Regisztráció Blogot indítok
Adatok
l69

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
TComment Én, autógyilkos? Soha 2015.02.12 06:18:20
Nem jár hetente Münchenbe százötvennel, tehát nem teszi ki autóját extrém igénybevételnek? Téved. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
l69 2015.02.12 17:33:13
@novothauto: Idősebb gépeknél a fékrásegítő membránja sem lelkesedik a pumpálásért. Főleg hogy ilyenkor padlóig nyomják a pedált ami menet közben nem történik meg.
Egy kellemes nyári napon négy rokonszenves ausztrál diák meglóg a suliból, bedobják a szörfdeszkát meg a gitárt Rudi kék VW-buszába, és a tanórákon ücsörgés unalma helyett az utazás kalandos szabadságát választják. Rokonszenves kölykök, afféle értelmiségi családból…..
l69 2014.02.01 18:31:04
@Dövan: Nissan Micra kézikönyv?
Tartottunk egy hosszabb szünetet és lám, még mindig nem javult meg a magyar közlekedési morál. Olyannyira, hogy egyes autóstársaink akkor sem próbálnak viselkedésükön javítani, amikor átlépik az országhatárt. GP egy ilyennek már a rendszámát is megjegyezte, mert amit ez a…..
Belsőség Strandolni pufajkában? 2011.07.21 17:00:00
Pistának idén kijárt a jóból: többet tudhatott meg a kaucsukszakma kaviárjáról két nap alatt, mint amit egy vasárnapi autós valaha tapasztalni fog, ráadásul nem reszelősen száraz szófosásként, hanem saját érzékszervei segítségével. Nehogy ismételjük magunkat, most nem…..
l69 2011.07.23 12:10:34
@robincook: "Csak 1 ok: fékút jóval nagyobb téli gumival"
Ez baromság. Én most dobáltam ki a télivel egyidős nyári gumikat, épp az említett michelinekre jellemző pókhálósodás miatt. A most fennmaradt téli Continentálok kánikulában leragadnak az útra fékezéskor. Az abs is később kezd dolgozni. Nálam a lassulás mindenképp erősebb lett. Sajnos ki kellett próbálni de kellemes volt a meglepetés.
A titokzatos alkatrész az autóban, amitől imádjuk vagy utáljuk. A fekete doboz, amiről kevesen tudják, mi van benne. Lengéscsillapító-technika, az alapoktól. Vélemények az azonos című írásunkról...
l69 2011.01.03 20:33:50
@bervas: Ha nem csak szét és össze rángtod, hanem kézifék behuz, lábfék kitámaszt, rángatópaddal előre és hátra mozgatva a futóművet még érdekesebb dolgokat is észre lehet venni.
Gondoltam, hogy eldurrogtatok valami X-aktás szóviccet, ha már a lenti levet az írója Mulder névvel írta alá, esetleg dupla csavarral kaliforgiásat, de inkább nem fárasztalak titeket ilyesmivel pénteken. No de hogy a lényegre térjek: mit gondoltok, mennyire jogos a büntetés és…..
Tier kérdésére elég egyszerű a válasz, tulajdonképpen ő maga is tudja. Főleg lakott területen kívül veszélyes a motorosok számára a közlekedés, kisebbek, sérülékenyebbek, ha buknak, akkor lehet, hogy többé fel sem kelnek a földről. Az tény, hogy távolságival még nappal is…..
l69 2010.10.08 22:44:40
@ulpinus: Hátul nem használhatsz fehér prizmát. Nem szabályos.
Ne aggódjatok, lesz a tegnapi buliról is beszámoló poszt, csak lusta voltam fényképezni és még várom a képanyagot, meg magamhoz kell térni teljesen, de nem várakoztatlak inkább titeket és kiteszek nektek egy érdekes dilemmát, amiről talán csak érintőlegesen volt szó korábban…..
[Frissítve: 2010. július 24. 8:19] Amikor gyűjtöttünk az árvíznél segítőknek és a károsultaknak, megbeszéltük, hogy ha ennek vége és mindenki túltette magát az eseményeken, akkor csapunk egy közös banzájt a gyömrői önkéntes tűzoltókkal és polgárőrökkel együtt.…..
autózz! Közveszélyes mentős 2009.08.16 12:22:00
Kevés olyan bosszantó dolog van, mint amikor azt látjuk, hogy azok, akiknek igazán példamutató magatartást kellene tanúítani, áthágják a szabáylokat, nem törődve semmivel. MD-t egy mentős dühítette fel annyira, hogy meg is örökítette ámokfutását. Sokat (kb 5-6 ezer km-et)…..
