Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csubus

0 bejegyzést írt és 71 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ebben a bejegyzésben arra kapsz ötleteket, hogyan lehet férfiasságot tükröző otthonná varázsolni a legszerényebb lakást is. A panellakás előnyeit csak kevesen ismerik és szeretik. Most megmutatjuk, hogyan lehet előnyére változtatni még a panellakást is, és mindezt úgy, hogy kihangsúlyozza azt, hogy…..
csubus 2016.03.04 16:39:26
A mai poszt előtt annyit el kell mondanom, hogy alapvetően egy fotós beszámolónak indult volna, de aztán kérésemre Tamás írt pár sort is a fényképek mellé. A szöveg így nem hosszú, ugyanakkor mindig érdekesnek találom, hogyan is látja új lakhelyét valaki, aki éppen csak megérkezett. Márpedig mai…..
  A korombeli fiatalok, ismerőseim, barátaim egy jelentős része pár évvel a diploma előtt vagy éppen a megszerzése után járnak az életben. A baráti beszélgetések alkalmával rendszeresen visszatér az álláskeresés témája. Pontosabban az, hogy milyen nehéz, már-már…..
Hatalmas pénzeket ölni a márkaépítésbe, teljes haderővel folyatatni a hidegháborús küzdelmet a konkurenciával, majd derült égből villámcsapásként nevet változtatni – ha valami, akkor ez a stratégia elsőre igencsak megalapozatlannak tűnik. Márpedig az apród.hu esetében…..
csubus 2014.04.26 10:36:48
@Manarola: na ezt jól megmondtad, nagyon ügyes és bátor ember vagy. A politikai pályán gondolkoztál már?
Egyre többen próbálkoznak az alternatív intimszépészettel, egyre kevesebb sikerrel. A herevasalási mánia sajnos megállíthatatlannak tűnik, és ez egyre több áldozatot szed. Egy zalakesztényi férfi a barátaival a diszkóból hazajövet próbálta a heréit egyenesre egyengetni…..
csubus 2014.03.01 10:31:46
@Nemzeti Orbántroll: hát igen komám...az üknagyanyáink meg a patakban mostak és az emésztőbe szartak a fűtetlen udvaron, de gondolom te inkább már mosógépet és angol WC-t használsz.
Ha a rossz hiteleket újabb fedezetlen pénzekkel mentik ki, azzal hosszú távon csak tetézik a bajt. Egyszer kellene bátornak lenni és elfogadni a csődöt?Az emberi természet valamiért olyan, hogy mindig a kisebb ellenállás felé halad, vagyis azt az utat választja, ahol kevesebb…..
csubus 2014.02.28 21:40:23
@Diorella Queen: hmmm érdekes amit mondasz.. vizsgálta már ezt valaki? márhogy a globális népességnek a pénztömegre és a reálgazdaságra gyakorolt hatását

Egyáltalán ugyanúgy működik a pénz "nemzetgazdasági" és globális szinten? Vagy teljesen máshogy? Ha nem, akkor miért és pontosan hogyan? Ez kissé olyannak tűnik nekem, mint a newtoni mechanika és a kvantummechanika: a maga szintjén mindkettő igaz, de a másik szintjén nem (vagy valami ilyesmi, nem vagyok fizikus)
Talán nem is gondolkodott még sok ember azon, hogy mi a féltékenységnek az igazi oka. Sokan azonnal rávágnák, persze tudálékosan, hogy a féltékenység oka és eredete a bizalmatlanság. Na, ez nem így van, meg nem is így volt, és nem is lesz így. A féltékenység pontos…..
csubus 2014.02.15 13:59:13
@kentauri: szerintem van éles határvonal a féltékenység és irigység között.

