el évről évre, amit az ügy kirobbanása óta sem keresnek lelkesebben, mint addig. - Seszták Miklós óta tudjuk, offshore lovagok a kormányban is megjelentek. - Június…..
Nem vagyok buzeráns fő a nyugalom, A helyzet kezelhető, de mégsem uralom. Lehet ellenkezhetnék „óóóó”, de minek, Hisz nincs mit tenni, hogyha szétbasz az ideg!!! Elég egy apró szó, ami „baszottul” bánt, Vagy egy hatalmas szopatás, mit neked szánt. Na de mindez egyre megy,…..
Forgó hangszóró 2015.06.01 16:20:44
@PAPÓ38:
ráadásul egyike ez a "kis... csoport" azon rétegeknek/...ségeknek, amelyek millió wat-tal követelik maguknak a toleranciát, ám maguk nem hajlandók toleránsak lenni senki máshoz, csak a maguk "másság"-ához.
:(((
Ördöglakat Kígyókocka 2014.03.16 18:27:29
Szerintem sokan láttak már játékboltban, vásáron vagy szuvenír árusnál kígyókockát. Abban nem vagyok biztos, hogy mindenki rájött, hogy nem egy elemekből összerakhatót játékot lát, hanem valami egész fura megoldást. Kívülről ártatlanul néz ki: Nagyon hasonlít pl. a…..