Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hetvenkedőkatona

0 bejegyzést írt és 65 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Többen felvetették, hogy jó lenne látni az előttünk álló kampányidőszak és kormányalakítás pontos menetrendjét. Közjogi és politikai értelemben a következő fontosabb lépések várnak ránk: A választás kiírása: A kampány hivatalosan akkor kezdődik, amikor a köztársasági…..
w Aki nem lép egyszerre 2009.09.17 05:00:00
Ez terjengős lesz. Print változat itt. Sötétség újra. De én már tudom, hogy húsz évszázad érzéketlen álma szörnyet fogan s az bölcsőt követel. Hát nem dúvad, ki időt szimatolva születni cammog Betlehem felé? Yeats: A Második Eljövetel  Miért nem vagyok jobboldali?…..
Mandiner blog Az MDF szóvivői 2009.06.25 08:01:00
  Nem minden hím olyan kérlelhetetlenül elutasító, mint a vezénylő tábornok. Mivel a speciálisan Dávid Ibolya relációjában értelmezett, az erősebb házikedvenc baszására alapított elmélet feltétlenül megáll, érdemes szemügyre venni, hogy gyengébb kankutyákként kik…..
  Aki kellően belesüppedt már az online média mocsarába, az tudja, hogy az internetes hírforrások tartalmának jelentős részét az MTI állítja elő. Az egyes médiumok csak új címet adnak neki, aztán tolják is ki a nagyvilágba. Ráadásul a hírgyűjtő oldalak virágzása oda…..
Hetvenkedőkatona 2009.06.16 23:50:07
  Volt egy posztom két hete, ami arról szólt, mennyire komolytalan és megalapozatlan az Index Beelőzheti a Jobbik az MSZP-t című cikke, ami a Véleménybank mérésén alapult. Módszertanilag továbbra is erősen aggályosnak tartom a Véleménybank online felmérését, de az…..
Mandiner blog Az első éjszaka 2009.06.07 22:46:00
Szabad, demokrata olvasóinknak szeretnénk kedveskedni az alábbi klippel: ..
Mandiner blog Jobbikos áttörés 2009.06.07 20:41:24
  Égszakadás-földindulás, egymás után kapjuk a híreket olyan szavazókörökről, ahol a Jobbik megszorította vagy megverte az MSZP-t:- néhány józsefvárosi szavazókör,- teljes Vecsést tekintve.EP-választás percről percre...
Hetvenkedőkatona 2009.06.07 21:06:34
@murci/szamárfül:
Hét ilyen sötét év után? KELL!!!!!
  A Mandiner.hun folyamatosan nyomon követjük a hazai és az erdélyi, partiumi fejleményeket.  Itthon modellünk alapján 35-38%-os részvétel várható. Pécsett érvénytelen lesz az időközi országgyűlési választás első fordulója, mert nem lesz meg az 50%-os részvétel.…..
   Az egyik szerkesztőségi ülésünkön merült fel, hogy valamivel nekünk is illene hozzájárulnunk az SZDSZ Egy a magyar kampányához, valamint a magyar reálgazdasági válság elleni küzdelméhez. Így születtek meg az Egy a szabad, demokrata minimalista-igénytelen figurái,…..
Ahogy a farizeusok is mondották anno Pilátusnak: szögezzük le gyorsan az elején. Óriási döntő volt ez, na. Nem tudunk nem vonni párhuzamot az 1994-es és a mostani döntő között, akkor pont a Barcát gondolták topfavoritnak, és lett macska-egér játék, nagy meglepetésre pont…..
Az, hogy a két legjobb csapat játssza a döntőt ma este, még nem jelenti azt, hogy jó meccset is látunk, de legalább leegyszerűsíti a helyzetet, ami a várakozásokat illeti. A legszebb, és a leghatékonyabb focit játszó társaság fináléjának színvonalát az dönti el, melyikük…..