Féltékeny csak olyasvalamire lehetek, amit korábban "birtokoltam", míg az irigység "tárgya" mindig olyan valami, ami soha nem volt a birtokomban. Ez szerintem baromira nagy különbség és ezért gondolom azt, hogy az irigység etikai kérdés, míg a féltékenység nem (nos mondjuk az is igaz, hogy az etika, önző, önzetlenség fogalmakat a természet nem ismeri, legalábbis nem abban az értelemben, ahogy az emberek értelmezik azt).
csubus 2014.02.15 14:42:13
@Tapsy: kíváncsi lennék arra, hogy a postban leírtakat valamelyik egyetemen/főiskolán tanultad vagy kizárólag a személyes véleményedet fogalmaztad meg?
Továbbra is a római „farkasok” diktálhatják a tempót a Serie A-ban, főleg ha 3,25-szörös szorzóért nyernek az Internazionale otthonában. Nehéz az embernek nem odafigyelnie arra, ha egy kollégája egy hete másról sem hajlandó beszélni, mint hogy a Roma miként veri majd meg az…..
Hozzászólások A többség hülye 2013.08.31 14:33:41
Az emberek többsége hülye. A több éve tartó EU ellenes propaganda eredményeképpen többségünk már úgy gondolja, hogy az EU tagságunk rossz. Ez nem meglepő, ha azt vesszük, hogy a médiából (egy bizonyos részéből) árad az EU ellenesség. Brüsszel felelős a magyar gazdasági…..
A címben szereplő szlogen lehetne akár a tüntető diákok és velük szimpatizálók, akár a kormány jelszava is. Amiért ez fel sem merül annak az az oka, hogy Magyarországon igen kevés ember van tisztában a szabad piaccal és annak működésével, következésképpen nem tudja,…..
csubus 2012.12.21 18:36:54
@flamer: patásördög... :DDDD ezt tetszik...vinnyogok...
A kormánynak már feltűnt, az ellenzéknek még nem, hogy rekordmértékben nem tudjuk lehívni az EU-s forrásainkat. Jó úton haladunk abba az irányba, hogy akár több száz milliárd forint uniós felzárkóztatási forintunk is örökre elússzon. A 2013-ig tartó EU-s költségvetési…..
csubus 2012.09.25 10:28:57
@zsg?: ebben a szakmában dolgozok lassan egy évtizede az állami oldalon. Az 1) és 2)-vel sajnos abszolúte egyet kell értenem, a 3)-ból meg engem mindig kihagynak (sebaj, cserébe a fizetés nem növelik, de legalább csökkentik (ez komoly!))

Az egészben az az igazán gyomorforgató, hogy a semmiből erőszakos sikerporpagandát próbálnak csinálni.
Elnézést, ha kicsit vulgáris, de így talán az első mondattól kezdve érthető. Készül a 2013-as költségvetés, megint szó esik a vállalkozások támogatásáról. De semmi újdonság, mindig a régi nóta. Most persze hitel kevésbé, főleg pályázat. Munkahelyteremtés, megőrzés,…..
 Kormányunk május 23-án eresztette a nyilvánosság elé az új közbeszerési törvény tervezetét, hat egész munkanapot hagyva kis hazánk közbeszerzésre fogékony közönségének a véleményezésre. Bár távol álljon tőlem, hogy a Kormány felkészült közbeszerzési szakemberei…..
csubus 2011.05.26 19:13:13
csubus 2011.05.26 22:33:15
@Káposztakukac: ne fojtsd magadba :)
Tegnap egy olvasóm felhívta a figyelmem arra, hogy mikor meg akarta venni a Forex MegaDroid-ot, akkor azt tapasztalta, hogy a korábbi 147$+áfa helyett CSAK 97$ most a robot ára! Tőlem kérdezte, hogy szerintem ez hiba, vagy esetleg nem a hivatalos oldalon próbálkozott-e?Miután…..
csubus 2010.09.16 21:36:06
Gyurcsány Ferenc vásárolni volt, és ezt egy blogbejegyzésben is megírta. A boglári Tescoban nagybevásárlást tartott, és a tejeknél érdekes választás elé került: most melyiket vegye meg, az olcsó, 120 forintnál alig drágább szlovák tejet, vagy a 240 Ft-os magyar tejet? Te…..
Én másfél év óta keresek munkalehetőséget! 25 éves munkatapasztalattal, mérlegképes könyvelőként, adójogi területjártassággal. Eddig naponta legalább 10 álláshirdetésre adtam be jelentkezésem. Főként azt volt a probléma, hogy "...ennyi munkatapasztalatot és…..
JÓZAN ÉSSZEL Mi mennyi? 2010.06.29 20:54:00
Uniós támogatási keretek: „Számításaink szerint…” Mostanában röpködnek a számok – csak győzze az ember kapkodni a fejét. Eltérő adatok jelennek meg a sajtóban: más értéket nevez meg az NFÜ, mást a tanácsadók, a frissen kinevezett döntéshozók pedig…..
csubus 2010.07.06 18:55:48
@Essősy Zsombor: Pont ezt kérdezem én is, hogy miért beszélnek hülyeségeket? Mert az adatok bizony pöccre jönnek ki és pontosak is! Persze csak azoknak, akik értenek hozzá (nagydoktori nélkül is megy :) ) Ja...hogy aki nyilatkozik, kettőig sem tud magától elszámolni...és ez a gáz.

A példák, amiket hoztál legalábbis érdekesek, ugyanis azok mind a technikai segítségnyújtással kapcsolatosak (a "normál" prioritásoknál olyan hibákat, amit írtál nem láttam, bár az összeset nem néztem végig). Ugye ebből fizetnek béreket, benzint, irodát megy egyebeket, tehát ez az a pénz, ami nem a kézzelfogható projektekre megy.

