Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bitadani

0 bejegyzést írt és 57 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már csak szűk két hét van hátra az ajánlószelvények összegyűjtésére rendelkezésre álló időből. A hivatalos adatok ma a következő állapotot mutatják (zárójelben – ahol ennek van jelentősége - a múlt és a két héttel ezelőtti szombati adatok). …..
bitadani 2010.03.06 13:58:20
@bitadani: hát, most az EVK-nkénti térképüket is megnéztem, inkább a 70-80 egyéni jelölt tűnik reálisnak, ami még 20 területi listával is elég szegényes.
Mandiner blog 2-3-7-10? 2010.02.26 18:33:27
  Herényi minősíthetetlen gondolatmenete mellett hadd MDF-ezzünk még egy kicsit: a Forsense-felmérést, hogy ezek a tisztességeskonzervatívok visszaestek, és már csak 2-3 százalékot érnének el (maximálisan hetet tudnának), a FigyelőNet az alábbi, zavarba ejtő címmel…..
Miután szombaton a Jobbik is nyilvánosságra hozta az egyéni választókerületekben induló politikusainak névsorát, most már csak a politikusok újrahasznosításával elfoglalt MDF és a választók elől egyelőre rejtőzködő LMP jelölt-jelöltjeire várunk. A három legesélyesebb…..
bitadani 2010.01.17 15:01:36
@török gábor: Plusz hiányolom Balassa Pétert a listádról. Egy Haladás-drukkertől ez igazán furcsa :))
Ahogy az mostanság már lenni szokott, idén is január első hétvégéjén startol a világ legidősebb labdarúgó-sorozata. A ködös Albionban már 1871 óta erre gerjed a nép, és még most, 2010-ben, sem mondhatjuk azt, hogy csökkent volna a presztízse. Ha körbenézünk Európában,…..
bitadani 2010.01.02 21:48:11
@Csöncsön: nem is annyira 18/9 a meggyőző, hanem hogy a gyenge kezdés után a 7 decemberi meccsén 8 gólt rúgott, hatot a bajnokságban, egyet az arsenal ellen a liga kupában (és csak a tottenham elleni 0:3-on nem volt eredményes, értelemszerűen :)) ha ezt folytatja, elég jó éve lesz.
Tegnap délután, már sötétben elmentünk szánkózni a gyerekkel meg a kutyával a 11-es busz végállomásánál lévő erdőbe. Puma mudi, ennek megfelelően villámgyors és idegbeteg, de van egy vitathatatlanul jó tulajdonsága, hogy sosem szökik el. Sőt 20 méternél messzebb se csavarog…..
A futballtörténelem első  ázsiai világbajnokságáról szólva nemigen kezdhetnénk mással történetünket, mint egy bizonyos Jean-Marie Faustin Goedefroid de Havelange-zsal. Ha a „mi lett volna, ha?” történelmietlen kérdésén nem is tűnődünk el, annyit bizonyosan…..
bitadani 2009.12.15 16:45:00
@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: egy országban, ahol évente százezrek halnak éhen, valószínűleg a japán meg a dél-koreai ligában játszó válogatott focistáknak van a legkevésbé viszontagságos életük. ettől persze nem lesznek kommunisták.

(bár, a diplomata unokatesóm nem régen jött haza onnan, és elmondása szerint még a rákosi-rendszerhez se fogható az ideológiai szigor. a felnőtt lakosság jelentékeny hányadának az a dolga, hogy évi tíz hónapon át készüljön kim dzsong il méltó megünneplésére, és ennek érdekében napi több órás gyakorlatozás van számukra előírva. )
bitadani 2009.12.16 16:33:20
@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: a legnehezebb csoportban vannak, de azt, hogy a portugálok nem verik meg őket, és ezzel kiesnek, én is simán el tudom képzelni.
  Egy kedves olvasónktól, Istvántól kaptuk az alábbi szórólapot:    Felhívta a Jobbikot, hogy megkérdezze, mi is ez pontosan, de ott (némi zavart követően) annyit mondtak, hogy nem ők szervezik, és a Magyarok Világszövetségéhez irányították. Az…..
bitadani 2009.12.04 18:24:25
@TuRuL_2k2: Látom :) Így rendben is van, az igazi fellépők listája pedig erősen emlékeztet az öt éve azon az estén ugyanott egybegyűltekére. A két nagy hiányzó: Beregszászi Olga és Molnár Tamás. Előbbi akkor Sasvári Sándor közreműködésével elénekelte az autósatlaszos számát (különböző településnevek hosszan és random egymás után), majd a határon túliak iránt érzett fájdalma arra sarkallta, hogy koncertjegyeket kezdjen el árulni a színpadról. Molnár utóbb nyilvánosan eltüzelte az útlevelét, és már akkor Orbán Viktort hiányolta - mondván, ha ott lenne híveivel, indulhatna a forradalom. Ők hozták a showt.
Bundaügy van Magyarországon, ami tulajdonképpen szót sem érdemelne, ha az NB I.-ben vesztegettek volna meg néhány délszláv megélhetési sportolón keresztül magyar játékosokat. De sajnos most nem csak ennyiről van szó, érintett több magyar utánpótlás-válogatott is, ez pedig már…..
bitadani 2009.12.02 17:28:05
@balu11: erre tkp. "válaszoltam" feljebb. nagyon is furcsállom, hogy miért 8:0, és miért nem 4, amikor utóbb is igen jól fizet.