Hetvenkedőkatona 2009.05.28 11:24:40
@popp:
Nem én vagyok Bede Márton, de mintha a mostani elemzésének végén pont erre tér ki: az eladhatóság és a látványos foci.
Hetvenkedőkatona 2009.05.28 13:29:26
@popp:
Én nem a gólátlagról beszélek, hanem a nézhetetlenségről. Ma már szerintem nézhetetlen az olasz foci, ez ott kapcsolódik a témához, hogy a spanyol, főleg a Barca meg nagyon nézhető. Érdemes elgondolkodnod azon, hogy az amúgy MrMilan Berlusconi miért ölelgette a játékosokat, mikor neki van egy saját milánja, normális esetben nevetve elfodult volna ezektől a macskajancsiktól, de most ő is érezte, hogy hol is vannak az ő legényei ezektől. Mindkét csapattól, a legjobbaktól. A többi mára már teljesen egysíkú rakkolós olasz csapatról nem is beszélve, én Juve fan vagyok kb. 86-tól, de mostanra elment tőlük is a kedvem. Persze ha nem lenne jobb, nézném, de VAN.
Hetvenkedőkatona 2009.05.28 13:56:50
@popp:
Örülök, hogy legalább te láttad ezeket a meccseket... Maldini előtt tényleg le a kalappal, lehetne most pont ő is a Milán edzője. Mégis, visszagondolva, mekkora mélyvízbedobás is volt ennek a Pepe gyereknek a kinevezése, és hogy bejött!!!!!! Ezt asszem akkor senki sem gondolta (vagy csak kevesen).
"Az, hogy a bárányok haragszanak a nagy ragadozó madarakra, nem meglepő: nincs értelme azonban a ragadozó madarakra megorrolni azért, mert kis bárányokat választanak maguknak prédául." Vannak bizonyos egyszerű szabályok, amelyekhez kultúremberként ragaszkodnánk. Operát…..
Hetvenkedőkatona 2009.05.27 20:58:19
Nou San Trafford Hajrá, Barcelona! 2009.05.27 11:50:00
Ma este nem csak az eszement rágózás miatt fog motollaként járni a borvirágos orrú skót szája, hiszen történelmi égés előtt áll az edzőként és emberként egyaránt túlértékelt Sir Hubba Bubba. A döntőbe jutásért vívott harcban alaposan megtizedelt Barcelona ellen az ő…..
Hetvenkedőkatona 2009.05.27 19:18:05
@EMU:
Kicsit félreértettél...én a két évvel ezelőtti milánói meccsre gondolok, amikor Kaka szerintem csúcsformában volt, akkor úgy emlékszem, egy esős estén eléggé gyengén játszott a mu...
Hetvenkedőkatona 2009.05.27 19:28:10
Ja és még mielőtt valaki megint cselszinszkíííjjezni kezd:
A Barca - sajnos - kicsit leszálló ágban van, talán az ő általuk diktált tempótól, kicsit el vannak fáradva, a mu meg tán február óta felszálló ágban (bár a Livi azért megütötte őket), ennek ellenére én nem látom olyan verhetetlennek a mu-t (lásd portó elleni meccs), ahogy sajnos a Barca sem az. Nálunk sajna, ha nincs meg a kedv, akkor elmegy a meccs, namost a BL-döntőre azért remélem felszívják magukat.
Ja és a cselszkííjj: pont edzőváltás után, nagyon motivált szakaszban kapták be őket, a játékstílusuk meg marhára nem fekszik nekik, de eredményes volt, lássuk be. És akkor mi van? Mákkal nem lehet továbbjutni? Nem abból a két meccsből kell következtetést levonni, hanem a szezonból, a szedett-vedett csapatból egy - az utóbbi években egyedülálló - játékszisztémát és színvonalat hozott ki a Pepe gyerek. Engem az Ajax totális futballjára emlékeztet, egy világlegjobb Messiével, Iniestájával és Xavi-jával, a kiegészítő emberek meg: juhéééé! Micsoda foci...