Richárd igazi szombatra való sztorit küldött nekünk, mert kell a végigolvasásához egy kis idő, de érdemes magunk elé képzelni a leírt szituációt, különösképpen a levél vége felé lévő albérletes résznél. Egy könnyed, szórakoztató sztorit osztanék meg a Tisztelt…..
Az autópályás jobbról előzést már szinte megszoktuk, volt is szó róla már elég sokszor. Városban viszont több irányból jöhet bárki, nem csak autóval, hanem akár gyalog is, ezért különösen veszélyes ilyemit tenni. Zsolt a zebrán engedett épp át egy puhatestűt, amikor…..
Az esetek többségében elég egyértelmű a helyzet olyankor, amikor egy autóba hátulról szalad bele a mögötte jövő, követési távolság be nem tartása. Jelen helyzetben is ez a sanszos, mert az elöl hirtelen fékező nő még csak nem is ok nélkül állt meg. Névtelen levélírónk…..
l69 2009.05.26 13:00:45
@acel: A féktávolság a veszély észlelésétől a teljes megállásig megtett út hossza. A fékút a fékezés kezdetétől a teljes megállásig megtett út hossza.
A (és ez most nem egy névelő volt, hanem maga a név) érdekes dologra lett figyelmes egy prémium üzemanyagot tukmálós tankolás alkalmával, miszerint a százas benzin nem is biztos, hogy annyira százas. Még inkább fura benyomást kelt, hogy a kutas sem tudott magyarázatot adni olvasónk…..
l69 2009.05.18 20:07:38
@Tshu-hash: Én ugyanazt és Metabondot. Bevált.
l69 2009.05.18 21:20:41
@c.vieri: Ige eddig igaz, csakhogy az a vezérlőegység amelyik 95 re van állítva, fel sem tételezi azt hogy abba jobb benzin kerül.
Amelyik 98ra az minden indításnál ezzel kezdi, utánna előveszi a 95 höz való jelleggörbéket, ha az kerül bele. A gépkönyvnél jobb benzint csak elhangolással vagy chip tuningal tudja hasznosítani.
Valószínűleg már sokan kerültetek olyan helyzetbe az úton, hogy úgy éreztétek a mögöttetek lévő foglalkozására nézve feltehetőleg urológus lehet, mert mindenáron közel akar kerülni hátulról. Ace is egy hasonló perverz álodzata lett, de történetébe mégsem ez a…..
l69 2009.05.16 18:14:10
@!Ace!: Ha nem akarsz megállni, akkor fölösleges az ilyeneknek féklámpával villogtatni, úgy is gyorsan megszabadulsz tőlük. Ha meg megállítanak mindig tarts annyi távot hogy tudd kikerülni. Közben meg meg kell jól ijeszteni. Mire visszaszáll azok is kikerülik akiket nehezen de megelőzött.
l69 2009.05.16 19:10:10
@irónika:" Márpedig az drenalin szintjét magasan tartó, sietős sofőr sokkal gyorsabban reagál az ilyen esetekre, mint. "hétvégi" autós"
Ezért kell-ene nekik ezt bekalkulálniuk.
l69 2009.05.16 19:27:46
@Póktalicska: Igazad van, a féklámpa villogtatást régebben tanították is az ilyen esetekre, ma nem tudom tanítják-e.
Néhány uniós képviselőnek nagyon bögyében lehetnek a motorok: több ország küldötteinek közös munkájaként tervezet készül, miszerint az Európában forgalomba helyezendő gépek ne lehessenek száz lóerőnél erősebbek. Korábban már volt próbálkozás hasonló intézkedések…..
Makkos Pubi a budapesti parkolási helyzetet és az előnyös változtatások lehetőségét boncolgatja és arra buzdít mindenkit, hogy az élhető belváros érdekében pattanjon BKV-ra, hiszen olcsó és gyors, az más kérdés, hogy mennyire kényelmes és tetszetős. Biztosan sokan nem fognak…..
Norinda a bő egy héttel ezelőtti autópályán végig belső sávban menős, ámde a világ minden kincséért sem jobbra tartós posztunk után gondolt egyet és megírta egy hasonló élményét, csak éppen a másik szemszögből. Neki viszont legalább volt egy többé-kevésbé elfogadható…..