és nem mondom, hogy nincsenek meglepő, de valóságosan kialakuló (és nem megvett) eredmények. de gyanakszom, ha vki sokat kaszált azzal a 9:1-gyel, aminek a kiderítése ma már tényleg másodpercek dolga.
bitadani 2009.12.02 17:58:13
@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Hát, nekem a P. Tibor itt esküdözött egész délután a telefonba :D
bitadani 2009.12.02 18:36:36
@casaubon: persze, egy 8:0-át különösen nehéz lezsírozni úgy, hogy nincs benne az ellenfél, aki lehet, hogy a hatodik után megunja vagy akár még egy kilencediket is. ezért is lenne jó, ha mielőbb kiderülne, hogy egy-egy játékos csalt, vagy csak egy-kettő nem...
A héten nem akartam írni, mert lenne épp elég dolgom, de Temesi Ferenc író szlenges plágiumbalhéja és ezért parkolópályára pöckölése után talán nem érdektelen a saját kis történetem. A képek megcsócsálásán túl ritkán olvasok bele a Playboy cikkeibe, egyfelől, mert…..
bitadani 2009.09.04 20:14:02
@zoli vagyok: agree. még pár pószt és a google se a szépírók társaságát dobja majd elsőre a nevére :)
bitadani 2009.09.04 21:45:49
bitadani 2009.09.04 22:13:41
@oázis: önmérséklet :) de majd ha lesz aki kiadja és fizet érte :D
Mandiner blog Leárnyékolva 2009.07.25 14:51:00
  „Ki hitte volna, hogy [Orbán] eszméinek népszerűsítésében olyan lelkes Orbán-fanok vesznek részt egyszer, mint a Medgyessy-kormány idején szerveződött UFI? (Utolsó Figyelmeztetés.) A lap azóta megbukott (az elavult "bankárkormányozással" együtt), de netes…..
bitadani 2009.07.26 00:31:56
@mildi: ezt megértem, de nem jönnék elő a 'bezzeg az én időmben jobb volt'-tal ;)
bitadani 2009.07.27 00:00:41
@Oli bácsi: bocs, de rossz irányt venne ez, ha nem szólnék bele. a kóválygás abszolút stimmel, default állapotnak is mondanám, de a részegség kizárt. ismerem, semmi sem áll tőle távolabb. (nem feltételezek rossz szándékot részedről, csak zavarna, ha ezt a levegőben hagyom.)
  Tavalyi Gurmai-szaktopikunk kommentjei között vomit ajánlotta figyelmünkbe a szocialista EP-képviselő megyünk-mi-a-szegények-közé turnéjáról készült videót:   (A videót már csak a felvezetésben a riporter mögött látható, pszichedelikusan örvénylő erdő miatt…..
bitadani 2009.05.07 13:13:33
Mandiner blog Evezős évadnyitó 2009.04.27 12:16:00
 Vasárnap egy kis időre félretettem (időtlen idők óta) készülő szakdolgozatomat, s kinéztem a Margitszigetre, a Danubius Nemzeti Hajós Egylet évadnyitójára, a XIX. gróf Széchenyi István Emlékversenyre. Persze pont lemaradtam a nyolcasok versenyéről, a hajók már…..
Mandiner blog Zoom out 2009.04.22 21:46:00
 Bő egy évvel indulása után befejezi működését a Zoom. A magyarázat meglehetősen zavaros. Tarjányi Péter, a hírportált kiadó részvénytársaság tulajdonosa azt nyilatkozta, hogy a cég nyereséges volt, épp ezért tudta eladni egy szakmai befektetőnek a vállalkozást. A…..
2009. március 25.Fodor Gábor: - A három jelölt közül Surányi György elfogadható számunkra, méghozzá azért, mert a jelölteknek két fontos szempontnak kell megfelelnie. Az egyik az, hogy a bizalmat helyre kell állítania itthon és külföldön a kormányzat iránt, a politika iránt.…..
 A tegnapi Metropol Infopálya rovatában jelent Vicsek Ferenc, a Klubrádió főszerkesztő-helyettesének jegyzete. A Meztelen a neten az igazság című írása így fejeződik be: (...) Nos, az internet-önelégültség akkor ka­pott kegyelemdöfést, amikor Hankiss gondolta, jó lenne…..
  Azok az épületek, uram atyám. Déván jártam átutazóban - nem először, nem is utoljára - de nem tudok úgy áthaladni rajta (elkerülő út nincs), hogy ne borzasztana el az a rengeteg koszos és lerobbant épület. Majdnem azt írtam, jobb napokat látott, de mint azt velem…..
Olvasgatom ma a Magyar Nemzetet (amit viccesen polgári napilapnak szoktak hívni), és a Vélemény rovatban ilyen főcímet találok benne: Mengele unokái játsszák szerepüket. Persze rögtön kedvet kaptam az elolvasásához. Németh György cikke egyébként, és a tankötelesség…..
Remek kis játékszer indult el a napokban, ahogy arról a Webisztán beszámol: a mitortent.hu szorgos kis robotja hírportálok hasonló című cikkeit szedi össze csokorba. Így egyrészt egy helyen látszik, mik a magyarweb-szerte legjobban pörgő témák, másrészt az is, honnan indulnak el…..
 A Reakciós Jósda szerint a választásra jogosultak 46%-a vett részt a 2008. március 9-én megtartott népszavazáson.  A kórházi napidíj eltörléséről szóló kérdésre 3 millióan, a vizitdíj eltörléséről szólóra 2,8 millióan szavaztak igennel és 2,7 milliónyian…..
 Hagyományainknak megfelelően újabb merényletet követünk el köztársaságunk európai értelemben vett demokratikus berendezkedése ellen. Kampánycsendet sértünk. A kampánycsend ugyanis egy értelmetlen és (nem mintha régen sok értelme lett volna, de) anakronisztikus műizé,…..