Ettől persze simán nyerhet ma a mu, de a szép foci, amiért érdemes nézni, pl. nekünk magyaroknak, akiknek volt Puskásuk meg Kubalájuk, az már nyert. A mu megnyerheti, de a Barca már megnyerte. Ja és hiába a mu a leggazdagabb, asszem itt olvastam, hogy most a Barca a legnépszerűbb. Szerintem itthon is.
Olllléééééééé-olllááááááá!!!
Már rég akartam írni erről a témáról, mert rémálomként lebeg előttem néhány szófordulat, amit 2002 telén-tavaszán hallottam Orbán közvetlen tanácsadóinak szájából. „Lemossuk a komcsikat”, „nem kell törődni azzal, a sajtó mit ír”, „nézd meg a…..
Hetvenkedőkatona 2009.05.26 15:39:32
@Tudom, hogy FAI:
A kritika kritikája az pótcselekvés, annak semmi értelme. Én az ellenzékiek személyes lejáratására (is) gondolok, mostanában ők úgy mondják: "levadászás", aminek az ég világon semmi értelme sincs. A saját értékekért kiállás, na az cselekvés, az demokratikus.
Skandináv rocsó meg kellett, sajnos...
Hetvenkedőkatona 2009.05.26 15:40:47
@Tudom, hogy FAI:
A kritika kritikája az pótcselekvés, annak semmi értelme. Én az ellenzékiek személyes lejáratására (is) gondolok, mostanában ők úgy mondják: "levadászás", aminek az ég világon semmi értelme sincs. A saját értékekért kiállás, na az cselekvés, az demokratikus.
Skandináv rocsó meg kellett, sajnos...
Hetvenkedőkatona 2009.05.26 15:41:45
A háromkerekű motor hosszú ideje a legnagyobb példányszámban eladott jármű Magyarországon, csak nem veszik elég komolyan. Rádaásul mindneki azt hiszi, hogy kínai tömegcikk, pedig hazai termék, és már azt is megérte, hogy a magyar valóságra tett mélylélektani hatása miatt…..
  Régóta vártuk már a pillanatot, hogy az mszp.hu címlapján szerepeljünk. Nem számítottunk rá, hogy pont most ér minket e megtiszteltetés, s nem pl. a fegyveres Societas-elnökről szóló írásunkat tisztelik meg vele az MSZP honlapjának szerkesztői. De így is büszkeségtől…..
  Az alábbi poszthoz - melynek anyagára az [origo] archívumában bukkantunk -, eredetileg egy jó kis gecizős felvezetést szántunk. Aztán rájöttünk, hogy ennek semmi értelme nem lenne. Beszéljenek a képek. MSZP-kampány, 2005-2006.  ..
Hetvenkedőkatona 2009.05.18 23:21:46
@is:
Látom, kedveled a számokat. Nos - ha a Reakció nem bánja - idelinkelem az egyik kedvenc számsoromat. Jó böngészést:
Főbb makrogazdasági mutatók 2000-2009
http://www.akk.hu/object.6066a3b1-4c6d-4b97-84c5-cd883126b2ec.ivy

Az autópálya-építésnél szerintem fontos szempont, hogy a 90-es években és még az új évezred elején az ebbe fektetett 1 forint 3 forintos tőkevonzó képességgel bírt. Nem tudom, ez ma hogy áll, de érdemes lenne megvizsgálni. Szóval nem érte meg befektetni? Mit kellett volna építeni? Kormányzati negyedet? Metrót? HK.
Hetvenkedőkatona 2009.05.19 10:13:59
@BandW: Nem nagyon értelek, hogy mit is akarsz. Nem él a link?
Nem, nem vagyok kocaközgazdász, nem is állítottam ilyet.
Vagy a száraz adatokra rárántanál?
Na mi a különbség egy kormánypárti és egy fideszes kerületi polgármester közt? Természetesen az, hogy míg az egyik lábfájásra hivatkozva otthon henyél, addig a másik hat, alkot, gyarapít, sőt, még egy szintipop-együttessel is koncertezik. Budapest külső vidékeinek elöljárói…..