Egy kérdést azért megérne az NFÜ felé, hogy ez akkor most hogy is van?
JÓZAN ÉSSZEL EGYET ÉRTÜNK 2010.05.24 10:29:00
Felelősek vagyunkA bürokrácia ostorozása a terén, mondhatni, megvalósult „az össztársadalmi egyetértés”. Nem kis dolog ám ez 2010-ben, Magyarországon. Igaz, vég nélkül sorolhatók az esetek, amikor irracionális szempontok, rosszul szervezett folyamatok, horribile dictu…..
csubus 2010.05.26 22:02:03
csubus 2010.06.08 20:39:23
@Alexander Hamilton: sajnos pont ez a baj, hogy a pályázatírók egy jó nagy részének minimális fogalma sincs mit csinál vagy miért van. Sok köztük a képzetlen, felkészületlen. Szétvet az ideg, amikor a frissdiplomás magyar tanári diplomás csajszi ugat nekem pénzügyekről meg pénzügyi tervezésről. Amikor meg azt mondom neki, hogy az elkülönített könyvelést elektronikusan is meg kell oldani (egyébként nem túl nehéz, kapásból 3 módszer is van rá), csak néz rám bután. Ha legalább jól nézne ki még meg is bocsátanám... :)

Nekem mégis meggyőződésem, hogy egy pályázati tanácsadó igenis tud/tudna hozzáadott értéket adni.

A megvalósíthatósági tanulmányok viszont gyakran tényleg sz@rt se érnek, mert a legfenntarthatatlanabb, legnagyobb pazarlást is úgy próbálják beállítani, mint a világ legfontosabb dolgát. Naná, hisz ez a megrendelő elvárása, nem pedig az, hogy tényleg megvizsgálásra kerüljön a megvalósíthatóság.
csubus 2010.06.08 20:42:55
@Essősy Zsombor: jó az anyag, csak még nem értem a végére. Egyelőre tetszik,sok jó és hasznos meglátás van benne. Egy "nagy" tanácsadó cég valszeg milliárdokat kért volna egy ilyen anyagért (ami természetesen sose hoztak volna nyilvánosságra), az tuti. Szóval respekt a munkáért.
Az online fogadóirodák  szabályozatlanságuk miatt nehezen kérhetők számon jogilag. Az alábbi ügy is egy ilyen problémát ismertet.Tisztelt Zugyügyvéd!Segítséget szeretnék kérni.Adott a betclic nevű netes sportfogadás oldal, melyre néhány hónapja regisztráltam (a…..
csubus 2010.05.26 22:19:35
@carsandgirls: ordít, hogy minimális fogalmad sincs az online szerencsejátékokról, na mindegy nem kezdek itt kiselőadást tartani, keress rá a gugliban, ha érdekel.

Itt lehet panaszt tenni (amit ki is vizsgálnak, állami hatóságról lévén szó):

angol fogadóirodáknál
Gambling Commission
www.gamblingcommission.gov.uk/

máltaiaknál a
Malta Lotteries and Gaming Authority www.lga.org.mt

Végül pedig a posztolónak nincs igaza, mivel nem olvasta el a feltételeket.
Amerikában pár óra múlva befejeződik a Lost, majd holnap a 24 című sorozat is véget ér. Mindkét széria arról híres, hogy a krimi- és jogi sorozatok tengerében úgy tudtak életben maradni 6, illetve 8 évadon keresztül, hogy bonyolult, egy teljes évadon vagy sorozaton átívelő…..
csubus 2010.05.23 21:59:52
A kormányzat, miután kudarcot vallott a Közbeszerzési és Közérdekvédelmi Hivatal felállítását célzó terve (amely lehetővé tette volna, hogy a jelenlegi kormányzó erők által az utolsó pillanatban, 2010 februárjában több évre megválasztott hivatali elnök részéről…..
csubus 2010.05.15 20:07:45
@[kos]: csatlakozom hozzád. A közbeszerzés alapvetően nem jogi, hanem lassan mondom, hogy mindenki megértse: GAZDASÁGI kérdéskör!!!

Sajnos én magam nagyon sok olyan közbeszerzést láttam már, ahol teljesen jogszerűen szerezték be a szart.

Amíg ez nem változik, addig mindenféle biztos, tanácsadó, szakértő felesleges.
Nyerj Asus netbookot a Munkahelyi terror blog nyereményjátékával. Csatlakozz  facebook oldalunkhoz  és automatikusan részt veszel a sorsoláson.   A részletekért kattints ide   Jelenlegi munkahelyemen 4 éve dolgozom, IT…..
Úgy tűnik, a Fideszben a jóhírt (radikális adócsökkentés) a főnök jelenti be, a rossz hírt (mégsem lesz) azt meg mások. Orbán tavaly novemberben megígérte, hogy: "2010-ben egyszeri, nagy arányú adócsökkentés lesz, ha a Fidesz kerül kormányra". Vasárnap Matolcsy…..