Hetvenkedőkatona 2009.05.01 17:38:56
@tordav:
Igen, jól tudod, én még azt is tudom, hogy a 4-es metrót eredetileg erre tervezték volna, mert ez a legnagyobb kerület Budapesten - szinte elszigetelt közlekedéssel. Aztán ebből sem lett semmi, és ez nem a kerület hibája volt...
Nem lehet eleget írni a dunaparti Sámsonról, Meggyes egyszerűen ontja a témákat. A múltkori húzását, Bejó Gábor feljelentését sikerült megtripláznia néhány nap alatt. A debil iskolás irományának tűnő kereset után még két hasonlót hozott a posta a szeretgomosoknak. Persze…..
Hetvenkedőkatona 2009.04.30 15:04:33
@Mj:
Na igen... az sok mindenre megtanította az embert, meg már elég rég figyelem a közéletet, mondjuk a rendszerváltozás óta, pl. az esztergomi híd újjáépítését is közelről láttam, az azért eléggé bejött ennek a városnak, bár az nagypolitikai döntés volt.
Na, úgy látom ez a bl. megállt, írtam viszont a Che-s cikkedhez, meg tán a kocsmákhoz is? Szia
Hetvenkedőkatona 2009.05.01 00:29:20
@Mj:
Akkor te egy ál-hősnő vagy! :)))
Szerintem nem kezdted korán, bár én a bős-nagymarosi tüntetéseken kezdtem, meg még emlékszem az előző rendszerre, így van némi összehasonlításom, és nagyon nem tetszik, ha pl. kádáralattjobbvolt-oznak, meg ilyen hülyeségeket. Itt ilyet szerencsére nem olvastam, de kritikát, azt igen, és ez nagyon jó. Akkor pofabefogás volt, most meg sajna leginkább pusztábakiáltás.
Hetvenkedőkatona 2009.05.01 10:25:45
@Mj:
Az újratemetésen természetesen én is ott voltam. Ma már sokan elfelejtik, ma azt írná a népszava, hogy pár tízezren voltak. Pedig akkor tényleg sokan ott voltak, nem mondom, hogy mindenki rendszerváltó volt, de mostanában - főleg az MSZP ideológusai - a rendszerváltást is átlényegítik, legalábbis akarják. És hogy kicsit végre visszakanyarodjak: Esztergom is elég jelentéktelen városka volt 90 előtt, bár adottságaiban szép. Ez természetesen nem a mostani vezetőket dicséri, hanem az esztergomiakat. Ha meg megcsinálják egyszer a 10-es elkerülőt, akkor az újabb lökést adhat.
  Brutális különbségeket mér a Szonda Ipsos az MSZP és a Fidesz támogatottsága között. Bár a közvéleménykutatásokat szokásos szkepszisemmel könyvelem el általában, most érdekesebb és tanulságosabb, hogy korcsoportokra lebontva is láthatjuk a baloldali párt bázisának…..
Hetvenkedőkatona 2009.04.30 16:52:08
@elfelejtette:
Egyetértek, kiegészítve azzal, hogy kerül is.
(Csepeli időközi: 15 szavazat, újabb ajánlócédula-gyűjtési gondok)
Az MDF visszaszámol és pakol. Most már inkább az a kérdés, hogy mennyire tud elegánsan veszíteni, nagyon úgy néz ki, hogy nem nagyon. Na ez is bánt engem.
Hetvenkedőkatona 2009.04.30 17:00:52
@Tyrannosaurus Text:
Nem azt írtam, hogy tetszene, hanem hogy ez egy lehetséges dolog. De persze tetszene, lebuktam :)))
Egy bibi azért van vele, lakva ismerszik meg a menyasszony, ki tudja, milyenek lennének.
Hetvenkedőkatona 2009.04.30 17:02:00
@Tyrannosaurus Text:
Azért, mert a szökőár az áremelkedés! :))) Persze erről is ő tehet...